ljuvliga köksdofter

Mmmm...känner doften i köket..oregano,kebab,lök, och smält ost

ÄR HUNGRIG!!!

men först ut med doggen :)


I LOVE PIZZA

inspiration till dagens middag fick jag ytterligare här inne http://ensidamedmat.se fläskfilepizza med kebabkrydda... och så här ser det ut när jag lagar mat....



Pizzadegen



gottigheterna som jag ska ha på min pizza...*MUMS*


klar för ugnen!

 

Och ja jag återkommer om det blev gott eller inte! men kan man verkligen misslyckas med pizza??? JAG TROR INTE DET! :)

PÖSS OCH KRAMIS


ett svin till Karl!

Uj...Uj..Uj...fick nyss konstaterat att en av grann-männen har en älskarinna medan hans fru jobbar i Danmark, innan var det ju bara en *misstanke* men nu hade tydligen Danny frågat honom rent ut, när han var där hemma för en stund sen och drack en öl....då hade hon varit där och Danny hade frågat honom medan hon var på toa.
Faaaaan va Äckligt säger jag bara!!!
Ok...att han har en älskarinna..inte mitt eller någon annans problem MEN att han tar hem sin älskarinna i sitt gemensamma hem som han har med sin fru...Hmmmm...DET TYCKER JAG BARA ÄR FÖÖÖÖÖR ÄCKLIGT!!!
nu går älskarinnan där hemma i Lindas hem, bland hennes hem, bland alla hennes personliga saker och tillbehör...Öhhh...jag mår ILLA!! kanske har de T om sex i hennes säng! VILL INTE ENS TÄNKA TANKEN! men klart att tanken finns där!
Dom ska ha pokeraftonen nästa helg men jag sa till Danny att jag klarar inte av att komma dit och titta i Lindas ögon och samtidigt veta vad hennes man håller på med!  Jag vill så gärna berätta för Linda men samtidigt vet jag inte om det är RÄTT ELLER FEL? fyyyy..vad jobbigt!
Hoppas...Hoppas..HOPPAS att hon själv kommer på det snart utan att någon behöver skvallra!! det hade ju ändå varit det bästa!

JA LIVET ÄR INTE VAD DET VERKAR VARA MÅNGA GÅNGER!!

BuuuuuHuuuu....


Ja så var det då Halloween idag, kommer inte fira det på något speciellt vis,men kanske att jag kör in om på kyrkogården och lägger en blomma och skänker en tanke till min Farfar, Morfar och min Mormor när jag ändå är ute och handlar?  Ja idag får man väl i alla fall köpa hem en massa godis för jag tror alla gånger att det kommer att ringa på dörren under dagen/kvällen och får förfrågan om ***BUS ELLER GODIS*** det är lixom det som händer varje Halloween.  Och när barnen var små så gick de oxå omkring i området och ringde på dörrarna, och för det mesta fick de faktist in en rejäl slant att dela på, för många har ju inte godis hemma och vem vill ha bus i sitt hus? ...då blev det ofta att man lade en peng istället som de kunde köpa godis för *L*

Jaja...nu ska jag sätta fart här hemma, vaknade sent idag och känner redan hur tiden den rusar iväg.
Ska skriva ner vad jag ska handla idag o sen ska jag köra iväg.

hej svejs


Otrogen eller ej?

Ojjj...Vilket DILEMMA jag är i!! Ja både jag och Denise...
Igår när Denise kom hem klockan 10 så såg hon grannen (mannen) komma ut från sin grind tillsammans med en annan kvinna än den han är gift med! INTE NOG MED DET!!!! DE HÖLL VARANDRA I HANDEN. Hur ska man tyda det?
Hon berättade detta för mig när hon kom hem och jag tog det lite som en klackspark typ....menar hon kunde ju ha sett FEL????
Rätt vad det var kallade hon på mig och sa.....- KOLLA NU MAMMA...NU KOMMER DOM IGEN!!!
Jag släckte lampan snapt som attan och kollade ut genom fönstret....Hmmmm...JOVISST VAR DET GRANNEN SOM GICK DÄR OCH HÖLL EN ANNAN KVINNA I SIN HAND??????? Ohhhh.....jag mådde ILLA!!!  Visste inte riktigt var jag skulle bli av? ....min första tanke var...****vet Danny om detta***???

Kunde knappt sova på hela natten, tänkte bara på min gulliga Linda (FRUN) hela tiden och att hon kanske blir bedragen?  Danny berättade i sin tur att kvinnan han träffat hemma hos grannen igår, bara var en arbetskamrat och att hon var ful som stryk??????
VARFÖR GICK HAN DÅ HAND I HAND MED HENNE? och går man hand i hand med sina arbetskollegor??? Hmmm???

Nej ALLTING verkar konstigt!! så jag har bestämt mig för att berätta detta för Linda,,får bära eller brista!! Men hur ska jag annars kunna umgås med de två? Sitta hemma och äta middag hemma hos dom och samtidigt veta att hennes man är otrogen....SKA JAG VERKLIGEN INTE KUNNA SÄGA NÅGOT TILL HENNE DÅ?
ucsh vad jag hatar sånt här, men jag känner att jag bara MÅSTE ge Linda en vink i vad det handlar om.
Danny i sin tur, tycker inte att jag ska säga något????Hmmmmmm....men som sagt han tänker ju bara på sin vänskap med mannen.
Hade det varit tvärtom så hade jag uppskattat min granne som var ärlig!  Menar om jag hade jobbat borta en vecka och mina grannar hade sett min man med en annan kvinna??? då hade jag uppskattat att mina grannar berättade det för mig, Istället för att gå där ovetandes medan ALLA andra kanske visste att han hade annat på G!

SÅÅÅ JAPP.....JAG HAR TALAT MED DENISE...vi kommer att berätta detta för Linda!


VAD HADE DU GJORT OM DU UPPTÄCKTE ATT DIN GRANNE VAR OTROGEN?

yes...yes...yes

yiiiiiihaaaaaaa!!!

ÄNTLIGEN



hoppas att dagen på jobbet går fort.

alla får ha en bra dag


smulan tar mycket plats i hemmet!

Ibland kan det se UT SÅ HÄR när jag ska sätta mig vid datan......




ja..hihi...då kan det vara ganska svårt att köra henne därifrån ju...varmt,skönt och gosigt där på tangentbordet tydligen *L* men SÄKERT inte nyttigt för datan förstås!! :)

Nu har jag nyligen suttit och kollat på *mammas pojkar* Hmmm...ett ganska larvigt program egentligen men det är kanske just därför man fortsätter kolla på det?
Dagen har varit ok, nu längtar jag bara till fredag eftermiddag för sen är jag ledig i helgen och det ska bli UNDERBART!
Är ganska trött ikväll  så ska sätta mig o mysa en stund till innan det är dags för kudden, och så här brukar det se ut när jag sitter i min fåtölj o myser...


smulan i mitt knä på filten...( hon ser ut som en tjockiskatt ) men det är hon verkligen inte!

*SOV GOTT*


Gummistövlar nästa tack!

Middagen klar och fick höra att det var mycket gott, själv är jag fortfarande mätt efter Burger King besöket så jag valde att inte äta utan jag ska packa en matlåda med mig till jobbet imorgon istället, Inspirationen till dagens middag fick jag här →   http://ensidamedmat.se ←    dubbelpanerade fiskfileer med kall sås till, oxå hade jag stekt potatis och gurka till.


Mmmm..ser väl smaskigt ut va!! ;)

Nu ska jag snart ut i regnet och ta en runda med Felix, men egentligen vill jag inte ut när det regnar *ucsh*

***GUMMISTÖVLAR***
***GUMMISTÖVLAR***
***GUMMISTÖVLAR***

Japp det var ju just det jag skulle handla ju..Hmm...minnet är ganska dåligt i detta huvud mellan varven *L*

En annan familjemedlem som sitter och fundilerar på ifall hon ska ut eller inte!


 

PÖSSKI PÅ ER ALLA!!


Everest-jacka

Jahapp då var man hemma igen efter lite shopping till Denise,,lite byxor, tröjja, scarfsar, Tights, och en jacka som kostade 999 riksdaler, men den fick hon eftersom hon snart fyller år,,så man kan ju säga att hon fick den i förskott...klart att hon sen kommer få nåt litet när hon väl fyller år men då blir det inget dyrt. Denna jackan ville hon verkligen ha och jovisst, det är ju ett bra märke Everest och hon klädde bra i den. Annars brukar jag inte köpa så dyra kläder, men nu har hon en bra jacka som hon kan ha hela vintern.
Det blev INGENTING till mig själv *SNYFT* jag hittade inget som jag fastnade för, men så brukar det vara för mig. Men det var ändå kul att gå och kolla lite med Denise och efter lite övertalande så fick hon även med mig in på Burger king...ja se dessa ungar!!! Dom vet verkligen hur man ska flirta med sin mamma *hehe*

Nu är det dags att börja laga middag här hemma...blir fisk och stekt potatis idag.



Lisette och Denise i sin nyinköpta jacka och mössa!!

kulorna bara rullar..

Gomorgon Gomorgon!

Nu har jag nyss betalt alla mina räkningar, tänk vad smidigt det är att kunna betala sina räkningar via datan, jag tycker det är ett jätteskönt system, likadant att man närsomhelst kan gå in och kolla sitt konto hur det ligger till,för ibland har man ju noll koll på hur ställningen ser ut på kontot och speciellt när man för det mesta handlar med sitt kort. Jaja...räkningar borde dock vara förbjudet att få hem i sin brevlåda ändå...det kommer jag ju alltid att hålla fast vid :)
Idag ska jag ut och shoppa med Denise och ev med Lisette, måste ha byxor till lilltösen och strumpor och lite annat smått och gott...SÅ JAAAA...kulorna hinner knappt landa förrän dom rullar vidare ut igen. ;) SORGLIGT MEN SANT!!
kanske sticker vi in i en butik där dom säljer färg, har fått för mig att jag vill måla om i köket, där är blått på väggarna just nu men man är så beroende av alla färger på¨mattor,gardiner,dukar o annat när man har det i sådana färger,så nu vill jag ha en neutral färg..benvitt T ex...mycket lättare att inreda då för då kan man ju ha alla slags färger och det är lättare att hantera.

Nä nu ska jag gå och väcka mina barn här så att vi kan komma iväg.
ha en bra dag alla!

Ikea-kväll

Satan i gatan vad det kan regna!!! det har ju regnat precis HELA DAGEN och det riktigt VRÄKER NER!! riktigt tråkigt är det! och jag tänker på Lisette som jobbar ikväll i detta regnande UCSH!!! vill inte vara i hennes kläder när jag kommer hem! Nu skulle man haft ett par snygga gummistövlar som jag ville ha för ett par månader sen, och nu tror jag verkligen att jag ska köpa mig ett par, såg ett par på BoW häromdagen när jag var där och imorgon är det ju lön så kanske sticker jag in och köper mig ett par röda fina stövlar med vit snörning! :)

Idag efter jobb så körde Danny och jag till Ikea...Nya Ikea....Mmm...det var stort!! Det  såg man redan på parkeringen..mycket..mycket folk!! men inne på varuhuset såg det inte ut att vara alla dessa människor, men det är väl för att det är gott om plats där inne. Man gick inte och trängdes i alla fall.
Jag handlade inte så mycket för vi åkte ju egentligen inte dit för att handla, utan mest för att kolla in. men jag fick med mig hem ett par snygga glasburkar som man kan ha flingor,socker o mjöl i tex..annars blev det inte så mycket mer...Jobbigt att gå där med Danny oxå...ja ni vet, man kan inte gå och titta i lugn o ro när mannen är med, för de lixom bara springer förbi allting!  Så nästa gång jag åker dit så ska jag dit själv eller oxå med en vännina.
Dock var det kul att se var det låg och hur det såg ut...Resturangen såg väldigt inbjudande ut oxå...sen hade dom en liten miniaffär där man kunde köpa köttbullar, lingonsylt, potatismos, korv, olika såser och mycket annat, lite kul tycker jag. Men Ikea har ju alltid varit kända för att reklamera ut svenska köttbullar *L* så där var det ju inte speciellt förvånande.
Jag kommer helt klart att gilla att gå och titta och drömma där många,,många gånger till men jag tror att den här värsta hysterin ska lägga sig innan jag återvänder dit!
Det bästa av allt.......DOM SÄLJER KORV MED BRÖD FORTFARANDE FÖR BARA 5 KR *hihi* och även mjukglass. fast vi testade inte det idag, för lång kö helt enkelt!! men jag ÅTERKOMMER!! *L*

Tvättade håret när jag kom hem o nu ska jag sätta mig o titta lite på tv, så PÖSS PÅ NOSEN ALLA GULLIGA!!

SEE YOU!!!  ♥


ÄNTLIGEN!!



FÅR JAG GÅ O SOOOOVA!!!

gonatt gott folk!


frågespalt!

Nu vill jag gå o sova!!! jAAA..jag vill verkligen gå o sova NU! men hur kan man göra det???? Denise sitter här och tittar på film men pojkvännen....kan inte gå och lägga mig förrän jag vet att han är hemma i tryggt förvar och min egna dotter kan somna för kvällen.
Fyyyyy...det är jobbigt med tonåringar..JAG VILL JU SOVA!

hur gör du som mamma med din tonåring? låter du honom/henne sköta sig själv?

jisses vilken kväll!

Tjaaa....dagen har flytit på...alla fick sin mat t.om Viktor som var här hemma med Denise *L* han frågade så gulligt.....****MAMMA...KAN JAG ÄTA HOS ER?*** hur ska man kunna säga nej?  varför kallar han mig mamma? TJaaaaa...INGEN ANING??? men han har gjort det sen han verkligen lärde känna oss här hemma. Och kanske skönt det PÅ BÅDE GOTT O ONT!! :) Ohhhh....sen kom smulan in med YTTERLIGARE EN MUS!! TRODDE JAG SKULLE DÖÖÖÖ...när jag såg den, skrek o skrek o skrek ÄNDA till Lisette kom ner. *Brrrrrrrrrrrrrrr** så jäkla läskigt!!! Lisette klarade inte av det ikväll för tydligen levde  den när hon såg den och hon fick själv lite panik,,,,,Christoffer blev likblek så honom var det inte lönt att fråga hihi...jaja...Danny hörde vilket oväsen det var så han kom ner för trappan med sina elefantklumpar till steg o fick tag på smulans middag ...Ihhhh. så han slängde ut musen, till smulans stora besvikelse för hon gick ju såklart och letade efter middagen till oss.
Och nu vet jag inte hur det kommer sluta? kanske är hon skitsur på oss?
fasiken...fasiken...fasiken...HATAR NÄR DJUR DÖR,,pga av min egna katt! *Grrrrrrrrrr*



POSITIV????hahahhahahaha

Sååå Rogivande eller hur?




jag ÄLSKAR verkligen mina tända ljus på kvällarna, det var det första jag gjorde när jag kom hem! så himmla skönt att bara *titta' på dom!!  Ja och som sagt så började jag laga middag med en gång jag kom innanför dörren efter att ha jobbat en hel dag, och nu har jag bestämt mig för att DENNA MIDDAGEN SKA TA LÅÅÅÅÅÅNG TID PÅ SIG!!! varför????
för att INGEN BRYR SIG!! INTE EN ENDASTE SJÄL KAN KOMMA OCH FRÅGA OM JAG VILL HA HJÄLP, ändå är ALLA hemma!!! OCH HAR VARIT HEMMA HELA DAGEN!!!!
jag blir SUR på sånt!!
NU ÄR ALLA HUNGRIGA!! hahahaha...MEN DOM SKA FÅ VÄNTA...tro mig!!
Danny gick till grannen, Denise gick ut med Viktor, Lisette är uppe på sitt rum med christoffer och alla dessa människor har verkligen haft en SLAPPESÖNDAG!!! nästan lite skrattretande är det att jag ska behöva komma hem efter en jobbedag 7-15 och sen ställa mig och laga middag till alla som varit LEDIGA!
NEJ...DET FÅR VARA SLUT PÅ DETTA NU!!!
Nästa gång jag jobbar helg, ska jag ha middag på bordet när jag kommer hem!!! annars blir det helt enkelt ingen middag den helgen!


POSITIV ANNETTE!!

POSITIV!!!

Mmmm...jag ska FÖRSÖKA!


Zzzzz...

INGEN RAST OCH INGEN VILA!!!
IN GENOM DÖRREN OCH BÖRJAR MED MIDDAG




TÄNK SÅ SKÖNT DET HADE VARIT ATT BARA KOMMA HEM OCH SÄTTA SIG VID ETT DUKAT BORD, MATEN VAR KLAR OCH ALLT STOD PÅ BORDET! Ohhh...ÖNSKETÄNKANDE DET DÄR VA? :)
JAJA...IDAG ÄR JAG PÅ BÄTTRE HUMÖR I ALLA FALL SÅ SKA SE ALLT POSITIVT IDAG!!! *hmm*


utvilad

Godmorgon...ja idag ( än så länge ) känner jag mig ganska utvilad, tror jag somnade halv nio eller nåt sånt igårkväll för när klockan var nästan 12 så vaknade jag upp i min fåtölj och undrade vart jag var?  Då satt Lisette och Denise i köket och snackade o Lisette var på G att beställa taxi eftersom hon skulle iväg för att möta upp Christoffer. 
Men jag gick och knöt mig med en gång igen, så idag känns det som jag har fått mina sömn-timmar,,ja inte bara det utan en timme extra har man ju fått sova idag oxå och det är ju aldrig fel.
Nu ska jag snart bege mig till jobb, det regnar ute hör jag så det är ju inte lika roligt men man kan ju alltid hoppas att det bara är nu på morgonen?  Hoppas att dagen på jobbet går snabbt som attan idag.

ha en ´bra söndag alla människor!!







en dålig dag!

Detta har verkligen varit en tråkig dag, inget kul alls har hänt..Ucsh för sådana här dagar..redan imorse när jag steg upp kände jag riktigt hur trist det skulle bli idag, Astrött var jag oxå idag på morgonen och det gör ju inte saken bättre. Jaja jag kom till jobbi alla fall och vi gick ut och började jobba med en gång klockan 7.
Fick skicka in min tant på 98 år som bara har varit hemma ett par dagar, hon mådde verkligen inte bra..sluddrade i talet och kunde inte stå på benen, så ja det var bara till att ringa 112 så de kom och hämtade henne, hoppas nu bara att de inte skickar hem henne för snabbt utan behåller henne där tills hon har återhämtat sig ordentligt.

Det har småregnat halva dagen och varit riktigt grått och deprimerande, men jobbet flöt på ändå som det skulle så till slut var det ju ändå dags att åka hem. Kände bara för att koppla av i soffan men så rätt vad det var så ropade Danny utifrån...Annette...Linda kommer in.
Ohhhhh...NÄÄÄÄÄ.....jag ville verkligen inte sitta och försöka vara trevlig idag,,orkade bara inte ha in folk, men hon kom och sen kom hennes man och Danny oxå in o satte sig, de tog varsen drink eller rättare sagt ett par st men jag ville inte ha, ( som sagt det enda jag ville var att sätta mig i soffan och koppla av ) Jättejobbigt att känna så när man helt plötsligt får folk..Danny betedde sig flamsigt så jag blev ju skitirriterad på honom, kan inte hjälpa det men ibland skulle jag bara kunna dänga en klubba i huvet på han!!!
Linda och Kurt gick i alla fall så småningom och då äntligen kunde jag försöka koppla av..men istället började jag städa undan lite här hemma.
Och nu när jag haft en sån deprimerande dag hela dagen så kan jag lika bra fortsätta vara Negativ och låta resten av kvällen bli lika deprimerande! **UCSH...UCSH...UCSH...för sådana här trista dagar.

MEN IMORGON SKA JAG FÖRSÖKA VARA LITE MER POSITIV  :)

gonatt Mr Bean! :)


min mysiga fredag Del 2

Efter maten blev det detta för mig


lite varmt gott vatten i karet!!

 

lite sköna ljus för stämmningens skull

 


bara sååå mysigt!!!


Massor av skum ska det vara när man badar

 

Helst ända upp till örona *L*

 

Jaaa...inte ofta jag badar men det var sååå himmla skönt idag och så avkopplande.

så detta ska jag göra oftare. Efteråt smorde jag in mig med god kroppslotion så nu luktar man bara så gott!!:) och man känner sig så FRÄCSH!! typ som en svensk gurka luktar på sommaren! Mmmm...

 


min sköna fredag

Idag har det bara varit så skönt att vara ledig, jag har tagit dagen som den har varit,,ja med andra ord LUGNT!
lagat god middag,badat i ett härligt varmt bad med lite levande ljus och helt enkelt bara MYST!
Och nu ska jag snart titta på Idol....även om jag inte har följt det innan så kan det ju vara skönt att bara sätta sig o lyssna på lite nyutbildad musik!

Dagens middag blev bananfile med fläskfile eller om det nu var tvärtom (kommer inte ihåg)
GOTT VAR DET DOCK
Denise bara älskade det!! ja hon brukar ju få vara försökskaninen eftersom hon oftast kommer hem och äter innan oss andra, eftersom hon vill passa på att vara med Viktor.


Tummen upp säger hon ju på detta foto...Hmmm...trots att hennes tumme verkar ganska kort förstås?

(kanske ska gå o kolla upp det) hihi

Jaja..här kommer receptet
4-6 pers
BANANFILE


600 gram fläskfile

1 msk smör eller margarin

1 röd paprika

1 grön paprika

1 purjolök

3 bananer ( jag hade bara två)
salt o peppar


sås

1 msk margarin

1 tsk curry

1tsk paprikakrydda

2 msk vetemjöl

2 dl buljong

3 dl grädde

125 gram paprikaost (smältost)

ja jag kryddade extra med vitlök,ingefära, chilisås,vitlökspeppar...typ ända tills jag fick såsen god. Detta är ju en smaksak.

 

gör så här:

skiva och bryn köttet i lite margarin.

salta och peppra

lägg köttet i en smord ugnsform

strimla paprika och purjolök och bryn upp detta ett par min..strö över lite curry.

lägg paprika o purjolökblandningen över köttet.

andvänd samma stekpanna till såsen där du först bryner smöret, blanda i curry och paprikakrydda

späd med lite av buljongen...sen rör i mjölet.

späd i resten av buljongen och grädden och låt koka upp.

sen i med paprikaosten, rör om tills den smält ner.

smaka av

häll såsen över kött o grönsaksröra

lite ost ovanpå

ugn i 200 grader i ca 20-30 min.

servera med ris/pasta o grönsaker/sallad


Jättegott var detta!!

väl värt att prova!!!

 


ett jäkla tiggeri här hemma ibland!

katten kommer in och *tigger* något gott att äta, plockar fram lite ost från kylen,


smaklig spis

 

I samma veva som jag öppnar kylen och rotar runt SPRINGER hunden in med viftande svans

lägger sig plant på golvet

OCH


*spelar* död!!!  men bara i en fyra-fem sekunder sen kan han inte motstå att resa sig igen och fortsätta snusa mot kylen och vifta kraftigt på svansen.

Hmm...
Ibland undrar jag om han verkligen tror på att vi tror på att han verkligen är död?? HAHA

JAJA...
Han fick en bit salamikorv han oxå.


köttslamsor.

Jag har ALLTID ETT PROBLEM när jag lagar mat, och speciellt när det är kött som ska rengöras från en massa hinnor och annat slams. Jag klarar nästan inte av det..tappar lixom tid och rum om jag ställer mig och ska rensa, och till slut börjar jag nästan klökas...VET INTE VAD DET ÄR? den råa köttlukten kanske??,slibbiga, räliga ,sega hinnor!  Ja jag mår helt enkelt illa!!  så idag fick jag även be om hjälp med den biten....haha...idag har det då inte bara varit möss utan även kött som jag måste be om hjälp med. Visst HADE jag klarat av det om jag nu varit själv hemma men kan jag slippa så föredrar jag ju det. Och den stora äran gick till Danny idag.


 

vad tycker ni? är det inte äckligt köttslamsor?


14:37



JA NU ÄR DET DAGS ATT LAGA MAT HÄR HEMMA

ETT NYTT RECEPT

SPÄNNANDE,SPÄNNANDE...SPÄNNANDE!!!!






en mus i huset!

Gomorron Bloggen!!
Vaknade så tidigt idag trots att jag hade kunnat sova mycket längre...det är väl bara så typiskt!! men skönt att slippa ge sig iväg i alla fall så jag behövde ju inte stessa på morgonen som man annars ofta får göra.
Jag väckte Denise (sista dagen idag o sen är det ju skollov) Ohhh...jag vill oxå ha LOV!! ja egentligen hade man det bra när man gick i skolan med alla dessa olika lov, men det tyckte man ju inte då,för då önskade man bara att få börja jobba!! Ja livet är konstigt ibland *hihi* Idag efter att jag hade varit ute med Felix så kom jag in och såg att smulan låg på golvet under bordet, såg att där låg nånting bredvid henne..Hmmm...kollade lite närmare och AHHHhhhhhhhh.....EN MUS!!!!! ***SHIT..SHIT...SHIT*** jag kan bara inte med att ta tag i sådant när hon kommer in med djur på det viset..Iofs så var den ju redan död men det kvittar!! jag är så blödig..så vad gjorde jag? Jo jag gick upp och väckte Lisette så hon fick helt enkelt asa sig upp och gå ner och få ut musen!  TUR ATT HON VAR HEMMA!!! annars vet jag inte vad jag hade gjort?? åkt hemifrån o stannat borta hela dagen kanske?
stackars Lisette!!! men hon blev inte arg i alla fall utan gick ju o lade sig igen och somnade om.  Jag måste nog försöka bli lite modigare att ta tag i sådana händelser för en vacker dag så kommer ju Lisette flytta och vem ska jag då be om hjälp? Denise är nog mer som mig...hon tycker oxå att det är lite läskigt!!
Det sägs ju att katter kommer in med djuren som de fångat för att visa sin uppskattning till oss människor men Öhhhh......måste de visa uppskattning på ett sådant vis?? :) för mig räcker det att hon kommer och stryker sig mot benen. Men hur ska man kunna förklara det för en katt?? Hmmm....går nog inte nä!



dom e ju så söta!!!

vem?

 Gud va söta alla är!!! JA vissa människor får man ju bara avsmak för men ju mer man ser programet destu mer känner man för var och en..*L* Jag gillar t ex tjejbonden...hon är bara så söt så jag kan förstå alla killar som hänger efter henne, samtidigt gillar jag en av de andra ( har inte lärt mig namnen ännu) kanske jag får ringa mamma min? för hon vet! TRO MIG!!!! MEN han är oxå bara sååå söt! *min smak helt enkelt* och Nääää mamma, det är inte han den unge! inte han den mesige heller!!! Utan han den andre ja...du vet vem jag menar?
Mmm...man skaffar sig favoriter i alla program o jag önskar bara att det funkar, annars är det ju synd om dom!!
HELA SVERIGES BEFOLKNING TITTAR OXÅ BLIR DET INGET??? Hmmm.....vore pinsamt!

Ahh..men nu ska jag sova i alla fall o drömma mig vidare i en värld utanför min gräns!! :-)

sov gott


VEM ÖNSKAR DU SKA GÅ VIDARE?





JAG HEJAR PÅ NR 4...han e gullig!!


Fiskpinnar o hamburgare

Håller på att laga middag här nu men inget speciellet alls, utan idag blev det lite omprovisation  eller va det heter?
hade ju inte alls bestämt mig för något så jag kollade i frysen när jag kom hem, där fanns ett halvt paket fiskpinnar och i en annan påse låg där ett par stackars hamburgare *L* Mmmm...så idag blir det fiskpinnar o hamburgare till middag Ahhhh...va gott!  (skojjar) men ibland orkar man lixom inte bry sig...speciellt inte när man kommer hem från jobb och inte har den blekaste aning om vad man ska göra...då blir det så här...Antingen får de ta fiskpinnar eller oxå hamburgare *valet är fritt* man kan ta bägge delar oxå om man vill *L* och givetvis ska jag göra lite potatismos till.
Jaja...dagen har vart ganska bra, nu ska jag ju bara jobba imorgon oxå sen är jag ledig på Fredag.
Min tant kom hem från sjukhuset idag, känner mig lite orolig över henne...att hon ska gå o falla igen men jag får försöka att inte tänka på det när jag är ledig...men hon är 98 år så det är klart att man tänker ju!

nej måste fortsätta med mina fiskpinnar nu så de inte blir svarta :)



snopp-värmaren har kommit!

Idag har det kännts som Måndag hela dagen, det var ju bara för att jag var ledig igår och då kändes det ju som om det var söndag. Jaja...imorgon är man då redan inne på mitten av veckan så det känns ändå skönt att slippa jobba måndagarna, för visst är dom bara SÅ tråkiga att jobba? inte för att det är tråkigare på jobb jämfört med andra dagar men det är väl bara för att man vet att man har hela veckan framför sig.
Idag när jag kom hem så låg där ett paket till mig, kollade och såg att det var sakerna som jag beställt från www.D7.se  Ojj...det gick snabbt, det var ju nu i helgen som jag beställde det :)  jodå mycket riktigt så låg mina aromadofter där, plakatet till toasitsen och Dannys *SNOPP-VÄRMARE*
fick ju snabba mig att gömma undan den för han ska inte få den förrän han fyller år *hehe*


Här är mina dofter + snopp-värmaren *L* riktigt söt faktist !!! Nu ska jag ta och sätta mig o kolla lite Tv, känner mig himmla trött i ögona idag så idag blir det bara till att slappa i fåtöljen.
Ha en fin kväll alla människor!


SOV GOTT!

GONATT FÖR IDAG ÖNSKAR
JAG
SMULAN
OCH
FELIX






gå inte miste om detta!

Detta får ni bara inte gå misTe om!! det är en *festrätt* egentligen men eftersom jag vart ledig idag så kan man ju unna sig det där *lilla extra* Inte för att det är ett svårt recept utan *tvärtom* VÄLDIGT ENKELT, men samtidigt passar det nog mer till en helg då man kanske har folk på besök. Och snacka inte om efterrätten som jag fixade till OHHHH...bara så GOOOOD...den riktigt smälter i mungiporna!


SKINKGRATÄNG
4-6 PERS

gör så här:

 

Potatis..matberedaren full

400-500 gram rökt skinka

5 dl vispgrädde

1 burk cantadou ost med vitlök/örter

2 vitlöksklyftor

salt

vitpeppar

persilade (en krydda med vitlök och persilja)

Skiva potatisen

strimla skinkan
koka upp grädde,cantadouost,pressad vitlök,salt,peppar och persilade
blanda potatisen med gräddblandningen
låt sjuda ett par 2 min
varva potatis och skinka i en ugnsform
gratinera i ugn ca 175-200 grader i ca 30-40 min
efter halva tiden strödde jag på lite ost
Servera med sallad


BARA SÅ JÄKLA GOTT!!!



Annanaspaj 4-6 pers

Ingredienser:

100 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Börja med att blanda ihopa alla ingredienser till pajskalet
Tryck ut degen i en pajform (jag smorde ej formen innan)

fyllning:

1 ägg
1/2 dl socker
2 dl creme fraiche
en burk krossad ananas

blanda allt

häll smeten i pajskalet
grädda i 175-200 grader i ca en halvtimme





servera pajen ljummen med lite vaniljglass


Verkligen MUMMA alltihopa!


MFF-IFK GÖTEBORG

Idag måste vi ju hejja på Mff, de ska tydligen spela mot IFK göteborg och Lisette och svärson ska dit o kolla på matchen, hoppas för deras skull att Mff kommer vinna eftersom jag vet att svärsonen är idol till Mff
hahaha...faktist så spelade jag själv i Mff för många herrans år sen *hihi* ja..ni vet, man skulle försöka *IMPA* på killen man var intresserad av och då började jag spela i Mff *flin* men jag var nog bara med 2-3 gånger på träningarna, sen insåg jag att det  *var inte min grej det där med fotboll* hahaha...och inte upptäckte killen mig för att jag lade ner hela min själ de två -tre gångerna jag verkligen kämpade *S*

jaja...LYCKA TILL






Och Lisette, du var jättefin i din nya mössa!










ljuvliga dofter!

Det luktar LJUVLIGT i hela köket just nu!



finns i ugnen nu!


Jag tycker att *TIDEN* kan försöka dämpa sig lite

Ojj vad tiden den rusar idag, jag tyckte nyss att klockan var 12 och nu är den plötsligt halv 3?? vart blir du av tiden?? jag hinner ju inte med här ju..kan du inte förstå det?
Iofs så har jag ju haft att göra hela tiden men att du bara rusar på i din egna takt..Hmm..ja det är lite taskigt tycker jag. Nu är det snart dags att gå ut i tvättstugan igen men nu har jag ju dottern till hjälp så jag tror jag ska skicka ut henne sista omgången så att jag kan börja med middagen här hemma.
har i alla fall fått gjort salladen men mycket mer har jag inte gjort.




Idag är det ett typiskt höstväder, jag tycker t om att det känns lite som att det ligger snö i luften *ucsh* hoppas att det bara är jag som känner fel för jag vill verkligen inte ha snö redan nu!!
Det kan komma först när vi åker till Puerto Rico *hehe* då kan det komma hur mycket som helst tycker jag!
Nej nu är det dags att jobba sig vidare här, Tiden har lixom bestämt sig för att jäklas med mig idag så bäst att sätta fart.

HEJ SVEJS


tvättdag

Guten morgen!
Sitter här nu med en go kopp kaffe och håret inlindad i en handduk, var tvungen att tvätta det nu på morgonen, såg inte klok ut imorse när jag vaknade, det spretade åt alla håll o kanter.  Grannen *Nisse* ringde på dörren och berättade att jag nu kunde börja tvätta *L* gulligt av honom eftersom jag inte ska börja tvätta förrän klockan 12 och jag har MYCKET tvätt idag, såp japp ska snart bege mig ut i vår tvättstuga för att kasta in första omgången!  Lisette har lovat hjälpa mig idag men hon kan få lov att sova ut idag eftersom hon jobbade igår och inte är hemma förrän vid 12 snåret, sen hur dags hon somnar...*det är en annan historia* ;)
Detta är min sköna vecka att jobba, ledig både idag och på Fredag,,men *suck* så jobbar jag ju hela helgen...ja både positivt och negativt är det med allt!
Helgen har i alla fall varit skön men det går ju så fort alltid...*snyft* jaja...nu ska jag skölja av balsamet från håret sen ska jag ut i tvättstugan och sen upp o handla till dagens middag.  så FULL RULLE blir det även idag *L*

ha en skön dag allihopa!





Söndagens middag

Dagens middag blev detta




Benfri kotlett med potatis,grönsaker,vinbärsgele och en supergod sås!!

4-5 pers

8 skivor benfri kotlett

sås

5 dl grädde

5 dl creme fraiche

4 msk kinesisk soya

4 msk dijonsenap

3 dl riven ost

1 stor finhackad lök

salt

peppar

 

gör så här:

lägg dom benfria råa kotletterna i en smord form

rör ihopa såsen och häll det över kotleterna

grädda gratängen i 225 grader i ca 50 min

servera med kokt potatis och grönsaker.

JÄTTEGOTT och ENKELT


lite onlineköp

nu har jag nyss beställt detta på nätet


Magnolia
Liljekonvalj
Lite doftoljor som man kan ha till sina värmeljus, beställde även en rolig sak till Danny som han ska få den 5 dec när han fyller år *hihi*


Stickad snoppvärmare - Orm
Japp en snopp-värmare *L* kan ju vara lite sött tycker jag.

oxå beställde jag denna skylten som man kan sätta på insidan av toalettlocket


Fäll ner locket Karljävel
lite roliga saker det där *hehe* här inne kan man beställa..  www.D7.se


slappesöndag

skön slappesöndag har det varit idag, det var ju meningen att vi skulle baka kanelbullar idag men ingen av oss kände för att börja baka så det får bli en annan dag, kanske imorgon? är ju ledig då oxå så vi får se.
Nu har jag och Danny nyss varit ute och kollat i förråden efter Lisettes dunjacka som hon köpte förra vintern, hittade den och lite andra saker som kan vara bra att ha nu denna vintern...skor,  stövlar, haldukar, fast egentligen blev jag lite förvånad att allt var kvar eftersom Danny har en konstig förmåga att *RÅKA* slänga saker och ting utan att han vet om det ska användas igen eller ej.  Så Lisette kommer nog bli glad i alla fall att vi hittade hennes dunjacka och hennes SOOORA halsduk :)
Nu ska jag strax påbörja middagen här hemma, blir kotlett och potatis idag *gott*
ALLA FÅR HA EN FORTSATT TOPPENSKÖN SÖNDAG!

kramis bananis..

denises äppelkakka

tösen gör äpplepaj


här skalas det äpple

 

 

 



äpplena skärs i skivor




här blandas degen


smuldegen börjar bli klar.

 


woooiillaa...nu in i ugnen!!!


thaikycklinggryta

RECEPT


4 kycklingfileer
1 burk red curry bas
1 burk coccosmjölk
225 gram wokgrönsaker
ris eller nudlar


gör så här:


skär kycklingfileerna i mindre bitar
fräs dom i lite margarin
koka upp red currybasen
lägg i kycklingbitarna och wokgrönsakerna
koka upp ca 5 min
häll på coccosmjölken
låt koka upp
(jag redde med lite mjöl o vatten för jag tyckte det blev för tunt)

servera ris/nudlar och sallad till

JÄTTEGOTT OCH MYCKET ENKELT




DENISE tycker fortfarande att jag ska söka till *KOCK* hahahaha




**MUMMA**


en gammal goding!


kan man vara mer *killgalen*

Ja jag bara undrar?? men jo *hihi* det kan man nog vara när man kommer ihåg sig själv ju som ung och när man sprang omkring och spanade på alla snygga killar både *öppet* och lite i *smyg*
Denise fick nyss titta eller rättare sagt hon råkade titta på en av mina väninors pojke här inne på bloggen när jag hade sidan uppe och hon utbrast

-MAMMA....VEEEEEEEEEEEEM E DE??????

oxå pekade hon på bilden av min vänninas pojke

- MAMMA,,,,HAN E JU SKITSÖÖÖÖT

Hmm...ja du ( min vännina)

vad ska man svara??

Hon ville att jag skulle hälsa honom från henne i alla fall och ja nu har jag gjort det *L*

***hon lever ut nu när pojkvännen är i sthlm*

HAHA

SÅDAN MOR...SÅDAN DOTTER SOM SAGT!!! ;)




Min dotter hälsar till din son J


sockerkakan klar ***mums***



woooiiilaa!!!


nu är det dags att umgås med dottern!

Gomiddag Gomiddag
Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit och handlat allt som vi behöver till vårt bak mitt och Denises
ska försöka hinna med att baka kanelbullar,sockerkaka, äpplekaka med smulpaj plus att jag kommer laga middag samtidigt ..nån thai kycklinggryta blir det på Menyn idag.
skönt att kunna umgås med Denise på detta sättet för en gångs skull, det var så längesen bara hon och jag umgicks med varandra, hon ska ju alltid vara med pojkvännen, men nu eftersom han befinner sig i sthlm så passar det ju bra att vi gör något sånt här tillsammans :) *mor o dotter roar sig i köket*
jag tror att vi ska börja med sockerkakan.
så hej och på återseende!






Marabous nya chocklad

Efter vår goda fredagsmiddag blir det såklart lite GOTTI...GOTT..GOTT!! oxå
I form av chips och äckligt godis




haha..ja o på tal om äckligt godis så köpte jag mig två stora chockladkakor idag
ja alltså MARABUS  NYA DÅ!




Men jag måste säga....DET VAR EN STOR BESVIKELSE!!!
inte alls vad jag hade förväntat mig!
jag återgår till dom gamla vanliga





OCH




DET GAMLA ÄR ÄNDÅ BÄST SÄGS DET OCH JAG TROR DET STÄMMER!!


jag säger bara....

MMMMMMMMM....Dock var det liiiite starkt men jag var så osäker på den där sambal oleken så jag tog aningen för mycket, men nu vet jag ju det till nästa gång eller hur, ja för man lär ju av sina misstag!

men gott som hundan var det ändå!!

Här är receptet på en PERFEKT FREDAGSRÄTT


Ingredienser:

500 gram köttfärs (jag använde blandfärs)
1 lök
1 tsk salt
3 msk tomatpure
1/2 tsk sambal olek (jag använde 1-2 tsk,därav det starka :) )
1 tsk oregano (använde nog mer)
smör
2 dl riven ost..(jag la ostskivor över)
1 färdig rulle smördeg
1 ägg
timjan


gör så här:

skala och hacka löken, stek lök och färst i lite smör i en stekpanna.

blanda i salt,sambal olek,tomatpure,oregano i köttfärsröran

Låt röran kallna

rulla ut den färdiga smördegen på en plåt

fördela färsen på smördegen och täck med ostskivor eller riven ost

rulla ihop degen och se till så det är tätt.

pensla med ägg och strö på lite timjan

in i ugn 200 g i 25-30 min tills rullen fått fin färg.



här brynes lök,färs,sambal olek,salt och oregano


köttfärsröran inlindad i smördeg, timjan på toppen




färdiggräddad och klar att serveras



Mmmm....VERKLIGEN GOTT!!
EN PERFEKT FREDAGSRÄTT!!

**MUMMA**


Nöff..Nöff..

japp då var det Fredagkväll och det känns otroligt skönt att just i denna stunden veta att man är ledig LÖRDAG,SÖNDAG OCH MÅNDAG! ***WOOOW*** men konstigt ändå för innan jag slutade för dagen så var jag bara så SKITTRÖTT och det kändes som om jag skulle kunna gå direkt hem och lägga mig! Ehhh...neee..inte en Fredag inte!! så jag tog mig i kragen och satte igång att förbereda maten, ((hihi...ett nytt recept idag igen)) ska bli såååå spännande..och jodå jag kommer med receptet ifall det smakar bra! MEN BARA OM DET SMAKAR BRA! *L*

jaja...idag var jag och vaccinerade mig mot svininfluensan på MAS... såå mycket folk men det gick ganska fort ändå, men när jag stod där i den långa kön så blev jag helt yr och trodde nästan att jag skulle svimma...började få tankar som...Huu..tänk om alla dessa människor inklusive jag själv bara typ blir "LURADE"??? Tänk om det istället ger ett dödligt tillstånd att ta denna osäkra vaccinspruta? Tänk om vi faller ner som käglor? alla dessa trovärdiga människor inom en månad??  Ja jag fick väldigt konstiga känslor och tankar medans jag stod där i kön och väntade på min tur så ett tag var jag nästan på väg att lämna *sällskapet* men jag stålsatte mig och till slut kom jag in och fick mitt svin-vaccin. haha..ja faktist vid ett tillfälle där i kön så såg jag alla dessa människor som grisar istället för just människor och det var nog där jag blev lite yr för jag sammankopplade inte mig själv som en gris...utan det var ju typ JAG MOT ALLA DESSA GRISAR!

Det gjorde inte ont och efteråt kände jag mig väldigt stolt...Mmmm...faktist lika stolt som jag varit osäker innan.
Nu kan jag inte få den djäkla svin-influensan..jo det kan jag ju men i lindrigare form.
Fast konstigt nog så känner jag mig lite snuvig i trynet ikväll :)  men det kan va en liten biverkning har jag läst.

Ok nog om det..nu ska jag fortsätta med min Fredagsmat här men jag ÅTERKOMMER!

PUSS....PUSS...PUSS



mixkaka



WOOIILLAAA!!!


Kakan e klar att ätas
formen klarade testet *hehe*


har förstås inte smakat den ännu *L*


bara en dag kvar till helg

Torsdag och bara en dag kvar att jobba innan det sen är lååånghelg för mig, kommer vara ledig Lör,Sön och Mån..ska bli så skönt och denna helgen har jag bestämt mig för att BAKA...ska baka nån kaka..kanske flera stycken och ska nog även prova mig på att baka nåt bröd?  men då måste jag hämta två brödformar som jag fick utav Nisse sist jag var där men som jag sedan glömde när jag körde hem.
Ska väl även försöka hinna med att putsa fönsterna här hemma men det beror ju helt o hållet på vad det blir för väder?  Hmmm...Någon på jobbet sa att det kanske ska snöa i helgen Ooopppsss....då kan man ju inte putsa fönster! jaja..vi får väl se!

Igår var vi ju hemma hos jeppepööjken och grattade honom, han höll på att laga middag när vi kom ( nån fiskrätt) och det var väldigt gott!  Trevligt att komma hem o hälsa på honom och Becky.



och jo han blev glad för fruktkorgen även om han inte är ÖVERFÖRTJUST i frukt *hehe* men jag köpte den ju för korgens skull, gillade den helt enkelt och sånt är alltid fint att ha framme.

Just nu har jag en sockerkaka i ugnen, köpte ju en ny form häromdagen och köpte mig en kakmix bara för att testa den lite snabbt *L* funkar den bra...så blir det självbakat på Lördag el Söndag.

Nu ska jag hänga upp tvätt här!

hipp hopp hurra

Hemma från jobb men ska iväg igen
ska hem och gratta grabben
så här fin blev hans fruktskål




hoppas han blir glad!


jag är **KÄR**


öronmuff eller inte?

Fy fabian va kallt det är ute, jag var nyligen ute med Felix och Hmmm...Smulan ;) ja hon hänger oftast med på en promenix så fort hon vet att felix ska ut.


   

man riktigt kände så kallt det var om fingrarna, så nu måste jag snart handla mig ett par vantar och en skön halsduk, kanske en mössa oxå men jag gillar inte mössa egentligen...men vad sägs om ett par öronmuffar? Tjaaa..varför inte? man håller ju öronen varma i alla fall.



Dom här var det väl inget fel på?


Ok...nog om det!! Idag blev det inget städ-race som jag planerade imorse, min mamma ringde och de skulle inte bort, så det passade bra att jag kom dit idag om jag ville? Hmm...ja hellre det än att städa sitt race ju!! Så jag satte mig i bilen för att köra hem och gratta Nisse, han fick ett par kaffemuggar och en trisslott som han desutom vannt 25 kr/ el en ny lott på. Alltid kul när man får en lott med vinst! :)

Nisse visade mig en fin ovanlig blomma som han hade fått av en bekant nu när han fyllde år, har aldrig sett en sådan blomma förut men den var jättefin. Och Jo den var ÄKTA!

 

      
(klicka på bilderna för att se stora bilder)

Nån som vet vad det kan vara för en blomma?  Nu har jag precis tagit mig en ducsh och tvättat håret, och gått och förberett inför jobbedagen imorgon och nu ska jag ta och sätta mig för att titta lite på dumburken..bl.a halv 8 hemma hos mig och klockan 9 kommer desperate Housewifes. Skönt att bara sitta och koppla av lite.
städ-racet får vänta till helgen som sagt :)

hej svejs


tomat och tortelinisoppa

Nu har jag nyss ätit dagens middag som desutom var ett helt nytt recept ännu en gång, och detta recept har jag hittat HÄR http://ensidamedmat.se/ sök på soppor och sen *krämig tomatsoppa med tortelini*

Jättegod och mättande och passar utmärkt på såna där lite ruggiga höstdagar.

 


än en gång *Mumma*


Någon som vill ställa upp?? :)

Gomorron Gomorron Bloggen!

Idag är jag ledig och vaknade lite innan 8 Hmmm...skulle ju kunna sova lite till men samtidigt är det ganska skönt att stiga upp i lagom tid så att man verkligen får nytta av sin lediga dag, vaknar man vid 10-11 ja sen är det helt plötsligt middagstid och rätt vad det är så sitter man i sin fåtölj på kvällen och undrar vart dagen har blivit av?? och oftast när man vaknar sent så får man inte gjort någonting, ja inte JAG i alla fall!  Idag vet jag precis vad jag ska göra, jag ska RANTA-FAJJA=städa,plocka iordning kläder,tvätta....SKULLE JU VERKLIGEN BEHÖVT PUTSA FÖNSTER, men ska prata med danny ikväll om vi kan ta det i helgen?  han tar där uppe och jag tar här nere eller vice versa! DOM ÄR SÅÅÅÅ SMUTSIGA!!! och idag när solen ser ut att titta fram JA JISSES!!

nån som ställer upp frivilligt??? :)

 

Jaja...nu ligger fellegrabben och stönar o stonkar här så kanske bäst att jag går ut o promenixar med honom först innan jag börjar mitt race!

HEJ SÅLÄNGE!

 


Tonfisklåda med potatis o lök

Shiiit vad min data är seg och trött här idag, kanske den börjar bli lite förkyld? Hmm...ja man kan ju faktist undra för det var längesen den var så slö och trött!! Det har varit så kallt ute idag så nu är det nog snart dags att börja med mössa och vantar, Ja vantar i alla fall!! Idag skulle jag egentligen hem o gratta Nisse men så fyller ju pööjken år idag så vi bestämda idag på morgonen att vi skulle köra hem till honom efter jobbet, men så blev det ändrat till Onsdag och då tänkte jag ju som så att då tar jag och kör hem till mamma o Nisse imorgon när jag är ledig men då visade det sig att dom ska bort. Så får ta det en annan dag i veckan.
Idag har jag gjort en jättegod ny middag...Tonfisklåda. Lätt att göra var det oxå och som sagt jag gillar när det är lätta och goda middagar på vardagarna. Då vill man typ inte stå i köket i flera timmar.

Här kommer receptet för den som är intresserad

Tonfisklåda 4-5 pers


12 kokta kalla potatisar

2 burkar Tonfisk (jag använde abbas)

salt

peppar

1 liten gul lök

1/2-1 paket dill

3 påsar hollandaisås

2 dl riven ost

gör så här:

sätt ugnen på 200 grader, smöra en ugnsform och skiva potatisen och lägg hälften i botten på formen
hacka löken och strö över potatisen..smula över tonfisken,klipp dill över röran
salta och peppra
gör såsen enligt paketets anvisning och häll hälften av såsen över gratängröran, sen ytterligare potatis och sen resten av såsen.
sist ost
sätt in i ugnen i ca 25 min




klart

servera med lite färska grönsaker!




***MUMMA***







för 22 år sen...

så förändrades mitt liv totalt, jag var 21 år och livsstilen blev helt anorlunda
med hur man hade levt innan.
Jag var nog världens lyckligaste den dagen för 22 år sen, minns jag inte helt fel så har
jag för mig att det var kring 7 på morgonen som jag blev mamma till världens sötaste
lilla gossebarn Han var SÅ FIN...SÅ FIN! men såå liten!

Ja Idag har han blivit en stor elegant kille på 22 år
världens finaste pöööjk än idag såklart :)

Men ibland fattar jag inte att jag har så stora barn!?

vart har alla åren försvunnit?

GRATTIS PÖÖÖJKEN MIN PÅ 22-ÅRSDAGEN




LOVE YOU VERY MUCH


fotbollsafton hos grannen.

Idag har jag varit jättetrött hela dagen, grått trist väder och regn mellan varven, riktigt sömnväder har det varit men det har gått bra att jobba ändå.
Igår var vi inne på lite party hemma hos en granne, fotbollsafton...det var ju match mellan Danmark och Sverige och tyvärr så förlorade ju Sverige *suck*
Det var riktigt trevligt och de bjöd på jättegod mat..grillad entrcote,purjolökspotatis och sallad, och givetvis vin,grogg, likör, öl o kaffe, Så Mmm..det blev ju lite sent men tiden går snabbt när man har det trevligt.  och jag älskade deras uterum!! så himmla fint!

Lite bilder från gårdagen!







ja danska flaggan skulle självklart visas upp av danskarna efter matchen *L*



11 OKTOBER

GRATTIS NISSE PÅ DIN FÖDELSEDAG




Hoppas du har haft en fin dag!

kram


Rivers flows in you.

Nu innan jag går och lägger mig så vill jag bara HEDRA Therese Johansson Rojo och hennes familj, 4 Månaders smärta har de varit med om! Tänker mycket på flickan och hennes nära och kära! Kunde vart en av mina döttrar!! vill inte uppleva den smärtan dom går igenom. SÅ ONÖDIGT!!!!  men var gång jag hör denna låt så tänker jag på henne och hennes närmaste.

VILA I FRID THERESE JOHANSSON ( himmlens vackraste ängel)ROJO


 


min lille smula!

japp..nu är klockan tio över nio,,,NU SKA JU KATTEN VA HEMMA!?? Men vem orkar bry sig egentligen??
faaaan!!!,,har man inte ungarna att bry sig om,,så har man kattskrället!!

NU KOM HON!!

mjauu...mjauuu...

Hon kommer in och jamar lite sött...oxå sitter hon och väntar tills man *LYFTER* upp henne till maten!! Hmmm;;;


 

Hon är såååååå BORTSKÄMD min lilla smula!!!

 

 

Men jag ÄLSKAR min smula!! vad hade jag varit utan henne?

 



hon har t om sin EGNA fåtölj o där ligger hon o sussar just nu! :)


min dag i bilder

dagens middag i bilder


lite grönsaker o kassler

här brynes allt!

smulan var JÄTTEINTRESERAD!

GOTT eller hur?

 

dagens middag...(kasslergratäng med färsk pasta o sallad)

Denise älskade maten 'TROTS' svampen

 


SORRY!

hmmm...måste bara deklarera STÖRNINGEN i föregående bild
inte meningen att reta upp folk och fä ju!
SORRY


 

 


Sådan mor sådan dotter eller hur? hahahaha

Mmmm..som sagt Fredag idag *L*  och efter ett par såna här

Så blir ju mamman i familjen tramsigare o tramsigare

så hon försöker leka mannekäng framför spegeln

 

 

 

Hmmm..jaja..inte världens sexigaste klädsel förstås men stövlarna var himmla sköna

och DOCK tyckte pappan i huset att mamman var himmla sexig i dessa kläder?????

Hmmmm!!!????

Däremot mammans dotter *WOOOOOW*

bara kolla


kan man vara mer stolt över sin dotter som mamma??

jag tror inte det! Visst e hon vacker???
men en sexig mamma ger en sexig dotter såklart *hahahaha*

PUSS PÅ DIG GUMMAN!!
HOPPAS DU FÅR EN FIN KVÄLL MED SVÄRSONEN!


FREDAG

Idag är det FREDAG och då kan man väl unna sig ett glas

RÖDTJUT



jag är en periodare.

GoEftermiddag!!

Nu har jag ringt jobb och talat om att jag kommer och jobbar imorgon, känns skönt att komma tillbaka till gamla vanor igen :) känner mig mer eller mindre helt frisk nu i alla fall och det är ju skönt!
Håller just nu på med dagens middag, ett helt nytt recept blir det även idag, så lika spännande var gång när man sätter sig för att smaka *L* Det går i perioder det där med att vilja testa nya rätter..ibland kör man bara på gamla repriser..men nu är jag inne i en period då det är kul att testa nytt! och ungarna gillar oxå när jag har denna perioden.  Härligt väder är det idag..ett riktigt fint höstväder, man blir glad av att titta ut genom fönstret...fast Hmmm...man ser ju oxå tydligt att fönsterna verkligen behöver *putsas*..jaja..det får bli nästa helgs nöjje! Nu är det dags att fortsätta med maten här.

 

TJING TJONG!!


Fiskgratäng

Maten idag var FRUKTANSVÄRT GOOOOD!!! det är så sällan man äter fisk till middag men så hittade jag detta recept, verkade enkelt o samtidigt gott! så PEOPLE!!!! prova det!!! ni kommer inte ångra er!! och receptet hittar ni här:

http://Kryddburken.se

sök på *krämig fiskgratäng*

 



klar i ugnen efter 45 min...jag hade även lite ost ovanpå.




Mmmm...MYCKET GOTT!!!


45 min till!

Nu har jag nyss satt in middagen i ugnen och det ska bli jättespännande för det är ett helt nytt recept som jag testar på idag och än så länge verkar det gott o ser gott ut, men som sagt nu ska det stå i ugnen 45 minuter.
Pöööjken kom hit en runda för att lämna en maskin till Danny...man blir alltid lika glad när man ser honom :)
Han visade på datan vart han och Becky ska när de åker till Teneriffa och det såg fint ut även dit dom ska.  Dom har oxå tagit all inclusive. ja och det säger jag bara..HÄDANEFTER när jag åker utomlands så kommer jag ta med all inclusive...man tjänar så mycket på det tycker jag, och man slipper spara ihopa flera tusentals kronor bara för att gå ut o äta. Sen är det klart att man kan unna sig en eller två dagar till att äta nån annanstans än på hotellet.

 

Ucsh vad mörkt det blev helt plötsligt!!! Regn på G verkar det som!

jaja..nu ska jag städa undan efter förberedelserna här.

 

 


finns i ugnen just nu! :)


dottern är satt i jobb!

Har satt Denise i lite jobb,man får inte vara hemma från skolan utan att göra nånting *L*



Hon skalar potatis till dagens middag
skönt att slippa det i alla fall för det är så tråkigt att skala potatis *hehe*


sen frukost idag.



ja det blev en sen frukost idag 12:25 ganska exakt. Ibland glömmer jag helt enkelt
att äta frukost trots att jag är hemma, när jag jobbar så äter jag ju aldrig frukost så det
kan ju kanske vara kroppen som är van vid att inte börja bli hungrig förrän denna tiden?
När klockan började närma sig 12 så kände jag att det började kurra i magen och inte så konstigt
för när jag jobbar så har vi lunch mellan 11-11:30 så magen är ju typ van vid att få mat då! :)
jaja..nu är min mage mätt i alla fall.
Jag mår  helt klart bättre idag, men för att va på säkra sidan så blir jag hemma
även imorgon, sen är det min jobbehelg så bättre om jag försöker bli helt frisk tills dess.
Det är precis som om det går upp och ner med denna förkylningen...ena stunden mår jag jättebra
och i nästa stund blir jag jättesnuvig och mår kasst.

Denise fick gå hem från skolan för hon hade jätteont i magen pga av sin mens..men
Till både J och E

Jaa..jag känner mig inte helt säker ännu på det där testet pga av de svaga linjerna i det ena fönstret
så japp jag kommer testa henne ytterligare en gång när hennes mens är slut!

Nu ska jag ta och förbereda middag här hemma.

PÖSS


P.S undrar om det är svininfluensa jag har? *hihi*


negativt... så det blev positivt!

Nu har jag kollat på både bonde söker fru och på greys anatomy och nu

har vi även gjort Denises test, men blev inte *klok* på det eftersom

där visades streck i rutan som visar att man utfört det rätt..sen kom där två

svaga...svaga streck i det andra fönstret..Hmm...där ska ju bara komma ett streck egentligen.
så både jag o Denise blev lite rädda och jag sa till henne att vi får köpa ett nytt imorgon så får vi se
vad det visar då!

Rätt vad det var så ropar Denise högt

MAMMA..MAMMA....KOM!!

går in på toaletten där hon sitter och då visar hon att hon precis
har fått sin mens!!


EN STOR STEN LÄTTAS FRÅN MITT HJÄRTA!
och säkert för Denise oxå.







köttbullstortelini



Detta blev det till middag idag, tog lite av vad jag hade hemma
så man kan väl säga att det är en slags köttbulle-tortelinigratäng *hihi*
smakade väl hyffsat men inget som jag hade rekomenderat :)

Nu har jag precis satt in disken och gjort iording här så nu ska jag
snart in o kolla på *bonde söker fru*  och sen efter det kommer Greys Anatomy
så kvällen blir bänkad framför Tv:n.

Denise kommer halv 9 och då ska vi utföra det läskiga testet. *brrrr*

INGET SOM JAG SER FRAM EMOT!


G-TEST

Känner mig väldigt nervös och Orolig i magen just nu, eftersom Denise inte fortfarande har fått sin *enmånadsgrej* så skickade jag henne till Apoteket idag för att köpa ett test *Ihhhh* redan nu innan hon har testat sig så känner jag i hela magen att något inte står rätt till!
Jag hoppas vid min gud såklart att det bara är hennes mens som är lite oregelbunden, men samtidigt tycker jag ändå att den har kommit ganska normalt de andra gångerna, så varför helt plötsligt slutar den komma???

Ucsh...ja vi får se när hon kommer hem! ska fortsätta med maten här nu och försöka att inte tänka så mycket på det! men lättare sagt än gjort vill jag lova!!


 PLEASE...LÅT DET VISA NEGATIVT!!!!!


letar recept

Gomiddag
Mår liiite bättre idag dock inte jättebra,fortfarande ont i hals och leder och lite snuvig
men det går väl över snart! :)
Sitter just nu och kollar på nätet efter nåt gott recept
Gott och enkelt ska det vara!
finns ju så otroligt många fina sidor med recept så helt klart svårt att bestämma
sig för vad man ska hitta på att göra.

hoppas alla har en skön Onsdag


ett viktigt medelande till Malou

Till Malou!
vet inte om det är fel på din sida men man kan inte lämna nån kommentar till dig?
där bokstäverna brukar stå är det bara svart!?
har försökt o försökt men går väl inte utan de där bokstäverna.
spamskyddat har jag för mig att där står!

kanske har blivit nåt fel när du ändrade färg på din sida?
vet inget annat sätt att medela dig på genom på detta vis!
hoppas du löser det!

kram


deperate

Tur att jag stannade hemma, har sovit näst inpå hela dagen, både i min säng och i min fåtölj, och det verkar nästan som ..ju mer man sover destu tröttare blir man?
jaja...huvudvärken har släppt men jag har fortfarande ont i halsen och jag är tung i mina leder i kroppen ännu.
kanske man ska lägga sig i ett varmt bad? för jag fryser!..Mmm..jag tror jag ska göra det faktist.
Sen ikväll börjar mitt favoritprogram, DET SER JAG FRAM EMOT!



Älskar den serien och även Greys Anatomy.




vilken är din bästa tv-serie??


så här känner jag mig idag!


SUCK
Vaknade med en brinnande huvudvärk, ont i halsen och tung i kroppen,gjorde mig dock iordning inför jobbet men insåg att jag inte kommer att orka jobba idag, så jag sjukade mig faktist.

Brukar inte vara hemma från jobb när man har en fis på tvären men ibland känner man verkligen att man inte orkar, och vi ska ju *helst* inte komma till jobb när vi är sjuka pga svininfluensan.

Så nu ska jag gå och bädda ner mig igen och försöka sova bort huvudvärken.

Hoppas alla har en kanondag där ute!


har du bakat kanelbullar idag?


5 dec= Puerto Rico

Mmmm...nu var det klappat och klart! *hihi* satt ju imorse och funderade på en resa och sagt o gjort, jag började kolla runt på lite resor och viiips så var där en resa beställd till mig o Danny..hmm..egentligen ska jag inte vara så impulsiv men ibland blir det bara så! och som det är nu så ser jag fram emot det jättemycket!!

jag är helt enkelt född till att resa!!
ja så nu åker vi till Puerto Rico om två Månader, 5 Dec på hans födelsedag T om.. ett jättefint ställe ser det ut att vara och det har fått bra kritik.


 




visst ser det superhärligt ut?

Kommer säkert bli hur mysigt som helst, även om jag inte tror att det kommer att förändra nåt i vårt förhållande så kan man ju ändå ge det en changs ( kanske sista changsen) vem vet?

japp så nu är det snart dags att plocka fram resväskan igen *hihi*


Pööjken ska till tennerifa!!

gomorron gomorron!!! Eller Hmmm...morgon är det ju inte nu men känns nästan så eftersom jag sov länge idag och det var så skönt att ligga och dra sig i sängen. men Fyyyyy..vad helgerna går snabbt,,nu är det ju Måndag imorgon igen *suck* tyckte ju precis att det var Fredag och man skulle njuta av helgen.
Men helgen har ju varit skön, lite tjafs o så bara men det hör väl till antar jag *hehe*
Nu har jag precis startat både diskmaskin och tvättmaskin och tagit fram färs från frysen, kommer bli lasagne här hemma idag,*mums*  förresten så var maten som jag gjorde igår jättegod!
Nu ska snart Lisette iväg och jobba ( stackarn ) inte kul att bege sig hemmifrån när alla andra är hemma.
Vädret är lite si och så...väldigt blåsigt och sol o moln om vartannat!  Fick reda på av Danny nu på morgonen att Jeppe tydligen beställt ytterligare en resa * jädra pöööjk** nu blir jag Avis!!! han och Becky åker 6 Dec till Tennerifa!!! JAG VILL OXÅ!!!!! har faktist funderat lite på att överraska Danny med en resa när han fyller år? men jag vet inte?  kanske hade varit bra att komma hemmifrån en vacka bara han o jag, samtidigt vill man inte eftersom känslorna går lite upp och ner som dom gjort ganska länge nu, om det är *värt* det menar jag!?  kanske att bara slänga ut en massa pengar i onödan och sen när man väl är hemma igen så blir det kanske samma ruljans som det är nu!  Såå..jag får nog tänka liite till tror jag :)

Nu ska jag plocka fram damsugaren, men jag återkommer.

PÖSS


ZZzzzzzz...



GONATT O SOV GOTT!!


frid o ro

Denise hemma o allt är frid och fröjd!


OHH..VA DET KAN REGNA!!

dags att gå och möta Denise, men det VRÄÄÄKER ner just nu!! Öhhh...vad ska man göra?
VILL INTE!! men måste!
jaja...ut i ösregnet..Ohhh...JISSES va det vräker just NU!!



middag i bilder

japp..Nu var middagen klar *mums* så gott det var!!! Säger hon som inte ens har smakat på sin egna rätt!! *L*
jaja...det LUKTADE gott i hela köket i alla fall!! och han med stort H har käkat precis,,,frågade honom om det var gott och vet ni vad han svarade!!??.......""ja om du inte hade spottat i det så hade det ju vart gott""
Mmmm....SÅÅÅ... mycket känner han mig tydligen? FY FASIKEN!!!

Vi har bråkat ikväll men ger det honom anledning att säga VAD SOM HELST?

nej jag tycker inte det i alla fall!

MEN HÄR KOMMER RECEPTET SOM JAG GJORT IKVÄLL!

 



en suveränt lätt middag och som jag nämnde så luktade det jättegott o smakar säkert likadant som det luktar.
ska själv sätta mig att äta nu för nu har H gått o lagt sig. yiiiiiiaaaa!!!så nu kan jag äntlighen koppla av.


Ädelostgratinerad kycklingfile


och min alldeles egna sallad till!!!

mums!


ingen rubrik

ucsh!!!! vad jag HATAR falskhet!!


dagens middag blir?


ja nu är jag i full gång i köket med min nya maträtt *L* ett helt nytt recept som jag aldrig testat innan så det ska bli jättespännande!!! men än har jag bara kommit till hälften ungefär..
kan i alla fall avslöja så mycket som att där kommer vara


bacon i denna rätten, som just nu ligger på *fettavlagring* :)


ja försöka kan man ju!

Nu har jag nyss kollat på Dvd..som vi egentligen skulle se igår men vi somnade ju och denna filmen har jag ju sett innan men det gick att kolla på den en gång till eftersom det var längesen jag såg den.



Nu var det ju meningen att jag skulle börja laga middag, men Danny o James (hans arbetskollega) kom hem för en stund sen, och nu har de lagt en massa sill i vasken..*bläää* ser inte så aptitligt ut att laga middag med en massa såna i vasken. Jag trodde ju att de skulle börja rensa fisken men nu har de istället hamnat ute i verkstan och spelar hög musik o dricker säkert öl, ganska rund under fötterna var de redan när de kom hem och värre blir det väl?

jag som ville ha en lugn skön Lördag!

jaja,,bara till att försöka hålla god min och humöret uppe!!  


hunden har förbud mot att ligga i sängen!

Idag vaknade jag av att regnet det vräkte ner..riktigt skönt att ligga där i sängen o låta det smattra på fönsterbläcket utanför och bara veta att man inte behöver gå ut. Vaknade även av att både smulan OCH Felix låg i sängen *hihi* ja Felix får egentligen inte ligga i sängen men han brukar ta sina changser så fort inte Danny är hemma, han stack ju ut och fiskade tidigt imorse och då smög väl Felix upp och la sig *L* JA DET GÄLLER ATT PASSA PÅ!!! Både Denise och Viktor var vakna när jag kom ner..de satt och tittade på tecknat på Tv. MEN de har sovit i olika sängar i alla fall, så då kan man ju lita på dom om den saken åtminstone, jag var liiite rädd att dom kanske skulle gå in till varandra under natten men nejdå!  Idag ska jag kanske baka,som jag sagt innan i veckan så har jag kännt för det ett par dagar nu men idag vet jag inte vad jag känner inför att ställa mig o baka? INTE lika inspirerad som innan i veckan i alla fall!  men vi får se.
Nu ska jag upp o bädda o lägga in en maskin tvätt och sen får vi se vad det blir av denna dagen :)

kram på er!!

hon=mogen......han=barnslig

Ögona på mig börjar bli trötta,så jag kommer alldeles strax sätta mig i min sköna fåtölj och ev slumra till, men vill se en film som Denise o Viktor kom hem med,, men Hmmm....han ville se en annan film först så det är det jag sitter o väntar på just nu!


försökte fånga viktor på bild men det funkade inte :) han är blyg för kameran! Oxå ville han se tecknad film!! Ehhh....Denise ville se en kärleksfilm, men det var han inte ett dugg intresserad av *hihi* redan nu ser man skillnad på pojkar o flickor...HON= mycket mer mogen....HAN= föredrar tecknat.

 


en liten scen ur hans barnfilm! *L*

JAJA...nu säger jag godnatt och dröm sött!


sova över hos varandra men inte sova tillsammans...nej..nej..nej..

Mmmm...nu är Denise och Viktor hemma hos honom för att hämta tandborste o div saker som man har när man sover över hos varandra :) och jag har även ringt Viktors mamma för att höra så att allt nu var ok att han skulle sova över? Och jo det var ok...så länge de bara inte sover tillsammans i samma säng *hehe* och sån är ju jag oxå,,visst kan de sova hos varandra men alldeles för tidigt att typ låta dom sova *tillsammans* TROTS att jag vet att dom redan har hittat på *hyss* men kanske vet inte Viktors mamma det? Ingen aning? JAJA...nu har de nyss käkat pizza,,ja det blev det idag eftersom jag inte hade planerat annat men dom var ju glada för sin pizza

 




 

ja och nu är dom som sagt hemma för att hämta lite saker till Viktor..sen ska dom väl sätta sig o mysa i storarummet med lite chips o annat smått o gått som jag redan har förberett till dom :)

 

GOTTEBORDET!

Mmm...jag kommer väl oxå sätta mig en stund där inne för att titta på Tv *hihi* så RIKTIGT SJÄLV får de ju inte changsen att vara *ler finurligt* men ja det ska nog gå bra!

Återkommer senare kanske?


så skönt..Nu är det helg!

Så nu var man hemma från Fredagens jobb, gissa om det känns skönt?
Helt underbart känns det som!
Denise smsade mig innan idag och frågade om Viktor fick sova över?
jag sa ja, men klart inte i samma säng :)
men nu har jag i alla fall handlat hem lite chips,ostbågar och godis till dom
dom måste ju ha nåt att mysa med nu när det är Fredag o allt.
Däremot har jag ingen susning om ifall där finns nåt av intresse på Tv till dom?
men något finns där väl alltid som dom kan titta på!!
Nu sitter jag bara och fundilerar på vad man ska ha till middag?
kanske bara ska ta och fixa till lite kycklingsallad och pain rich och ost?
lätt och gott en fredagkväll!


äntligen fredag

Äntligen Fredag och äntligen sista dagen för denna veckan!!! ska bli så skönt att bara va hemma och slippa bege sig iväg på morgonen i detta mörker som har blivit bara på kort tid *ucsh*  Vet inte vad helgen har att erbjuda men jag tror att jag ska baka kanelbullar imorgon i alla fall, har kännt för att göra det hela veckan, men jobbigt att ställa sig att baka när man kommer hem från jobb. Men man vet aldrig? imorrn kanske jag inte alls känner för att baka? Vi får väl se!

Friday and im so happily!!!!

 


rastlöshet kan ge sig i uttryck på detta vis...


  

 

 

 

 

 

Haha...ja detta är typ JAG i ett nötskal...har jag inget att göra så hittar jag på något genom att leka med mobilen och DETTA hade jag ingen aning om att jag kunde fixa med min mobil innan ju! ;) sååå...ibland kan det faktist vara bra att inte ha nåt att göra! *L*
kul...kul...kul var det i alla fall att testa sig fram *hihi*


maten väntar på sina ägare!



Mmm..så ser det ut just NU!!


dagen kommer aldrig tillbaka!

Gomorron 1 OKTOBER 2009

ta vara på denna dagen för denna dagen kommer ALDRIG NÅGONSIN TILLBAKA! ;)

det gör ju såklart INGEN dag men jag ville bara påminna om det!  :)

Nu ska jag själv köra iväg och

SUCK

SUCK

SUCK

JOBBA


Ha en skön dag folket!


RSS 2.0