lördagen avklarad

Så skönt...Lördagens jobb aVklarad!! :=) känns bra. Även idag har jag frusit om mina fötter så det var jätteskönt att komma hem i värmen och få slänga av sig strumporna och sätta på sig innemystofflorna och ännu skönare var det att komma hem och inte en kotte var hemma, såå tyst och fridfullt.
Danny, Lisette,Jeppe,Christoffer, och Becky har pokerafton borta hos grannen och Linda ( grannfrun ) kom och frågade om jag hade lust att komma bort och äta men jag sa nej, orkar bara inte gå bort och festa när man ska upp o jobba imorgon igen.
Vet inte om hon blev lite ledsen men ärligt talat så bryr jag mig inte, för en gångs skull sa jag nej för att jag verkligen inte alls känner för att gå bort efter en hel dag på jobb. Ibland MÅSTE man bara få lov att tänka på sig själv! så NEJ jag har inte dåligt samvete!!
Vill passa på att njuta av stillheten här hemma nu när man är själv och jag ska faktist ta och hälla upp ett kar med varmt vatten o sätta mig i ett bad, skönt när man är lite sådär frusen som jag är just nu!

Idag blev jag så himmla sugen på fastlagsbulle så när jag var på jobb så gick jag in o köpte mandelmassa, vetebullar och vispgrädde och satte igång med det nästan med en gång jag kom hem, när dom sen var klara så var jag inte sugen längre *L* så nu står där lite fastlagsbullar i kylen som bara väntar på att få bli uppätna :)
kanske jag smakar en bulle lite senare ikväll? men egentligen har jag aldrig varit riktigt förtjust i fastlagsbullar, där e så mycket grädde på dom o jag får ont i tinningarna utav grädde.

jaja...nu ska jag ta o hoppa in i badet!









frusna fötter

Så skönt det känns att vara hemma och framförallt inne i värmen, för GUD va jag har frusit om mina små fötter idag, När Mona o jag tvättade imorse till en vt så blev det översvämning i tvättstugan och när vi kom dit för att hänga upp tvätten så stod vattnet HÖGT!!!  jaaa VÄLDIGT HÖGT!! Mina stövlar blev genomblöta och vattnet  trängde in ända in på strumporna Brrrr...och sen var det ju snö när man kom ut o det gjorde ju inte saken bättre så Mmmm...mina fötter har varit stelfrusna hela dagen och fastän jag vart hemma en och en halv timme nu så känner jag mig fortfarande stel om fossingarna.
Fick lagt mina stövlar på elementet så fort jag kom hem, av med strumporna, sitta o massera tårna lite och sen på med stora yllestrumpor och när jag sen kollade ut för en stund sen så såg jag att det har börjat snöa IGEN .....VAAAAAAAAAAAA f-n!!!  *GRRRRRRR* men ok...idag fick jag reda på att det ska hålla på så här ett par veckor till så nu har jag faktist t om lånat ut min pärla till bil till Peter,Hmmm...känner mig inte jätteglad över det men bättre att den rullar än att den  står still i kanske flera veckor till!
Även en bil behöver ju vara i rörelse för att inte förfrysa! *L*

Nu har jag precis satt in en köttfärslipma i ugnen och inte vilken limpa som helst utan idag blev det en rund en med mozzarella och tomater...Ingen aning hur det kommer att bli men det återstår att se, luktar gott gör det i alla fall :-)




Nu ska jag gå o kolla i skafferiet om jag kan hitta på något att ha till min *runda* limpa :)

återkommer om det!

kram



ohhhh...såna här ska jag köpa...blir varm i hela kroppen     bara jag tittar på dom :)


jobb 4 dagar till..

Jaha då var det dags att jobba 4 dagar igen innan man är ledig nästa gång!!
Ohhh vad jag längtar till min sommarsemester, känner i hela kroppen att jag vill
ha sem SNARRRRT!

Idag står mätaren på -8 grader så man får väl ta mössa på sig så man inte fryser om
örona. Men jag slipper ta bussen, ringde Jeppe o frågade om han ville hämta mig och japp
det ville han, skönt att slippa stå och vänta på en massa bussar när det är så kallt.
Hoppas dagen går fort idag.

Men idag när det är Fredag ska man vara



ska jag eller ska jag inte??



ska jag våga mig ut i snön eller inte???



Nej jag tror jag springer in istället....Ucsh mamma..ÖPPNA!!


min L dag

Skönt att vara ledig, men jag vaknade ändå halv 7 och det var ju bra eftersom jag skulle väcka Denise, nu har jag nyss varit uppe och handlat till dagens middag, blir en ny spännande rätt idag :) oxå har jag suttit och betalat mina förbaskade räkningar och dom var inte NÅDIGA denna månaden...el räkning,försäkring på bilen, radiotjänst kiruna...ja typ ALLA räkningar dök upp denna månaden så man blev ju nästan fattig på en gång men hur är det dom säger?  Januari och Februari är väl dom två värsta månaderna på hela året när det gäller att vara fattig? Ja för mig är det nog så i alla fall...såååå NU har jag bestämt mig för att försöka enbart plocka mat från frysen...Hmmm...men det är ju som sagt lättare sagt än gjort som när man hittar billig mat i affärerna,som nu t ex så har de 1 kg kycklingfile för 49 kr på konsum KAN MAN LÅTA BLI ATT HANDLA DÅ??? nej inte jag!!! Jag använder desutom ganska mycket kyckling här hemma och då måste man lixom bara passa på!
Däremot kan man ju frysa in det nya man handlar och plocka fram det som redan ligger i frysen...men se sååå smart har denna kvinnan inte varit :) MEN DET SKA BLI ÄNDRING PÅ DET NU!!

Mycket snö har det minsann kommit men inte ligger jag under täcket o tycker synd om mig för det, som jag sa igår *hehe* man vill ju njuta så mycket som möjligt av att vara ledig och ta vara på dagen och eftersom jag steg upp så tidigt så känns det redan att dagen kommer bli bra och att jag kommer hinna med en hel del.

Nu ska jag ta och hänga upp en maskin tvätt och sätta på ytterligare en maskin.

hej o hå vad det ska gå!


TVÅ BILDER FRÅN IGÅR NÄR JAG VAR UTE MED FELLE FÖR ATT MÖTA UPP DENISE!



mina fotspår i den förbaskade snön



jag o felix...och ojjj vad reflexerna på min jacka blänker..

trött på detta!

NU FÅR DET MINSANN TA OCH SLUTA!!!!

jag är så djädra trött på detta kalla väder som vi har i skåne just nu
jag vill inte ha mer vinter nu!!
det var kul till jul men nu räcker det!
så här trött på snö var det längesen jag var.

Idag har det  kommit riktigt mycket och eftersom det då blåser så är det bara FÖR MYCKET!
man kan ju inte titta rakt fram när man går ens eftersom man får allt skit i ögona och jag är trött på att behöva frysa och att man ska behöva klä sig med alla dessa otympliga plagg som krävs för detta vädret.

Nej sol och lite värme NU TACK!

Jag tycker att man märker på folks humör att de flesta tycks känna likadant som mig! eller är det bara som jag inbillar mig?
Visst finns det säkert en o annan nörd som tycker att vintern och detta blåsiga är underbart,,men den kategorin tillhör i alla fall inte jag, så JAG FÅR LOV ATT KLAGA!!

Idag har det T om snöat in i uterummet och där e kallt som sören att stå och röka och ja ursäkta uttrycket
men F......N va jag är trött på vintern!

jaja..imorgon är jag ledig så jag slipper bege mig ut tidigt på morgonen, är det sånt här skitväder då, så kommer jag ligga under täcket precis hela dagen och tycka synd om mig själv. Idag har jag ju fått lön och när man har fått det så vill man ju lixom bara ut och shoppa! Inte sitta hemma och uggla p g a ett eländigt väder.

Detta visste jag egentligen innan så varför blir jag så FRUSTRERAD?  det är ju trots allt bara Januari än så länge! och detta kan som sagt hålla på HUR LÄNGE TILL SOM HELST!

Men liiiite sur e jag allt ändå!


måndagkväll

Måndagen snart slut men dagen har varit bra med lite tankar hit och dit, speciellt på mötet på jobb var det med lite blandade känslor och fortfarande funderar man på hur det egentligen kommer att funka hädanefter?
Det visade sig imorse när jag kom till jobbet att de hade fått besked i Fredags om att vår matleverantör hade gått i konkurs, så idag var det sista dagen vt fick mat ifrån oss....och på mötet verkade det som om det inte är så där *superviktigt* att skaffa fram en annan leverantör, utan det verkar mer som att det här med matdistrubation ska komma att avlägsnas MER OCH MER!
Tycker mest att det är knepigt med alla VT som under flera år fått hem mat och som nu helt plötsligt inte ska få nån mat mer? utan nu ska vi då hjälpa till med typ matvärmningar och div lättare matlagning!
Det funkar ju säkert för de flesta men sen finns det ju ändå de som verkligen inte kommer klara av detta eftersom de är så vana vid att få maten i dörren typ.
Men vi får väl se? jag ska se det positivt och inte negativt och jag kommer göra det bästa utav situationen i alla fall.

Jaja..på tal om mat så blev det pepparrotssås och falukorv på menyn här hemma idag och det smakade utomordentligt bra och det var Lisettes förtjänst för det var hennes förslag.

Recept finns på min receptsida  http://annettesmatblogg.bloggplatsen.se och jag är så STOLT över mig själv att jag fick såsen så god som jag fick eftersom jag är så rädd för sås *hehe* och jag gjorde denna sås utan att kolla på nåt annat recept så detta är *****MIN ALDELES EGNA SÅS**** :)


Nu har jag nyss kollat halv 8 hos mig och jag gillar det programet starkt, han kommentatorn är så himmla rolig och kommer med många roliga komentarer *L*

Men nu skriker ALLA efter datan här hemma så jag får ta och överlämna den nu...SKA FASIKEN KÖPA MIG EN EGEN DATA SNART!!!!


en liten härlig stil här bara!!



lite sån där skön balooouuu-stil eller hur!! :) kolla fötterna!

vintern är här för att stanna!

Godermorgon Godermorgon

Vaknade ändå ganska lätt idag men skulle ändå kunna ge mobilen en duns så den hade farit all världens väg, men efter att man znoosat ett par gånger så är det bara till att trippa upp och sätta på lite kaffe som jag just nu sitter här och avnjuter.
Har ingen aning om vad som står på schemat idag så det blir en överraskning att komma till jobb, kanske har de ändrat på schemana för det händer ju ganska ofta.

Idag har vi i alla fall APT och då brukar det komma upp en massa diskutioner om ditt och datt..många gånger lite onödiga saker som man inte behöver ta på sådana träffar men..men...alla tycker inte likadant!

Idag är det verkligen kallt Brrrrr....graderna står på -7  så det gäller att klä sig varmt.

Nu ska jag hoppa i stövlarna och bege mig

kramis






full rulle...

Klockan är 6, middagen är avklarad,disken är undanplockad, tvätten är upphängd och håret är tvättat..*PHhhuu* Nu ska jag nog bara ta och sätta mig i ett varmt bad och bara njuta av lite värme, kanske ta en tidning med mig och ligga i karet och läsa lite, sen är det ju snart dags att gå o sova...ucsh..vill inte tänka på att man måste stiga upp så tidigt imorgonbitti!! JAG BARA HATAR MORGNARNA!! får nästan lite panik bara jag tänker på det!
Egentligen hade jag nog mer passat med att jobba kvällar eller nätter eftersom jag har sån ångest över att behöva stiga upp på morgnarna.
Middagen idag var hyffsat god och framförallt väldigt lättlagat...receptet hittar du här:


http://www.annettesmat.bloggplatsen.se





Nej nu väntar badkaret på mig så önskar alla en fortsatt skön Söndagkväll!

söndag

Jaha..så var det Söndag och snart var denna helgen slut,,varför går alltid helgerna så himmla snabbt för?  Fick i alla fall ringa jobb och säga att jag kommer imorgon...Nu ska jag minsann hålla mig frisk ända fram till sommarsemestern!! :)
Nu står potatisen och kokar och snart ska jag börja med övriga ingredienser, blir en ny maträtt även idag.
tvätten som är i maskinen ska snart hängas upp och jag ska in o tvätta håret, så man har som sagt att göra från det man stiger upp tills man går och lägger sig.
Ska försöka lägga mig i tid ikväll och inte sitta uppe halva natten,för man blir sååååå vansinnigt trött på morgonen när man ska upp. Men eftersom jag nog är en kvällsmänniska så kan det vara svårt att lägga sig i tid!

jaja..nu ska jag fortsätta med mina dagliga sysslor här hemma.

lördagen i bilder..

Gokväll i stugorna!! Denna dagen har helt enkelt varit hur bra som helst, jag sov ganska länge iofs men jag kände mig i bra form när jag steg upp, tog en kopp kaffe och sen har det lixom bara flutit på i full fart...Jag tog och började städa och sortera ovanvåningen och speciellt då det ena rummet där uppe som bara STÅR och där man bara har samlat en massa skit. Det blev två fulla säckar som behövdes slängas...nu är där ju jättetomt där uppe men som sagt det får vara så tills Lisette flyttar...då ska väggen rivas igen och det kommer bli ett stort sovrum, ja jag ska ha ett eget sovrum så småningom eftersom mannen i huset snarkar som en häst! Det får typ bli mitt rum plus gästernas när vi har sådana på besök.
Danny städade hela nedanvåningen medan jag var uppe och röjde och sen rätt vad det var så åkte grillen fram *L* det blev grillad korv till Lunch






smakade bra men jag orkade dock bara en endaste liten smal grillad.

Har nyss nu lagat middag och det verkar gott....kasslergratäng med philladelfiaost...ja glöm inte gå o kolla min receptblogg http://annettesrecept.bloggplatsen.se

Har nu nyligen roat mig med att göra en inbakad fläta på Denise...




jag sa åt henne att hon är VÄLDIGT söt när hon har en sån där typiskt flickfrisyr och att hon gott kan ha det i skolan några gånger...Mmmm...vi får väl se? 

Nä nu ska jag strax ta och äta lite och ska bli spännande o se om det smakar bra? Återkommer med besked :)

ska det inte bli vår?

Jag tycker det känns som om det ligger lite *vår* i luften ikväll, men säkert är det bara tillfälligt för nästa vecka har de lovat väldigt kallt väder berättade Danny igår och ja så kan det nog vara, det är ju trots allt bara januari ännu, så kanske är det bara önsketänkandet som spelar mig ett spratt just ikväll??? ELLER? fler som kanske haft på känn att det är vår i luften?

Jaja...här är fler i denna familjen som verkligen längtar efter våren och att få springa ute utan att bli blöta om tassarna och en vind som tryter ända in bakom pälsen!




***Ohhh...om ändå solen kunde titta fram***  tycks de tänka!!


***näää...bättre att gå in och tigga lite mat***




***och sen kanske försöka soooova bort vintern***





Hmmmm...tjaaa..man skulle kanske ta och FÖRSÖKA det? :) Men som sagt....vi är nog inte ensamna i denna familjen om att tycka så??




smutti...smutti

Sitter just nu och smuttar på ett glas rött vin mellan springet i tvättstugan.
smakade gott!!!



Fredag och på bättringsvägen.

Hejsan Svejsan

Känner mig bättre idag men otroligt matt i kroppen, men det går väl över det oxå. Men nu är det kanske Denise som står på tur att bli dålig för hon blev hemskickad från skolan idag, hon frös och kände sig inte bra och jag såg på henne att det var nåt för hon var kritvit i ansiktet och hon kändes lite varm så hon har ev lite feber oxå!
Jag hade i alla fall satt upp tvättid idag på sista passet men tog på mig ett par sandaler och gick ut o kollade om där ev var ledigt lite tidigare och japp...mellan 12-16 så det var perfekt, nu har jag redan startat och jag kan ta så mycket jag orkar för nu har jag tvättstugan ända fram till klockan 21:00 Inte för att jag tror att jag behöver den så pass länge men man kan ju passa på att ta köksmattorna oxå :) När man ändå är igång menar jag!

Nu ska jag ta och sätta på en kopp kaffe, drack inte kaffe på hela dagen igår så det ska faktist smaka gott med en kopp nu.






SOFFAN VÄNTAR

Har i princip mått dåligt hela dagen och nej jag fick inte behålla mitt Te som jag drack imorsse, det har gått upp och ner hela dagen, mellan kräkningarna har jag väl mått hyffsat bra men sen kom illamåendet tillbaka igen, Nu är det dock ett par timmar sen jag kräktes sist och jag har T o.m ätit lite av middagen som jag var tvungen att fixa till eftersom jag nu hade plockat fram från frysen igår. Så jag HOPPAS verkligen att det är på tillbakagång?
UCSH vad jag hatar att må illa, det är bland det värsta jag vet.
Middagen idag blev inte alls det som jag hade planerat, men det blev trots allt riktigt gott ändå fastän jag valde att göra en lättare variant av recept.

Gå gärna in och kolla min recept sida, dit kommer man om man går till länkarna på denna sidan och trycker på *MIN RECEPTSIDA* :)



Där har jag skrivit ner mitt laxrecept som jag fixade till idag och som sagt det smakade helt klart jättebra.

Nu ska jag snart slänga mig på soffan och kolla på Tv..

HA EN SKÖN KVÄLL ALLA DÄR UTE!

en jobbig natt

Vaknade ca halv tre inatt av att jag mådde fruktansvärt illa, det körde i hela magen..chockladen sen igår??? vet inte men jag gick upp på toaletten, satte fingrarna i halsen och kräktes (jag hatar att må illa så därför satte jag fingrarna i halsen för att få upp det så snabbt som möjligt)
Började frysa och få känningar av huvudvärk, men jag drack lite vatten innan jag gick och la mig igen,halv fem var det dags igen...illamående till tusen, upp till toa och kräktes igen.
Nu sitter jag här med en kopp varm te och ska försöka få det i mig och framförallt se om jag kan få behålla det i mig!
Antingen är det chockladen eller oxå är det bara så att jag har blivit drabbad utav vinterkräksjukan? tror dock mer på det sista eftersom vi har haft sånt på jobb i två veckors tid och man har varit i kontakt med många vårdtagare med kräkningar och diareer, och även många i personalen har varit dåliga, men jag TRODDE faktist att jag skulle klara mig!

Nu har jag druckit mitt te och nu ska jag bädda ner mig på soffan med en spann i närheten, för jag känner redan att illamåendet kommer smygandes igen!



mättad på chocklad

Jag fick mitt chocklad till slut





Hahahaha...nej Jayne!!! Jag är inte gravid och tack o lov för det *hihi* vet inte varför jag blev så sugen men gott var det när jag fick det i alla fall och ja jag åt så jag storknade!! så nu tror jag att jag är mättad på chocklad för ett tag framöver :)

Nu mår jag nästan lite illa och är kymig i magen, och jag skyller på chockladen!

NU DAGS FÖR KUDDEN



onsdagkväll

Ojjj..jag är så sjukt sugen på chocklad, sånt där härligt smaskigt schweizernöt eller dajmchocklad..sitter nästan här och bara dreglar!  Men Lisette har lovat att sticka upp och handla när hon har ducshat klart, vet inte varför men jag bara MÅSTE ha!!!
Idag blev det god middag här hemma kalops gjort på färs smakade jättegott, precis som äkta kalops.

jag har öppnat upp en annan blogg där jag kommer samla mina recept så gå gärna in där och titta.

adressen dit är http://www.annettesmat.bloggplatsen.se  och ja som sagt där kommer jag enbart att skriva om mina recept, ganska tomt där inne än så länge men den kommer att byggas på allteftersom.

Nu ska jag sätta mig o kolla på *halv 8 hos mig*  ett ganska kul matprogram.


pöss på kinden!

min lediga onsdag



Ja nu har jag nyligen varit ute och promenerat med Felix och smulan, ja hon dök upp rätt vad det var och följde med oss resten av promenaden :)
Det snöar idag och jag blev inte alls glad när jag såg det *suck* jag vill ju att våren ska komma men det lär ju dröjja, bara Januari ännu så detta vädret kan ju hålla på hur länge till som helst.
Jag hade ju lite planer på att köra ut och shoppa lite men jag tror nog att jag stannar hemma och städar o tvättar istället *L* jag ska i alla fall upp till affären för att handla men som sagt...först lite städ o tvätt Ohhhlala..vad kul!!



motivation

Så skönt det känns idag, Nu har jag jobbat mina 4 dagar och imorgon är jag ÄNTLIGEN LEDIG *glad som en ärta*
Som jag ska soooova imorgon :) ...hmmm...men njaa..så blir det förmodligen inte, men ändå skönt att vakna och slippa ha pressen på sig att man måste bege sig iväg.
Är det fina vägar imorgon så kanske jag tar min pärla till bil och kör ut och handlar lite, ev kör jag in och hälsar på min mamma o Nisse, men allt beror som sagt på hurdant väder det blir!

Ikväll har jag suttit och förhört Denise på engelska glosor, vet inte vad som flugit i tösen?? hon är JÄTTEMOTIVERAD med skolan just nu!  och INTE klagar jag på det inte "TVÄRTOM" jag blir bara sååå förvånad eftersom man hela tiden fått tjata...TJATA---och TJATA på henne om att det är superviktigt att sköta skolan men första halvan av 8:an var det mycket problem, såg nästan aldrig att hon gjorde läxor, mycket frånvaro, och hon låg verkligen risigt på det, enligt kvartsamtalen man har med mentorn.
Danny o jag försökte prata med henne och förklarade att det är *hennes framtid* som står på spel och att hon inte ska lyssna på sina kompisar, jag förklarade även för henne att de kompisar hon har just nu, de kommer hon kanske inte ha kvar i gymnasiet utan där skapar hon sig nya kontakter, sen menar jag inte att hon ska förlora alla sina vänner som hon har just nu men när man väl kommer upp i gymnasiet så blir man mer vuxen och man kanske växer ifrån de kompisarna man hade i högstadiet? Och framförallt de kompisar som kanske fått en till att bry sig mindre om skolan.

I vilket fall som helst så är det JÄTTEKUL att se att hon verkligen kämpar just nu och att hon samtidigt tycker det är kul!  Hoppas bara att det fortsätter hela terminen igenom!!  men man får försöka peppa henne så mycket det går, och när hon väl ser att det ger resultat på prov/läxförhör så tror jag nog att hon kommer lösa detta!





Nu ska jag gå o kolla * halv 8 hos mig *


puss

återigen jobbdax

Så var det dags att snart bege sig till jobbet idag, och idag är det bussen som gäller eftersom jag ser det har kommit snö inatt *Tviii* kör ju inte när det är halt ute, känner mig osäker då så bättre att man tar bussen så man kommer dit helskinnad!
Låt denna dagen gå fort please, jag känner mig TRRÖÖÖÖÖT!!!





Ja så här hade vart skönt att ligga nu!

Eller vad tycker ni?


söndag

Söndag idag och min jobbehelg är äntligen slut och bara vetskapen av att man är ledig nästa gång det är helg kan få en att småle lite inombords!  Man uppskattar verkligen sina lediga helger till 100 %. Helgerna lixom bara flyger iväg när man jobbar och man har inte lust att hitta på något när man väl kommer hem, lite skillnad på sommaren när det är ljust och ev fint väder, då har man mycket mer energi när man kommer hem efter en jobbedag men nu på vintern *suck* det är mörkt och det är kallt och man vill bara vara inomhus och ta det lugnt!

Sakerna jag kände i min kropp igårkväll försvann under natten så imorse vaknade jag i vanlig ordning och var helt ok igen :) kändes skönt att slippa behöva ringa och meddela sig sjuk!
Jag satte igång med middagen med en gång jag kom hem och nu har vi precis ätit en himmla god rätt med paprika o purjolöksjärpar, potatismos och en helt underbart god champinjonsås.




recept på järparna och champinjonsåsen kan man hitta inne på www.ensidamedmat.se  RIKTIGT GOTT! och jag är stolt över mig själv eftersom jag valde att prova mig på att göra såsen själv istället för att köpa mixsås..jag har nämligen alltid varit lite feg för att prova mig på det där med sås men GUD va god den var och lätt att göra, så denna sås ska jag helt klart ha många gånger till!

Nu är Denise inne och badar, Danny kollar på film och själv ska jag nog oxå ta och sätta mig i ett varmt bad så fort Denise är klar, för även idag har det ju varit isande kallt, ännu kallare än vad det var igår för idag har det ju även blåst en himmla massa, men först ska jag ta hand om disken här.

HA EN SKÖN SÖNDAGKVÄLL

vinterkräksjuka??

Herregud..JAG HÅLLER NOG PÅ ATT BLI SJUK??? Ahhhhhhhhhhhhhh...fryser här hemma som en jude fastän jag har fleecejacka på mig, känner mig kymig i magen och var på toaletten för en stund sen, och ursäkta men det var riktigt diarre-aktigt!! VILL INTE...VILL INTE...VILL INTE!!! NÄÄÄEEEJJJ...jag vill verkligen inte få maginfluensa..det är typ DET VÄRSTA JAG VET!! och speciellt om man får kräkningar..Blääää!! Ska faktist snart gå och lägga mig trots att det är lördag o allt men man kan ju alltid försöka sova bort influensan som ev är på väg och jag bara MÅSTE på jobb imorgon, det är aldrig lätt att hitta vikarie på helgerna och man känner sig som en svikare ifall man inte kommer.  SÅÅ NÄÄÄ DU ANNETTE!! inte bli sjuk nu i helgen INTE!

Danny har somnat på soffan, Denise o Viktor har nyss varit ute med Felix och jag gjorde varsen varm macka till dom idag, blev ingen middag eftersom jag inte planerat nåt men varma mackor är alltid gott och det blev klart uppskattat, själv har jag inte varit hungrig så jag har inte ätit nåt sen i lunch på jobbet men känner mig absolut inte sugen på något just nu!

Viktor ska sova över här ännu en dag....(HAN MÅTTE ÄLSKA OSS ) ??? hehe...

Nä nu ska jag ta och stänga ner datan, trippa in på toa och borsta tänderna och tvätta mig, sätta på mig en skön pjamas och krypa ner och försöka sova bort skitet som jag känner spökar i min kropp just för tillfället!

HÅLL TUMMARNA ATT JAG VAKNAR UPP IMORGON OCH KÄNNER MIG SOM NORMAL!!

SOV GOTTIGT!!



varma mackor med senap,ost och persiladekrydd

Dags att gå på toa igen---HEEEEEEEEEEEEEJ DÅ>!!!

Brrr...kallt

Ojj så skönt det är att vara hemma och att vara inne i värmen, slippa behöva gå ut i kylan mer denna dag..för det var ju hemskt vad jag har frusit idag, men man springer ju oxå mycket utomhus på mitt jobb..man går  från den ena vårdtagaren till den andra. Och Idag har det varit riktigt,riktigt ruggigt väder, ett typiskt sånt där *krypa upp i soffan* Väder :) och det kommer jag nog göra efter att jag har varvat ner.
Fortfarande många som är sjuka på jobb i maginfluensan men ta i trä så har jag inte kännt av nånting! ÄNNU ska man kanske säga?
Hoppas att morgondagens jobb går lika bra som det har gjort idag, för trots kyla och influenser så har dagen ändå flytit på ganska bra och tiden har gått fort!
Men nu ska jag ta och fixa mig en kopp varm te, alltid gott när man känner sig lite så där frusen som jag gör just nu!

HA EN BRA LÖRDAGKVÄLL!

fredagen snart slut!

Ja nu var snart denna dagen slut! fy sören vad det går snabbt när man är ledig!! fattar inte varför det ska vara så?? kan det inte gå lika fort när man jobbar eller kanske vice verca?
Idag blev jag himmla glad i alla fall när Denise kom hem och satte sig och gjorde läxor utan en massa TJAT!! :) **vad har hänt? tänkte jag** men nej INGET hade hänt, hon tog bara hennes och mitt prat på allvar för nån vecka sen där jag förklarade att hon verkligen måste försöka satsa på skolan och inte strunta i lektioner som hon har gjort innan.
Vi får väl se hur det utvecklar sig? jag hoppas verkligen att hon fortsätter i samma stil resten av terminen som hon har börjat terminen.

Idag blev det god mat här hemma, inbakad fläskfile med rösti, gorgonzolasås och sallad. *SMASKIGT VÄRRE*




Receptet hittade jag på matklubben.


4 pers

ca 500-600 g fläskfile
salt o svartpeppar
1 pak smördeg
1 ägg uppvispat

Fyllning:

200 gram färska champinjoner
2 dl creme fraice
2-4 msk persilja
salt
peppar

sås:

3 dl creme fraice
75 gram gorgonzolaost
salt
peppar

stuvningen:
Börja med att göra fileen ren från hinnor och stek den sen i panna hel, krydda med salt o peppar.
gör stuvningen under tiden fileen bryner i pannan.
ansa och skiva de färska champinjonerna, hacka persiljan
bryn svampen tills all vätska har försvunnit
blanda ner creme fraice och låt allt bli varmt.
häll i persiljan och ev en pressad vitlök
salta och peppra


sås:
blanda creme fraice i en panna och låt allt bli varmt, salta och peppra

Lägg ut smördegen på en bakpappersklädd plåt
lägg på fläskfilen och skär en skåra längs med hela fileen
fyll skåran med stuvningen och det som inte får plats kan man lägga uppepå eller längs med sidorna utav filen.
packa in den med smördeg och försök göra det så tätt som möjligt.
pensla med ägg
200 grader i ca 35 minuter

servera med rösti och sallad


skivade goda champinjoner!


stek fileen hel i en panna



gör en stuvning på champinjoner, persilja,creme fraice och kryddor ( jag hade även i lite rökt strimlad skinka)



gör en sås på creme fraiche, gorgonzolaost, salt och svartpeppar



baka in fileen och fyllning i smördeg



grädda i ugn 200 g i ca 30-40 min




SMAKLIG SPIS!!!


ett gott recept som jag kommer göra fler gånger, dock gillade inte denise såsen men den är kanske lite *vuxen* om man säger så? Inte alla som gillar mögelost ju! Själv tyckte jag att detta var ett riktigt FEST-recept och det smakade UNDERBART!

Men mest glad över denna dagen är jag över att Denise börjar ta tag i sina studier..fredag idag men ändå ville hon sätta sig för att plugga!




Hoppas,,hoppas,,hoppas bara att hon håller detta i schack nu!! , så att det inte bara är en engångsförteelse??


efterlängtad för de flesta.


Ja så var då den efterlängtade Fredagen här, fast för mig kan det egentligen vara vilken dag i veckan som helst eftersom jag nu jobbar hela helgen. Men som sagt jag har ju varit ledig idag när alla andra har jobbat och gått i skolan, blir lite mysstämning här ändå ikväll eftersom jag ska försöka hitta på nåt gott att äta, än vet jag inte vad? men det visar sig senare.
Nu ska jag upp o handla o se om jag kan hitta på nåt spännande till middag.


svårt för sängen!!

Nu har jag velat gå och lägga mig hur länge som helst men hela tiden har jag något att *skylla* på!! ALLT FÖR ATT SLIPPA VÅNDAS MED NATTEN tydligen?? jag sover väldigt dåligt på nätterna och jag kan ligga och reta mig till max ibland!!! VARFÖR??? ,,,,,jo för han jag delar säng med snarkar NÅT VANSINNIGT!! och oftast går ju han o lägger sig innan vad jag gör!!
Samtidigt vet jag att klockan blir MER och MER!!  Just nu längtar jag bara till min sommarsemester då jag har bestämt mig för att vara ledig i 5 veckor på rad....SÅ JÄKLA SKÖNT DET SKA BLI! ..och då behöver ma lixom inte tänka på att man ska upp dagen efter utan då tar man ju bara kvällarna för vad dom är.

JAJA...idag har jag fixat lite småkäk och det var himmla gott.



vetetortillas med lite god fyllning på...bl.a fyra krydd-ost, salami, mozzarella, hushållsost, och kryddor

på den andra hade jag rökt räkost, tonfisk, skinka, mozzarela,hårdost och tomat. SÅÅÅÅ GOTT!!



här är det toppat med lite vanlig hårdost!



på med ett *obrett* lock




bryn i ett *torrt* stekjärn tills det får lite färg och fyllningen smälter




skiva upp var cirkel i 4 delar, servera genast med lite sallad.  På bilden är det både varma tortillas och pannkakor med sylt. BARA TILL ATT VÄLJA!! :)

Nu ska jag återigen försöka gå o sova!!




GOOOOO NAAAATTTTT!!!

vinterkräksjukan

Så skönt, Ännu en dag avklarad på jobb där det graserar vinterkräksjuka just nu, den ena efter den andra har blivit smittad och även bland personalen, men allra värst har det ändå varit bland vårdtagarna, som behöver vår hjälp destu mer när de får den här smittan!
Vissa dagar har man bara tyckt att man har luktat ##ursäkta uttrycket##  bajs och kräk, när man har kommit hem, och igår när jag fick ett larm om en kvinna som hade gjort ner sig totalt så började jag klökas när jag var där uppe och hjälpte henne, jag försökte såklart undvika att hon skulle se det men jag tror nog ändå hon märkte att jag klöktes, det känns lite jobbigt på det viset eftersom de flesta tycks tro att bara för att man är vårdpersonal så ska man tåla allting? Men vi är ju bara människor vi oxå och vi kan oxå vara känsliga för vissa dofter som i detta fallet T ex....Jag hoppas verkligen att det börjar bli tillbakagång på vinterkräksjukan men man vet aldrig, än har jag inte själv blivit smittad i alla fall trots att jag varit hos ganska många drabbade!
Nu ska jag bara jobba imorgon oxå sen är jag ledig på Fredag och förhoppningsvis är då alla friska till helgen när man ska på det igen :) Hmmm...eller oxå blir det tvärtom? ÅTERSTÅR ATT SE!!!

Igår var vi och vaccinerade smulan, hon gillade inte alls att åka bil och sitta instängd i sin resväska, jag riktigt kände hur hon darrade av rädsla men hon gjorde inte så mycket väsen av sig. Det gjorde hon heller inte idag när jag kom hem och letade efter henne o kallade på henne men till slut hittade Denise henne

HÄR UPPE




Uppe på hatthyllan!!!! Hmmm....katten är tossig!!

nä nu dags att förbereda lite mat här hemma.

min pet på face

Oj..Oj..Oj...Mina planer på att städa gästrummet gick helt i stöpet idag Hmmm...***RODNAR*** vad har jag gjort istället???? Ehhhh...hmmm...Joooo...alltså!!
När man väl sätter sig o spelar spel på datan så är det ju RENA GIFTET!! Ohhhh...jag har helt enkelt inte kunnat sluuuuuta!!!!
Jag bara älskar min lilla PET inne på facebook, hon e sååå söt o man gör ALLT för att hon ska ha det bra o försöka tjäna så mycket pengar som möjligt så att hon i sin tur kan köpa sig snygga kläder, möbler, blommor, och ev en bil ( men det är dyrt vill jag lova ) men hon är så verklig på nåt sätt så man vill helst inte lämna henne :)
jaja...sen finns där JU SÅÅÅÅÅÅ MÅNGA ANDRA SPEL som man bara måste testa!!
ja datan är helt klart farlig ibland, har inte kännt mig så här beroende på jättelänge och det är INTE bra!! för som sagt,,,man glömmer alla andra sysslor ju!  MEN KOLLA IN MIN SÖTA PET HÄR:




visst e hon söt?? och det är jag som har skapat denna söta varelse som ibland rymmer om hon inte får mat i tid :) Kanske är jag löjlig men gud va jag gillar henne, och ett roligt spel att spela *L* 

Jaja..fick i alla fall tummarna loss efter mycket om och men och satt o funderade på vad jag skulle fixa för middag idag och eftersom det blev mycket rostbiff över och jag hade andra saker i kylen som behövdes användas så genast slog det mig ...jaaaa..pizza!! där kan man ju slänga på lite allt möjligt, så sagt o gjort så har jag gjort min pizza idag och kall dressingsås med lite vitlök och chilisås. 



här ska den strax in i ugnen med all den goa fyllningen :)



klar från ugnen!




klar på tallriken med hemmagjord dressing. Jättegott!  

Hahahaha..nu sitter töserna o jag och bråkar om vem som har den sötaste PET-villen!!

Mmmm--där ser man bara där!!! kan bli slagsmål här hemma kanske??? hihihii

Måndag

Gomorron!!
Ja för idag ska jag väl kunna säga dom orden rätt i alla fall till skillnad från igår :) ändå vaknade jag i smått panik imorse eftersom det nu är skola igen, men vi hade ändå lyckats försova oss,så jag for upp och väckte Denise på en gång, det var inte jättemycket hon kom försent men hon hannt i alla fall inte äta innan hon gick iväg.

själv är jag ledig idag och har nyligen ätit frukost och läst tidningen


Det känns alltid skönt att vara ledig på Måndagen för dom är annars så tråkiga och på nåt konstigt vis långsamma? eller oxå är det för att man vet att veckan bara har börjat och man har HELA veckan framför sig innan man är ledig igen!
Idag ska jag försöka få tummarna loss och rensa ut på ovanvåningen i det s.k gästrummet där man just nu sammlar på sig allt skit!  det är så lätt att slänga upp saker där för ingen ser det ändå ju?? Men JAG ser det varje gång jag går förbi och nu är jag trött på oredan där uppe, så upp med en säck och kasta...kasta...kasta!!!


Det är vad jag ska sysselsätta mig med nu inom det närmaste!!

så tjoofadderittan hej svejs


söndagkväll

Nu är jag mätt, nu är jag belåten,maten är uppäten, disken är igångsatt, ny duk på bordet, rent och fint igen efter matlagningen och ja nu sitter jag bara här och kopplar av, funderar på om jag ska skicka upp Denise och Viktor efter lite glass? Mmm..det hade faktist suttit fint vill jag lova och en go kopp kaffe till det :) Konstigt att jag känner mig sugen på nåt sött efter maten?det  brukar jag aldrig vara sugen på annars. 
Just nu kollar Danny på film så jag får vänta med att kolla tills han går upp och lägger sig vilket nog händer efter filmens slut, då ska jag bara ta min filt och krypa upp och mysa och som sagt *FÖRHOPPNINHGSVIS MED LITE GLASS I EN SKÅL FRAMFÖR MIG? *L*
Maten idag var underbart god, riktig söndagsmiddag om man säger så, Rostbiffen blev himmla mör och fin och snacka inte om såsen *slick...slick* till sista slev. 







Denise verkligen älskade maten och hon är lite kräsen ibland men idag åt hon med GOD APTIT och det är kul att se.  Även Felix älskade maten idag *L* men det gör han ju alltid när han får hemmalagad mat :)

Nä nu ska jag sätta på en kanna kaffe, muta Denise o Viktor så att de går o handlar glass eller en go kaka eller nåt? och sen ska jag sätta på mig pjamas och mina innetofflor o sen krypa upp i min sköna fåtölj med filten och bara titta på film tills det är dags att gå o sova. 
Och imorgon ska jag minsann stiga upp TIDIGT så man får nytta av dagen, vilket det känns som om man inte har fått idag!!

Hej svejs!

handling och middag

Nu är handlingen avklarad och det känns skönt att ha mat i kylen igen, men egentligen gillar jag förstås inte att handla en söndag för då har de ju inga nya varor precis men..men,,det får gå ibland!





Mmm..här är för 1200 spänn i dessa kassar o ändå är där inte nåt kött med,så ja då kan man ju förstå att det var VÄLDIGT TOMT i kylen här hemma :)

Nu har jag middagen på spisen och köttet i ugnen, ska bli så gott för jag är hungrig nu, kom på mig själv för en stund sen att jag inte ens har ätit frukost idag, Hmm,,,så kan det bli när man inte vaknar förrän halv ett på dagen *L* inte konstigt att jag är hungrig som en varg ju!


Rostbiffen med en massa färska örter som är inne i ugnen just nu.



Övriga middagsingredienser som potatis,sås,brysselkål och grönsaker!

Vi var även och hyrde film så när jag har ätit och städat undan så kommer jag gå in o sätta mig o kolla lite filmer i alla fall en, får se hur länge man orkar vara uppe till, jag är ju ledig imorgon så hihi..jag kan sitta uppe hela natten idag oxå om det vill sig?

Nu ska jag fortsätta med maten här.

vaknat sent

Godermorgon eller go förmiddag ska man kanske istället säga := ) det var ju hemskt vad jag sovit länge idag, vaknade inte förrän halv ett och det är riktigt jobbigt att vakna så sent för hela dagen har ju lixom försvunnit, jaja..gick ju inte och la mig förrän halv tre inatt eftersom jag satt uppe och väntade på Lisette så satt vi o snackade lite innan jag kände av tröttheten.
Nu sitter jag i alla fall här med en himmla god kopp kaffe och har letat upp recept på Rostbiff, blir riktig söndagsstek här hemma idag Mmmm...vad gott det ska bli.
Fast först ska Danny o jag ut och storhandla, här är knappt nånting hemma så ja nu har all mat efter jul o nyår försvunnit så dags att fylla på lagret igen :) som sagt!
ska sätta mig och läsa tidningen innan vi far iväg, se om det har hänt en massa skandaler som man oftast läser om nu för tiden!


HA EN BRA SÖNDAG

GONATT

Klockan är halv tre på natten o jag ska gå o sova nu *hihi*

The children




ja så hette filmen som jag nyss kollat in, en liten skräckis som kanske inte var världens bästa men ändå klart lite läskig och egentligen förstår jag inte varför jag ska kolla på läskiga filmer för när natten väl sen kommer smygandes på en så tänker jag på allt det läskiga och till slut ligger jag och inbillar mig en massa otäckheter. Men filmkvällen är inte slut ÄN...blir ytterligare en innan kudden kallar på mig

LÄSKIG ELLER EJ???


Vet inte ,det förtäljer inte historien ännu!






igår var det grillpremiär!

Ojj vad mätt jag är nu och det gjorde gott i magen med lite mat i sig, jag var så sjukt sugen på Rotmos när jag var på jobbet så jag köpte faktist ett par rullar med mig hem oxå hade jag köttbullar sen innan så det blev en lätt men ack så god middag idag :) ibland kan det vara det allra enklaste som bara smakar SÅÅ gott!!



som sagt inget märkvärdigt alls men gud så gott!!


Ja då var det Torsdag idag och en vecka har redan gått i det nya året :) himmla snabbt har det gått och det känns som om det var igår vi firade Nyår.
Nu ska jag bara jobba imorgon oxå o sen är jag långledig..lör..sön och måndag! ska bli underbart och jag ska ta vara på varenda minut *L*
Imorgon börjar skolan för Denise igen..Hmm..jag förstår inte riktigt vad som är meningen med att börja en ny termin på en Fredag??? fast jo, det blir ju lite så där mjukis-start för dom men ändå? De kunde ju lika bra vänta med att börja tills på Måndag.
Ska bli ganska skönt att få igång Denise i skolan igen eftersom det inte är nån ordning med sovtiderna när hon är ledig, som inatt T ex..jag vaknade vid halvtre och gick ner i köket för att dricka lite vatten..då satt fröken madame fortfarande vid datan!  Jag blev lite arg på henne eftersom hon totalt har vänt på dygnet och hon kommer ha jättesvårt för att stiga upp när väl klockan ringer imorgonbitti..Som tur är så är Danny hemma så han kan se till så att hon kommer upp och kommer iväg i tid.

Igår hade vi faktist grillpremiär här hemma, ganska mysigt när det är kallt och det ligger lite snö på marken att bara ta och plocka fram grillen för att grilla sig en korv så där mitt på dagen,smakar ju så gott när man står ute i kylan och äter en varm grillad korv,tjaaa...jag fuskade lite för jag stod precis innanför dörren i uterummet :)
Luktar gott gör det oxå och man riktigt längtar efter våren när man känner den där grilldoften.








MUMS!!

Nä nu ska jag sätta mig och titta på en skräckfilm som svärson christoffer har hyrt, den verkar läskigt bra när man läser om den!


Chiao

vad är det för samhälle vi har???

Sitter just nu här och väntar på att Denise ska komma hem, hon ska vara hemma halv 10 och jag har redan ringt henne ett antal gånger för att höra var och med vem hon är och nu senast var hon med Viktor. (tack gode gud för mobiler)
Är det konstigt att man blir rädd som förälder när ens barn är ute om kvällarna?? kvittar lixom hur gamla dom blir kan jag tycka!
Nu har det nyligen skett ett hemskt onödigt mord igen!! Och jag kan inte sluta tänka på detta sjuka samhälle som vi lever i!
När jag växte upp så läste man nästan aldrig om mord på oskyldiga personer och man var heller aldrig rädd för att gå ut på kvällarna eller gå hem från en fest mitt i natten! däremot NU!! Vart är samhället på väg egentligen??
Samhället har helt enkelt blivit mer hårdare och råare, man tar inte längre hänsyn ifall man rånar en kille, tjej,gammal eller ung!! BARA MAN FÅR DET MAN VILL HA TYP...KOSTA VAD DET KOSTA VILL, OM DET  SEN  SKA VARA MORD PÅ MENYN???????? .SJUKT,,MYCKET SJUKT!! Samtidigt som förälder så tänker man ju alltid som så **NÄ MEN DETTA KOMMER INTE HÄNDA OSS** hmmm...hur vet man det egentligen? FEL PLATS VID FEL TIDPUNKT helt enkelt och så har ju säkert föräldrarna till dessa mördade flickor oxå tänkt en gång!

Man får helt enkelt vänja sig vid tanken på att det kan stå en GALNING bakom nästa grind när man går ut eller när barnen är ute och att man ev..kan bli drabbad av det värsta som nånsin kan hända en???
NEJ....JAG VILL INTE TÄNKA SÅ, DÅ HADE JAG ALDRIG VÅGAT SLÄPPA UT MINA BARN...Jag vill kunna vara trygg när Denise är ute och när Lisette är på jobbet men hur det än är så kan man inte koppla av förrän de är innanför dörren och ja nu är snart Denise innanför i alla fall...NU E DET BARA LISETTE KVAR!!!

julen slut i detta hus!

Ja nu var det några dagar sen jag skrev men jag har lixom inte tänkt så mycket på min blogg, jobbade ju hela helgen och man har varit trött och frusen när man sen kom hem för det var verkligen kallt i helgen och mycket hade vi att göra eftersom många av de gamla var sjuka i *vinterkräksjukan* verkade det som...hela söndagen hade man med diarreer och kräkningar att göra så i Söndags när jag kom hem så mådde man själv inte så himmla bra med alla de där dofterna man fick utstå.
Men Nu idag har jag varit ledig och jag är även ledig imorgon vilket känns jätteskönt! Sen jobbar jag bara två dagar o sen är jag ledig tre dagar igen SKÖÖÖÖNT!!
Fast nu längtar jag egentligen bara till våren och till lite värme, jag gillar inte alls när jag såg att det hade kommit mer snö imorse när jag steg upp och den som heller inte gillar det nåt vidare är smulan, lite synd om henne nu tycker jag *L* Hon vill ju bara ut o springa men även hon tycker det är för kallt!
Idag sitter vi bara hemma och kopplar av, har lite köttfärssås på spisen just nu så det blir en lite sen middag idag tack vare att jag har gått och plockat ner alla julsakerna här hemma, Julgranen står ute i trädgården med ljusen kvar och fot som vi ska plocka bort imorgon och GUD vad den barrade när vi tog ut den!!

Nu tycker jag det är skönt att jul och Nyår är över i alla fall, nu ser jag fram emot ett nytt spännande 2010!!

vad tycker du?

årets första dag 2010

Årets första dag har varit väldigt seg här hemma,,seg och skön måste jag erkänna, men så blev det ju oxå ganska sent man kom i säng inatt..gick nog inte och la mig förrän klockan var 3 halv fyra nåt.
Nyårsfirandet var trevligt med Jeppe och Becky, de kom hit vid 4 tiden och de började med att köra en pokerrunda medan jag fixade iordning middagen som var herrgårdskyckling,ris och sallad och maten blev mycket uppskattad vilket får mig på glatt humör :)
Tiden går alltid fort när man har det trevligt så rätt vad det var så var ju klockan 10 i tolv och det var dags att bege sig upp till kullen för att skåda fyrverkeriet och ja det var lika fint som alltid,,glömde tyvärr kameran så det blev inga foton.
Efter fyrverkeriet så gick vi tillbaka hem och dukade fram lite ost o kex och rätt vad det var stod det 4 grannar på dörren som oxå kom in och gjorde oss sällskap. *trevligt..trevligt*
Klockan var nog tre när de gick hem och då gick alla och la sig.

Idag har det som sagt varit en slö dag men ganska skönt att bara slöa ibland, Jeppe och Becky stack för ca en timme sedan, även han var ju ganska bakis och seg idag så det var bäst att vänta med att köra eftersom de säkerligen har mycket poliskontroller ute idag.

Lisette och Christoffer kom hem nån gång inatt? vet inte hur dags men hur det än är så ligger dom och sover fortfarande i alla fall och klockan är halv sex snart *hihi*

Nä nu ska jag fortsätta sega och dega här hemma!










RSS 2.0