hårtoning

Just nu pågår det toning av dotterns hår, Hårpaketet har stått här hemma hur länge som helst och idag ville hon göra slag i saken och Tona det, liiiiiite rädd var hon allt innan vi började eftersom hon var lite rädd att killen hennes ev skulle göra slut pga av hennes nya hårfärg ;) Hmm....var man själv lika nervös för sådana saker när man började tona sitt hår för många år sen? ...ja...jo det var man kanske? eller oxå har man bara glömt bort!
Men det sköljs ju bort lite var gång hon tvättar sitt hår så det är ju ingen permanent hårfärg.

så här ser hon ut just nu!!


Och färgen hon ska ha heter Poly Palette chockladbrun

Blir säkert fint tror jag :)


Frälsis..

En Lugn jobbe-Lördag har det vart idag, bara ett larm på hela dagen och någon som inte ville ha hjälp på eftermiddagen, så det har gått jättebra att jobba idag, Trodde idag på morgonen att det skulle bli lite kyligt så jag hade ju en kofta på mig men ack vad jag bedrog mig!! det har varit varmt även idag och solen har nästan varit framme hela dagen, så det var ju bara att plocka av sig koftan.

Idag spelade frälsningsarmen på Torget så näst intill alla nydalas pensionärer gick dit för att titta :))

 


var bara *tvungen* att ta ett foto där alla satt och njöt i solskenet och lyssnade till Frälsningsarmen ;)

Var även inom Konsum och handlade en massa Dove produkter, lotion, ducshkräm och tvål..5 st för 100 kr
vet inte om det är så jättebilligt? men bra att ha hemma i alla fall och jag gillar Dove.



Nu e jag hemma i alla fall o har precis ducshat och tvättat håret och nu ska jag strax börja med en enkel middag som kommer bestå av stekt potatis, stekt kabbanos korv och lite gurka o tomater, skönt med sånt lätt när man har jobbat hela dagen!

Jag hoppas ni har en bra Lördag!


where will i go?

Ojj vad jag sov länge idag :) men det gäller ju kanske att passa på när man kan, för nu jobbar jag ända fram till Tisdag innan jag är ledig nästa gång, men egentligen gillar jag inte att sova så länge eftersom dagen blir så kort.
Igår satt jag ju o kollade på film och de var hyffsade bägge filmerna men farsan var helt klart bäst!
Fish Tank handlade om en 15 årig flicka som inte hade så bra hemförhållanden pga av hennes mamma som inte alls brydde sig om barnen, lite sorgsen eftersom det säkert finns såna familjer som har det just  på det viset! Men ingen film som jag typ rekomenderar att man *måste* se!

Idag regnar det ute o jag ska passa på att fixa här inne så mycket som möjligt, och sen ska jag ut och storhandla när min bil kommer hem, vet inte vart jag vill handla men lär nog bli på Willys, tycker dom e bra just när man ska handla mycket och jag vet vart det mesta ligger, gillar inte att komma till affärer där man får springa och leta efter alla varor bara för att man inte känner till just den affären!

Nu ska jag upp och bädda i alla fall


Muspuskväll

Nä nu blir det slökväll här hemma, det Regnar ute, jag har tänt lite lampor och nu tycker jag att det  kan kännas skönt att krypa upp i min fåtölj och bara mysa resten av kvällen, Middag blev köbepizza och jag har fått hem två filmer från www.lovefilm.se  OCH jag är LEDIG IMORGON, så jag kan ju sitta uppe lite längre :))

Pizzan




Filmerna som blir *kväll*




OCH




Har ingen aning om vad det är för filmer men lovar att berätta om de är bra eller dåliga!

NOW FOOD AND MOVIE!!



jeppe delägare!

Ohhh så skönt!!! Torsdag idag och Fredag imorgon och det är ju min fridag imorgon  så det känns verkligen skönt!! Iofs ska jag ju jobba i helgen men det brukar gå ganska fort och nu har jag snart gjort två veckor på jobb efter semestern...HELT OTROLIGT VAD TIDEN KAN GÅ SNABBT!!!

Idag har jag tänkt en del på Jeppe, han har ju blivit delägare i Dannys och Bengts båt så idag var han ute med den alldeles själv för att fiska och allt hade tydligen gått bra men han hade däremot inte fått nån fisk Hmmm....kan undra vart alla fiskarna har tagit vägen?? kanske är det för varmt även för dom så att de håller sig på djupare vatten för att få lite svalka?

Igår kom ju Jeppe hit och då passade vi på att grilla lite Lax som han fick sköta eftersom han tycker det är sååååå roligt att testa på att grilla lite olika saker :)) och det blev verkligen gott.

 


Här kryddar han laxen med lite olika kryddor!


Och här grillar han för kung och fosterland *L*
***MÄSTERKOCKEN NR 1***

Nåja gott var det i alla fall men lax kan man väl heller inte misslyckas med?

Middagen igår, grillad lax, nypotatis, grönsaker och hollandaisås

 

Idag vet jag inte riktigt vad det blir för mat? har ju inte hunnit storhandla ännu sen lönen kom men eftersom Danny ska låna min bil imorgon så får jag sticka till Willys imorgon när han kommer hem och STORhandla, så ja idag blir det bara något enkelt!


vakna sent=pest



Hejsan Svejsan i kvällen!
Idag känner jag mig helt slut i pärat o min kväll ska inte bli långvarig för jag har VÄLDIGT,VÄLDIGT svårt för att stiga upp på morgonen när klockan ringer, ja imorse hörde jag inte ens den så det var rena rama turen att jag vaknade i tid för att hinna göra mig i ordning, snabbt in i ducshen, plocka fram kläder i ILFART, ner och fixa håret som fortfarande var fuktigt efter gårkvällens ducsh  och sen upp snabbt som sören för att väcka Denise...JISSES...ALLT gick i raketfart och det värsta jag vet är att STRESSA på morgonen, jag hannt ju inte ens med att dricka en kopp kaffe, så snacka om att man är kaffesugen när man sen kommer till jobb och försöker *varva* ner!!
Kvällen här hemma har vart helt ok, grillade lite korv och hade potatismos till det så det var inga komplicerade saker, fick oxå reda på att Jeppe hade löst in sig i båten så nu ska han tydligen gå ut o fiska på Torsdag och han kommer redan imorgon o stannar då över, så jag fick ju plockat fram middag till imorgon i alla fall. :)) då blir det grillad Lax!
Nu sitter jag bara och väntar in Denise, hon ska vara hemma 21:45, ja hon ville ju vara ute till prick 22 men jag sa nej eftersom hon ska upp o jobba imorgon, samtidigt förstår jag henne eftersom hon har en ny pojkvän och är dödligt förälskad i honom, så hon vill ju vara med honom så mycket som möjligt :) men nej kvart i räcker för idag, har även hunnit med att betala mina räkningar så nu är man skuldfri även denna månaden *L* känns väldigt skönt när dom är betalda, trots att det är ganska surt!

Nu ska jag in o borsta tänder o krypa i mitt linne o sen är det kudden för min del.

ha en fortsatt skön Tisdag!


Min nya tatto!!

Igår var ju som sagt Jeppe och Becky här hemma eftersom de har stuckit ut och fiskat nu på morgonen, så jag fixade lite middag som blev baconinlindade kycklingfileer med balsamvinäger sås Jättegott var det och jag tror jag har receptet nånstans här i min blogg för jag har tillagat det en gång tidigare.



I vilket fall som helst så började vi prata om tatueringar och jeppe hade tydligen träffat på Ibre ute på gården så sagt och gjort vi gick hem till honom och fick oss varsen tatto, jag valda på insidan av handleden mitt rommerska stjärntecken  cancer,kräfta= 69 och ja även jeppe valda samma plats och romerska för hans tecken som är Vågen, det gjorde lite ont men ändå inte så som jag hade förväntat mig.


här är min, men den ser bättre ut i verkligheten.


och här håller han på att fylla i Jeppes som oxå blev himmla fin! *libra* heter hans

Hmmm..vart ska man nu välja nästa gång ;)) skulle faktist vilja ha en nere på ankeln men vad vet jag inte ännu!

Becky ville oxå jättegärna ha en men jeppe hade inte råd till två st.

Nu ska jag ta och plocka undan här lite, sov ganska länge idag!


Trelleborg

Igårmorse ringde min kära lilla mamma och frågade om jag ville följa med ner till deras kolloni i Trelleborg och eftersom jag inte bestämt något annat så ja varför inte, det var dock inte något strålande väder men ändå ganska skönt med lite svalt och skuggigt :) De hämtade upp mig här i Oxie och sen körde vi iväg.
Mamma satte på kaffe på en gång när vi kom dit så vi satte oss och fikade med kaffe och ett gott bröd som Nisse själv hade bakat, ska be honom om receptet på det brödet!


 

Efter det gick jag och kollade lite i trädgården och givetvis så tog jag en del foton :))

ett minniatyrhus som de hade på sin tomt (väldigt sött)

 


sådana här gula buskar hade de gott om


En hallonbuske, så sfter frukosten skulle mamma och jag börja plocka hallon och vinbär.

lilla chichi var oxå med såklart





Här har vi den lilla stugan :)


min lilla mamma



Jag plockade alla Hallonen



Och mamma plockade alla svarta vinbären som Nisse sen ska göra gele på och dom har lovat mig en burk så det ser jag fram emot :)


På eftermiddagen plockade Nisse fram grillen och började grilla lite goda marienerade  kotletter



så ja vi stannade även och åt middag, Timmarna gick ganska fort där nere och när jag sen kom hem så kändes det nästan som om jag hade varit på sjön,,,helt varm om kinderna och sådär härligt trött, Måste vara luften där i trelleborg, för vi satt ju ute hela dagen och det blåste rätt rejält ett tag och Trelleborg har ju havet nära så japp..luften är helt klart annorlunda.
Det var en trevlig dag i alla fall så tack mamma o Nisse :))

Idag kommer Jeppe hit och stannar över, han ska ut med båten imorgon så nu ska jag förbereda middagen här hemma.


fredagen den 13?????

Jahapp så var det Fredagkväll o jag har hela huset för mig själv typ...hehehe...UNDERBART!!  I JUST LOVE IT!! Men dagen var ju inte som jag förutspådde imorsse precis, jag kom nämligen aldrig iväg till mitt jobb på morgonen för strax efter att jag skrivit mitt blogginlägg så ringde telefonen 06:20 däromkring och då var det Danny...Hmmm...

*du måste komma, jag har smällt med bilen o bre en macka med dig för jag e vrålhungrig* Mmmm...det var väl ungefär så som jag hörde det! och eftersom han ville ha *MACKA* mitt i alltihopa så tog jag det som att det inte var så allvarligt såklart...hur kan man annars be om en macka?

Sagt och gjort, jag bredde en macka med mjukost och virade in den i foliepapper, gick sen ut i bilen för att köra iväg till stället där han hade *smällt* med bilen, och samtidigt som jag gick till bilen och sen körde iväg så svor jag långa remsor av förbannelse över Danny, JAG VET NÄMLIGEN ATT HAN KAN KÖRA SOM OM HAN STULIT BILEN IBLAND!!! så jag var övertygad att det var han som skapat den här smällen! och tänkte typ **lika gott åt dig din jävel**

Det visade sig sen att han hade blivit påkörd och att det inte alls var hans fel, tyckte oxå det var konstigt att varken polis eller ambulans kom till platsen utan bara en bärgningsbil. Danny skakade som ett asplöv och ville själv in till akuten...mest då för att få det dokumenterat för ev framtida *men* så vi körde dit men så sa dom att det var vc som skötte den biten!
Sina nycklar hade han glömt i bilen som bärgningsbilen hade fraktat bort så dom fick han sticka och hämta o då fick han oxå reda på att det inte gick att fixa till bilen.
Killen som körde den andra bilen och som var skyldig till olyckan kan jag även tycka lite synd om...född -89 så alltså bara 21 år gammal och kanske nyligen fått sitt körkort? ( även han klarade sig utan större skador )
Körde inte tillbaka till jobb förrän halv 12 ungefär, så ja några ducshar blev det inte för min del *L*
Nu e Danny i Limhamn och jag ska förbereda lite mat till mig, Denise och Lisette.


dannys bil som inte kommer fungera längre...

 



både förar-airbaggen och passagerar-air-baggen utlöstes vid krocken




den här bilen sågs även på plats när han hämtade nycklarna...(hemsk syn) Han sa det var ett råddjur? men jag tycker mer att det liknar en hare!


Ja tänk så fort olyckan kan vara framme!!!


Finaly friday!!

Ja så var det då äntligen Fredag och jag har min långledighet framför mig..yeess..känns så skönt!
Jag tror det kommer bli kvavt även idag och det är ju mindre roligt och jobbigt att inte veta vad som kommer stå på schemat när man väl kommer till jobb. Jag har en känsla av att jag har en massa ducshar idag och dom är inte NÅDIGA när det är så här varmt ute och inne, man blir sååååå svittig!!! :(
Nu ska jag upp och väcka Denise även hon börjar ju klockan 7.


ha en underbar Fredag!


kram



JUST NU!!

EN GOD CIDER


 

MEDAN FÖTTERNA LIGGER I BLÖT

 



EFTERÅT SKA JAG SMÖRJA IN DOM OCH SÄTTA PÅ MIG ETT PAR TUBSOCKAR SÅ ATT DE
HÅLLER SIG MJUKA!
SKÖNT VAR DET ATT SÄTTA I FOSSINGARNA I ETT HETT BAD! :))
SEN BLIR DET LITE TV HÄR TROR JAG.

ha en skön kväll!


ajj mina fötter!

Phuuuu vilken VÄÄÄRME!!! idag har jag helt ONT i mina små fötter så jag måste bara ta och sätta mig i ett fotbad ikväll...ja fötterna svullnar i detta varma fuktiga och klibbiga vädret och jag kan tänka mig hur alla de som jobbat de 5 veckorna jag hade semester, hur de har kännt för att ÄNTLIGEN själv få gå på sem *L* jag har bara jobbat en vecka i detta varma och idag känner jag mig helt slut, ja mest då i knäna och som sagt i fötterna.

MEN INTE KLAGA!!!!! snart är hösten och vintern här igen *blääää*

Idag när jag kom hem så tänkte jag bara att jag måste sysselsätta mig med något, så jag började damma och flytta på mina kryddor, torkade skåpen och gjorde det riktigt fint i köket..Hmmm...what a energy!!! fast jag tror det är för att jag håller på att försöka sluta röka, då MÅSTE man bara ha annat att tänka på och det är ju positivt på ett sätt för då får man saker gjorda som man gärna annars skjuter upp ;))

För övrigt tycker jag att det funkar bra än så länge med rökningen, idag har jag bara rökt 1 cigg på hela dagen, kanske det blir en till under kvällen men jag ska verkligen försöka stålsätta mig, jag har ju plåster men när jag kommer hem så kan det ärligt talat vara svårt att motstå, däremot på jobbet går det hur bra som helst och det var nog där jag rökte som mest innan, tände en cigg mellan varje vårdtagare typ, så lite konstigt att jag tycker det är svårare när jag kommer hem!? men men..jag ska verkligen försöka och jag känner redan nu att jag mår bättre utan de förbaskade giftpinnarna! :)

Nu ska jag fortsätta här hemma, hänga upp tvätt och skrubba av golvet.


Min kryddsamling på en ny plats i köket!


värmeslag!

Idag har det verkligen varit svettigt och kvavt och man har haft känningar av lite huvudvärk! Hade vi haft en stor frys på jobbet så hade jag gått in där och lagt mig en stund :)
Men när jag kom hem så började jag dammsuga och torka golven så det gjorde ju inte saken bättre, ska upp nu snart och ta mig en sval ducsh innan man kryper ner mellan lakanen.
Imorgon när jag slutar halv 4 så måste jag köra iväg till Ekohallen o handla tvättmedel, har massor av tvätt här hemma men så kunde jag bara tvätta upp en maskin idag eftersom tvättmedlet var slut! *störigt**störigt*
Danny har jag vart irriterad på ända sen jag kom hem, ibland blir jag bara sååå förbaskat less på honom att man önskar honom dit pepparn växer men nu har han snackat om att han ska ut o fiska i helgen så HOPPAS han åker till Limhamn och stannar där hela helgen!
Fixade hemmagjorda hamburgare men det smakade inte för det var för varmt att äta, imorgon ska jag nog bara äta filmjölk o banan under dagen och kanske en sallad på kvällen..kan inte med varm mat just nu.

ucsh vilket menlöst inlägg detta känns som!! *hihi* jaja..




jag skyller på värmen!!


Ny kamera!

Då har jag införskaffat mig en ny kamera :)) MEN jag känner mig inte helt nöjd med den!! ja inte än så länge i alla fall, men det kommer kanske?  Jag var inne på coop Forum vid jägersro och då passade jag på att kolla kamera där och hade tur eftersom de sålde ut alla kameror för halva priset, denna skulle ha kostat 800 i normala fall men nu fick jag ju bara ge 400 så på det viset är det ju bra ifall den nu inte kommer stanna i min ägo?
Jag får inte riktigt rätt på skärpa och såna saker men Lisette får kolla den när hon kommer hem så får vi se om hon kanske kan klara av den?
Har ju provat att ta några bilder men njaaa...jag vet inte?? INTE NÖJD SOM SAGT!!


Ja det var några stycken i alla fall och dom e ju inte värdelösa men det är ändå nåt som gör att jag inte känner mig nöjd med den! Men får ju ge den ett par dagar i alla fall ;))

Nu ska jag sätta mig och kolla lite Tv innan det är dags för kudden.

 

Hoppas alla har en fortsatt bra Tisdagkväll!

pösski


Jahapp...

Så var första jobbedagen igår avklarad och det gick ju trots allt ganska bra förutom att man var lite fummlig de första timmarna innan man sen kom in i sina rutiner igen :) Jag blev även lite förvånad eftersom jag nästan var helt säker på att jag min fridag skulle vara på Onsdag, men det visade sig att den var redan idag Tisdag, så man har ju verkligen startat mjukt efter semestern ;)) Jobba en dag och sen ledig igen...ja skönt faktist så idag passade jag på att sova ut ordentligt, vaknade först halv 10 av att jeppe ringde och stod nedanför och han ville såklart bli insläppt *L* vi drack en kopp kaffe och snackade lite om hur de haft det i Turkiet och jodå, de verkade ha haft det bra men VAAAAARRMT!!! nästan för varmt tyckte han.

Idag var det meningen att jag skulle ut och handla mig en ny kamera med Lisette men eftersom jag vaknade så sent och Lisette börjar jobba klockan 12 så sticker jag själv till ONOFF och köper en som jag redan har tittat ut, visade Lisette den på Datan och hon tyckte att den verkade ok.  så ikväll har jag förhoppningsvis en ny kamera YEEEEES!!!

ska snart nu köra Lisette till jobb och sen när Denise slutar så ska jag köra henne och Elin till Klagshamn, själv ska jag försöka sitta ute så mycket som möjligt i solen idag och bättra på brännan.

 

se ya later!


vill inte...vill inte...vill inte!!

Vill verkligen gå och lägga mig i tid men ändå vill jag inte!! för gör jag det och somnar så är det ju helt plötsligt morgon innan jag ens hunnit blinka och all min fritid e som bortblåst!! Icsh...vill inte ens tänka på det!
Att det ska vara så här jobbigt att ha semester?? Hmmm...kan inte minnas att det var så jobbigt de andra åren men det är kanske med åldern ( som med allt annat ) som ångesten växer???
Kanske lika bra att stanna uppe hela natten? så är man i alla fall vaken när klockan ringer halv 5,slippa känna det där TVÅNGET att man MÅSTE stiga upp!! för det är ju det som är det jobbiga!

jaja...ska ut med hunden nu sista rundan sen lutar det nog ändå åt *kudd-hållet*

kram o gonatt!






Fröken Ångest!

Heter jag hela dagen idag ;) *SUCK* imorgon e det dags att bege sig till jobb igen, kan knappt fatta att det är sant!! 5 HÄRLIGA veckor är redan slut, och jag minns det som igår den dagen jag gick från jobb och hade mina 5 veckor framför mig Ohhhh....vad härligt det var!!!
Men verkligheten hinner ju alltid ikapp en tyvärr och nu är härligheten slut för denna gången! Ett helt år till nästa långledighet!
Jaja..inte så mycket att be för, ska i alla fall förbereda allt idag...plocka fram kläder, ladda kaffekokaren,ställa klockan,gå o lägga mig i tid????? Hrrrmmmm....fast det sista tvivlar jag förstås själv på, nu är man ju lixom van vid att sitta uppe och då kan det vara svårt att komma i säng i normal tid, jag är ju mer kvällsmänniska än morgonmänniska, men det ska nog lösa sig ändå.



dags att sluta röka.

Kom hem för en stund sen från mamma och Nisse, det var trevligt att träffa dom o sitta och snacka lite, var även med dom och handlade bl.a på B&w och sen på Rusta på svågertorp där jag träffade en gammal vännina Kicki, fick hennes nummer så jag måste bara ringa henne en dag så att vi kan träffas.
Medan vi var på B&w så passade jag på att handla nikotinplåster på Apoteket, ska nämligen försöka fimpa för gått


och jag känner mig ganska motiverad just nu, så jag hoppas verkligen att jag klarar av det, de andra gångerna när jag provat på att sluta har jag inte direkt varit riktigt motiverad men så känns det faktist nu!
Så från och med imorgon kväll ska jag börja med första plåstret..sen får vi se hur det går!!

När vi var på Rusta gick jag även in på onoff och siba för att kolla på kamera men jag begrep mig inte riktigt på det så får vänta att handla en till Lisette följer med mig, jag vill lixom ha en med lite kvalite.

Nu ska jag försöka rota fram nåt från frysen att ha till Middag..har inte planerat nåt så det får bli något enkelt idag.


en bra fredag trots allt

Tror aldrig jag har badat så mycket som jag har gjort idag och det var lika skönt varenda gång!! Tänkte ta mig ett dopp nu på kvällen oxå men nej det blev bara dopp av fötterna :) solen har ju gått ner i trädgården.
Har klantat mig rejält oxå idag eftersom jag råkade tappa min kamera i marken OOOOOHHHH MY GUD!!! hur ska jag kunna överleva utan min kamera?? Måste bara ut o handla en ny imorgon, den är som en kompis för mig typ...följer mig vart jag än går ju! *shiiiit* så klumpig man kan vara!!

Idag satt Lisette o jag en bra stund i trädgården och bara snackade om ditt och datt..kom upp lite känsliga saker oxå, men det var verkligen trevligt att sitta och snacka på det viset, ÄLSKAR DIG VERKLIGEN GUMMAN!!!

Denise har bestämt sig för att fortsätta på jobbet så hela dagen har egentligen vart helt perfekt...förutom min kamera då förstås!!

Nu är det snart dags att grilla lite hamburgare...japp..sent som bara den men det är så jobbigt att äta i värmen!

Hoppas ni har en bra Fredagkväll

pösski!!


BADAR

Idag e det varmt och jag har redan vart i och badat ett antal gånger

sååå NICE!!



Hopplöst!

Igår var jag inte direkt på Humör för att sätta mig att blogga!! Har lite bekymmer med lilltösen här hemma som just nu ska sommarjobba..jodå det funkade bra Mån, Tis och Ons, men på Onsdagkvällen sa hon till mig att hon inte trivdes där och inte ville fortsätta!!! Gissa om jag nästan exploderade!!! Jag försökte såklart prata förstånd med henne men hon var jättenonshalant och då blev jag ännu mer ilsken så det slutade med att vi skrek på varandra. Jaja i vilket fall som helst så tvingade jag upp henne på Torsdagmorgon och fick iväg henne MEN hon gick aldrig dit, kom hem tidigt och då sa jag att hon själv skulle ringa upp till sin handledare och förklara sig, men innan hon hannt göra det så ringde bageriet där hon sommarjobbar till min mobil och pratade in ett medelande och bad att jag skulle ringa upp!! Denise fick själv ringa upp och tala om att hon inte trivdes, sen fick jag luren och jag sa som det var att jag kände mig besviken på henne och att jag verkligen försökt prata henne till rätta.
Ida som tjejen hette tyckte att Denise gått kunde prova på i tre dagar till eftersom hon bara varit där kort tid och då svårt att veta om man trivs eller inte och att de än så länge är jättenöjd med henne och dom har bara öst komplimanger över henne!! Detta berättade jag för Denise och hon gick motvilligt med på att prova tre dagar till.
Även igår satt jag och pratade med henne om hur viktigt det är för hennes självkänsla att kunna tjäna ihopa lite egna pengar, jag sa även till henne att fixar hon inte dessa 4 veckorna så kommer hon inte få så mycket som en krona utav mig på hela sommaren!
Jag kan inte förstå vart hon har fått sitt resonemang ifrån? Herregud...finns såååå många ungdomar som skulle ta vilket skitjobb som helst för att få ihopa lite pengar till sig själv, de som springer och plockar jordgubbar t ex...inte fasiken trivs väl de med det? MEN de gör det för pengarnas skull de få veckorna det handlar om!!
Lisette sommarjobbade på posten i fosie och hon steg upp varenda morgon och kämpade sig igenom de 4 veckorna, hon trivdes inte heller, Jeppe jobbade som vaktmästare på skolan och han kämpade oxå sig igenom den perioden och det var absolut inget som han trivdes med!! Men de gjorde det på grund av att de skulle tjäna sin första egna lön och de hade planer på vad de skulle använda pengarna till!

Idag är hon iväg i alla fall (hoppas jag) och jag HOPPAS,HOPPAS,VERKLIGEN HOPPAS!!!! att hon tar sitt lilla förnuft till fånga och skärper sig för hennes egen skull så att hon kan känna sig stolt den dagen då hon har 4000 kr i handen! självtjänade pengar!!


Härliga sol!

Sitter nu bara och väntar på att solen ska komma fram tillräckligt i trädgården, sen kommer jag sitta där ute *pall* hela dagen och bara steka!! Himmlen är helt blå och det ser underbart ut så idag lär det bli "svittigt"
ska förstås upp en sväng till affären oxå men det tar jag senare i eftermiddag.
Nu ska jag koka mig ett ägg och bre två smörgåsar och gå ut och sätta mig för att invänta den härliga gula uppe i det blå!




DU GLÖMMER VÄL INTE ATT SMÖRJA IN DIG MED SOLSKYDD??


regn o åska

Tjabba!!
Njaaa..jag hade ju inte helt rätt imorse när det gäller vädret för det var ju inte så man kunde vara ute och sola precis!! Rätt vad det var så blev himmlen jättemörk och man fattade att det skulle komma in lite regn och ev åska...Brrrr...jag som e livrädd för åska men som tur var så kom Lisette hem precis innan det började så jag hade henne som sällskap :)) Kom ju inte så jättemycket åska men ändå.
Dagen har annars gått i lugnets tecken, har kännt mig ganska trött idag så det har varit skönt att bara slappa.
Jag började förbereda middagen ganska tidigt så sen var det bara till att lägga den marinerade fläskfilen på grillen och slänga in bakpotatisarna i ugnen och det var superbt gott med bakad potatis *MUMMA*



Dagens middag i all sin enkelhet! :))

Nu väntar jag snart hem Denise och när hon är hemma ska dörrarna stängas för kvällen och jag ska krypa upp i min fåtölj och titta på Tv ( om där nu finns nåt?? )

SER FRAM EMOT EN SOOOOLLLLIIIG DAG IMORGON!

pösski o gonatt


sommar även idag!

Uppstigen, Denise ivägskickad, frukosten avklarad, doggen har varit ute, första tvätten har startats,Locket är bortplockad från tunnan, Nu är det bara disken och bäddning som står på tur sen ska jag ut och sätta mig och BARA KOPPLA AV!
Igår var jag i full gång precis hela dagen och jag var mer inne än ute, men så var det oxå ganska klibbigt igår så man orkade nästan inte vara ute.
Verkar dock bli ganska varmt idag oxå men då har jag som sagt tunnan att svalka ner blodet med ;)

STACKARS ALLA SOM JOBBAR I DENNA VÄRMEN!!!

men snart e det min tur *PHUUUU* kan bara önska att det blir liiiiiite svalare och inte den där kvava klibbiga värmen.

Nu ska jag upp och bädda och plocka in disk i maskinen.

see yaa!!


en skänk från ovan!

Ja precis så kan jag uttrycka känslan över att ha fått hem denna lilla sak..HELT ENKELT UNDERBAR i detta vädret
Och den kommer framförallt vara superskön på natten när man ska sova, för MY GOOD va svittigt det var inatt och man sover sååå dåligt! bara ligger och vrider och vänder på sig!! Inatt kommer jag kanske kunna sova som ett litet barn ;))




Nu är Jeppe o Beccy på planet på väg till Turky och Denise har kommit hem från första dagens jobb, hahaha hon var helt slut och hade ont i ryggen, men det hade gått bra..hon hade fått plocka disk, göra baguetter, rensa plåtar och lite annat! Men slut var hon!! Mmmm...skadar inte att testa på arbetslivet lite *L*

Nu har jag själv vart duktig..har städat och hållt på ända sen jag kört jeppe o beccy till svågertorp så nu är det minsann jag som ska hoppa i tunnan o bada!!

pööski!


Måndag

Jahapp, så var man nu inne på sin sista veckas semester *snyyyyft* gud vad fort 5 veckor kan gå!!! Men jag har i alla fall haft himmla tur med vädret :)) så det kan jag ju inte klaga på!
Igår morse kom Jeppe och Becky hit och vi körde iväg till Klagshamn för att bada, men vi var lite sent ute..där var FULLSMOCKAT med bilar och det gick inte att hitta någon parkering, och eftersom klantiga jag missade avsatsen från uterummet ner till plattorna i trädgården i Lördags så snubblade jag och stukade min fot kraftigt, så jag hade jätteont, så han ville inte parkera för långt bort. Istället körde vi ner till Ystad till Svarte och där var det lagom med folk och vi fick tag i en parkering.
Det gick höga vågor och det såg sååååå skönt ut men jag vågade helt enkelt inte för min fot så det var lite jobbigt att sitta där i värmen och inte kunnna svalka sig.



Jeppe, Denise och Elin badade i alla fall..visst ser det härligt ut?

Idag ska jag Köra grabben och svärdottern till Svågertorp..de ska ta tåget över till Kastrup för att flyga ner till Turkiet en vecka...om jag e AVIS???
JAPP..SÅÅÅKLART!!!

Och idag har Denise börjat sommarjobba..hon var redan iväg när jag vaknade imorse kvart över 7, Hon börjar 7  så jag fick ju lite panik när jag vaknade och såg att klockan var över 7...men..men..hon var som sagt redan iväg.
Hoppas det går bra för henne och självfallet tänker jag på henne hela tiden, Min *lilla* flicka som sommarjobbar!!! Känns konstigt!!

Nu ska jag ta och fixa lite frukost så att Jeppe o Beccy får mat i magen innan de far iväg!

kramis


Mina nya flipflopp

fyyyy fabian va HOTT!!! riktigt riktigt varmt är det, lite av den där kvava sommarvärmen, som om det ligger åska i luften? Jag har kört bil halva dagen känns det som och jag VERKLIGEN HATAR att köra när det är så här varmt ute..kvittar om man har fönsterna nere :((
Fick tag på en data till Denise och mig på El Giganten för 4000 riksdaler så nu e jag fattig som en kyrkråtta typ.
Vi var inom coop forum oxå jag o Denise och där kunde jag bara inte motstå dessa söta flipfloppen


 



Jättefina, Ursköna och det bästa av allt...halva priset!! Vilken tur jag har eftersom jag faktist kollade in dom förra veckan när jag var där!

Idag orkar man nästan ingenting så varmt det är, precis hällt nytt svalt vatten i tunnan så det blir ett dopp i den snart!
Danny och Curt håller på att installera en ny grill som danny har vart iväg o köpt så även den får väl testas ikväll.
Men nu svalka MÅSTE HA SVALKA!!!


en massa *måsten*

Godmorgon Lördag!

Jag vaknade redan klockan 7 idag av att det var så otroligt varmt i rummet, ja faktist hela natten har det varit varmt! sen kom smulan och började kela och då tänkte jag...jahapp..nu e det lika bra att stiga upp för då vill hon ut, hon ger sig lixom inte förren man vaknar och går ner och öppnar luckan till henne :)
yes..lika bra att stanna uppe då.
Idag ska jag köra och se om vi kan få tag på en nåt så när billig data till Denise, hennes lilla pc är inte brukbar längre och igårkväll när jag lagt mig hörde jag bara ett himmla liv från köket...Denise och Elin satt vid datan men då skulle tvunget Danny ha den för han skulle lyssna på musik och givetvis blev ju töserna jätteledsna och en data till en hel familj är liiiiiite lite, för alla vill ju ha den typ på en och samma gång! så vi får väl se om jag kan hitta något?

Vädret ser lite si o så ut precis som det gjorde igår vid denna tiden men det känns redan att det kommer bli varmt även idag så får se om det blir strand eller vad?
Måste ut och handla mig en ny hårfön, måste ringa min mamma, måste ringa sölvesborg o höra om farmor, det är så många *måsten* som bara ligger och hopar sig och som blir uppskjutna hela tiden, inte bra för då kommer allt på en gång och man glömmer hälften.
Men nu Måste jag in och ta  mig en sval ducsh först och främst!


haj svajs


tonfisksallad

Nu har jag nyss suttit ute i solen och ätit lite tonfisksallad
Finns det nåt godare en varm sommardag?
jag tycker inte det i alla fall
Men nu känner jag mig lite trött på att sitta ute så jag ska faktist lägga mig på soffan en stund och kolla lite på burken...bara koppla av en stund där, kanske jag t om slummrar till en stund? känner jag mig själv rätt sååå Mmm...det lutar däråt ;))




see ya later!


lax i ugn

Tänkte dela med mig av laxreceptet som jag gjorde till middag igår
smakade underbart och det var väldigt enkelt att tillaga så det kommer jag absolut att göra fler gånger.

4 pers

4 st portionsbitar laxfile fryst eller tinad
salt
citronpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk majonäs
i knippe dill


GÖR SÅ HÄR


Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form, krydda med salt och citronpeppar
baka laxen i 225 grader varm ugn i 12 minuter
blanda grädden med majonäs och klippt dill
häll blandningen över laxen och sätt in ytterligare 10-15 minuter tills det börjar puttra

servera med t ex pressad potatis ( jag hade Tagillitelle och grönsallad och det var smaskens det oxå )




Receptet har jag tagit på matklubben och Lisette som tagit fotot!


idag är det hett!

Fy Fabian så varmt det är idag! Ångrar att jag inte stack till stranden imorse men då var det ju inte så här fint! regnade t om lite tidigt på morgonen.

Man ska ju absolut inte klaga på värmen för rätt vad det är så har vi hösten här igen :( och den + vintern är ju så sabla långa, så nej jag klagar verkligen inte!!

Det är i alla fall tur ändå att man har duschen och baljan så man kan svalka av sig :)

Imorgon MÅSTE jag bara till stranden!! tidigt...tidigt!!


solig och skön dag!

Idag blir det nog bara trädgården hela dagen för att bättra på brännan :)) har ju inte solat nu på några dagar och det försvinner snabbt när man inte håller det i trim!
Himmlen är helt blå och jag hoppas verkligen att det håller i sig hela dagen, dom säger ju på radion att det ev ska komma in lite moln senare under dagen :(( INTE KUL ISÅFALL!!
Har plockat fram lax från frysen, får bli lite annat än grillat idag ( lite trött på det just nu )

Jaja..nu är det solstol som gäller!

pösski



härliga köpenhamn!

Det var en trevlig liten tur till Köpenhamn, Lisette och Christoffer följde oxå med men Denise valde att vara hemma med bästisen Elin!
Vi var inne om på Bilka där vi handlade lite vin och lite goda ciderdrycker, sen körde vi in mot centrum där vi parkerade bilen och sedan promenerade vi upp mot ströget och my gud vad mycket folk det var överallt!!
Jag gillar verkligen Köpenhamn, full av liv och rörelse hela tiden, och mycket roliga folk att titta på :))
Vi tog oss en liten fika...eller Hmmm...liten o liten...det var en STOOOOR pizza som man knappt orkade äta upp!
Min var i alla fall Jättegod med 4 olika fyllningar.

JÄTTEHÄRLIGT HAR DET VARIT!!

och här lite pics


utsikt från Bilen!

 

 



Lisette står och begrundar alla goda viner! :))


på väg upp mot ströget!

 



Lisette, jag och Danny precis innan ströget-gatan




en *TYPISK* ströget figur ;))




Här sitter vi och ska fika på en Italiensk pizzeria!


Den kalla goda ölen som kom in ganska långt innan pizzan kom :))

 



Min goda pizza som bestod av champinjoner, skinka, oliver, och kronärtskocka *MUMMA*

Ja det var en skön tur så detta kan man helt klart göra fler gånger, men nästa gång kan man ju ta pågatåget dit och kanske stanna lite längre.

Nu ska jag steka lite korv...ungdomarna är hungriga...själv e jag proppmätt ännu efter den maffiga pizzan men vad gör man inte för ungdomarna???


köpenhamn

Japp idag blir det en liten tur över till Köpenhamn, måste lixom ha nåt att göra när man har semester annars får man dåndimpen!!
Idag känner jag mig som en normal människa igen så det var väl bara såna där kärringa köror eller nåt jag hade igår?? hihi...jobbigt var det i alla fall!
uppdaterar mer när jag kommer hem!

pusski!



KONSTIG DAG

 

'

Japp så känner jag just nu!! TILL HELVETET NÄSTA STATION!!
FYYYYY FABIAN vilken jobbig dag det har varit och den verkar inte vara slut ännu känner jag nu när jag sitter här och skriver....*jisses* vad är det som e fel på mig?
Har varit fruktansvärt trött, ledsen,deprimerad,olustig,rastlös och fullkommligt värdelös hela dagen!
Nog den VÄRSTA DAGEN jag upplevt i mitt liv känns det som!
Tårarna tränger på heeeela tiden och minsta lilla folk pratar med mig så kan jag börja lipa närsom, vet inte vad det är men självfallet mår jag tjyvens!!
Ett tag var jag tvungen att låsa in mig på dass då tårarna bara flödade och Denise undrade vad det var?
Jag sa såklart att ögona sved...vill ju inte visa henne hur jag bara kan störtgråta för *ingenting*  för jag vet verkligen inte vad det är med mig idag? och kan inte sätta fingret på varför jag är så olustig och apatisk till Allt och Alla!!
Vill helst av allt bara gå och gömma mig under ett täcke o bara soooova bort denna HEMSKA DAG!!  och vakna upp pigg som en lärka imorgon för att bege mig till klagshamn!

Måste sluta nu för nu börjar jag snart gråta igen (utan anledning)

LÅT DENNA DAGEN TA SLUUUUUT!!!




spexapor!

Gomorgon Tisdag!

Igår blev det ingen strand, Denise sov alldeles för länge och dessutom så kände jag att jag inte hade klarat att ligga i solen ytterligare en dag, brändes lite på mina axlar och i ansiktet så varför plåga sig själv med ytterligare sol då? Däremot skulle vi dit idag jag och Denise men idag är det ju stora feta moln på himmlen så det får bli hemma idag bara.

Igår blev min lilla dammsugare till bil himmla fin i alla fall...Danny hjälpte mig att tvätta och vaxa den oxå tog jag själv och rengjorde den på insidan så nu är den jättefin att köra runt med ;))

 

Idag ska ev Danny till Limhamn och fixa båten och jag verkligen hoppas att det  blir så för just nu går han mig på nerverna :) en hel vecka med honom hemma samtidigt som en själv kan bara bli för mycket, Låter kanske konstigt!?? men så är det!

Idag vet jag inte vad som ska hända, kanske kör ut en runda och hittar på nåt? Loppis eller nåt?
Ringer kanske Mojjan o Nisse o hör om de är hemma så hon ev kan klippa mina toppar, vi får se!

Nu ska jag först städa undan här lite!


DENISE OCH JAG IGÅR SOM SPEXADE OCH SKULLE LIKNA VARSEN APA
JAG LYCKADES BÄST TYCKER JAG!!








strand eller ej?




solen strålar från en klarblå himmel även idag och redan klockan 8 när jag var ute med Felix så kände jag hur varmt det kommer bli under dagen...HÄÄÄÄÄRLIGT!!!
Denise och jag skulle till klagshamn men jag känner att jag behöver vila mig från solen lite så ska föreslå henne att vi tar klagshamn imorgon istället och ev hittar på nåt annat idag?
Hoppas hon inte blir sur på mig!! :))
Eller Hmmm...kanske ska jag gå upp och väcka henne i alla fall och komma iväg och stanna ett par timmar?
För idag blir det HOT!!! och man behöver nog vara i närheten av sjön!
Vi får väl se hur det blir!!


svarte i Ystad!

Idag blev det stranden och då körde vi ner till en strand som heter Svarte i Ystad, Denise som berättade att det var en himmla fin strand så vi trodde på henne och körde dit, även Elin var med så vi köpte lite bullar och kex med oss.
Och jo stranden var fin och där var heller inte så fullproppat med folk som det oftast annars är på stränderna en varm sommardag.
Jag badade två gånger och vattnet var riktigt kallt men skönt när man väl doppat sig, så dit kan jag mycket väl tänka mig att åka fler gånger för att sola och bada.

Är ganska trött i mina ögon idag men det är väl för att man är ute i solen hela dagen, solen tar ju rätt hårt på en ändå, även om jag nu Älskar den! :))
kommer nog sova gott inatt i alla fall!








Nu ska jag sätta mig och koppla av lite framför tv:n kanske slummra till en stund?


stranden

Idag blir det strand och bad hela dagen

NICE,,NICE,,NICE


en liten dragör tur.

Igår hade vi en toppendag med båt-tur till Dragör, härligt väder och lagom sjö på ditresan, lite värre var det på hemresan då det hade börjat blåsa upp och *jag* tyckte det var jättehöga vågor och fick nästan lite panikångest där i båten, men Danny o Jeppe bara skrattade och sa att det var "INGENTING" dom vågorna!!
Men förutom hemresan så var det TOPPEN!
När vi kom till Dragör så gick vi och satte oss på en kinaresturang och åt god mat och tog varsen kall öl.
solen sken och det var riktigt skönt och vi passade såklart på att sola lite i båten oxå :)
Fler sådana turer kan jag tänka mig men kanske lite lugnare vatten då.

LITE PICS FRÅN GÅRDAGEN!


 

 

 












JAPP en skön och avkopplande liten båttur, men astrött när man sen kom hem och det brände som bara den i ansiktet på en.


gonatten

en bra låt som jag vill dela med mig utav
hörde den idag första gången när jag pratade med MR X och visst e den väl ganska bra!

dagen idag har varit bra, Lisette har varit hemma och vi har haft en bra och skön eftermiddag/kväll
ätit gott och umgåtts flitigt och jag bara LOVE IT!!

Imorgon är det ev en båttur som gäller men redan nu börjar jag känna mig sjösjuk så vi får se.
Fattar inte varför jag blivit så känslig för hav och höjder? sådant älskade jag förr när jag var liten flicka.
men som sagt, man börjar väl bli gammal och känslig!
jaja..nu ska jag sova i alla fall
puss o gonatt!!





röda gubbar!

håller på att städa ovanvåningen och det är minsann svittigt

så kan vara skönt med en liten paus och få i sig lite goda

GUBBAR!!


vattenlös!

Herregud jag har fullt med balsam i håret så nu när jag skulle skölja ur det så kommer där inget vatten

Ihhhhh...vad gör man??



BEROENDE
BEROENDE


1 JULI

Gomorgon alla sötnosar!!

Här e en som inte känner sig så söt idag, har ont i ryggen och det känns som om jag var bakis (vilket jag omöjligt kan vara idag ) eftersom jag bara drack kaffe och isvatten hela dagen igår ;)) men nu ska jag snart upp och ta mig en ducsh så kanske man piggnar till?
Vädret än så länge är ju lite si och så, de har ju lovat strålande solsken och varmt väder men det finns en massa skrämmande moln på himmlen, hoppas att dom försvinner så att man kan soooola!!
Lisette har tydligen tagit sig ledig från jobb idag, hon vill bli klar med sitt lilla rum där hon målat och varit iväg på ikea och handlat möbler,matta o annat, ska bli kul att se hur rummet blir när det är klart!

MEN NU EN DUCSH TACK!!


RSS 2.0