tredje gången gillt!!

Första gången jag skulle se den hannt jag knappt ens sätta på den förrän jag somnade på soffan, Igår satte vi på den på kvällen och då hannt jag se lite..sen Zzzz jag i min fåtölj
Tredje gången gillt idag och WooooHooo....jag lyckades hålla mig vaken hela filmen igenom




En bra film, helt i min smak :))


dagen igår!

Jag tycker att jag har blivit lite slö på att uppdatera min blogg på sista tiden, men det blir väl gärna så under sommaren, man vill lixom vara ute i luften så mycket som möjligt och när man sen väl kommer in så har man ju så mycket att göra inomhus som man inte har gjort under dagen och till slut orkar man bara inte sätta sig för att skriva i sin blogg!
Idag är vädret lite sämre, ja inte dåligt men inte den där högsommarvärmen som har varit nu ett par dagar, så idag ska jag passa på att städa och ev putsa fönster!

Jeppe har nyss kört hem för att återkomma tillsammans med Becky på Fredag, då vi ska åka över till Dragör med båten, ja jag har lovat att följa med om det är fint väder OCH vindstilla!! ;)
Igår var Jeppe och Danny ute och fiskade och de hade båda bränt sina ryggar ganska rejält så jag fick sticka upp till apoteket och skaffa kylbalsam.

Jeppe skulle testa på att grilla ALLT igår såsom fisk, bananer, lax, lök och ägg....JA du hörde rätt!!!
ÄGG t om ....men det gick förvisso inte så bra hahaha..


jeppe i högsta hugg framför grillen!!

 

fisken som han grillade och nä jag vet...ser INTE aptitligt ut, han lät den heller inte bli riktigt klar så det slutade med att det bara var han själv som åt utav den :))

 

Här njuter han av sin ofärdiga fisk tillsammans med rödlök och vitlökssmör som han även det fixat till själv!

Ja han e rolig Jeppe när han väl sätter igång och man saknar honom redan!

 

Även Lisette och Christoffer njöt en stund när de kom hem igår efter en tur på Ikea, dom slängde sig i tunnan och satt där och riktigt Njöööt, drack öl och käkade jordgubbar :))

 

 


ny dag!

godmorgon!
Har nästan nyss vaknat och ser att det är strålande sol även idag, man kan bara bli såå glad!!
Jag hade det bra på min dag igår, mamma kom hit och Jeppe kom hit så tack snälla, det enda som var lite jobbigt var att jag lyckades bli helt genomförkyld, men det släppte under kvällen efter att Lisette köpt nässpray till mig.
och idag känner jag mig frisk igen :)
Danny o Jeppe har stuckit ut för att fiska och förhoppningsvis får dom med sig lite Torsk hem?!
Själv ska jag städa undan här lite och tvätta upp..( går en massa handdukar nu när tunnan är här ) sen ska jag ut och fortsätta sola, jag bara ÄLSKAR att sola och bada!!
egentligen skulle jag nog vilja köra till stranden, men rätt vad det är så kanske dom ringer från sjön och ber att jag ska hämta dom så det är lika bra att stanna hemma om ifall.

Nu ska jag fixa lite frukost till mig, Lisette och Denise som båda två ligger och zzzz ännu *L*


Denna söta bukett fick jag av dottra Lisette igår!


66-06-28


Dagen då jag föddes!!

FÖR



år sedan exakt idag!!

Grattis till mig själv!! :))


min solhörna..




Här tillbringar jag min söndag ;))

GOTTIGT!!



På tal om...

Denises öga!!

till slut fick jag tag på sjukvårdsupplysningen, hon rådde mig att vänta till morgondagen eftersom läkarna inte skulle bli glada såvida det inte var en olycka i ögat?? Hmmm...
Ok jag fick rådet att lägga en kompress på ögat och spänna med ett bandage så att ögat skulle hålla sig stilla oxå skulle hon lägga sig i ett mörkt rum.

så jag gjorde som hon sa och till slut lyckades Denise somna och på morgonen kände hon sig bättre i ögat även om hon kände av det lite.

Idag är hon återställd i alla fall så jag är glad att vi slapp åka in och kanske sitta där i många timmar!!



svalkande på sommaren!!

Nu är de sura räkningarna betalda..känns inte kul men skönt när det är gjort för då vet man hur mycket man kan slösa eller spara? ;))

Här blir det nog mest slösa tror jag!! för visst ska man väl unna sig det där lilla extra under semestern?

Nu ikväll är det ett underbart väder och jag skulle vilja grilla, men det går ju tyvärr inte eftersom Dannys mamma och Bengt var och lånade grillen igår...Hmm...hur kan man låna en grill? finns ju faktist engångsgrillar!! och även om man köper en grill så kostar dom ju inte så mycket!! Den ska tillbaka hit imorgon i alla fall!!
Imorgon har de ju lovat ett KANONväder och det ska bli riktigt varmt, då ska jag se till att han häller i lite kallt vatten i tunnan så att det blir svalt och skönt att ta sig ett litet dopp, för som det är just nu så var det inte alls skönt...tog mig nyss ett dopp men det svalkade inte ens, och då e ändå klockan snart 7 på kvällen!!

Jaja...ORDNING O REDA PÅ TUNNAN IMORGON!!!!


kall räkpanna!!

Tänkte jag skulle lägga in ett gott recept som jag hade på mitt buffebord igår, gott att äta en varm sommardag tillsammans med rostat bröd T ex eller varför inte en grillad laxbit?


4-6 pers

3 dl kallt ris som man brer ut i en ugnsform
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl majonäs
1 dl ketchup
1 hackad gul lök
1 burk tonfisk i vatten


Koka riset och bre ut i en form för att kallna

Vispa grädden och blanda med de övriga ingredienserna

Lägg blandningen ovanpå riset och garnera med räkor


 

Lätt att röra ihopa och väl värt att provas en varm sommardag.


slut för denna gången!

Så var midsommar slut för detta året, ett helt år till nästa gång!!
Vi hade i alla fall tur med vädret och vi satt ute och åt tillsammans med Jeppe och Becky och det var trevligt, de badade i tunnan (som jag tycker är för varm) Danny som är glad för att elda i onödan, jag tycker att det ska vara svalt om man ska bada i den nu på sommaren, annars är det inte skönt.

Lite pics från gårdagen!!















Var en bra midsommar och det enda som fattades var Lisette och Christoffer men eftersom Lisette jobbade så var det ju inte mycket att göra.

Nu har Jeppe och Becky precis kört hem efter att ha ätit en god frukost i form av lite rester från igår och idag får det bli som en söndag ;)) en LATSÖNDAG!!


akuten nästa!!?

Tror jag får ringa sjukvårdsupplysning snart, Denise har sååååå ONT i sitt ena öga, har frågat henne vad hon har hittat på men hon vet inte? Påminner lite om när jag skadade min hornhinna för ett antal år sen och då gör det VERKLIGEN ONT!!!!

Hon har nyss fått 2 alvedon men om hon har lika ont om en timme så sätter jag mig i en taxi och åker in med henne, ögonen är ganska viktiga!!!

Lider med min tös just nu!!


CIDER..

Vaknade lika tidigt idag som igår om än inte tidigare, varför? jag fattar inget? och jag är ju en sån att har jag väl stigit upp så har jag svårt för att gå och lägga mig igen, så lika bra att stanna uppe och göra det man ska i hemmet!
Nu är det ju snart midsommar och mycket som ska fixas och donas så visst kan det vara lite jäktigt ibland och då är det bra att kunna utnyttja dagen till fullo.
Idag ska jag ut och handla allt så att man slipper bege sig ut imorgon, igår när det mulnade på ett tag så passade jag på att köra iväg o handla på systemet i alla fall..det blev lite olika sorters cider som bara är såååå gott...MYCKET BÄTTRE ÄN ÖL!!!




idag ska jag bara handla mat så nu ska jag gå igenom vad inköpet ska bestå av, bäst att ha allt uppskrivet så att man inte missar någonting!


kuckilikuuu!!!



Klockan e sjuuu!!!

Nej inte riktigt men känns i alla fall som att man är uppe med tuppen idag! Vet inte varför jag vaknade så tidigt idag? men ganska skönt trots allt eftersom man har mer nytta av dagen och som det ser ut just NU...så verkar det ju bli en strålande dag även idag, men det kan ju ändra sig snabbt? så vi får väl se!!

Idag ska jag börja planera lite midsommar..ska göra lite buffe av hela situationen, menar på midsommar äter man ju ganska tidigt och då kan det vara kul att plocka fram lite buffebord lite senare i skymningen.

Nu ska jag fixa lite här innan jag sen går ut och steker mig!!



<3små söta godingar<3

Vilken härlig dag det har varit, solen har skinet nästan på hela dagen och jag har suttit ute i trädgården i stort sett hela dagen, förutom när man varit tvungen att gå in och svalka sig.
Igår när jag fixade middag (ett underbart gott recept som kommer snart) så blev där smördeg över..Hmmm...vad ska jag göra med detta?? tänkte jag och var på vippen att ringa min styvfar Nisse som e duktig på matlagning och bakning, men så gick jag in på matklubben och hittade ett recept på överbliven smördeg...små söta bakelser med kesella och bär...JÄTTEGODA och lätta att göra!





Visst e dom söta??


ett grattis till mig själv!!! :))




Jodå...för idag har jag all anledning att fira mig själv!! hihi...det är nämligen exakt ett år sen som jag startade upp min blogg 22/6-2009 kom den till världen ;))
så idag mina vänner blir det fest här hemma i detta hus med tårta och saft o bullar :))
Men eftersom vädret är UNDERBART så blir det först lite sol på kroppen!

så vi ses sen!!

kram


återigen dags med lite färg!


ja det känns ju inte så hemskt längesen som Denise och jag tonade håret här hemma men det syns på huvudet att det är ett bra tag sen ändå, så ikväll är det dags igen med lite färgsättning!
Vi har nyss varit ute och handlat bl.a en hårklämma till mig men jag saknar min gamla, denna sitter inte lika bra som den så jag hoppas verkligen att jag hittar den gamla snart igen!!


Denises och min färg...syns dåligt men dom e fina i alla fall.

Nu är det Hääärligt väder igen ;)))


SLÖ HELG!



MÅNDAG!!

så var då denna helgen slut och de går lika fort oavsett om man har sem eller ej, Jag har inte haft så stor lust att blogga i helgen, inte suttit vid datan över huvud taget nästan, har helt enkelt inte varit på humör för det utav olika anledningar.

Helgen har varit sådär, har inte gjort så mycket faktist..I lördags satt jag och tittade på bröllopet mellan Viktoria och Daniel och gud vad fina de var men HUJEDAMIG vilket pompa och ståt :)) Jag hade egentligen inte planerat att titta på det men jag ångrar mig inte för det var verkligen kul att kolla in alla vackra klänningar och alla Tiaror/diadem och allt fint folk och det riktigt strålade om Viktoria, önskar de all lycka på vägen!!

Igår var det oxå även en slöedag för mig, städade lite, tvättade lite,kollade tv lite och ja tog det söndagslugnt helt enkelt.

Jag vaknade imorse av att solen sken mig i ansiktet men nu när jag tittar ut så börjar molnen hopa sig igen..TJOCKA GRÅA MOLN! *suck* får väl se vad jag hittar på idag, måste ut och handla mig en hårklämma för den hittar jag ingenstans här hemma, Nu ska jag dock upp och ta mig en dusch i alla fall.

KRAM PÅ ER


freeeeeeeeeedag!!!! Yeeeeeeeee..




 

Iskall drink ute i solen! Mmmmmm!!!!

 

 




shhkåååålll!!!!


solen är borta igen!!

Idag vaknade man INTE av att solen sken in genom fönstret :(( vaknade tidigt mest för att katten kom upp och skulle kela lite, upptäckte en fästing på henne och fick gå ner med henne till Danny som inte hade hunnit iväg så att han fick dra ut den, ( han brukar vara ganska duktig på det ) Sen var det ju inte lönt att gå och lägga sig igen, så jag satte på en maskin tvätt och gick upp och bäddade!
Idag får det bli en sån där *göra allt inomhus dag* sånt som man inte tar tag i när solen strålar.
Sen MÅSTE jag iväg och handla, väldigt tomt i kylskåpet...ja jag fick ju aldrig handlat sist som det behövdes, har lixom bara handlat för dagen och då tar allt slut lika fort.

Ja lika fort som solen kom, lika snabbt försvinner den...TRIST...TRIST...TRIST!!!
Kan den inte få lov att stanna en vecka på rad åtminstone? så att man hinner vänja sig vid den? inte lönt att ligga o lapa sol om den sen ändå bara ska försvinna, då hinner ju brännan lägga sig innan den kommer till nästa gång!

Enligt tidningen ska det bli fint väder i helgen, radion säger annat, datan säger sitt och vilket datt ska man egentligen tro på???

 

Jag tror mest att dom där molnen vill ställa till det för oss här nere på marken, dom vill ha makt över solen helt enkelt! :((

 


shopping på stan!

Japp det var vad som blev av denna dagen idag, hade ju tänkt sola men man orkar lixom inte vara hemma hela tiden och bara lapa sol, var ganska rastlös så Denise o jag åkte in till Entre och shoppade loss riktigt ordentligt, vi gick där inne från klockan 12 ända till ca 16 och jag smällde 2300 spänn på kläder till henne och mig, välbehövligt eftersom jag så sällan unnar mig till mig själv, fick en hel del som jag gillar och som INTE var något impulsköp som det oftast blir när jag handlar.

Är faktist himmla nöjd med allt som jag handlat och lovar att visa allteftersom jag plockar fram och sätter det på mig! :))

Denise tar ju sina changser oxå så fort man är ute med henne o shoppar...helt plötsligt blev hon hungrig och ville gå o äta....Ok då tänkte jag, det hör väl lixom till när man går o shoppar så där *mamma-dotter*

Jag ville testa nåt nytt men nääääeeee...det skulle tvunget vara på Burger King!

så yes...det blev B-K




Efter det fortsatte vi att handla tills vi var så trötta i bena att vi bara var tvungna att åka hem med en svettig o äcklig buss, hatar folk som luktar svett på bussen.
Och när vi väl kom hem så var bygget av tunnedäcket i full gång....



och just nu ser det ut så här!

Är sjukt trött i mina fötter idag och även i mina ögon så ikväll tror jag det blir tidig säng för min del, det har blivit sent för mig ett par dagar på rad nu, men som sagt har man semester så har man ju ;))

pösski på er!


Badtunna hiss el diss?

Vaknade av att solen sken rätt på mitt ansiktet...Mmmm..vände mig om och tänke **WOOOW lika fint väder idag*

sen försökte jag somna om men det funkade inte så bra, var väl rädd innerst inne att jag kanske skulle sova lika länge som igår och missa halva dagen typ! Så nu har jag nyss satt på lite kaffe och sitter här med Tordagens första kopp :)) solen har inte hittat fram till trädgården ännu så det är lite kallt att sitta där ute och dricka kaffe. Men när den väl har hittat dit så ska jag tillbringa hela dagen där ute! NICE!!!

FÖRRESTEN HAR NI HÖRT!!
Danny har nu beställt en badtunna som ska installeras i vår liiiiila trädgård..vansinnigt,vansinnigt Tycker jag eftersom jag bara tror att det är *en nyhetens pryl* typ...jag tror inte att den kommer bli så mycket använd på vintern som han säger! I alla fall inte utav mig!! Han däremot tror att det är livskvalite?? Hmmm...vad kan det vara för nåt livskvalite i en sån? finns väl sååå mycket annat som man kan göra till sin livskvalite istället?

Men vi får väl se!!! jag tror jag får rätt i att den bara kommer stå där till slut och typ ruttna upp!!  Ok att det kanske kan vara skönt på sommaren att gå ner och sätta sig i en sån när det är sådär härligt varmt som det var igår,,,men på VINTERN??? Brrrrrrr.....NÄ TACK!!

Ja baljan kommer på Onsdag nästa vecka och ikväll ska han börja bygga ett trädäck där tunnan ska stå på

Hujeda mig säger jag bara!!!



så här ser den ut typ!

VAD TYCKER DU?
BADTUNNA ELLER EJ?


ojjjj...

Vilken Underbar dag det har varit!! men när man sitter så ute i solen så blir man oxå ganska trött, ja jag har suttit ute i trädgården nästan hela dagen och det har bara varit såååå skönt!
Ett tag var jag uppe på konsum för att handla middag och när jag sen var på väg hem var det så hett..så hett att jag hade gett vad som helst för en kall dusch...Hmmm...och visst hade jag kunnat ta mig en dusch..det är bara det att jag inte har sett att vi har en sån uppe *grrrr* MEEEEN till imorgon vet jag :)) då ska *denna här* sola och ta sina svalkande duschar mellan varven!

En till som älskat solen idag är min lilla älsklingssmula


Hon verkligen njöt där i solskenet :))

 

Lite kall cider har jag druckit idag och det smakade så gott att jag fick ringa Danny o be honom köpa ett par med sig hem, bättre än öl det där :)

 

 




Nu ikväll blev det lite grillat och det smakar ju alltid lika gott!





japp och nu e ju klockan 9 och som jag sa så blir man ganska trött av att sitta i solen hela dagen men imorgon har de lovat lika fint och då ska jag bannemig stiga upp tidigt för att ligga och steka precis hela dagen.
men just nu ska jag springa upp och ta mig en ljumen dusch sen ska jag hålla kväll.


kramis bananis..hoppas du haft det lika skönt i solen som jag har haft idag?




hej svejs o på återseende!


strålande sol..




från en klarblå himmel..SÅÅÅÅ UNDERBART!!!
Detta har man ju bara längtat efter flera dagar nu, ett riktigt stekarväder är det idag Wooohoo.., jag vaknade dock ganska sent idag eftersom jag satt uppe ganska länge igår...lite störigt när man vill utnyttja detta vädret till MAX!! men,,men....Nu ska jag ut och sätta mig med en go kopp kaffe..väntar bara på att Denise ska komma hem med mjölken.

 

Hoppas ni alla har det finfint i solen!

kramis


innan jag säger gonatt...

 

Vill jag bara säga Tack Lisette för att du fixade min Header igen!!

 

ÄLSKAR DIG!!

 

Och glöm inte lyssna på låten jag la in i förra inlägget

 

BARA SÅÅÅ SJUKT BRA!!

 

GONATT ÖNSKAR JAG ALLA



sätt på dig hörlurar.....

OCH NJUUUUUT!!!




Jahapp....

så var det då dags med lite regn IGEN!!
och snart så börjar det väl åska oxå?
ska det verkligen kunna bli fint väder imorgon som de har lovat?

KAN MAN BLI TRÖTT ELLER VAD??



god morgon Tisdag!

Sitter just nu och äter frukost!




ja inte för att jag vaknat sent eller så! det är bara det att jag måste vara uppe en timme eller två innan jag kan äta på morgonen.
Jag vaknade faktist ganska tidigt idag av att Felix FLÖÖG ner för trappan och jag tyckte att jag hörde konstiga ljud där nere?? Även smulan gick och morrade...Hmmm...det var knappt att jag vågade mig nerför trappan..men jag tog mod till mig och gick så sakta, men jag kunde inte se nånting, däremot så var både hund och katt ganska intresserade av vad som fanns bakom frysen i uterummet?
Antingen är det en främmande katt som har kommit in genom kattluckan eller oxå kan det ha varit en mus eller råtta? lite läskigt är det i alla fall och jag har inte vågat mig fram för att kolla bakom frysen! FEG SOM JAG E IBLAND. :))

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på? vädret är ju inget vidare så sola kan man ju inte göra, kanske jag tar mig en tur till Ikea som jag kände för igår? Vi får väl se under dagen? Imorgon sägs det bli fint väder åtminstone och då ska jag ligga o sola heeeeela dagen!

Nu ska jag ta och städa undan lite här hemma, tömma diskmaskinen och hänga upp en maskin tvätt!
HAR MAN INTE JOBB SÅ GÖR MAN SIG LITE JOBB :))


Ångest!!??

Ja det kan man väl ha?? för nu har jag lixom bara 4 veckor och 6 dagar kvar på min semester ;)) Första semesterdagen är snart slut och sen kommer det bara säga *POFF* så e man tillbaka på ruta ett igen!
Meeeen näää...riktigt så illa är det inte att jag har ångest redan *L*
Dagen idag har varit lugn och skön i alla fall, har mest gått här hemma och gjort allt som jag skulle ha gjort igår när jag bara låg på sofflocket! :)

Nu har vi nyss ätit middag som blev kebabgryta, lite sådär lagom gott och väldigt lättlagat så det var en perfekt Måndagsmiddag!

Receptet har jag hittat inne på www.matklubben.se

kebabgryta 4-5 pers

 

Detta behövs:

 

400 gram kebabsplitt

2 gula lökar (jag hade en röd o en gul)

2 krossade vitlöksklyftor

2-3 dl grädde

1 dl vatten

1 burk krossade tomater

1 stor burk champinjoner eller 200 gram färska

1 buljongtärning

1 msk kebabkrydda (jag hade i ganska mycket)

olja

salt

 

Börja med att hacka lökarna och krossa vitlöken och bryn lökarna i en stekgryta

bryn kebabflarnen i en stekpanna och lägg sen åt sidan, bryn därefter champinjonerna efter att du delat dom i mindre bitar

Häll i krossade tomater, kryddor, grädde och buljongtärning bland lökarna och låt det sjuda upp.

Tillsätt sen kebabflarnen och svampen och spä ev med lite vatten och ev mer grädde till lagom tjocklek

smaka av och tillsätt ev mer kebabkrydda.

Låt puttra medan riset kokas.




Och yes..som jag sa..en helt klart godkänd gryta och väldigt lättlagad så detta kommer jag helt klart att göra fler gånger!
Imorgon ska jag nog ta mig en tur till Ikea känns det som, inte för att jag vet vad jag vill ha men man hittar alltid nånting när man går där och kollar.

Nu ska jag sätta mig och kolla lite tv och hålla kväll!

Hoppas ni har en bra Måndagkväll!

pösski!


en hård helg!

Ja denna helgen har varit ganska tuff, först var det student i Fredags och sen i Lördags blev det grillat hemma hos Curt och Linda + att vi gick upp till bykrogen så igår var man bara HELT SLUT I PLANETEN! :)) låg på soffan hela dagen och orkade inte ta för mig någonting!
En dag e ok att festa men två dagar i sträck kan bli lite för mycket,,i alla fall för min del!

Rebeckas student var i alla fall trevlig och god mat bjöd de på.



På utsparken i Landskrona







Hon fick många fina presenter och hon verkade bli glad för klockan som vi gav henne :)
Nu får vi bara hoppas på att hon snart kan hitta sig ett jobb oxå!!

Jaha, detta är första dagen på min semester, känns så skönt och vädret ser ju ut att vara hyffsat bra idag, solen visar sig mellan molnen och känns liiiiite kyligt i luften men klockan är ju oxå bara halv 9, så det blir kanske varmare under dagen?
Idag måste jag köra ut och handla, här finns absolut ingenting hemma..kylern gapar stort efter lite mat *L*
Denise ska jag snart in och väcka, hon börjar sommarskola idag så för hennes del blir det full rulle hela lovet, först sommarskola i 4 veckor sen direkt efter det börjar hon jobba i 4 veckor! ja det skadar inte att känna på lite av vuxenlivet! :))

Nu ska jag försöka leta fram lite frukost.

hej så länge!


redo för student!!

 

vi ses imorgon!!

 

KRAM


Fredag,Skolavslutning,och Student

Ja många saker på en och samma dag!
Idag går som sagt Denise ut åttan och nu har hon bara ett år kvar i högstadiet, ett år som måste bli full av allvar och skötsamhet! Åttan har ju lixom varit lite si och så på den fronten trots MYCKET TJAT!
Jag tycker alltid att det är en speciell känsla just den dagen det är skolavslutning, och varje år har jag haft som tradition att göra plättor till dom som serverades med glass och jordgubbar!!
Detta året blir det inte så eftersom vi även ska iväg på studentfest så jag hinner helt enkelt inte!

Vädret är som vanligt just denna dagen!!
muligt med lite regn i mellanåt.
ingen sol inom räckhåll!
SYND!!


Två fina tjejer på väg till skolans sista dag!

Det blev inte någon av de två klänningarna som jag kämpade med igår, utan det blev Lisettes gamla studentklänning!

 

Nu ska jag gå och fixa till mig..ska ju iväg så fort Danny kommit hem och ducshat!

 

HA EN BRA FREDAG






äntligen Semester!!!

och jag känner mig så avslappad så det knappt e sant! 5 härliga veckor har jag nu framför mig med att kunna göra precis vad som faller mig in! och jag har bestämt mig för att även om det blir dåligt väder så ska jag verkligen försöka njuta av dagarna ändå! Det tar bara en massa kraft och energi från en om man ska gå och reta sig på vädret som just nu infinner sig här i skåne!

Imorgon är det även skolavslutning så idag efter jobbet åkte Denise o jag ut för att se om vi kunde hitta nån fin klänning till henne, men hon e svår...visst finns det jättemånga söta klänningar men ingen som hon fastnade för, så nu har jag plockat fram två gammla klänningar från Lisette...strukit och hängt upp, så får vi se vilken av dom som hon fastnar för och som sitter bäst på henne.
Den ena är vit och den andra är röd och personligen så tycker jag att hon ska välja den röda eftersom jag tycker att vit klänning passar mer till student eller nior som går ut högstadiet!, och Denise går ju bara ut åttan!


den vita

 


och denna röda som jag tycker är supersöt!

Vi får väl se? kommer fotografera henne imorgon innan hon går till skolan i alla fall ;)

själv köpte jag mig en röd/vit randig tröjja igår på Lindex och ett par sköna jeans som jag hade på mig idag, har plötsligt börjat gilla rött?




Är även superglad idag eftersom min bil nu är igenom besiktningen och jag kan köra ett helt år till med min lilla pärla!! *glad..glad..glad*

Nu ska jag ta och hänga upp en maskin tvätt och hålla kväll.

HA EN BRA KVÄLL

PÖSSKI!!


snart så!!

Min sista jobbedag idag!!
känner mig lättad men samtidigt orolig av nån anledning?
kan inte sätta fingret på varför?
Hoppas att dagen flyter på bra i alla fall.
Halv 4 går jag för att inte återvända på 5 hela veckor

SKÖÖÖÖÖNT!!!!


Nostalgi!!

ja det har varit lite Nostalgi här hemma ikväll och GUD VA MYSIGT!!!
grannen Birgitte och Thomas väntade ju barn och igårkväll ringde Thomas på och frågade om han fick låna en sopsäck??? Hmmmmm.....än idag fattar jag inte vad han skulle med den till? han berättade samtidigt att vattnet hade gått hos Birgitte...

Mmmm....nu kommer den fula ungen ut..tänkte jag för den  såg verkligen inte söt ut på ultraljudsbilderna!!
SKENET BEDROG

Gud vilken sööööötNOS!!!så ren o fin o helt underbar herregud!!! säger jag bara!!,,,sååå liiiiiiiiten...sååå späd,,,sååååå underbart söt pojken var! FAN NU VILL JAG SNART BLI FARMOR ELLER MORMOR???

 

jag kan bara inte glömma den där lilla kroppen, de där små pyttetfingrarna och fötterna, sååå len och så fin!!! INTE ALLS FUL! BARA SÅÅÅ GUDOMLIGT SÖT ATT JAG SMÄLTE!

 

ja jag fick hålla i honom, fast först vågade jag inte!! ( dom e ju så smååå) men nix...jag var bara tvungen!!! och saken är den att jag knappt kunde släppa pojken ifrån mig!! Ohhh...HELT UNDERBART ATT HÅLLA I EN SÅ LITEN BEBBE IGEN!!

 

Efter jobbet så stack jag direkt och köpte en present till dom...hehe...rent för stor dress men man fattar ju inte det förrän man ser den *lilla*

 

 

 

 



bara så sött med dessa små kläder och man blir nästan sjuk av längtan efter ett litet barnbarn!
Vem ska jag tro på först?
LISETTE
ELLER
JEPPE??


Ja se det regnar,ja se det regnar..

Oj..Oj..Oj...vad det vräker ner utanför fönstret :(( jaha, så har då det dåliga vädret kommit till skåne igen..men man får väl vara glad åt de dagarna man haft fint men ändå kan jag inte låta bli att klaga lite, jag tror ärligt att det inte kommer bli nån vidare bra sommar detta året, i alla fall inte under min semester..det kommer väl sen när man börjar jobba igen? Isåfall e det ju min vanliga Otur!! men jag ska försöka att njuta av min semester ändå..måste bara det helt enkelt!
MÅNDAG,TISDAG,TORSDAG woow...men känns som en evighet ändå :)) ja så är det ju när man längtar efter något riktigt mycket..då känns det som år trots att det bara är ett fåtal dagar kvar.
Nu ska jag gå och fixa till mig för att bege mig till jobbet första dagen av tre :)
hoppas ni alla har en bra dag med eller utan regn!

pösski

gokväll bloggis!



svenska flaggans dag, sveriges nationaldag!!
Har ni firat dagen på något speciellt vis eller har det varit som en vanlig dag?
För mig har det varit som vilken annan dag som helst, jag har jobbat och varit supertrött hela dagen eftersom det blev lite sent i säng igår och en öl för mycket ;) men nu har jag gjort sista helgen för nu ska jag bara jobba tre dagar till sen har jag ÄNTLIGEN semester och Ohhh vad jag längtar och nu hoppas man ju bara att det fina vädret kommer tillbaka, har ju hört att det ska bli sämmre väder från och med imorgon :(((

Igår var det lite pokerafton här hemma och de satt och spelade när jag kom hem från jobb och eftersom det var strålande solsken så stt dom såklart ute med parasollet uppe!
Danny och Curt åkte ut ganska snabbt och sen blev det fight mellan Jeppe, Christoffer och Lisette och det var Jeppe som kammade hem segern på 1200 spänn denna gången Grattis..Grattis Grabben!!

När pokern var slut så begav vi oss allihopa upp till lilla tivolit som de haft i Oxie nu i helgen och åkte lite karuseller där uppe...alltid lika kul med karuseller men ucsh vad dyrt!
efter tivolit blev det en liten tur upp till oxie bykrog där dom hade karraokke.
så ja det blev ju lite sent innan man sen kom hem igen men det var en trevlig eftermiddag/kväll och det är ju huvudsaken...


Lite pics från gårdagen!



jeppe med alla sina marker!




Vinnaren själv!! ;))



Lisettes bjudning som bestod av bakad potatis, räkröra,skinkröra och kycklingröra+ sallad
Jättegott!



på väg upp mot Tivolit!



foto från en karusell som snart sätts igång



Denise överlycklig över att få åka lite karuseller!



Elin och Denise



Lisette och Christoffer



christoffer sjunger karraokke!! :))



grannen Nisse som oxå ville vara med på en hörna :)


Ja det var min dag/kväll igår och som sagt idag har man varit väldigt VÄLDIGT seg!:) man mår som man förtjänar sägs det ju! *L*
Nu ska jag kolla lite tv innan det är dags att ställa klockan för att återigen stiga upp och gå till jobb
MEN WOOOHOO...BARA TRE DAGAR!!


har ni saknat mig??



jaaa..ERKÄNN!! visst har ni saknat mitt inlägg igår? det kan jag lixom se utan att ni vet om det *L* ...Ja inte *vem* som saknar mig men jag kan ändå se det på olika sätt och vis och det är KUL!!! verkligen KUL!!

JAJA...idag har det varit en bra dag o kurs halva dagen med Origo som innebär *ordning o reda i grupp omsorg*???? hmmm...tjaaaa...det va nåt sånt i alla fall.

Solen har skinit från en klarblå himmel o man kan inte göra annat än bara *LE* och njuta utav situationen, jag har helt enkelt mått toppen idag o snart har jag semester *WooooHOOOO**

IMORGON e jag ledig o därför idag satte jag mig där ute i värmen och tog mig ett glas rött vin...yiiiiiiaa...gissa om det slog på???
Yeeees...jag e mer eller mindre ganska snurrig i min lilla hjärna just nu!! ( Löskigt)

istället för att prata en massa strunt så visar jag bilder på dagen som varit


( me in the early morning )

 

 



( danny som stod och filofuserade lite )hahahaha...kolla vilka *höfthandtag*


 

( gräsmattan blir vattnat )

 

 

 

(grillen blir påsatt)

 

 



(annette plockar fram gammal sallad)




( och fixar en ny med lite nya ingredienser...trollkarlen annette)


 

( dom utgångna hamburgarna grillas för kung och fosterland )

 



( annette tar lite foto på sig själv i brist på annan sysselsättning)




Hmmmm...ja där var HON....Ehhhh.....JAG.....ehh...Igen!!


haha...Ja så långt har jag kommit idag o just nu snarkar Danny i soffan, Lisette e på jobb, Denise har träffat en ny pojkvän och det önskar jag henne grattis till.

 

NÄ NU FÅR NI SKÖTA ER IDAG SÅ SES VI IMORRN!

 

***Over and out***


kryddstark korvgratäng

Jahapp, så var då veckans och månadens första jobbedag avklarad, kom hem och satte på en kopp kaffe med en gång, egentligen brukar jag aldrig dricka kaffe på eftermiddagen men jag kände att jag var sugen på det nu när jag kom hem så yes box..nu sitter jag här med en go kopp framför mig oxå tänkte jag dela med mig av ett väldigt gott recept som jag gjorde igår!


KRYDDSTARK KORVGRATÄNG MED AJVAR PINJUR 4-6 PERS


ingredienser


1 pak pasta 500 gram av valfri sort

3 st kryddkorvar tex choritzo eller annan kryddig korv ( jag kommer inte ihåg vad mina hette)

1 strimlad purjolök

6-10 färska champinjoner (jag hade 7 för mina var ganska stora)

2 dl vatten

2 dl vispgrädde

2 buljongtärningar kött eller grönsak ( jag hade höns, eftersom jag varken hade kött eller grönsaksbuljong hemma)

2-3 dl ajvar pinjur

1-2 tsk sambal Olek

vitlökspulver

salt

svartpeppar


riven ost till gratinering

 

Nu hade jag inte ajvar men jag hade en annan pinjur burk hemma och det är nog sak samma tror jag, smakade gott med denna jag hade i alla fall

 



GÖR SÅ HÄR


koka pastan enligt anv på paketet, häll av vattnet och lägg i pastan i en smord gratängform

Dela korven först på längden sedan tvärsöver så att det blir små halvmånar

skölj och skiva champinjonerna och strimla purjolöken





Bryn först korven i lite margarin i en stekgryta och efter en stund häller man i purjolök och svamp och låter det bryna med korven en stund.





Häll i ajvar pindjur, vatten,grädde och köttbuljongtärningarna, rör om så att tärningarna löses upp och tillsätt sen sambal Olek

krydda, salta och peppra och låt såsen koka ihop lite

Häll korvblandningen över pastan och fördela riven ost ovenpå




alla ingredienser är i och såsen ska bara kokas ihop


 

strax innan den ska in i ugnen..bara osten som ska fördelas

 

Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills osten smält och gratängen fått fin färg

severa med en fräcsh sallad

 

 



verkligen gott och lättlagat så detta kommer jag göra fler gånger! :))
Receptet har jag hittat inne hos http://ensidamedmat som jag har i länken här brevid!


Idag blir det bara lite rensning i kylen här hemma för jag har mat över både från lasagnedagen och från igår så det får bli lite så där plock idag, så att det inte ligger och bli gammalt!

Och vart blir sommaren av?

Igår tog jag denna bilden..inte världens bästa men man ser i alla fall Regnbågen som visade sig igårkväll



RSS 2.0