sista oktober

Herregud så snabbt månaderna går, redan 1 November imorgon och helgen den har bara rusat iväg och jag har inte hunnit med allt som skulle göras i helgen, trappan har det inte blivit så mycket med som jag hade planerat men får fortsätta nu i veckan istället när man kommit hem från jobb.
Igår var jag på Ikea och handlade lite till hemmet, bla ducshdraperi, en hylla till köket, lite ljus och annat, riktigt kul att gå där och titta på alla fina saker, man blir nästan sjuk av att gå där o kolla, och man blir hela tiden inspirerad till nya saker. JÄttemycket folk var där dock så i mellan åt var det jobbigt att ta sig fram.
Idag har jag varit på kalas hos Lill som fyllde 55, hon bjussa på hembakta frallor och pasta/skinksallad..smakade gott eftersom jag glömt bort att äta frukost imorse, nästa gång det är kalas blir det här hemma, för då är det Lisette som fyller 22 och två dagar efteråt är det Denise som fyller 15 så måste redan nu planera vad man ska bjussa på :))
Tacosnäckor och sallad kanske? eller kanske smörgåstårta? jaja..det är ju en hel månad till dess, så jag hinner nog komma på nåt!
Igår snackade jag lite med Mr X och det är alltid lika roligt, man blir på gott humör när man pratar med honom, händer inte så ofta men man lever på det ganska länge efteråt.

Nu är det Söndagkväll och man har ställt om klockorna till vintertid och man märker ju mest av det på kvällarna, det var ju mörkt redan klockan 5, så japp nu kommer den där mörka eländiga perioden, mörkt på morgonen när man sticker till jobb och mörkt en timme efter att man kommit hem från jobb *suck*
Nu ska jag sätta mig o kolla lite på dumburken.

ha en skön söndag!

kennel host




Känns fruktansvärt skönt att veta det är FRedagkväll och Ledig hela helgen, kan inte bli bättre!!
skulle ha målat när jag kom hem från jobb men idag tror jag att jag tar paus ifrån det.
ska snart fixa till pizza här istället som Lisette har varit uppe och handlat ingredienser till :)
Hon och D ska bada i tunnan sen Brrrrr....fattar inte att de pallar!! det är ju svinkallt!
Idag har Felix vart inne hos farbror DR och han har tydligen fått en släng utav kennelhosta!!
Ska tydligen gå över av sig själv inom 1-2 veckor, men vi får ändå kolla honom eftersom det kan gå till lunginflamation, låter väldigt otäckt när han hostar i alla fall, som om han har satt något i halsen som inte kommer upp. eller egentligen kan man likna det vid kikhosta hos små barn, hostar tills han rent av kräks...så alla mattor får man ta bort. Och man får absolut inte stressa honom och inte får han lov att hälsa på andra hundar eftersom det är väldigt smittosamt! Synd om honom är det i alla fall, men sen är det ju inte bra att ömka honom hela tiden heller, då blir han kanske bara jobbig på ett annat vis.
Imorgon har jag massor att göra, upp halv 8 och börja tvätta, ska måla trappan så mycket som möjligt, ska till Ikea och köpa hylla och lite annat till Köket, ska få D att sätta upp alla saker som jag handlat innan men som inte3 har kommit på plats ännu. Så japp...dagen den kommer bara att RUSA IVÄG! och sen
VIPS SÅ ÄR DET SÖNDAG då jag även då har lite inplanerat.
Nu ska jag dock ta och börja med pizzan här hemma.

have a nice friday

tacobiffar


800-1 kg nötfärs
2 påsar tacomix
2 vitlöksklyftor
2 ägg


blanda allt och stek i lite smör i en stekpanna
gott till pitabröd med sallad och dressing
eller ha dom till potatis och god sås.

Fredag..Gäääässp!

Äntligen Torsdag och bara EN ynka dag kvar!! TjoooHooo!!
varför är jag då inte riktigt lycklig? Hmmm...när väl Fredagen börjar närma sig? Borde ju egentligen vara så att man studsar utav glädje, men konstigt nog gör jag inte det dom fredagarna som jag är ledig hela helgen, måste vara något psykiskt dilemma man har i kroppen? Jag tror det har att göra med att man planerar sååååå mycket som man ska göra och hinna med,Så när *väl* lediga helgen kommer är man till slut,
helt SLUT utav allt som man har planerat att hinna med . Ja det låter ju väldigt invecklat och konstigt men jag tror ändå att det är så.
Tankarna finns lixom där hela tiden...*wow* nu e jag ledig i helgen och då ska jag fixa det...oxå ska jag göra det där som aldrig annars blir gjort...ja just det, måste även hälsa på henne/honom *på tiden nu lixom*
Mmmm...så är det! sen när väl Fredagen kommer så är man helt slut av alla *MÅSTEN* som man rotat upp i sin lilla hjärna och man vet lixom inte i vilken ordning man ska börja mad allt som man ska göra, och bara tanken på att ta tag i alla dom där sakerna???? Ja det får en att bli såååååå *Gäääääspp* TRÖTT!!
Ja det är inte lätt att leva ibland och absolut inte att göra sig själv till lags alla gånger!

Idag har jag dock hunnit med att måla trappan ytterligare och nu börjar det verkligen bli superfint, jag är så stolt över mig själv. *En trappa är ju lixom ändå en trappa* inte en djäkla rak väg eller nåt sånt utan här är mycket skrymslen och vrår! men jag har vart supernoga och det är sååååå fiiiiiiint och hela köket får lixom ett helt annat stuk än innan! Nu ser man helheten på ett helt annat vis!

jaja nu ska jag kalla in dottra här hemma!

kram o sov gott



det går framåt

Phuuu...nu är jag helt slut i planeten!! Har hunnit med en hel del här hemma idag men mesta av min tid har självfallet gått till trappan! Och jag har kommit en god bit på väg...men GUD vad många moment där egentigen är i en trappa som man inte ens tänker på när man väl har bestämt sig för att måla :) Jag är inte ens halvklar och ändå har jag i princip hållt på nästan hela dagen med något uppehåll ibland förstås eftersom jag samtidigt höll på att tvätta.
Sen var jag ju tvungen att ta en ducsh och tvätta håret, sen var det5 ju middagen som skulle lagas så japp...det har gått i 190 knop hela dagen! Så nu tillåter jag mig själv att helt enkelt *skita i allt* tills imorgon ;)
Såklart så vill man ju bli klar så fort som möjligt så jag kommer måla lite varje kväll efter jobbet och sen har jag ju även helgen på mig eftersom jag är ledig då.
TVå dagar kvar att jobba, men det känns nästan som en hel evighet...kan det inte vara Lördag redan imorgon? jag känner mig trött på jobb just nu och det känns som man redan behöver ha semester igen?

Idag har Lisette vart på Ullared med sin svärmor Carina och jag hoppas att hon har hittat många bra och fina saker, ska bli jättekul att se imorgon när hon kommer hem.

Nä fyy nu e jag trött, men så här långt har jag i alla fall kommit med min trappa hitintills



pasta och kräftstjärtar

Tisdag idag och ville då ha fisk till middag eller i alla fall åt sjö och hav hållet :)
ett recept som jag hade nerkladdat på ett papper så därav kan jag inte minnas vart jag hittat källan till detta recept men gott som tusan var det i alla fall och VÄLDIGT...VÄLDIGT lätt och snabbt att fixa till, så det passar ju perfekt en vanlig tisdag när man kommer hem från jobb och inte orkar stå vid spisen så länge och för mig passade det utomordentligt idag eftersom jag började måla, ville ju hellre satsa på målningen än på middagen idag :)



3-4 personer

4 dl krossade tomater
1 dl vispgrädde
2 msk tomatpure
2 msk hummerfond
1 dl klippt dill
salt
svartpeppar
( jag hade även i en pressad vitlöksklyfta)
200 gram kräftstjärtar

GÖr så här:

blanda ihop krossade tomater, vispgrädde, tomatpure och fond
Låt koka upp och puttra en stund.
blanda i dill och smaka av med salt och svartpeppar
Rör i kräftstjärtarna strax innan man ska äta, men låt det inte koka efter det för då blir kräftstjärtarna sega.

servera med färsk pasta.

MUMMA

Enkel,snabblagad,GOD, vardagsrätt!

mitt nya projekt

Idag när jag var på jobb så började jag prata med en vårdtagare om att jag skulle börja måla trappan här hemma, hon sa att hon hade en burk vit Målarfärg i en av sina garderober som jag kunde få utav henne, så japp så fort jag kom innanför dörren så var jag bara tvungen att testa för att se hur det såg ut? om just den färgen skulle kunna funka på trappan? och VISST gjorde den det :))) jag är sååååå glad att ÄNTLIGEN få påbörja mijn målning här hemma och man ser stort resultat redan på det lilla jag har målat, kommer bli så mycket ljusare och finare och det kommer se fräcsht ut....MEN ETT HIMMLA JOBB KOMMER DET BLI!!! men man får helt enkelt ta lite varje dag och helst ska man nog måla två -tre gånger för att få det riktigt fint!

Kolla bara här vilken skillnad!!





Visst ser det bättre ut med det vita?

GIssa vem som kommer måla HELA DAGEN IMORGON???

JO JAG!!! ;)

falukorv africana

Så var då första arbetsdagen avklarad både på jobb och här hemma, så nu kan man få lov att sitta ner och koppla av lite :) Hade en ganska bra dag på jobb idag och ett bra schema, jag slapp tvåmannainsatserna idag och det var faktist jätteskönt att slippa dom för en gångs skull, för ibland kan det vara ganska krävande att gå till dom varje dag så tack för det Jolanta!!! ( som fixar schemana) fler sådana dagar uppskattas!! ;))
Igår satt jag och fixade till en veckomatsedel för denna veckan och idag blev det då falukorv africana som jag hittat inne på camilla.com som jag har bland mina länkar.
Ett väldigt gott och enkelt recept som räcker till 4-5 personer och gillar man det här lite starka med det söta och tillsammans med lite salt så är det en perfekt måltid och som hon skrev på sin sida att vill man nu lycksa till det en gnutta så kan man ju använda fläskfile istället för korv, jag tyckte dock att det var jättegott med korv och det tyckte resten av familjen oxå.


RECEPT KOMMER HÄR:



800 gram falukorv
2 dl creme fraice
3 dl vispgrädde
3 msk mango chutney
1 pressad vitlök (jag hade två små)
spadet från en burk mandariner
salt
svartpeppar
curry


Tillbehör:

skivad banan (hade ej)
mandarinerna från burken
coccos
cashewnötter eller salta jordnötter (jag hade salta jordnötter)


Gör så här:

strimla korven och bryn den i lite margarin så den får lite färg, blanda i grädde, creme fraiche, mango chuteny, mandarinspad, vitlök och kryddor och låt det sen puttra en stund på svag värme medan riset kokar.
TYcker man att såsen blir för tunn så kan man reda av med lite mjöl, min sås blev perfekt i alla fall så jag behövde inte redning men så använde jag oxå vanlig grädde! :)
smaka av så att det är lagom kryddat.

SOM SAGT EN VÄLDIGT GOD RÄTT OCH SNABB ATT FIXA TILL.

Nu ska jag plocka fram kläder till imorgon och sen ska jag bara sätta mig och mysa lite framför tv:n en stund innan john blund kommer och besöker mig! ;)

pösski

dop i danmark

Phuuu Vilken dag!!! började med att man steg upp halv 8, rätt in i ducshen och sen klä sig, väckte Lisette och hon var mer eller mindre fortfarande rund om fötterna ;) hon och Christoffer hade ju vart ute och festat och inte varit hemma förrän ca 05:00 på morgonen så inte många timmar hon fick lov att sova :)
Körde iväg kvart i nio till Danmark och vi hade såklart följe med THomas, Birgitte och NIna, annars hade vi ju inte hittat dit.

Sen började själva dopet klockan 10:00 och det var inte riktigt detsamma som i sverige, här hade dom dopet i samband med gudstjänsten ( därav den tidiga timmen tror jag?)
Jag tyckte att dom la ner mer tid på själva gudstjänsten än på själva barndopet, här i sverige är det ju oftast enbart dop och då är man mer inriktad på barnet som ju ska stå i fokus just denna dag!  Så tyckte jag inte det var idag men ändå kul att se skillnaderna. DEt var likadant det här med faddrar??? jag blev typ inte klok på vem som var faddrar till Frederik? det var Thomas själv som gick fram med pojken, de närma
ste släktingarna stod brevid, så ja jag vet lixom inte riktigt hur det är upplagt i danmark.
När dopet var slut så åkte vi hem till Oxie för att bli bjudna på mat och de hade dukat jättefint och god mat blev vi bjudna på så det var riktigt trevligt, men dagen har som sagt varit väldigt lång eftersom man inte kom in förrän för en halvtimme sen så just nu är man typ helt slut i knoppen och kroppen.

Idag har jag oxå kommit fram till en sak som jag ska påbörja så snabbt som möjligt och det är att måla trappan till ovanvåningen vit! Den ser sååååå mycket fråcshare ut om den är vitmålad så japp det ska bli mitt nya projekt nu i veckan :)) nästan LÄNGTAR efter att få börja med den, därefter har jag en gammal kista som oxå ska målas i vitt och det är min mammas gammla kista...har typ fått dille på vitt just nu.

Nu ska jag ta och fixa min veckomatsedel här så

see yaa!!

vaniljmuffins 12 st

Ja nu har det bakats vaniljmuffins här hemma och det är inte vem som helst som har bakat dom utan det är Denise och pojkvännen Fredrik och de ser himmla goda ut och efter lite smygätande precis när de var klara så blev de klart godkända utav båda två ;))



Recept på 12 st kommer här:

100 gram smör/margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
FYLLNING: marsankräm

Gör så här:

blanda ihop alla ingredienserna och grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 10 minuter.
Låt muffinsen kallna och vispa under tiden ihopa marsankrämen.
Gör ett hål i mitten av muffinsen och spritsa ner vaniljkräm i dom och lägg lite även på toppen.
Som sagt väldigt goda och de går åt som smör i solsken, så nästa gång blir det dubbel sats!


Här bakas det Muffins




japp nästa gång får det bli *kärleksmuffins* ;))


kan man kalla det tur?

Så skönt!! jag blev inte skjuten idag när jag körde till jobb och inte när jag körde hem heller, men gissa om jag var lite orolig imorse när jag satte mig i bilen för att köra, det är ju alltid så ödsligt med bilar på LÖrdagmorgnar och ännu mer på söndagmorgnarna, känns ibland som man kör bil helt ensam i hela stan. Jag är glad att jag slipper ge mig ut imorgonbitti på egen hand.
Min arbetskollega kände sig tydligen oxå orolig och hennes man hade fått följa henne till jobb. Ja många som är  jätteoroliga just nu och jag undrar vad man kommer att få läsa om härnäst?

Jaja, gårdagens pokerafton var trevlig och jag var med ända tills mot slutet, jag hade jättetur från början men sen gick det utför ;))  men jag kommer nog vara med fler gånger, bättre det än att bara sitta och titta.
Christoffer hade gjort två supergoda smörgåstårtor och eftersom vi bara var 8 st hemma så blev där ju jättemycket över så jag tog med mig tårta att bjussa arbetskollegerna på, och det uppskattades.





en med lax och räkor och en med rostbiff! *SMARRIGT*


Dukat för poker och innan folket har kommit.



Nu ska jag fixa lite kaksak här hemma.

good bye my dear...

Sitter just nu och dricker en mugg med gott te med caramell smak, himmla gott te måste jag säga, och ibland är det bara mycket godare med te än med kaffe.
Det blåser rejält ute och det är ganska kallt, håller på att tvätta så jag har ju varit ute ett par omgångar redan.
Idag blir det bara en hemmadag, för sen kvart i två ska jag på kvartsamtal med Denise. och senare ikväll är det pokerafton här hemma och jag ska vara med för en gångs skull...;)) good bye my dear money!! för så kommer det ju självklart bli, jag har aldrig varit med och spelat innan så det är ju självfallet att jag kommer att förlora, men det kan ju vara kul ändå :) det ska dock inte bli så sen afton för min del för jag ska ju upp och jobba imorgon, och jag fasar redan för att köra så tidigt på morgonen med tanke på alla skottlossningar, nu har det ju vart två skottlossningar till,,inatt på krogsbäck...två kvinnor denna gången!!
Jag tycker man har börjat bli lite nojjig av att vistas utomhus, känns som om man har någon bakom sig närsomhelst.
Måtte de snart få tag på galningen/galningarna som sätter skräck i Malmö.
Det värsta är när LIsette jobbar på kvällen, man känner sig orolig hela tiden ända tills hon står innanför dörren. Men denna helgen är hon i alla fall ledig :)
Nu ska jag återvända ut till tvättstugan.

see ya

sill o ägg= YAMMI

Mmmmm...så kan man väl beskriva två dagars middag här hemma hos mig!!
Kände så starkt för sill och ägg en dag när jag kom hem från jobb, men saken var den att jag hade varken ägg eller någon form av sill hemma, sååååå *snyft* det var då bara att lägga det på hyllan!!!
Sen däremot nästa dag köpte jag allt som jag var sugen på och det var bara SÅÅÅÅ GOOOOTTT!!!
Två dagar i rad åt jag allt som hade med havet att göra typ *plockemat*
kan det bli godare?




på min tallrik hade jag, kräftstjärtar,tonfisk,rödlök,kryddkorvar,babybelost,avocaddo,löksill,skärgårdssill.ägghalvor,oliver,fetaost och en halv smörgås med vanlig god västerbottenost.
såååå gott och såååå mäktigt!!
Detta kan man äta varje dag som lunch!! rödlöken gör att det blir det där *lilla extra*
Detta var en helt vanlig vardagskväll, men passar lika gärna en fredagskväll när man vill ha det där *lilla plocket* :))

krig

tjolavippen på er!
allt bra???
ja tack..här e det bara finemang, nu har man ju snart fixat denna jobbeveckan oxå ;)) har bara Lördag kvar att jobba denna veckan, imorgon e jag ledig och på söndag har jag tagit sem eftersom vi ska på barndop, Grannens son Frederik ska döpas inne i köpenhamn så det blir upp tidigt på söndag morgon ändå och på Lördag får man väl planera kläder o annat som man ska ha på sig, så att det bara är till att stiga upp och trippa rätt in i ducshen och sen klä sig med dom framdukade kläderna :) Känns så skönt att veta att man är ledig imorgon ialla fall, och då inte bara för jobbets skull utan nu är det mycket ORO i luften för min del utav ALLA skjutningarna som varit i och omkring Nydala det senaste dygnet, varje gång jag kör till jobb eller hem från jobb så har man tanken där *TÄNK OM MAN FÅR ETT SKOTT I PANNAN*  typ...och jag försöker hålla koll i buskarna som man kör förbi men det är heller inte bra, har ju märkt att jag mer tittar på'buskar än tittar på själva trafiken jag kör i. Har tappat koncentrationen på min bilkörning helt enkelt och ibland kan jag känna mig ganska vilsen i trafiken eftersom jag har sån koll på buskarna istället!
Jag vet inte vad det är för en galning/galningar vi har att göra med men jag tror att händer det inget snart, att han/dom blir tagna så tror jag att detta kan utvecklas till världens krig mellan vita och färgade?!! Man har ju läst att det mest handlar om att färgade människor har blivit beskjutna och snart tror jag nog att dom samlar sig och tar upp en strid helt enkelt! Ja jag känner mig orolig för Malmö i alla fall och det är MYCKET OBEHAGLIGT att jobba i sådan närhet där skjutningar varit inblandade nu på korta dagar.
Tacka vet jag förr i världen, när man var ung och vacker!! ( ja i alla fall ung ) då brukade jag och kompisar cyckla hem mitt i natten efter att man varit på discotek, man var aldrig rädd faktist! MEN DÅ VAR HELLER INTE MALMÖ SÅ STORT PÅ INVANDRARE!
Jag kallar mig inte rasist men visst måste det väl ändå gå till en punkt där man säger *STOPP OCH BELÄGG* nu är det fasiken slut med vänligheten härifrån LILLA sverige!
SVERIGE?????? om några år heter VI inte sverige längre heller,,,JAG ÄR ÖVERTYGAD OM DET!
*Sverige är ju ett typiskt svenskt namn* eller hur!!
om några år är sverige glömt och det kommer existera i skolorna som ett historiskt namn förr eller senare.
Jag är kanske dum? jag vet inte? men mina tankar är ganska ljupa just nu och jag bara fasar för ett tredje världskrig! NÅgon börjar alltid inleda....sen blir det större och större!

undrar vem som har en changs?
sverige eller invandrarna?

GISSA VAD JAG TROR!

ordning och reda...

På bloggen!!!
ja nu har jag suttit och gått igenom mina recept och lagt in dom på olika kategorier på förstasidan, innan kunde man ju inte hitta sig vare sig det ena eller det andra receptet som jag lagt in och många gånger har jag velat testa samma maträtt igen som jag vet att jag någon gång har lagt till, men sen har man inte orkat leta igenom månad för månad. Nu är det lite mer struktur på alla mina maträtter, men jag är inte helt klar ännu! ska ha fler kategorier och inte alla rätter har kommit med ännu. MEN DET KOMMER MED TIDEN!
Idag har det varit en sån där skön avslappande dag, har inte haft många knop i kroppen utan mest bara tagit det som det har fallit in, blev heller inget varmt bad men däremot en varm ducsh och där stod jag nog säkert 40 minuter :)) sååå skönt när man är lite frusen!!
Nä nu ska jag fixa lite att äta här hemma, det blir rester idag, har både lövbiffsgryta och tacotårta kvar så det får duga även idag.

kram

LÖvbiffsgryta 4-5 pers




DETTA BEHÖVS:

600 gram lövbiff
2 dl creme fraiche
4 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
2 gula lökar
4 msk dijonsenap
3 msk soja

GÖR SÅ HÄR:

skala och hacka löken
strimla lövbiffen
bryn lök och kött i lite smör i en stekgryta,tills köttet fått fin färg
Tillsätt vatten och buljongtärningarna och låt puttra en stund
Tillsätt sedan dijonsenap,soja och creme fraiche, låt puttra på svag värme tills riset kokat klart
Servera med grönsallad
(jag kryddade även såsen med lite dragon)

Jättegott var detta och väldigt lättlagat och passar lika bra till vardags som till fest
så PROVA!!!
säkert gott med potatis eller pasta oxå!

Gomiddag

Vaknade ganska sent idag och vaknade lite i panik eftersom jag inte trodde Denise hade kommit iväg till skolan, men hon har varit duktig och själv klarat stiga upp utan min hjälp. Asade mig upp i alla fall och tog på mig mjuukisbyxor o T-shirt och gick ut med Felle, herregud så fina färger det är på träden just nu, riktigt murriga höstfärger och träden har börjat tappa sina blad rejält för där låg massor av blad på cyckelbanan.
Jag kom att tänka på en lite *komisk* grej och det är det att igår när jag var på coop extra och handlade min lövbiff så blev jag så fruktansvärt sugen på ägg och löksill att ha till frukost idag på morgonen, så ja jag köpte ju mig en burk löksill......Hmmmm....ändå kom Jeppe hem med en massa sill igår och den ville jag inte ens veta av!! hahaha..som det kan bli!! Att jag blir sugen på sill just den dagen som jeppe kommer hem med massor.
Nu blev det dock ingen sillfrukost ändå för jag hade inga ägg hemma *SUCK* men man kan ju ta lite sill och ägg ikväll oxå, för sugen på det är jag fortfarande!

Idag är jag ledig och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på att bara vara hemma och plocka undan lite, sen bara ta hand om mig själv genom att sätta mig i ett varmt bad och njuta, sen smörja in sig i en god lotion, sätta på sig sköna kläder och bara gå o mysa och bara VARA!
japp jag tror det lutar åt det hållet!!


återkommer med lövbiffs receptet senare, måste bara testas!!!

sill....nä tack

varit hemma hos mamma o NIsse idag där jag fick en burk med plommonsylt och en burk med äpplemos, vi försökte öppna äpplemosburken men shit vad korken satt hårt, inte ens M i huset klarade av att öppna den? så vad gör vi nu? ska man slå ihjäl burken eller vad? då finns ju risk att man får skärvor i halsen! INTE BRA!!
Nisse e tydligen en *andra hulk eller nåt*?
HUR ÖPPNAR MAN BURKLOCK SOM INTE VILL GE MED SIG???

Idag fick jag oxå en himmla massa tidningar, gissa vad jag gör med dom??




såklart...rensar dom på smarriga recept!! :)), ibland löser jag oxå lite korsord men det händer inte så jätteofta precis. Är som sagt mest ute efter en massa recept.
Idag håller jag på med ett nytt recept....*lövbiffsgryta* och gissa om det smakar bra??? Mmmmmm......såsen är gudomligt god och jag tror man kan ha både potatis, ris och pasta till denna grytan? ...Recept kommer när jag har smakat på den.

Jeppe kom hit helt appropå för en timme sen, han hade vart ute och fiskat och fått en och annan torsk men mest sill vilket vi inte vill ha.





fina torskar det där :))

sillen däremot ville M i huset inte ha att göra med så han ringde morssan o NIsse men ingen svarade så vi får se? ska försöka ringa en gång till, annars hamnar de väl i soporna och det är ju lite synd eftersom julen den närmar sig och man alltid behöver sill då!

Nu ska jag fortsätta med middagen här hemma!

höres o synes

minnen

min nya klänning som jag trivdes bra i





och en fin låt



graven

Vilken härlig dag det har varit, solen har skinit och det har varit sådär härligt kallt, så vid tvåtiden frågade jag Denise om vi inte kunde köra ut till farfars o farmors grav? och jovisst..det ville hon :) så sagt och gjort, vi satte oss i bilen och körde till ekohallen för att handla en blomma att lägga på graven, köpte även ett litet guldhjärta att lägga där.
När vi väl var där så gick vi och letade och jag hade känslan av att jag kände igen platsen där graven var, men vi hittade lixom ingen sten!!! Tog upp mobilen och ringde pappa och mycket riktigt, stenen kanske inte är på plats ännu, kunde ta upp till 4-6 veckor innan den kommer på plats, men pappa sa att där stod rosor i en vas och att där är en ganska sliten ljuslykta, så jag är nästintill 100% säker på att vi lagt blomman och hjärtat på rätt plats, Jag bara kände att *här är det* Mycket vackert och fridfullt var det att gå där på kyrkogården och Denise tyckte det var intressant, hon gick och kollade på en massa gravar och blev lite illa berörd när hon stötte på yngre människor som hade gått bort! Jag rensade i alla fall en del vissna blommor och löv och jag ska absolut dit snart igen för att se stenen när den kommer på plats.

Lite pics:





guldhjärtat och de rosa liggande rosorna som jag o denise kom med idag.


<3<3<3<3<3<3



Fosie Kyrka



Denise framför kyrkan




jag framför kyrkan, i denna kyrka är jag även döpt :)



Nu håller jag på att fixa lite mat, blir tacotårtan som jag bjussade på jobb förra helgen, vill även att dom här hemma ska kunna smaka på den.
Danny o jag har våra problem men ångrade att jag satt ut det på FB, hela världen behöver typ inte veta, så jag har tagit bort det idag, har i alla fall pratat med honom idag att vi borde söka varsen lgh pga att vi tjaffsar så mycket men jag vet inte? han är arg,sur och butter just nu, flytta kan jag ju ändå inte göra förrän jag får lgh...så jag får försöka göra det bästa av det möjliga.

HOppas ni alla där ute har en fin LÖrdag!

kram

WoooHooo!!!

Äntligen är det fredag och jobbedagen är slut!
NU kan man säga att helgen börjar :)



Heeela långa helgen framför sig! WooHooo!!

älskar

Hon e bara såååå GOOO!!!
Min lilla minsta dotter Denise och om jag känner henne rätt så liknar hon snart denna påse



denna påse har hon ätit nu vareviga dag i snart ett helt år



bortskämd som få, men ostpopcorn kan jag bara inte neka henne!
Men visst e dom goda! , Har ni inte smakat? SÅ GÖR DET!
Jag älskar inte popcorn men när jag smakade hennes påse så sa jag bara Mmmmm....GE MIG MERA!!!!
Så visst e dom goda!

PROVA!!

Tisdag 12 okt

23 år sedan pöjken ploppade ur min mage och jag har grattat honom idag på ett lite enkelt vis, ville ju hem till honom, men eftersom han jobbar i malmö så kom han hit en liten sväng...jaja....han fyllde ju inte jämt o så men ändå hade jag tyckt att det hade vart kul att fira honom hemma hos sig själv! Han önskade sig gröna växter så jag köpte honom två fina gröna växter med varsen kruka till, Hoppas nu bara att inte hans katter äter upp dom ;))

Idag har det annars varit en bra dag, jag kände för att shoppa loss och stack till Mobilia ganska tidigt ( där e jag nästan aldrig) så det var kul att gå o kolla där lite :)

detta köpte jag:



en ny *FET* PLÅNBOK och ni som känner mig vet ju att jag är ganska *kräsen* när det gäller plånböcker!! men jag tror jag hittat min favorit nu!


denna är helt enkelt *FET OCH GO* precis som jag vill att dom ska vara,(med eller utan pengar)


Den här söta spegeln köpte jag på lagerhause, där hittar man ALLTID NÅGOT!!!




dom här fina skålarna hittade jag oxå på lagerhouse, dom är av plast men hur gulliga som helst!
Sen köpte jag en tunika, strumpbyxor och jeans men det har jag inte fått med på bild men  jag är SUPERNÖJD MED ALLA MINA KÖP IDAG!!!

mest glad över min feta plånbok förstås! :)))


tacotårta

Denna goda tacotårta gjorde jag i Fredags och den bjöd jag sen mina arbetskollegor på i Lördags och den blev mycket uppskattad, väldigt god och lättlagad och perfekt att äta en fredagkväll t ex eller att bjuda på när man har kalas!
HIttade receptet på Matklubben och detta måste ni bara testa!!!


bilden gör sig inte riktigt rättvis, såg godare ut i verkligheten.

Detta behövs:

1 grillad kyckling
200 gram philadelfiaost
2dl creme fraiche
1 burk tacosås (jag hade variant *HOT* )
2 pressade vitlöksklyftor
1 pak bacon
tortillabröd (jag använde 5 st i min tårta)
riven västerbottenost (jag hade prästost) gick lika bra

GÖR SÅ HÄR:

blanda creme fraiche, philadelfiaost och tacosås, pressa ner vitlök i såsblandningen
rensa och dela kyckligen i småbitar och blanda ner köttet i såsen
strimla baconet och stek det, blanda sen ner baconet oxå och rör om så allt blandas

Ta fram en rund form med avtagbar kant, varva sen tortillabröd och fyllning och börja och sluta med tortillabröd
Toppa med riven ost.
grädda i ugn 225 grader i ca 20-30 minuter
Servara med sallad

JÄTTEGOTT VAR DETTA!!! 
TESTA SJÄLV!!

styvfar 65 år

Så jag sägger grattis NIsse på din dag idag!!!
VI var ju och grattade NIsse igår efter att jag slutat jobb, VI hade lagt ihopa till honom och nu ska han köpa sig en speciell kaffemaskin som går att brygga kaffe på bara några sekunder.
Han bjussade på sockerkaka rulltårta och egenbakad tårta



smarrig var den!

Brossan Peter hade oxå köpt en rolig plojsak till honom och det blev skratt när han packade upp denna snygga sexiga T-shirt



en snoppe doppe på *hihi*
såg sååå roligt ut!!



Tänk om man hade gått och typ handlat med en sån T-shirt  hahaha...kan riktigt se mig alla fina damer som hade vänt sig om och skakat på huvudet ;))



haha..här ser det ju ut som om han sitter och typ *leker med sig själv*

den affären måste jag bara kolla in där peter har köpt denna, men kommer inte ihåg vad han sa den hette, men den ska ligga uppe vid möllan i alla fall :)) där kan man nog hitta många roliga plojsaker till JULEN tex!!

HOPPAS DU HAFT EN BRA DAG IDAG NISSE!!!

ärligt talat!!!

Alltså jag har fått en bild idag som stannat kvar på min näthinna och som jag inte alls kan begripa och framförallt inte släppa taget om!!! Kanske håller jag på att bli galen eller nåt? men hmm...känner mig faktist fullt normal som jag brukar göra, såå nej jag är helt övertygad med mig själv att jag såg vad jag såg även om det verkar lite konstigt!!
Just nu tror jag på allvar att här finns någon här hemma som typ spökar??
Imorse när jag stod och plockade in disk i maskinen och vände mig snabbt om så såg jag ett par barbenta ben i trappan och benen var på väg upp, Hmmmm...denise var i skolan och jag hade inte hört att LIsette hade stigit upp,tyckte oxå att det var konstigt att hon inte hade sagt gomorron till mig när hon nu var här nere, DET GÖR HON ALLTID ANNARS! jag gick fram till trappan och kollade upp mot LIsettes dörr...den var stängd!!!
har heller inte hört att dörren öppnats och sen stängts igen?? GIck ialla fall upp till LIsette och där låg hon lugnt och sov, kunde inte låta bli att väcka henne och fråga om hon nyligen varit där nere, men nej hon var helt nyvaknad och hade inte varit uppe ännu????
Jag fattar absolut ingenting, jag kan väl ändå inte ha sett fel på ett par människoben och på typ Felix ben???
JU mer säker jag är destu mer osäker blir jag på mig själv att jag bara har inbillat mig? men varför i hela friden skulle jag behöva inbilla mig att jag såg ett par ben o fötter som var på väg uppför trappan för?
FInns ju säkert en förklaring, men just nu kan jag lixom inte hitta någon rimlig förklaring och det stör mig något fruktansvärt!!!
Även Denise och hennes FRedrik vågade ju inte vara här hemma en kväll för då hade de hört bankande från vårt sovrum och vi var inte ens hemma vid det tillfället.
Liiiiite konstigt är det allt!!

Brrrrr....

breakfast time




Mmmm...gomorron på er!
Sitter just nu och försöker få i mig lite frukost men det smakar inte så bra idag, Jo teet är gott, varmt och lenande för halsen i alla fall.
Måste upp och handla någon form av hostmedicin idag för jag hostar hela nätterna igenom och det är därför jag oxå är tung i huvudet, har jag konstaterat. JOBBIGT!! men imorgon ska jag jobba och jag har lite att förbereda inför morgondagen eftersom vi bestämde sist vi jobbade helg att var och en skulle ta med sig någon maträtt att bjuda på, så jag måste komma på något gott att fixa till imorgon, vi ska typ duka fram som ett litet buffebord när vi har lunch på jobb imorgon :) kan ju vara trevligt och mysigt!
Jag funderar på om jag ska fixa en cheesecake till efterrätt åtminstone, har aldrig provat på det innan så det kan ju vara ganska spännande!

Filmen som jag såg igår *Grace* var inget att titta på, mer löjlig än spännande och skrämmande så kudden jag hade i knät för säkerhets skull blev liggandes i knät under hela filmen, behövde inte använda den som skydd för ögonen en enda gång :((

Nu ska jag ta mig en ducsh så att man förhoppningsvis kan känna sig lite i form.


smarrig fiskgratäng

Mmmm...så gott detta recept var, lättlagat var det oxå och det är ju alltid en fördel när man känner sig lite sådär halvkass som jag gjort hela dagen, detta kommer jag med all sannolikhet göra fler gånger och det passar även bra att ha som bjudrätt.




Smarrig fiskgratäng 5-6 pers

Detta behövs:

800 gram fiskfile ( jag hade torsfileblock 2 st a 400 gram)
3-4 dl creme fraice (jag hade 4 dl)
3 dl vispgrädde
4 msk hummerfond
200 gram krabbstick
1/2 purjolök
1/2 fiskbuljongtärning
salt
citronpeppar
dill

Gör så här:

Tina upp fiskblocken och lägg dom i en smord ugnsform
salta och peppra på fisken
strimla purjolöken och dela krabbsticken i bitar och lägg det över fisken
Blanda grädde, creme fraice, fond och dill i en skål och smula ner fiskbuljongtärningen
Häll gräddblandningen över fisk,purjolök och krabbstick
sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter
servera med kokt potatis och gröna ärter tex

VÄLDIGT GOTT!!


fisk,purjolök och krabbstick



såsen som ska hällas över fiskblandningen



innan den åker in i ugnen



och här är den klar att avnjutas

Detta måste ni bara testa!!




TILL EFTERRÄTT BLEV DET BANANKAKA MED LÄTTVISPAD VANILJGRÄDDE



detta behövs

2 stora mogna bananer
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk grädde
50 gram smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver


Gör så här:

mosa bananerna väl med sockret
tillsätt grädden, det uppvispade ägget och vaniljsockret
blanda vetemjölet med bakpulveret och häll ner det i smeten, därefter det avsvalnande smöret
Häll smeten i en smord och bröad form ca 1 1/2 L
grädda i 175 grader ca 40 minuter tills den känns klar inuti.

Himmla god tillsammans med lite fluffigt grädde smaksatt med vaniljsocker.

MUMMA!!

;))


Grace

Ikväll blir det en ny film att titta på som jag fick hem från www.lovefilm.se idag, men först väntas det lite middag som finns i ugnen just nu och det luktar jättegott, kan bara hoppas på att det smakar lika bra som det luktar :)

Filmen som ska ses ikväll heter Grace och är inspelad 2009




en drama, skräck...så får sitta med kudden uppe vid ögonen så att man kan blunda snabbt ;))

ömt huvud

Hejsan svejsan!
Har just nu suttit och druckit kaffe som jag inte har druckit på flera dagar,Hmmm...kanske därför jag är lite tung i huvudet? för mitt huvud har varit ömt ända sen igår eftermiddags..får se nu om det hjälper med kaffe i kroppen?? :))
Känner mig liite bättre idag men som jag sa fortfarande tung i huvudet och ingen kraft i kroppen så oavsett kommer jag stanna hemma även imorgon för att sen jobba till helgen.
IGår blev det ingenting gjort här hemma, låg på soffan näst intill hela dagen och slötittade på tv, inte ens middag gjorde jag utan var och en fick ta och äta vad dom själv ville.
Idag ska jag dock laga en lätt middag, nån form av fisk med god sås *NYTT RECEPT* sen har jag två mer eller mindre ruttna bananer här hemma som jag funderar på att göra en sockerkaka på? men jag får se om jag orkar. bara synd att slänga när man vet att man kan göra något gott utav dom.
Nu ska jag vila mig en stund i alla fall och se om ömma huvudet blir bättre!

kramis bananis

tee time!

Är fortfarande helt genomförkyld och har säkerligen feber oxå


och jag kommer stanna hemma ända tills jag är i form denna gången, annars har jag alltid en förmåga att gå tidigare än man egentligen mår bra utav, och då blir man bara sjuk snabbt igen.
Det blev inget med min favoritserie igår *suck* jo jag började kolla men så i reklamen blundade jag till och somnade såklart, Ibland kan jag störa mig något grymt på den där reklamen..så tjatigt mellan varven och ja det är stor risk att man slumrar till just då!
Nu ska jag ta och koka mig en kopp varm te, jag har även ont i halsen så får hoppas att det lindrar lite.

desperate housewife

Ja mitt älsklingsprogram börjar ikväll igen, kan knappt bärga mig till klockan 21:00 ;)



En ny Housewife kommer till stan och det lär bli en massa nya Intriger och spänningar med den nya kvinnan på plats!
Ser verkligen fram emot en ny säsong och kommer göra allt för att följa dettta varje Tisdag klockan 21 :)

Detta är mitt absoluta favoritprogram, och självklart måste det följas.

VAD HAR DU FÖR FAVORITPROGRAM?

sååå förkylder!!

Hemkommen från jobb och jag sitter och snörvlar och har mig, är glad att jag klarade jobbedagen nästan fullt ut men när klockan var 20 över två orkade jag inte mer, då stack jag hem och som jag känner nu så kommer jag stanna hemma imorgon helt, det är mest jobbigt när ögonen rinner som de började göra idag på eftermiddagen, känner även att jag har feber i kroppen så det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga mig på soffan och där somnade jag nog innan jag hunnit lägga huvudet på plats, kändes lite bättre när jag sen vaknade men nu har det börjat igen...täppt i näsa och ögonen börjar rinna och känner mig allmänt påverkad av min förkylning!
Just nu försöker jag på mig att göra en lasagne och det är på mix så inga konstigheter ju men ändå lite jobbigt när man inte känner sig i form!

***PROOOOSSSIIIT***

dags att fortsätta här!

kram

GULD FÖR MIG

Varför skriver jag just nu????
vet redan vad mitt liv går ut på´!!!'
Mitt liv är lika med noll, jag älskar mina barn men vad är mitt liv värt egentligen?

Hatar att tycka synd om mig själv...det är inte JAG!!!

Jag älskar LIVET! jag älskar mina barn, jag älskar såååååå mycket i detta livet, jag vill inte vara utan mina barn, jag vill inte vara utan mig själv....jag vill finnas till hands hela tiden, jag vill vara där för jeppe.lisette och denise, hela djävla tiden vill jaqg finnas för dom tre som betyder mest i hela universum!!!
Hur ska jag någonsin kunna leva utan mina barn????

Mina barn e GULD!!! 

GULDET KOMMER JAG BEVARA I MITT HJÄRTA FÖR ALL FRAMTID!


söndagsstekens väg

Denna goda stek finns i ugnen här hemma just nu och det luktar LJUVLIGT i hela köket




ser fram emot en riktigt god stek idag YUUUUUMMMIIII!!!


SMULAN njuter av doften


FELIX SNIFFAR IN VARENDA AROM



DANNY O LISETTE KOPPLAR AV I TUNNAN MEDAN DOFTEN SPRIDER SIG


SJÄLV DREGLAR JAG JUST NU!!! ÄR SKITHUNGRIG OCH FÖRKYLD PÅ SAMMA GÅNG, MEN MEST HUNGRIG! och det luktaqr såååååå gott här hemma!


sen kräftis

Jahapp, så är helgen snart slut och en ny vecka vankas, det är SJUKT vad fort helgen kan gå, tycker det är trist att helgerna ska gå så himmla fort och man snart är på ruta MÅNDAG igen!!
Helgen har i alla fall varit helt ok, Igår var vi på kräftskiva hemma hos Leif och Eva och det var jättetrevligt trots att jag inte äter kräftor!!! Räkor däremot älskar jag.
Vi sjöng och skålade och hade det allmänt trevligt, jag tog det dock väldigt lugnt med drickat eftersom jag varit illamående under hela Lördagen.
Nu har vi bestämt att vi ska träffas en gång varannan månad och bjuda på middag och skjuta på låtsasankor med gevär..typ en skytteklubb :)) och nästa gång blir det här hemma och då har jag redan bestämt mig för att bjuda på foundy. det brukar alltid vara uppskattat!

Lite bilder från gårdagen:




en god blå drink som de bjöd på när vi kom oxå lite heta korvar





såg sååååå gott ut när man kollade in i köket!



ett hav av kräftor



och räkor som jag föredrar



Linda skulle visa hur hon äter kräftor och det var inte mycket hon åt på en hel kräfta!! Hon käkade bara typ stjärten, inte alls så som de flesta äter kräftor.



Männen står och skjuter mot låtsasankor


Linda blev lite rund om fötterna och lite smått galen :))



En fin lilja som Eva hade inhandlat, den luktade gudomligt god!

Ja kvällen var verkligen trevlig och vi var hemma kring halv 2, känner mig ändå ganska pigg idag och det tack vare att jag var så försiktig med drickat. Och inatt när vi kom hem så plockade jag fram en fransyska från frysen och det står på Dannys lott att tillaga den till middag :)) så ja idag blir det en riktig söndagsstek, ska bli hur gott som helst!

Nu ska jag upp och ta mig en ducsh.

see ya


RSS 2.0