pengaplaner!

Så var Fredagen kommen och likaså min långledighet Mmmmm...vad jag ska njuta av denna ledighet! och det ska börjas redan ikväll med god mat, och en liten Denise som just nu står och skalar potatis ;)
skönt att få lite hjälp i köket! Hon ska även få fixa till salladen, men så länge hon tycker det är kul så är det väl helt ok...jag tvingar ju lixom henne inte!! eller...Hrmmmm....kanske liiiiite då! ;)
N
åja...hon gillar situationen och då är det helt ok kan jag tycka!
Imorgon ska jag nog ut och köpa mig den där efterlängtade kameran, ska även köpa stolar till utebordet och en vaxduk till bordet! JA MAN LÄR BLI FATTIG PÅ EN GÅNG!!! verkar det som!! *hihi*
men det är ju saker som behövs!
Om det blir något majbålsfirande här hemma imorgon vet jag inte ännu? Vi får helt enkelt se imorgon!
Denise åker ev hem till Lisette imorgon och stannar över där och då är det lixom inte lika roligt att gå på majbål längre, om inte man har sällskap av något av sina  barn!
Nu är det full rulle här hemma i köket för Denise har även påbörjat salladen, så jag får nog ta och hjälpa henne en aning :)
Ikväll blir det grillad kycklingfile, potatisgratäng och sallad
GOTT..GOTT..GOTT

See ya


Konsert och madrasser

Ja konserten på skolan var jättebra och det finns ju hur många duktiga tallanger som helst!! Man kan bara gapa och bli imponerad!! Både när det gäller sång, instrument och dans!
alla var duktiga på sitt sätt!
Denise sjöng ihop med en annan tjej och hade trummor och gitarr som bakgrund ..det lät bra men jag hade gärna sett att hon sjöng alldeles själv, så att man verkligen hade fått fram hennes röst! MEN de var JÄTTEDUKTIGA!!! och jag är en STOLT MAMMA!!! 
VIPPS
så när jag satt där på konserten så ringde Lisette..och naturligtvis kunde jag inte svara i den volymen som det var just då, så jag ringde upp henne när konserten var slut och då berättade hon att Christoffer vunnit 25:000 riksdaler på kungsängen??? VAAAA??? vad är kungsängen frågade jag! ......jo det är där dom säljer typ hästen-sängar!! *WOOOOOOOW* Inte illa det där!! hur och varför kom jag aldrig fram till utan det får jag ta reda på närmare :) men oavsett SKITKUL för dom båda två kan jag tycka!!
Så nu får jag dina gamla madrasser Lisette??? *hihihihihi*

Nu ska jag hålla kväll!!

tack o pösski


saknaden är stor idag

idag saknar jag verkligen en kamera!!! MÅSTE bara handla en snart och tänkte köpa idag men jag var rädd att jag inte skulle hinna med det? men visst hade jag hunnit, med facit i hand!
ska nämligen snart till skolan på koncert och vem ska inte sjunga där om DENISE!!! satan vad jag skulle vilja ta foto då ju!!! jag stör mig något grymt på att min kamera gått sönder just nu!!! Men jag kan bara hoppas på att där ev är fler föräldrar som man känner som lyckligtvis har kameran med sig så man kan ta och fixa sig ett par kopior!
Annars har dagen varit helt ok, ganska blåsigt och kallt i vinden men man ska inte klaga, solen har i alla fall varit framme det mestadels,,,vi får väl se hur vädret blir nu till valborg? (brukar ju alltid regna och blåsa) och det är ju även min lediga helg....Hrrrmmmm.....är det då min vanliga tur så kommer det storma och regna om vartannat! *SUCK*  men jaja...nu ska jag inte ta ut de negativa vibbarna i förskott ;) man blir bara så deprimerad då! Vi får helt enkelet ta en dag i taget. (Just nu är det ju HELT UNDERBART) så kanske....kanske kan man ha liiiiite tur i helgen i alla fall???
Nä nu ska jag gå och fixa till mig och tvätta fötterna som har varit instängda i ett par skor heeeela långa dagen och som luktade PECKA nu när jag tog av skor o strumpor....Öhhhh...att mina små fossingar kan lukta sååå illa!!!

af wiedersien!!


Äntligen Ledig!

Denna dagen kommer jag ta tillvara genom att mestadels sitta ute i solen och njuta, jag har ju jobbat precis hela påsken så man har lixom inte hunnit med det där med sol så mycket :) givetvis är det ju skönt att jobba när det är fint väder oxå men det blir ju ändå inte detsamma som att njuta av den här hemma i trädgården.
Påsken har annars varit lugn och bra här hemma, Denise fick sig ett stort påskaägg fyllt med godis och Lisette fick sig en form av påskägg hon oxå, men hennes fick jag lämna på jobb eftersom även hon jobbat i påsk.
Nu känns det skönt att påsken är över och man kommer in i sin vanliga ordning.
Idag börjar ju även skolorna och jag har precis varit uppe och väckt Denise.
Nästa lov blir väl just *sommarlovet*?
Min kamera har gått sönder (tappade den i golvet) så hela linsen blev intryckt...saknar den som bara den även om jag inte var RIKTIGT nöjd med den :) får väl snart ta och fixa mig en ny. Känner mig som sagt naken utan kamera.

Jag hoppas att ni alla har haft en skön påsk?
Vädret har det ju inte varit något fel på :))



Hmm....tjaa...idag börjar jag min diet!! ;))


KOBAJJA

Nu undrar jag lite var Mr D och Jeppe befinner sig någonstans? men jag ska inte ringa och fråga. dom kommer hem när dom kommer, stack ju ut igår för att fiska och fixa med båten och skulle sova över vilket de sannolikt har gjort, men idag har jag typ inte hört ett ljud från dom...ja det gjorde jag ju inte igår heller men då visste jag ju! Idag trodde jag i alla fall att de skulle komma hem eller i alla fall höra av sig? men NIX!!
MEN så länge jag inte hör något från Becky så är säkert allt lugnt, annars hade hon ju hört av sig till mig! Jag kommer absolut inte vara den som ringer och frågar, sånt slutade jag med för många år sen...kan man inte själv ringa? så varför ska en annan ringa? NÄÄ!! det är slut med sådant!
Dom kommer helt enkelt hem när det är dags ;)

Det har varit en skön dag hemma idag och jag har typ gått ut och in hela dagen, däremot har jag inte solat så mycket...vet inte vad det är med mig men jag känner mig liiiiite rädd för solen just nu!! JAG SOM ANNARS ÄLSKAR SOLEN!!! Jag har blivit så fruktansvärt rädd för cancerrisken som solen innebär och jag går hellre blek hela sommaren än sätter mig och riktigt *steker mig själv*
Jag får helt enkelt försöka få färg genom att bara gå omkring :)

Imorgon efter jobb ser jag fram emot att köpa lite saker...vad?
ja det får ni se imorgon :))

kram o ha en fortsatt bra skärtorsdag

*P.S* Här luktar ko bajs*
var kan det komma ifrån? (bor inte ens i närheten av några kossor ju) ????


ME TODAY


i min trädgård

sitter ute i trädgården och lyssnar på Guldkanalen, vilket TOPPENVÄDER det är idag, jag riktigt njuter!! :)

kläderna är upphängda på tork och tunnan står Orörd i väntan på att snart få bada i den en varm sommardag Ohhh vad jag älskar vår och sommar!!














så var det Torsdag..

...och påsken närmar sig med stormsteg, detta året ska vi inte fira påsken på något speciellt sätt mer än att äta lite ägg och sill, (Denise o jag har redan tjuvstartat med det nu imorsse när vi åt frukost)
Jag jobbar ju hela påsken från Fredag ända fram till Måndag *SUCK* inte så kul precis men ger ju kanske lite fina slantar i plånboken i Maj månad?!
Jag ska i alla fall köpa hem lite påskris imorgon så att man får *liiiiite* påskkänsla här hemma, ibland får man ju vara glad för det LILLA! ;)
Igår var jag på brandutbildning och det var ganska intressant hur lätt bränder egentligen kan uppstå och så snabbt det utvecklar sig till giftig rök när det väl har börjat brinna...fick se lite olika filmer om just detta och man fick nästan lite ont i magen av se det! Det var nyttigt att se och lyssna på i alla fall, och vi fick även prova på att släcka en brinnande docka med en brandfilt, även släcka en stor eldssvåda med brandsläckare...det var faktist första gången jag provade på det och även det är ju nyttigt, annars vet man inte hur man ska gå till väga den dagen man måste använda den på allvar!!

Igår var jag själv hemma och orkade inte fixa middag så jag kollade vad jag hade hemma och det blev tortillabröd med fyllning som jag värmde i stekpannan och det blev jättegott.


lätt och enkelt när man inte orkar laga middag till sig själv
som fyllning hade jag här bredbar vitlöksost på bägge bröden, rökt skinka, skivade champinjoner färska, skivad tomat och ostskivor
Lägg ihopa bröden och värm sen tortillasen i en torr stekpanna på bägge sidor, tills dom har fått lite färg.
jättegott och saftigt och frasigt!

Bra att alltid ha hemma...Tortillabröd, för sen har man alltid något i kylen som man kan fylla dom med! :))
Nu ska jag ut och sätta mig i solen, gäller att passa på idag när man är ledig!!


Jag känner mig och min kropp väl.

VAD VAR DET JAG SA!!! :)))) vem känner sig inte bäst själv än *just sig själv*!!?
Sov ju som en stock heeeela natten och imorsse när jag vaknade så var jag som sagt


Hmmm...tjaaa...bilden talar väl för sig själv? :)) Kände mig otroligt pigg och hade inte ETT UNS av gårdagens förkylning kvar???? VISST E JAG EN KONSTIG PRICK?? Det kan jag ju t.om tycka själv! Andra människor får dras med sina förkylningar i MINST en vecka...sen kan jag bli fri från skitet på endast EN DAG!!?? men jag tror att jag får det RIKTIGT,RIKTIGT jobbigt när det väl kommer på mig? för igår var jag inte mycket till människa! och jag tror att allt kommer på en och samma gång? eller Tjaaa...jag vet inte men så här har det varit MÅNGA...MÅNGA gånger!! Jag är bara såååååå innerligt glad att jag slipper det som jag hade igår för det var rent ut sagt SKIIIIIITJOBBIGT!!! och det värsta är när ögona rinner i samband med att näsan kliar..BLÄÄÄÄÄ....
Däremot är jag fortfarande lite sådär småsnuvig, men inget alls jämfört med igår.
Har även märkt att jag är ganska känslig för solljus? kanske ALLA är det på våren? men jag får ofta ont i ögonen och går gärna och *kisar* hela tiden och då får man som sagt huvudvärk! SÅ NÄSTA STEG...är att skaffa mig ett par rejäla solglasögon! :)

Nåja...nu ska jag ta och fixa middagslådan till imorgon....ja jag har bestämt mig för att fixa det hemma istället för att gå och köpa mat var o varannan dag på dyra konsum på Nydala. Har räknat ut att man spenderar ASMYCKET middagspengar i den butiken och det stör mig lite eftersom jag oftast fixar middag här hemma. (som jag sen glömmer ta med mig) :((

På återseende!!

;))


slå vad om hälsan!

Inte fabian har det blivit bättre av min ducsh??? snarare tvärtom!!
Nu lär det bli soffläge med en filt och ev en bra film..men känner jag *denna kvinna rätt* så blir det Zzzzz...
Mår tjyvens just nu, men som jag nämnde innan...
IMORGON E JAG FRISK SOM EN NÖTKÄRNA IGEN :)
ska vi slå vad?


förkylder

Ja snacka inte om det!!! Jag är bara såååååå förkyld helt plötsligt, bara FLÖG på mig imorsse och jag verkligen HATAR det! eftersom det sätter sig i mina ögon! Men jag brukar ha tur...det brukar bara vara en dag, sen är det som bortblåst igen :) *konstig prick jag* men jo så är det oftast...kanske jag får ut hela förkylningen på en gång istället för som andra som har det typ en hel vecka? Jag vet inte?

kände med en gång imorsse att det var något konstigt, snörvlade och hade mig och ja sen bara var den där!!!
Den ELÄNDIGA FÖRKYLNINGEN och jag tror att jag nyst minst 100 gånger idag, har även känt av svettningar/frysningar om vartannat...men nu ska jag upp och ta mig en ducsh och se om man kanske kan må lite bättre?  
Någon middag idag har jag inte planerat heller och jag tror inte att jag hade orkat ställa mig vid spisen :)
Vi var hemma hos Jeppepöjken en runda imorse, käkade frulle där hemma och det var trevligt! stannade dock bara ca 2 timmar innan vi sen körde hem igen...han har laddat ner en massa filmer till oss så ikväll lär det bli soffa och film! Men nu ska jag ta mig en ducsh..och håll tummarna att jag känner mig bättre sen!! :))



Påskmustkyckling

Tänkte att jag skulle ta och sätta in det mustigt goda receptet som jag gjorde häromdagen och detta hittade jag inne hos www.camilla.com  och jag tackar henne för en underbart god måltid :)
Vi är ju bara tre här hemma nu men jag följer alltid recept på 4 personer eftersom ibland kan det ju bli en skvätt över även till Felix som oxå älskar mat ;))
Så här gott såg det i alla fall ut när det var upplagt på tallrikar


en mamma,pappa,barn tallrik om man ser på ristornen ;))

Detta kan jag helt klart testa igen men nästa gång ska jag ju testa med ursprunget *JULMUST* jag fick ju använda *PÅSKMUST* men visst smakar det väl likadant?

Detta behövs till 4 pers:

4 kycklingfileer
2 dl creme fraiche
2 dl påskmust
1 hönsbuljongtärning
1 tsk ingefära
1 tsk torkad rosmarin
1 msk soya

Gör så här:

Dela fileerna på längden så att det blir två kött skivor utav varje filee
Bryn dom i en stekgryta ( här saltade o pepprade jag en aning, eftersom jag inte gillar när det luktar rått i järnet)
blanda ihopa creme fraiche,jul/påsk-must,soya och kryddor och häll i det bland den brynta kycklingen..lägg i en hönsbuljongtärning och låt allt sjuda ( mitt fick stå och sjuda ca en halvtimme) 
 
Eftersom vi älskar sås här hemma så gjorde jag dubbel sats, tyckte att det lät så lite annars och jag fick även reda av min sås lite eftersom den var ganska tunn.

Under tiden som kyckligen skjuder i sin sås så fixar man till det man vill servera med och i mitt fall så blev det ris och brysselkål.


kycklingen ligger och gottar sig i påskmust-blandningen :)


smörvända brysselkål är bara sååååå gott till brunsås och lingon/gele..

HELT KLART VÄRT ATT TESTAS

Idag är det Fredag och då ska det bli grillat
det måste man bara i detta UNDERBARA VÄDER!!

:))


påskmust till middag!!

Ja här hemma vankas det middag just nu och nyss berättade Denise att hon skulle kunna sleva i sig såsen med stormsteg (alltså äta den som soppa typ ;))  )
Kan nog bara instämma med henne!!!
och vet ni vad jag har i mitt recept som typ är hela grunden?

jo detta!!




spännande....spännande!!! :))


nyfrissad dotter




 först en *enmannafläta och inbakad*

Sedan


tvåmanna fläta oxå inbakad!

Visst e det fint med inbakade flätor?!!


min smula är kameraskygg

Fick bevis på det idag efter att ha tagit minst 30 bilder så var det bara 4 av dom som blev någerlunda bra!!
varenda gång jag skulle försöka få med henne så bara *hux flux* FÖRSVANN hon. djädra katt och dom fyra jag fick stämmer inte ens överens med verkligheten. Grrrrr....(sur matte) :((


ucsh....VILKA ÖGON!!!! liknar djävulen själv!! ( men vem vet, kanske hon leker med djävulen här hemma på natten? )


tjaaa...en någerlunda bild på sötisen men jag vill ju fånga hennes blåa ögon som hon *egentligen* har...här blev dom återigen röda och konstiga!!



hahaha,,,,ja ni ser!!!! Här blundar fröken smula och vägrar visa sina ögon




och jisses!!! VAD ÄR DETTA??? här ser hon nästan sjuk ut ju!
Nej den lilla sessan vill inte alls sammarbeta med mig när det gäller foto och nu har jag lixom gett upp hoppet om att få hennes blåa ögon på bild, hon vill helt enkelt inte bli känd min lilla sessa.
enda gången vi lyckats få henne på bild är detta.


(liten och oskyldig och ingen aning om vad livet har att erbjuda)
en svag aning om blå ögon här!! :)


IDAG 5 ÅR SENARE


****GE FAN I MIG FRAMIFRÅN, TA MIG BAKIFRÅN****


renovering på G

Idag börjades det så smått med Lisettes gammla rum som till slut kommer att bli mitt alldeles egna sovrum :) Just nu bara längtar jag tills det är klart, men det lär dröjja ett tag till för där är ganska mycket att fixa i det rummet...Det ska lixom bli *komplett igen* om man säger så!
Det var ju som så här att när alla tre barnen bodde hemma och de två största absolut ville ha sitt egna rum så drog vi till med en slutsats att sätta upp en vägg i det största sovrummet och därmed blev det två *små* sovrum!
Nu i efterhand så funkade det väl inte riktigt så som man ville för det blev alldeles för trångt för Denise att både ha säng och alla leksaker på samma ställe. Och även Lisette fick ett väldigt litet rum, även om hon var nöjd med det till en början...Till slut upptäckte man ju att allt skit hamnade under hennes säng, i och med att hon inte hade så mycket annan plats på att lägga skräpet på ;)) men Tjjaaa.....där under sängen hamnades ju typ ALLT MELLAN HIMMEL OCH JORD TILL SLUT!! 

Just nu kan jag bara förreställa mig hur mitt sovrum ska se ut :)))))) MYYYY GOOD!! det ska vara vitt och romantiskt och lite av den där lantliga stilen, en superskön säng är det allra viktigaste i mitt sovrum, fullt av rycsh och pycsh och vollager hit o dit ;) stilrent med romatiska detaljer! och jag kommer sova som en prinsessa där inne kan jag tänka mig .....Hmmmm....(såvida det inte spökar en kväll) ? för det gör det här hemma ibland och speciellt då i Lisettes gammla rum!
Idag åkte hennes gammla lampa ner i storarummet, ganska ful egentligen men faktist så blev den fin här nere


saknade något där i hörnan och jo den får duga där *sålänge*

Hittade även två tavelhyllor som jag hängde upp (den ena då)




blev söt där med lite värmelyktor på :)
Nu har jeg en hylla till som ska sättas upp men jag funderar på vart jag vill ha den?
P.s vill du ha dom tbx Lisette så får du dom!! :)

Nu ska jag klä på mig och ta en sista rundan med Felix innan Denise kommer hem, har varit ett evigt regnande idag och man kan bara hoppas att det blir bättre imorgon!!

HA NU EN FORTSATT FIN KVÄLL MINA SÖTNOSAR!



brocolli,spenat och ädelpaj


MUMS sååå fabian god paj!!!! Hittade denna inne hos www.kryddburken  och jag håller med henne..MAN MÅSTE BARA TESTA FÖR ATT BEGRIPA HUR GOD DEN ÄR :)) Just nu begriper jag dessa ord, och helt klart så kommer jag göra denna fler gånger!!
Men eftersom denna är helt vegetarisk och jag är en köttmänniska så valde jag att ha lite rökt kall skinka till och givetvis sallad som jag fick över sen igår. :))



Detta behövs till denna GODA paj!!!

till pajdegen:

3 dl vetemjöl
150 gram smör/margarin
2-3 msk kallt vatten

till fyllningen:

1 brocollihuvud (delas i buketter)
ca 180-200 gram färsk spenat (finns i påsar)
ca 1 1/2 kvibille ädelost (alltså ca 200 gram)
5 små schalottenlökar
margarin
salt o peppar

Äggstanningen:

3 ägg
2 dl grädde
1 dl standarmjölk
salt och peppar

Gör så här:

Börja med att koka upp brocollin i lite lättsaltat vatten, låt rinna av och ställ åt sidan.
gör degen..blanda mjöl,margarin, vatten, o salt och knip snabbt ihop till en deg...låt vila i kylskåp 20-30 min.
hacka löken och bryn upp den tillsammans med spenaten som krymper ganska rejält
Här saltade och pepprade jag en aning.


spenat och lök precis ilagt med en klick margarin i en stekpanna


Efter en stund ser spenat och lökblandningen ut såhär ( har krymt till sig rejält) :)

Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant ca 25 dm
Dela den avrunna broccolin i minndre bitar och lägg det i botten av pajskalet
smula över hälften av kvibilleosten
sen lägger du över spenat och lökblandning
och resten av osten smulas över.

Gör äggstanningen genom att vispa ägg och grädde/mjölk lite lätt med en gaffel, smaka av med salt och peppar
häll blandningen över pajen och låt den sen grädda i ugn 175 grader i ca 30-40 minuter.
jag lossade min paj från *väggen* nästan på en gång men lät den svalna en aning innan jag skar i den!

SÅÅÅÅ UNDERBART GOD!!! men så älskar jag ju spenat och broccoli!! :))



och som sagt, till lite rökt skinka o sallad så blir det som en komplett måltid!!! :)

TESTA NU DETTA!!!!


ljuvlig smak

Mmmm...sitter här och dricker mitt morgonkaffe och det smakar bara sååå ljuvligt.
Jag har haft ett billigt skitkaffe hemma nu en hel vecka, men idag stod jag inte ut utan gick upp till dyra konsum för att handla det vanliga goda kaffet zoegas och jisses vilken skillnad på smaken!! Det går bara inte att jämföra!
Förr har jag aldrig reflekterat över huruvida olika kaffesorter kan smaka,tyckte att alla smakade typ likadant, men efter att ha druckit detta billiga kaffe nu en hel vecka så visst märker jag skillnaden!!
Nu ska jag ta och gå ut med Felle en runda i regnet, för idag är det inget vidare vackert väder :((
sen ska jag fixa undan här och förbereda middagen som idag kommer att bli paj :)

Tacka vet jag zoegas


mätt och belåten

Då blev magen mätt även idag ;)
Har nyss ätit middag och det smakade hur gott som helst.
Lättlagat var det oxå och det är ju alltid en fördel så här på en Måndag.
Hittade detta recept inne hos www.matplatsen.org

Det blev kasslergratäng och här kommer receptet för er som vill Testa.

ca 500 gram kassler
2 tomater
3-4 ringar annanas
150 gram gorgonzolaost
5 dl vispgrädde
chilisås
curry,salt och peppar
1 röd lök

Skiva kasslern i skivir och lägg dom i en smord form
dela tomaterna i småbitar och lägg dom över kasslern
dela annanasringarna och slå dom över kassler och tomater
hacka löken och skär osten i tärningar
lägg över allt i formen



Allt ligger i formen

blanda sen grädden med lite chilisås och krydda med curry,salt och peppar
häll såsen över kasslerblandningen och grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter.

servera med ris och grönsallad
(jag hade pasta) lika gott det :)


gotteligottgott..

Nu är man som sagt mätt och utslagen så nu ska jag ta och bara slappa i soffan resten av dagen/kvällen.


Denise är såld..

I helgen provade Denise på att köra Mr D;s nyinköpta moped och nu har hon blivit helt såld på att köra en sådan,
Vi får väl se om hon kanske kan ta ett körkort till en sådan, kan ju kanske vara bra för henne nu när hon ska börja gymnasiet till Hösten :) 


Hon ska förhöra sig lite med grannpojken som tog sitt kort förra året, hur det går till och hur mycket det kostar.


Hon fick endast testa här hemma på cyckelbanan och hon tyckte att det var jättekul! :)


måndag

Mina skor som jag köpte i Fredags ;)


beiga kängor som säkert kan vara jättefina även till klänning :) så just nu sitter jag och kollar runt på olika klädsidor för att se om jag kan hitta mig en fin klänning.


dom andra två paren var bara enkla vanliga mjukisskor, skönt att ha på jobbet.

Strålande väder idag och så här ser det ut för smulan just nu


ligger i solen och njuter :)


Fasansfulla Fredag!

Då har dagen D kommit som jag fasat för i snart två veckor, inte för att det är just Fredag, men det är dagen innan då jag ska jobba helg,,,och detta kommer inte bli likt dom andra helgerna jag jobbat, jag ska nämligen gå till helt nya vårdtagare imorgon som jag inte känner, jättejobbigt för mig och säkert jättejobbigt för dom oxå!!
Våra schema ska helt plötsligt rotera runt!!!! Varför inte bara låta det vara som det är just på helgerna när man är mindre personal och mer stressad än vad man är på vardagarna??? Jag kan faktist bli lite smått irriterad och sur på alla konstiga bestämelser. Men det får bli som det blir, jag tänker inte stressa ihjäl mig bara för att jag inte vet alla rutiner hos var och en av dessa vt som jag kommer att komma till. Vi får väl se hur det kommer att bli men glad känner jag mig inte just nu i alla fall. Men ska ändå försöka komma till jobb imorgon med en positiv attityd!!
Idag har jag varit på skopunkten och köpt tre par skor..bildbevis kommer sedan. :))


en kändis i byn ;))

Gissa vem som har varit på besök i Oxie idag?
Jo Alexander som medverkar i *kniven mot strupen*


Inte för att jag såg honom, men Denise såg att det pågick någonting uppe vid bykrogen när hon var och handlade till mig, hon gick då för att kolla varför det var sådan uppståndelse? och mycket riktigt...där pågick det inspelning av *kniven mot strupen* och hon såg Alexander klart och tydligt :))
Lite kul kan jag tycka...i lilla Oxie och på våran lilla bykrog här uppe på centrum :)
Jag bara MÅSTE se det när det visas på Tv:n för det är ju alltid extra kul när man känner till platsen och där har vi ju varit och ätit massor av gånger??? hehe..kanske har man då ätit en massa skräp bara?? det återstår att se!!

Nåja, idag har jag tvättat och fixat god middag, riktig husmanskost och faktist första gången jag fixade detta :) blev riktigt lyckat för att vara första gången, men kanske kan man inte misslyckas med detta?
Det blev inget mindre än stekt falukorv med blomkålsstuvning och Mmmm...så gott!!



så här gjorde jag min stuvning

1 blomkålshuvud ca 1 kilo

dela huvudet i buketter och koka upp i ca 5-10 minuter
låt rinna av och spara 3 dl av spadet
låt blomkålen svalna

smält ca 50 gram smör och vispa ner 3 msk vetemjöl
späd med spadet och en halv liter mjölk...vispa...vispa...vispa
krydda med salt, vitpeppar,svartpeppar och muskotnöt

red av med maizena/vatten om stuvningen behöver bli tjockare
smaka av.
Dela buketterna i mindre bitar och blanda sen ner i stuvningen, låt allt bli varmt.

SÅÅÅÅ GOTT O SÅÅÅÅ ENKELT!! :))


de små kockarna

som sagt så fixade Denise och Fredrik middagen här hemma idag och det blev hamburgare med bröd,sallad,dressing och lite andra tillbehör (smaskigt värre) och skönt att slippa stå vid spisen :))


fredde står och steker hamburgare


Denise står och hackar lök ;)


Framdukat


Kockarna själv!!


lite heminredningssaker

Nu har några av sakerna jag handlade kommit på plats och det blev himmla fint :) jag är helnöjd!





Och så här blev det!


Jag gillar fjärilen skarpt och ångrar lite att jag inte köpte en till som var lite större, men man kan kanske hitta den någonannanstans? Det är ju dom små detaljerna som gör *det* :))

Just nu håller Denise och Fredrik på att fixa middag här hemma, hon ville *promt* laga middag idag och det är klart att dom får göra det, bara de plockar undan efter sig allteftersom de fixar och donar :) själv kan det ju vara ganska skönt att slippa tänka på det där med matlagning.


helgen som varit

Då var man tillbaka till vardagen igen efter att ha varit ledig i helgen.
Lärdagen skulle ju spenderas med mina gamla vänninor, men jag blev sjuk och kunde inte komma och givetvis retar det gallfeber på mig, men färhoppningsvis kommer det fler tåg!!?
LIsette kom hit på lärdag-eftermiddag eftersom vi skulle upp tidigt på sändag fär att åka till Ullared och hela lärdagen spenderade vi i soffan framfär tv:n, en riktigt slapp lärdag var det!

På sändagen kom Jeppe och Becky och hämtade oss redan klockan 6 på morgonen, jag mådde bättre men var trätt, så jag somnade i bilen på väg till Ullared och när vi var nästan framme så hade jag sån värk i mina ben, pga att vi ju satt ganska trångt där i baksätet så det var underbart när vi stannade bilen fr att stiga ut och gå och shoppa.
VI var framme strax efter 8 och då var det inte jättemycket folk, men dom kom allteftersom man gick där inne, VI alla gick på varsett håll och bestämde att vi skulle träffas klockan 12 vid den räda cafeterian.
Därefter gick vi och fikade på burger king och sen gick vi in och shoppade ett par timmar till.
MIn nota slutade på 2600 och då blev det nog mest kläder till Denise, fick med mig hem lite heminredningssaker oxå.
Visst är det kul att gå där men många gånger tror jag att man handlar mycket som man inte hade handlat i normala fall? Man handlar fär *handlandets skull* menar jag!
Men det var i alla fall en trevlig familjetur och det var kul att se Becky..nu bärjar hon få mage minsann och bara vetskapen att mitt lilla barnbarn ligger där inne, får känslorna att bubbla!!! :)) HOn berättade att hennes mamma hade gjort det där testet med en ring ovanfär magen och då hade det visat på en pojke ( jag blev glad inombords) vill gärna ha en liten ***minijeppe*** men givetvis blir jag glad även om det blir en liten ***minibecky*** ;)) Det återstår att se vad det blir!! *L*
Nu ska jag ta och fixa mig lite sen frukost, sen är det dags att bädda rent sängarna med nya påslakan, sen får vi se vad denna Måndag har att erbjuda!? :)

kram

RSS 2.0