balsam-metoden???

Japp Lisette nämnde något om balsam-metoden om man ville ha sitt hår krylligt och eftersom jag misstänker att jag har liiiiite självfall så vill jag gärna testa denna metod där det visar sig att om man enbart tvättar håret med balsam och inte med shampo så ska kryllorna komma tillbaka och bli snygga?? Hmmm...Tjaaa...VARFÖR inte tänkte jag!!! så idag har jag enbart tvättat håret med balsam och gnidit in mouse i det och sen torkade jag det på svag värme på fönen och jo det blev riktigt fint och lockigt!!! Däremot är det väl inte meningen att man ska kunna se det med en endaste gång, kanske var det inbillning, eller oxå var det mousen som gjorde att det blev det där *lilla extra*?? jag vet inte?
Vad Lisette sa så ska man ju ha speciella hårprodukter för att testa på detta, .....MEN....nu ville ju jag testa på det redan idag och kommer att fortsätta för att se hur det blir!




Osminkad o ful, men kolla så fina kryllor!!! Dock är det kanske bara denna gången det blir så, men jag blev riktigt nöjd med mitt nytvättade hår idag. Och visst måste jag väl ha liiiiiite fall i mitt hår? Menar det är säkert 3 år sen jag permanentade det och kryllorna sitter väl inte i så länge efter en hempermanent?
Ska bli spännande att se fortsättningsvis resultat på att enbart använda balsam i håret i alla fall och jag lovar att dokumentera vad som händer med mitt hår! ;)))

Jaja, nu ska jag stoppa ner mig under täcket, ska upp tidigt imorgonbitti så nu tackar jag för mig och önskar er alla en bra LÖRDAGKVÄLL!

kramis!

en MacBook??

Jobbefredagen är slut och nu har man bara tre dagar kvar tills man är ledig nästa gång, Hoppas att helgen går jättesnabbt!! Och nu börjar storarummet bli klart så nu vill jag lixom bara ut och handla möbler :) Får ta mig en liten extra funderare på det där med att ha vit soffa?? Hmmm....Iofs kan man ta av sofftyget för att tvätta, men ÄNDÅ!! vet inte om det är så jättesmart med vita soffor när man har både hund och katt som dessutom är ute. Sen var det någon på jobb idag som ju var väldigt smart...hihi...hon menade på att det inte var lämpligt att ha ljus soffa nu när man ska bli farmor och allt *hehe* Tjaaa...för tänk när man passar den lilla sparveln, man kan ju inte ha ögon i nacken hela tiden, tänk om sparveln äter lite chocklad när den kommer upp i den åldern, och han/hon sen springer in och ska titta på tecknat och börjar klättra i soffan med chockladiga fingrar!!! INGEN VACKER SYN!!! ;)) och allt kan ju lixom hända på ett ögonblick när dom är i en viss ålder! Sen kan man ju inte bara rätta sig efter sådana saker heller, jag tror att det hade blivit sjukt snyggt och soffan var otroligt skön att sitta i...en riktig sån där Tv-soffa typ! myspys soffa!
Men som sagt, jag har ett par dagar kvar på mig att fundera och hittar jag inget annat som faller mig i smaken så blir det dom två ektorpsofforna och dessutom dom vita! Och då får det bära eller brista men jag kommer nog bli som en hök över alla som går in och sätter sig i min nya soffa *L*
***STOPP OCH BELÄGG....JAG MÅSTE KOLLA DINA BYXOR FÖRST SÅ ATT DOM ÄR RENA NOG ATT SITTA DÄR***;)) japp så kan det nog bli!
Lite otur är det allt här hemma ändå, Datan som jag och de andra använder har gått sönder i sladden så nu har vi ingen data heller!!! Använder just nu Lisettes men det kan jag ju inte göra för evigt, hon flyttar ju på Tisdag! Men idag efter jobb var jag inne en sväng på El-giganten och kollade runt lite på datorer, och jag är sjukt sugen på att köpa en MacBook som Lisettes men dom är ganska dyra...7800 såg jag en på och då var det ändå 2000 spänn rabatt!
Jag är ju inte född miljonär men nog e jag sugen på den, så vi får se...ibland e jag ju väldigt impulsiv och handlar först och tänker sen, samtidigt som jag ibland kan vara väldigt snål och eftertänksam...det bryr helt och hållet på vad det är man ska handla för nåt?
Nu ska jag ta en runda med Felix här, han hoppar och studsar här framför mig så jag tror nog att han behöver komma ut och slå en liten drill!

Trevlig Fredag önskar jag alla


ektorp soffa

Nu har jag gjort mig skuldfri fär denna månaden oxå och det känns himmla skänt även om jag hade en hel del räkningar denna gången, sen har jag utsett vad jag vill ha fär soffor nu när storarummet blir klart, var ju på Ikea idag och där hittade jag ektorps soffa, så himmla snygg och superskän att sitta i.....säkert TOPPEN att somna i oxå ;)) när man kollar film typ!! *L* så jo det får bli två st tresits soffor i blekinge vit tyg! Hmmm....tjaaa...inte så bra kanske med tanke på katt och hund, men jag får färsäka spärra av på nåt vis fär jag vill verkligen ha dessa soffor, kommer bli superfint i mitt storarum snart och jag ser så fram emot att få handla hem allt jag vill ha :)
Så småningom ska jag även ha ett litet nätt matbord där inne men man kan inte handla allt på en och samma gång, färst och främst blir det nu soffan och en expedithylla som jag typ ska avskärma så att det blir en mysig tv-härna! Sååå mysigt så mysigt!!
I helgen kan jag väl räkna med att det kommer att vara klart  och då är det ju bara till att hålla koll efter mäbler, hylla och sånt kan man ju ev hitta på Blocket fär halva priset mot Ikea så det skadar ju inte att hålla koll där ute.
Idag har jag varit ledig och det har varit hur skänt som helst, men nu har jag fyra arbetsdagar kvar att jobba innan jag är ledig nästa gång Phuuu...känns ganska avlägset just nu måste jag erkänna! Men jag hoppas att det går fort, ja jag är ledig på Tisdag, samma dag som Lisette flyttar hemifrån...så givetvis ska jag fälja med och kolla in deras lgh..kommer bli spännande att se hur den ser ut :)
Lisette är lite bättre med sin färkylning, men hon stannar hemma resten av veckan,lika bra att bli hemma tills man är helt frisk!! Själv blev det inget med färkylningen som jag kände av häromdagen..på morgonen när jag vaknade var jag fullt frisk igen så det kändes bara bra :)
Nä nu får jag ta och sätta in lite rendisk från maskinen så att man slipper gära det imorgonbitti!

HA EN FORTSATT BRA KVÄLL!


vill verkligen INTE!!!

Bli sjuk och behäva stanna hemma!!  men idag känns det som att jag ska få Lisettes färkylning och det vill inte säga lite det!!! Hon har verkligen varit jättedålig, med hosta, feber,halsont, snuva,näsblod och kräkningar pga av att hon hostat så mycket, RIKTIGT JOBBIGT HAR DET VARIT FÄR HENNE!!! och som sagt, nu ikväll har både Denise och jag kännt av färkylning i kroppen, min näsa bärjar bli täppt och det känns även i halsen att det inte är som det brukar, UCSH!!!! jag vill INTE bli sjuk!!! jag hatar att vara färkyld och täppt i näsan! Och jag ska ju jobba hela helgen!!! och imorgon ska vi ha mäte hela dagen, men det värsta är när jag blir färkyld är att det alltid sätter sig på mina ägon, dom rinner alltid och det ser ut som om jag springer omkring och lipar eller nåt!
Men det är ju inte säkert att det blir något av det!!! HOPPAS INTE!!!
Imorgon blir det en ny Tv-bänk här hemma, ska hämtas hem efter jobb imorgon så det ska bli spännande att se hur den ser ut och jo jag bestämde mig  fär att bara ta den ena utav de bägge, räcker ju lixom med en. :=0
Nu ska jag lägga mig o kolla lite tv och färsäka kurera mig under täcket så att man kan vakna upp frisk och kry imorgon bitti! 

kramis 


Räkor e bara MMMMM....

GISSA VAD *DENNA KVINNA SUKTAT EFTER IDAG*



Mmmmm....Jo DETTA!!




Jaaa alltså inte skalen då, men köttet innanför skalet..myyyy good så mumsigt det var att pilla lite räkor idag!!
Blev bara såååå sugen när jag såg att dom hade räkor på konsum för 19:90 för 500 gram,,,Hmmm....ingen aning om det är billigt eller inte, men skit samma när man verkligen blir sådär supersugen som jag råkade bli just idag, så nu har jag nyss käkat ett halv dussin räkor känns det som...DOCK UTAN BAJS-STRÄNGEN! den kan jag bara inte klara av att äta, utan den måste jag helt enkelt pilla bort på varenda en räka!
Jättegott var det och det var inte bara jag som tyckte det *L* Även smulan gillade det *SKARPT* ja hon har ju käkat räkor innan, men inte som idag!!! Hon var HELT BESATT AV DOM!!!?? och JAMADE STORT för att hon ville ha mer o Mer o MeR och sen ännu MEEERR!!!!! till slut var jag bara tvungen att skälla lite på henne för att hon skulle *LUGNA* ner sig!!! men visst kunde jag ta henne i TASS idag!! hehe...

Har nyss nu kommit in med sista tvätten från tvättstugan och nu ska jag ta och krypa ner under lakanet, kommer en lång dag även imorgon....storarummet börjar bli klart på målningen och imorgon ska jag ringa ang tv-bänken som jag sett på blocket, blev inte mycket med det idag så jag hoppas verkligen att den/dom är kvar tills imorgon :) spelar ingen roll ifall jag bara får hem den ena men jag tror att det hade vart snyggt att ha två stycken.
Vi får se imorgon hur det blir...kanske dom inte ens finns kvar?
Återkommer med besked.

SOV GOTT

måste ta tillfället i akt!

Så var då snart denna avslappande helg slut, tyckte inte det var så länge sen det var Fredag och man riktigt såg fram emot av att vara ledig hela helgen,, Och Mmm...nu är ju helgen snart slut och strax dags att stiga upp för att gå och jobba igen :)
Helgen har verkligen gått i lugnets tecken och jag har inte gjort så många nyttiga saker precis, har mest bara slappat, sovit länge på morgnarna, stigit upp och bara gått omkring och *bara varit* Inte många järn i elden här inte!! :)) men visst är det skönt att bara ta det lugnt ibland utan att ha en massa framför sig som man har bokat och som man då bara MÅSTE göra! Visst känner man att man borde ha gjort såååå mycket!!! men varför ska man alltid ha det där tvånget på sig av att göra såååå mycket när man är ledig? Istället för att bara ta sina lediga dagar till att koppla av och känna sig sådär lite lagom lat! ;)
Mr D har börjat måla i storarummet nu och det kommer bli så mycket ljusare än vad det var innan, Jeppe var och hämtade soffan i Fredags så nu måste jag ha koll på en ny soffa, vet inte riktigt vad jag vill ha för någon men jag vet precis hur jag vill ha det möblerat åtminstone. Har kollat lite på blocket och där såg jag idag två tv-bänkar som jag jättegärna skulle vilja köpa, så jag verkligen hoppas att Mr D kan få tummarna loss imorgon för att köra och titta på dom, precis den stilen som jag vill ha och ett sådant tillfälle dyker ju inte upp alltför ofta.
Ska ringa och tjata på honom imorgon hela dagen så att han till slut tröttnar på mig och känner sig tvingad att åka och kolla *L* Ja vad ska man göra annars? Jag kommer att reta ihjäl mig annars om vi inte ens kör och kollar på dom!
Nu ska jag ta och ge smulan lite kokt torsk, hon kräker fortfarande ibland och kräker hon en gång till så kommer jag ringa djursjukhuset och fråga vad det kan vara frågan om? man blir orolig för henne.



HA EN FORTSATT SKÖN SÖNDAG!!

min dotter sjunger!

Visst e hon DUKTIG?

har ingen kontroll

Phuu..Vilken dag!! ja inte fär att den har varit så jobbig med vt och så, utan det är nog mer det att man känner att man är TRÄTT hela tiden, har ALDRIG kännt mig så här Trätt innan...kan det bero på Vintern? Jag vet inte alls? Idag har jag även kännt mig väldigt yr i mellan åt, eller rättare sagt ganska många gånger, som när jag stod på Konsum fär att handla till min tant...Yyyyjjjjj....jag var tvungen att hålla i mig ett tag fär det bara gungade under fätterna tyckte jag och det känndes som om jag skulle kunna tappa besinningen att stå rätt upp närsomhelst! Jätteobehaglig känsla måste jag säga! Kanske har jag något fel på balanssinnet? eller så får jag kanske gå och kolla upp mitt blodtryck!
Kan ju oxå vara stress i samband med oro? ja herregud; jag är ingen doktor men man kan ju alltid gissa sig till vad det är många gånger! eller?
Idag ringde Lisette mig och berättade att smulan hade kräkt igen!!! Hmmm....det är ju en av sakerna som gär att jag är orolig just nu, lika jobbigt när hon kräker som det var när barnen var små och kräkte...dom kan lixom inte säga något och det kan ju inte smulan heller. Man måste bara hålla koll på ansiktsuttryck, humär och andra saker och det kan vara ganska jobbigt på ett djur.
Imorgon är det dock Fredag och jag är ledig i helgen, men det är lixom inte kul hemma heller!!! storarummet är tämt på mäbler så man får ju typ sitta i käket hela tiden...men som tur var så har vi satt tv:n i käket och det är ju ganska mysigt måste jag säga!! ;)) Tror nog jag ska fortsätta ha en liten käkstv,efter att storarummet är kart!
Sen har jag såååå många planer på mitt storarum att man lixom till slut inte orkar tänka...alla tankar går bara runt...runt...runt!!!  Herregud!!! vet ju inte ens om jag vill behålla huset!! har ju haft planer på att flytta fär länge sen!!! , Men å andra sidan..det skadar ju inte att man målar om ändå fär ju frächare det är när man väl säljer...destu bättre är det ju!
Min bil idag bettedde sig oxå VÄLDIGT KONSTIGT!!??? menar det var ju inte direkt halt när jag kärde hem från jobb, men ändå när jag var nästan på hemma så tyckte jag att bilen gick väldigt konstigt...precis som om den svängde som den ville? Jag vet inte? kanske var det halt? men jag kärde på en raksträcka..det var väldigt läskigt! så kvittar om det är torra vägar imorgon, jag vågar inte kära den färren mr D har testat att kära den. Tänk om hjulet hoppar av mitt i allt i hopa? kanske därfr den vinglade...eller återigen!!!! KAN DET VARA MITT BALANSSINNE SOM SPÄKAR?

Nä nu e jag jätteträtt!! och jag ska bara vänta hem Denise, sen blir det *BEDTIME* fär mig!

sov gott people!!!



bacontoppad kättfärslimpa

saftig och god var denna Limpa som jag gjorde idag och inspirationen till denna fick jag inne hos www.camilla.com
Ingredienser:

800 gram blandfärs
1 dl skorpmjäl
3 dl mjälk
2 msk ajvar relich
150 gram fetaost
2 ägg
140 gram bacon
salt och peppar

Gär så här:

blanda sträbräd och mjälk och låt det svälla en stund
blanda sen ner äggen,ajvar,färs,salt o peppar och smulad fetaost
forma smeten till en limpa och lägg i en smärad form
Lägg äver baconskivorna på limpan och grädda sen den i 200 grader i ca en timme


Här är färsen färdigblandad




Innan den åker in i ugnen




Klar att smaska i sig, Väldigt saftig blev den


snarkfamiljen

Ojj, vad jag sussade länge och väl imorse, riktigt skänt var det! Jag vaknade färst vid 9 tiden men jag kände mig så seg att jag bestämde mig fär att krypa ner under täcket igen och där blev jag sen liggandes till halv 12 då Denise skickade ett sms och talade om att kvartsamtalet skulle vara klockan 1. Så ja då var det ju bara till att asa sig upp, hur ogärna jag än ville! Efter samtalet gick jag upp till Konsum fär att handla till dagens middag som har bestått av kättfärslimpa,klyftpotatis och pepparsås, Jättegod kättfärslimpa var det.
När mr D kom hem så hade han planer på att bärja fixa storarummet, där ska målas vitt fär att få det lite ljusare där inne, sen ska jag käpa ny soffa så Jeppe ska få soffan som vi har nu och den hämtar han ev nu i helgen, Kommer bli ganska rärigt en tid framäver, men i slutändan blir det nog bra och fint.
Efter storarummet så kommer det bli Lisettes gamla rum som ska gäras vid, jag ska ha det till mitt egna sovrum, kommer bli så skänt att få eget sovrum eftersom Mr D snarkar som bara den och det gär ju även jag :) så ibland slår vi nästan på varandra fär att man ligger och lyssnar på när den ena snarkar!!
Oftast går Mr D och lägger sig innan mig och då snarkar han fär kung och fosterland när jag sen väl går och lägger mig, och då är det ju jättesvårt att somna! Man ligger bara och retar sig på Oljudet! :=)
Så jo jag ser verkligen fram emot att få ha mitt egna sovrum!  Men färst är det som sagt storarummet!


smuttar!

Tjolavippen!!


( bild sen i fredags)

Tänkte bara berätta att jag är så GLAD idag!!!
sitter just nu och smuttar på ett litet glas Martini (inte för att bli full)

Detta är lite av en helg för mig eftersom jag helt enkelt är

LEDIG!!! imorgon

MMMMM!!!! Ska bli så skönt att slippa stiga upp miss i nassen! =mitt i natten! ;)

Sitter och väntar på att min spenat ska tina upp till mina caneloni som jag ska fixa idag, så lär bli en sen middag! men det går det oxå!

pösskinösski

Laxgryta

Idag har vi då ätit en laxgryta med franska örter, Mr D och Denise gillade det skarpt men jag tyckte att jag hade fått i lite för mycket salt, så nästa gång får jag nog vara lite mer sparsam med det, jag hade potatismos till men jag kan tänka mig att det säkert är lika gott med kokt eller pressad potatis :)
Här kommer i alla fall receptet till 4 pers

4 portionsbitar lax
2 dl creme fraiche
4 dl grädde
2 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
6 tsk senap (jag hade dijonsenap)
1 pak provencalska kryddor (finns i frysdisken bland grönsaker)

GÖR SÅ HÄR:

blanda ihopa grädde,creme fraiche,vatten,tärningarna,senap och örterna
och låt koka upp
Dela laxbitarna i lite större kuber
lägg ner dom i gräddblandningen och låt sjuda i ca 10 min, jag hällde även i lite gröna ärtor mot slutet för att få lite mer grönt i grytan.
salta efter behag

Servera med potatismos, kokt potatis eller pressad potatis

Blev tyvärr ingen bild idag men som sagt det var väldigt lättlagat och gott ( om där varit lite mindre salt) ;)
passar jättebra när man inte har tid eller ork att stå vid spisen.

Idag känns det verkligt..

Att jag så småningom kommer att bli Farmor...*smack**smack**smack* ja jag har lixom gått och smakat på namnet hela dagen eller ända sen jag var inne i en liten klädesbutik på Nydalatorget där jag jobbar..har ju varit där inne massor av gånger innan, men idag var det lite annorlunda :) Mina ögon sökte sig till babysakerna och jag hittade världens sötaste små babyskor/sockar och jag kunde bara inte låta bli att köpa dom!! Sååå jättepyttesmå och gulliga var dom, och dom fanns då i rosa,blått,limegrönt och gult och jag bestämde mig för de limegröna...det kan ju både flickor och pojkar ha. Där fanns jättesöta strumpor oxå som jag var på väg att köpa men dom var mer till flickor eftersom där var lite volang på. Jag kommer helt klart att smyga mig in där fler gånger och kolla men vill nog vänta tills  dom där tre månaderna har gått åtminstone! Det verkligen kliar i mina fingar av att få köpa en massa gulliga babysaker!


Visst e dom väl helt Underbara? :))


sådär...

Nu har jag fixat veckans middagar på ett papper! SKÖNT!!! nu vet jag vad jag ska handla hem dag för dag, jag HATAR nämligen att inte veta innan vad man ska fixa till middag varje dag, Många gånger har man saker i frysen, men som sen blir för sent att plocka fram för *tining* när man kommer hem från jobb,,då hade man ju inte fått mat förrän sent på kvällarna och det är ju inte RIKTIGT BRA! Tycker det är så skönt att bara kladda ner på ett papper vad man behöver ha hem för just den dagen man ska laga middag.
Imorgon blir det Lax till middag och det har jag plockat fram nu ikväll *SKÖNT VA*?? :)) och det jag ska ha till har jag skrivit ner på en lapp och lagt i min plånbok så japp,,det är som sagt bara till att gå och plocka till sig det imorgon :))
Och japp, min kvinnliga innution sade mig ju att Lisette och Christoffer hade åkt till Ikea *L* det visade sig att det stämde ganska bra, jag ringde henne, och mycket riktigt visade det sig att de var där för att gå och titta på diverse saker, som Tex köksredskap..:) jag hoppas bara att de inte slösar sina pengar på onödiga saker som dom kan få med sig hemifrån, man har ju alltid extra saker av något!! som här hemma t ex...så har jag tre st osthyvlar, en massa ugnsformar,skålar,och andra div saker som man kan behöva ha i ett kök,och som en annan bara blir glad att bli av med!!
Så jag hoppas att dom inte kommer vara *fattiga och högfärdiga* men det tror jag ingen av dom är.

Här kommer min matsedel för nästa vecka

MÅNDAG:
laxgryta med franska örter,potatis och grönsaker

TISDAG:
Canneloni fyllda med spenat och skinka,grönsallad

ONSDAG:
Baconlindad köttfärslimpa med Potatis,grönsaker och gräddsås

TORSDAG:
ärtsoppa ,grov ostsmörgås

FREDAG:
färsfranska


Nu ska jag ta mig en ducsh innan det är dags för sängen!

KRAM O GONATT!


Vår var är du?

Så var ytterligare denna helgen snart slut, dessutom min *jobbe*helg så nästa gång det är helg så är jag leeediiig!! Ahh...bara längtar!!
Nu står köttfärsen på spisen, Denise och Fredrik spelar data, Lisette och Christoffer är inte hemma, men jag gissar på att de har åkt en tur till Ikea *S* dom har stora planer för tillfället och det kan man ju förstå! *L* själv känner jag av saknaden mellan varven trots att hon inte ens har flyttat ännu, hur kommer det då att kännas om 14 dagar??? kanske tidigare t om? beror ju på om de kanske får nycklarna innan den 1 Feb? Vi får se!
Mr D är inte hemma än, han har vart på middag i sjöbo med gamla herrklubbsgänget så han har  sovit över där och väntas väl hem närsom!
Jag tänkte att jag får ta och passa på att låna Lisettes Mac, för snart kan jag inte ens göra det längre!! BuuHuu!!
Måste ta och köpa mig en ny data, men jag vill ha en Mac som hennes,har lixom vant mig vid denna nu och den är skön att använda, men kostar säkert en förmögenhet!! ska fråga henne när hon kommer hem vad de tar för en sån här data!
Det sköna med denna helgen har varit att det har varit ganska milt väder så jag kunde ta bilen både på Lördagen och idag...hoppas...hoppas..hoppas att det milda vädret håller i sig ett tag till! Var helt underbart att bara sätta sig i bilen på morgonen och köra iväg och likadant när man sen slutade klockan 3.
Jag längtar så sjukt mycket efter våren, när man får den där härliga känslan i magen, som man bara lyckas få just när det är vårväder :))
Nu ska jag börja med spagettin här så det inte blir middag mitt i natten!

Ha en skön Söndag!

glad men ändå ledsen!

Ja det är blandade känslor jag har i kroppen idag, Lisette och Christoffer var ju och kollade på lgh förra veckan och idag fick de besked på att de fick den :) Jätteglad för deras skull eftersom de jättegärna ville ha den, men ledsen på ett annat vis, menar nu lämnar även hon boet!!! känns jättekonstigt redan nu och jag känner redan av saknaden jag kommer att få i kroppen när hon inte längre kommer vara här hemma...UCSH!!! vill inte tänka på det bara, kommer sakna skratten som jag,Lisette och Denise har haft här hemma många gånger, kommer även sakna Lisettes och Denises tjaffs med varandra och även de gånger då Lisette har hjälpt till att stötta upp när vi haft ev problem med Denise!
Att inte längre behöva oroa sig för om hon kommer hem efter jobbet, jo det är ju klart att man tänker på det men det blir så mycket starkare när hon bor hemma än när hon har sin egna lgh..
JAG VILL INTE ATT HON SKA FLYTTA!!!! samtidigt vill jag bara att hon ska må bra och få det hon vill ha och nu har de då ÄNTLIGEN fått en lgh som de vill ha!! egentligen borde jag ju hoppa av glädje och jo det gör jag väl på ett vis eftersom man ser glädjen i hennes ögon...samtidigt så tänker man ju på hur man själv mår i detta läget! UCSH....Men som sagt!!!!
Man äger aldrig sina barn, man har de bara till låns!!

Denise kommer nog sakna ihjäl sig även hon, hon är van vid att Lisette ställer upp för det mesta när det är några problem, men hon flyttar som sagt inte så långt och det är en tröst i allt kan jag tycka!
De har ju fått en lgh mitt emot folkets park..en fin tvåa och det ska bli jättekul att se den!
Denise kan ta bussen och sova över nån helg då och då...själv kan man ta bilen och hälsa på närsom!
Jag har svårt att föreställa mig Lisette med eget boende, men samtidigt ska det bli jätteroligt att se hur hon och Christoffer kommer att forma sitt liv efter varandra och hur de kommer att inreda sin första lgh! :)

Bara två veckor tills hon ska flytta och det är nog det som känns jobbigast!! man hinner ju knappt vänja sig vid tanken på att hon inte ska bo här längre..allt har gått så snabbt!!!

*SNYFT*

MEN ALL LYCKA I VÄRLDEN ÖNSKAR JAG DOM!!!




Mamma/svärmor o Denise håller tummen att allt kommer gå bra!!!


What about my kiddie cat?

Vad fattas min lilla smula till katt? jag är sjukt orolig för henne just nu!! Hon kräker näst intill varje kväll/natt??? vad kan det vara? Hon verkar må bra annars och när hon väl har kräkt så vill hon gärna komma och kela jättemycket med
en..Ibland får jag för mig att det är som om hon vill säga *hej då* eller nåt? Detta har pågått de senaste dagarna..ja typ 4-5 dagar!!?
Varför kräks hon bara sådär helt plötsligt? varför har hon fått mindre aptit?
Idag kokte jag torsk till henne, och först bara luktade hon på det och var sen på väg att hoppa ner utan att ens smaka..sen blandade jag det med lite kattmat (kalv) och då smaskade hon i sig ganska rejält vad det såg ut som!
Hon går inte ut lika ofta som hon har gjort innan, det vill jag ju såklart ha till att det är vinter och blött o kallt. 
Känner inte riktigt igen henne? men hon verkar ju inte ha ont någonstans, det är just bara det att hon har börjat kräka ganska mycket och jag vet inte vad som är fel? kan det vara saltet hon får på tassarna när hon *väl* går ut och som hon sen slickar i sig? eller vad??? jag blir nästan sjuk av att se henne på detta viset!
Hon är min BABY..och jag är så sjukt rädd om henne och vill ju bara henne det allra bästa i livet!
Ska ju snart in och vaccinera henne så jag får väl fråga då vad det kan bero på? men visst är det givet att man blir orolig som bara den, när dom beter sig annorlunda än dom brukar!
Hon och jag har en speciell kemi ihopa som ingen annan kan förstå...låter kanske sjukt, men nej...det är bara så det är!
Jag är så sjukt rädd om henne!
my little kiddie cat!!







smulans matte med mössa o halsduk




min bror o jag!

Ja då har man kännt sig som en liten snok idag genom att gå igenom Farmors alla tillhrigheter eller i alla fall mycket av det, visst kändes det lite känsligt att gå där hemma i hennes lgh och plocka till sig saker men som jag sa innan, bättre att det kommer till användning inom familjen istället fär att säljas på loppis...dom sakerna jag har tagit t.ex..ja var gång man plockar fram dom så kommer man ju att tänka på farmor.
Tvättkorgen jag hade med mig gick bra att packa ner saker i och jag tyckte inte att jag tog sådär väldigt massa saker, däremot fick jag hennes säng och sängbord som kommer att åka upp i Denises rum imorgon, två par lampetter,och i det ena paret ska jag fixa nya lampskärmar, tog även hallmbäbeln som bestod av en furubyrå och en jättestor furospegel...ev tar jeppe det om han vill ha det.(annars behåller jag det själv) 
Sen tog jag lite skålar och diverse saker, några krus som jag vet att Lisette gärna vill ha när hon flyttar hemifrån.
två ljusstakar som pappa har gjort i unga år (svarvade)
Där fanns ju såååå mycket saker och jag tycker det är synd att inte Peter däk upp! där var massa gåsfigurer som jag vet att han har samlat på, men eftersom han inte kom så kommer ju alla dom sakerna gå till färsäljning, och varken stefan eller jag hade lust att plocka ner saker till Peter! han hade changsen att komma lixom oss två men tog inte den, så han får själv stå sitt kast om man säger så. Dom jag plockar färst och främst till är ju mina egna barn.
Imorgon ska vi hämta sängen och hallmbäbeln och då ska jag även fråga om vitrinskåpet i käket, är det ledigt så kommer jag ta även det!

Här är liiite av det jag tog med mig hem:


dom här fyra kristallsakerna
(foto på min farfar i bakgrunden)
skulle vilja ha på min farmor oxå men jag får väl kolla igenom mina foto och färstora upp ett.




två guldiga ljusstakar som pappa har gjort när han jobbade på kockums




Den här färstoringen fick jag oxå med mig av min pappa som ung, har redan en utav mamma och de ska jag rama in och såklart ta vara på.

ja och sen tog jag lite annat smått och gott som äggkoppar, bestick, lite handdukar och två dukar, m.m....m.m!
Jag är näjd!!! behäver inte vara så mycket egentligen bara man får *NÅGOT* minne utav farmor och det är då kristallsakerna som jag tog.
Varken Stefan eller jag var typ *hagalna* utan vi tog endast det som vi tyckte om och vi frågade varandra om det var ok att ta det,,det han ville ha..ville typ inte jag ha och vice versa men huvudsaken var att vi var äverens.
Imorgon när vi hämtar sängen och hallmbeln så ska jag ta ytterligare en flukt och se om det är mer man vill ha som man ev har missat? skulle kanske vara damsugaren i såna fall som de frågade om jag ville ha? är sa jag ju nej men jag ångrar mig lite idag! så vi får se imorgon om den ev är kvar...då kommer den hem till Oxie den oxå!

Kom just på mig själv med att jag faktist inte ätit så mycket som en *SMULA* på hela dagen och det är just därfär min mage skriker just nu...Hmmm....inte konstigt att man känner sig yr i bollen!! så japp nu ska jag ta och fixa mig en kopp te och två rostade smärgåsar med ost och marmelad. 

ha det gottigt!!  


tvättkorgen får duga!

Godermorgon!
Idag känner jag mig ganska utvilad, men är det konstigt egentligen?? hihi...slappade ju precis hela dagen igår...slummrade och vaknade upp i omgångar under hela tiden jag låg på soffan och slötittade på Tv, jag är ju sån..att är där inget intressant att se, så brukar mina ögonlock bli så tunga..så tunga!! men sen emellanåt var där något att kolla på och då klarar man ju att vara vaken..Inte ens middag lagade jag igår, visst kollade jag i kylen och funderade på vad jag skulle hitta på för något men som sagt INGEN INSPIRATION fanns i min kropp och hjärna igår :)) så det blev helt enkelt gyrostallrik till mig och pizza till Denise och Fredrik! Mr D var inte hemma, han var med grannarna hela dagen igår och kom inte hem förrän halv 5 imorsse och de hade varit på byakrogen och ätit..visst ringde dom även mig och frågade om jag ville följa med..men nix..det var INGET som jag kände för igår så jag tackade vänligt men bestämt nej ..och jag vet inte om Linda blev lite sur men ärligt talat bryr jag mig inte, för känner man inte för det så varför ska man tvinga sig själv för alla andras skull??
Nu sitter jag här med en go kopp kaffe och ska strax gå och fixa till mig, ska ju vara hemma vid farmors lgh vid 12 tiden, undrar om även Peter och Stefan kommer dit? dom är tillsagda i alla fall!
jag skulle egentligen fixa två bananlådor, men så kom jag på att jag kan ta den ena tvättkorgen med mig och lite tidningspapper att slå in ev.a saker i , kan väl gå lika bra att packa i en tvättkorg? JADDÅ!!
Återkommer senare med vad jag har fått med mig hem...kanske inte ens blir något som jag vill ha med mig? man vet aldrig?

seg Lördag

Så var det Lördag och man är seg som bara den, jag har suttit,legat på sofflocket hela dagen eller ända sen pappa och Ingrid åkte iväg i förmiddags..inte för att det blev jättesent igår men all kraft har lixom runnit av en nu efter stressen jag hade igår och i förrgår, lite jobbigt att ha folk hemma en kväll efter jobb men allt gick bra och jag hant med allt som jag hade att fixa innan de kom. Kvällen var trevlig och det bestämdes att vi imorgon ska hem till farmors lgh och se om där finns något som vi vill ha, Eli kommer att möta upp oss där hemma, kommer att bli jobbigt att gå in och plocka farmors tillhörigheter men bättre att vi får ta nytta av sakerna än att det bara ska slängas!!
Ikväll blir det bara till att slöa framför Tv:n så jag hoppas att där kommer något intressant? har inte ens kollat igenom tidningen idag!!
Nu ska jag kolla i kylen och se om man kan hitta på något att äta eller om det bara lär bli nån smörgås eller nåt?

avslappad? Hmm...nä!



Nej jag känner mig idag allt annat än avslappnad!! sen jag kom hem klockan 4 så har jag hållt på att dona och ha mig här hemma och allt bara för att pappa o Ingrid kommer imorgon..*phuu* inte för att de är kungen och drottningen men man vill ju ändå ha städat och iordning när det kommer hit folk!
Dom ska ha boupptäckning imorgon på farmors lgh och saker och eftersom det kommer dröjja ut på tiden så frågade dom om de fick sova över här hemma, och själklart säger man ju :jadå*..(även om jag inte alls känner för att ha folk hemma) men, men...nu är det ju ganska länge sen de var här hemma så jag får ju ta och bjussa på middag, så japp jag har lagt köttet i marinad och imorgon ska jag be att få hjälp utav Denise med att skala potatis.
Så det enda jag kommer att behöva göra imorgon är att torka av golven här på nedanvåningen och sen bara inrikta mig på middagen när jag väl kommer hem från jobbet!
Känner mig ganska trött ikväll men det är väl tack vare att man känner sig stressad till MAX!!
Ska i alla fall snart krypa ner under täcket och bara Zzzzzzz.... känner att jag behöver Zzz-narka ut ordentligt!!

sov gott!! för det ska jag göra!!

taxen lisette!

Vilken underlig dag det har varit idag på jobb, den har helt enkelt kännts konstig..men jag tror att det beror på att Lisette har varit och jobbat *dagen* man är inte van vid att se henne så tidigt eller typ att vi jobbar tillsammans, hon hjälpte mig med en del saker..bl.a då att gå och lämna tvätt till ett par som jag tvättat till och när vi står där i trappen och ska överlämna rentvätten så kommer det ut en liten go hund

LISETTES ÄLSKLINGSRAS!!!
gissa vem som smälte som smör i solsken??? hahaha...
och visst var hon söt den avlånga filuren med korta ben ;))
KAN NI GISSA VAD FÖR RAS???

JAPP JUST DET


GANSKA EXAKT EN SÅN HÄR VAR DET OCH SÅG UT NÄSTAN LIKADANT!!
jättesöt tycker även jag och att se glimten och glädjen i Lisettes ögon fick mig att tänka tillbaka en aning.
Detta var den rasen som blev min s.k första älsklingshund oxå..kommer så väl ihåg det..
Det var fest och Nisses syster Siv skulle komma och då skulle hon ha sin hund med sig, (just då visste jag ju inte vad det var för en hund men när jag väl såg denna söta underbara hund så smälte även jag som smör i solsken)
Jessica hette hon och hon var mer strävhårig men så UNDERBART SÖT!!
Det blev även snack om att siv skulle åka hem och lämna Jessica eftersom hon inte gillade oljud (fest ju) och då blev jag som flicka VÄLDIGT,VÄLDIGT TJURIG,ARG OCH LEDSEN!!
Och efter ett tag som jag visat mina dåliga sidor så bestämdes det att Jessica fick vara kvar på festen på ett vilkor!!
ATT JAG SKULLE FÅ PASSA HENNE!!!
Och ni kan ju förstå att jag inte sa NEJ ;))

Tycker bara det är lite märkligt att Lisette har blivit förtjust i just Taxar? eftersom det var just den rasen som jag kunde göra ALLT för just den kvällen!!

Och jaa...nu kommer mina konstiga tankar:

kan det ha varit Lisette som egentligen var den där Jessica?? alltså att hon levt som en hund innan hon kom in i min mage typ? och just därför älskar hon taxar så mycket som hon nu gör? och att jag ev kunde känna ett samband mellan Jessica och mig? för det gjorde jag verkligen med den hunden!! Hmmm.....

HAHAHA...KALLA MIG GALEN...KALLA MIG VAD DU VILL, MEN JAG TROR PÅ DET DÄR OCH INGEN KAN TA DEN TRON IFRÅN MIG! ;)))



Och ***visst*** liknar hon en liten Tax??

champinjonsås

Idag har jag rensat ut julen här hemma och det känns så skönt :) lika mysigt som det är när man plockar fram ljusstakar och annat, lika underbart är det att få bort det igen, känns som om allt blir så mycket ljusare på nåt vis.
Det ända som fattas nu är köksgardiner, för det vill jag ha helt nya så just nu sitter jag gardinlös i mitt kök! Får se när jag har tid att åka ut och handla? Nu har dom återigen lovat blixthalka här i skåne ju och då tar jag absolut inte bilen :) ***feg som jag är***
Ok...Nu kommer receptet på den SUVERÄNT goda champinjonsåsen som jag hittat inne hos www.ensidamedmat.se  och gissa om jag är stolt över att över huvud taget fixa en god sås??? JAG+SÅS=NO..NO...NO men som sagt..denna är väldigt enkel och det var andra gången jag gjorde den och det blir lika gott varje gång!!

SÅS

15-20 skivade färska champinjoner
smör att bryna i
1 msk vetemjöl
1 svampbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl mjölk
1/2 msk kinesisk soya (jag hade nog i lite mer)
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

börja med att skiva champinjonerna och stek dom sen i en rejäl klick smör i en stekpanna eller en såskastrull
När svampen fått fin färg och det mesta av vätskan kokan in så  strö över vetemjölet. Rör om och späd med all grädden, Tillsätt soja, buljong och mjölken
smaka av med salt och peppar och låt såsen sjuda i 10-15 minuter



En underbart god svampsås som säkert kan passa till det mesta! annars kan man nog äta den som soppa ;))

*MUMMA...NI MÅSTE TESTA***


POTATISKAKA

Gomorrgon kära människor!!
sitter här med en god kopp kaffe och tänkte att jag skulle lägga in recepten på maten som jag hade till Nyår om det nu är någon som vill testa detta goda för allting var verkligen jättegott!! Jag tycker det är bra att ha mina recept inne på bloggen eftersom man kan gå tillbaka och titta men framför allt hitta upp recepten igen..många gånger kan man göra något gott, som man sen vill göra om..men så kommer man inte ihåg vart man sett receptet från början och då är det ju bara till att gå tillbaka till sin blogg och kolla. :)
Jag tänkte i alla fall ta och börja med potatiskakan som bara måste testas och den har jag hittat inne på matklubben.

POTATISKAKA 4-6 PERS

1 kilo mjölig potatis
60 gram soltorkade tomater i olja
35 gram djupfrysta provencalska örter (från frysdisken)
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2,5 dl mellangrädde
(jag hade även lite riven cheddarost i )

BESKRIVNING:

sätt ugnen på 200 grader
klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant 24 cm i dm
skala och skiva potatisen i tunna skivor och strimla tomaterna
varva potatis, tomater,örtkryddor,salt och peppar i formen ( det var här jag även varvade med lite ost)
vispa ihop ägg och grädden och häll det över potatisblandningen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca en timme.





klar att *AVNJUTAS*


spårlöst

Så här brukar det se ut när jag kollar Tv från min fåtölj...

SMULAN ligger på ryggstödet och kollar läget

visst e hon Go!!!



Har precis kollat *spårlöst* och det var ganska känslosamt när de väl hittar sina nära och kära, idag var det en tjej på 35 som sökte sin mamma i Thailand och det är alltid lika tårögt när man ser hur rörda de blir av att återförenas! Måste bara fortsätta kolla på det på Måndagarna!
Får bli mitt nya favvo-program :)

3-1-2011

Har inte bloggat på några dagar nu, men allt är bara ok, har bara inte haft ork att sätta mig framför datan då jag jobbade helgen efter nyår och det var en ganska känslosam och jobbig helg med ett dödsfall i hemmet, iofs *väntat* men det kom lixom ändå som en chock på nåt vis och det var första gången som jag var med och gjorde iordning en död människa! Inte det allra roligaste precis, men gick ändå förvånansvärt bra.
Ja som sagt så hade vi en bra Nyår med god mat och lugnt och skönt och jag satt uppe till ca halv 2 för att sen sova ett par timmar innan det var dags att stiga upp och jobba.
När klockan slog 12 så satt Mr D och jeppe ute i tunnan...jag stod i uterummet och kollade på raketerna tillsammans med Denise, Felix var inomhus och en aningens orolig och smulan hon gömde sig under badkaret och vägrade komma fram därifrån förren det var alldeles lugnt med raketer..så hon var jätterädd helt enkelt!!
Jag hade fixat till väldigt god mat och det blev jätteuppskattat..
till förrätt hade vi taco krustader
till middag blev det marinerad helstekt fläskytterfile med potatiskaka och champinjonsås o broccoli, det var VÄLDIGT gott och recept ska komma!! ;))
kommer helt klart att tillaga det fler gånger.




Denise och jag spexade till oss lite!!

RSS 2.0