champinjonsås

Idag har jag rensat ut julen här hemma och det känns så skönt :) lika mysigt som det är när man plockar fram ljusstakar och annat, lika underbart är det att få bort det igen, känns som om allt blir så mycket ljusare på nåt vis.
Det ända som fattas nu är köksgardiner, för det vill jag ha helt nya så just nu sitter jag gardinlös i mitt kök! Får se när jag har tid att åka ut och handla? Nu har dom återigen lovat blixthalka här i skåne ju och då tar jag absolut inte bilen :) ***feg som jag är***
Ok...Nu kommer receptet på den SUVERÄNT goda champinjonsåsen som jag hittat inne hos www.ensidamedmat.se  och gissa om jag är stolt över att över huvud taget fixa en god sås??? JAG+SÅS=NO..NO...NO men som sagt..denna är väldigt enkel och det var andra gången jag gjorde den och det blir lika gott varje gång!!

SÅS

15-20 skivade färska champinjoner
smör att bryna i
1 msk vetemjöl
1 svampbuljongtärning
3 dl grädde
2 dl mjölk
1/2 msk kinesisk soya (jag hade nog i lite mer)
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

börja med att skiva champinjonerna och stek dom sen i en rejäl klick smör i en stekpanna eller en såskastrull
När svampen fått fin färg och det mesta av vätskan kokan in så  strö över vetemjölet. Rör om och späd med all grädden, Tillsätt soja, buljong och mjölken
smaka av med salt och peppar och låt såsen sjuda i 10-15 minuter



En underbart god svampsås som säkert kan passa till det mesta! annars kan man nog äta den som soppa ;))

*MUMMA...NI MÅSTE TESTA***


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0