kärlek


*bildkälla: google sökmotor*

Gud vad jag ÄLSKAR mina barn!!! och Gud vad de älskar varandra!!! :)))
Man såg inte det när de allihopa bodde hemma men  nu kan jag verkligen se och HÖRA!! och det gör mig så fruktansvärt glad...ja JÄTTEGLAD!!!
Lisette och Denise var t ex som katt och råtta med jämna mellanrum här hemma innan när Lisette bodde hemma och det berodde ju mycket på att Lillasyster gick in och snodde saker utav storasyster...Ohhh..my good...det var ibland som att man bara ville försvinna hemmifrån och inte ta någons parti alls, det var faktist synd om Lisette jättemånga gånger, hon gick och köpte kläder,smink,smycken, skor etc...etc... och sen helt plötsligt var något försvunnet från hennes rum och vem var då skyldig om inte *lillasyster* Hon BARA ÄLSKADE LISETTES RUM JU!!! och varje gång hon kom in dit så kliade det i fingrarna av att få låna både det ena och det andra!!
Jag tror att hon lånade många gånger i typ *smyg* men lika många gånger så glömde hon bort att låna i bara *smyg* och det var just de gångerna som det blev LIV I LUCKAN här hemma! :))
Man kan ju skratta åt det nu...men DÅ....Ohhhh...jag önskar inte min värsta fiende dom gångerna Lisette kom hem och skulle ha något och det sen helt plötsligt var försvunnit... Ihhhh...då gick det elefantsteg i trappan, dörrarna smälldes så att listerna gick sönder, grannarna undrade om vi hade en varulv hemma typ ;)
Nä men, nåt ungefär så var det i alla fall!

Idag saknar de varandra som bara den  och Lisette har bjussat Denise på Bio, och vad jag förstår så ringer de varandra ganska ofta!
Lisette ömmar för sin syster jättemycket och det känns så skönt att veta!
Som mamma kan jag förstå att man vill se sina barn komma överens och att de helst håller kontakt livet igenom men som syster till två bröder så vet jag att det inte alltid funkar så, inte för att jag inte har kontakt med mina bröder!!! Men det kunde ju absolut varit bättre om man säger så och det är inte deras fel och inte mitt fel, utan det har helt enkelt bara blivit så. Däremot funderar jag på att göra slag i saken och bjussa hem mina bägge bröder med respektive, på middag/grillat en dag nu i sommar.
Händer alltför sällan att vi bjuder hem varandra och ändå kostar det så lite!

Så japp..det blir mitt nästa projekt!

Nu väntar jag bara hem Denise som säkert vill berätta om Lisettes och hennes syskonstund!! ;))

I LOVE YA ALLA 3

puss//mamma


FLYGANDE JAKOB

Tänkte jag skulle dela med mig av ett himmla gott recept som jag gjort idag och som en av mina gammla väninnr sa, det där är ett recept från 80-talet ;)) Mmm...kn nog stämma att det var ganska populärt att laga just denna maträtten just då,men visst sjutton är den lika god ÄN IDAG!??



Flygande jabob i ALL SIN ÄRA!!! ;))

gör så här 4-6 pers:

en grillad kyckling
1 pak bacon
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
2 bananer
annanas
jordnötter
riven ost ( inget måste)

Börja med att bena ur kycklingen och ta bort skinnet (jag gav skinet till Felix, och han blev lycklig)
lägg kycklingköttet i en smord form
stek upp baconet i strimlor och strö det sedan över kycklngköttet.
Dela annanesen i småbitar och strö över ( jag hade ca 2 1/2 ring)
skiva banan och lägg ovanpå ( endast en banan hade jag)
vispa 3 dl grädde lätt så att det blir lite tjockare (inget tvång)
blanda i 1 dl chilisås och smaka av med svartpeppar
häll såsen över kyckling-röran
strö över lite salta jordnötter och ev lite riven ost!

Servera med ris och god sallad

*MUMS* VAD GOTT!!!



Och detta fick jag inspiration från malins blgg, däremot har jag lagt till och dragit ifrån helt och hållet på min egna smak, men det ble helt klart suveränt gott!! det salta ihop med det söta....yummmmmmiiii..


jag serverade min jabob med dessa ris-torn som bara ser så festliga ut, till det ade jag en fräch sallad md en ny slags fetaost som jag hittade idag när jag var och handlade



God att ha i sallad, lite smulig och aningens salt men då gäller det ju bara till att skippa saltet i salladen :)

Ja middagen idag blev helt klart lyckad och det är faktist första gången jag gör flygande jacob :) TRO DET ELLER EJ!!
Igår gjorde jag ju fläskpannkaka och det bleV MASSOR över, jag var just på väg att slänga det när jag sen fick för mig att ringa morssan o Nisse för att höra om man ev kunde frysa in det?
Fick reda på att det gärna kan bli lite vattningt om man fryser en pannkaka mn däremot så håller den i kylen ett par dagar, så nu har jag lagt överbliven pannkaka i portionspåsar i kylen som man kan ta fram och värma om man känner sig sugen.



2 rejäla bitar fläskpannkaka i var påse! Nog hade det väl varit synd att slänga så mycket mat? om man tänker på barnen nere i etiopien!!!  :((

Idag har det annars vart en relativt bra dag, jag känner mig nöjd!!
slog näven i bordet imorsse
fick hem ett par supercoola byxor
lagat god middag
pratat med Lisette
pratat med Jeppe
Denise verkar sköta sig

Sååå inget att klaga på idag

NIIICCCCEEEEE!!!!


kli i fingrarna!!

Nu har jag nyss kommit hem efter en liten shoppingrunda, egentligen skulle jag ju bara handla till dagens middag men det blev ändå lite mer, kanske dumt med tanke på att Ullared närmar sig men jag kunde bara inte låta bli, så det blev ett par supersköna mysiga byxor, två tunikor,och en cardigan och ett par örhängen


Byxorna var bara såååå läckra med lite häftiga dtaljer och dom satt himmla bra och bekvämt ;))


absolut finare i verkligheten men kolla byxans detaljer! skönt matrial var det oxå.
dessa tre plaggen är köpta på H&M
Den ena tunikan (inte med på bild) får jag byta imorgon för där var ett stort hål i sidan och det såg jag inte förrän jag kom hem, och den var köpt på kappAhl.
Det finns så många fina vårkläder där ute just nu och det kliar verkligen i fingrarna av att handla...handla...HANDLA!!!!! ;)

Nu ska jag börja med dagens middag.

hej o hå som det kan gå!!


vänd på steken

*Vänd på steken*
är väl ett ganska bra uttryck för att kunna känna efter om man gör rätt eller fel i något sammanhang.
Jag har ofta använt just den repliken när man diskuterar något som känns fel och orättvist.
att kunna vända på steken i ett förhållande tycker jag är ganska viktigt, kan man inte det, då tycker jag man är lite självkär och då tror den som inte kan vända att han/hon gör allt rätt...den andra gör bara fel.
Man vill ju bli behandlad så som man själv behandlar andra och då kan det vara lätt att ta dessa orden till sig...man kan fråga sig själv...*om jag gör på detta viset och sen vänder på steken,gillar min partner det då*?

imorse fick jag till det ganska bra, vi tjafsade om en sak som han gjort och då drog jag till medett förslag på vad jag skulle göra (något liknande som han gjort mot mig) sen frågade jag om det var OK?
Han bara tittade på mig och frågade, *vad vill du att jag ska svara på det* ?
jag- jag bara undrar om det är ok?
han- NEJ
Jag- ok, men varför var det ok för dig att göra så mot mig då?? **VÄND PÅ STEKEN** vad är skillnaden mellan dina och mina rättfärdigheter?

Det såg ut som om där gick upp ett liiiiiten ljus för honom för han bad om URSÄKT och lovade nästan på sina bara knän att det inte skulle upprepas.
Visst dom där orden har jag hört innan, men denna gången tog han till sig det där med att *vända på steken*
har han aldrig gjort innan och jag hoppas han fick sig en liten tankeställare? det återstår ju så se!?

Så alla där ute
GLÖM INTE ATT VÄNDA PÅ STEKEN OCH FRÅGA ER OM DET ÄR OK ATT GÖRA EN SAK FÖR DIG SJÄLV, MEN INTE ACCEPTERAR ATT DIN PARTNER GÖR SAMMA SAK!!
DÅ ÄR DET NÅGOT SOM ÄR FEL OCH DÅ ÄR MAN SJÄLVGOD OCH RESPEKTLÖS!


bildkälla: google


en oas utav rök...

My good..jag har en fläskpannkaka i ugnen och när jag öppnade ugnsluckan för att kolla så bara väller där ut en massa rök...*HOST**HOST*HOST*.....Jag måste ha spillt någonting i ugnen för nu är hela köket rökigt och det luktar bränt, den ska få sig en rejäl uppfräshning imorgon, skuras från topp till tå.:)
Idag försov jag mig till jobb, jag hörde inte att min mobil ringde och när den sn ringde klockan 7 så var det Anette,min arbetskollega så det var ju bara stress och jäkt innan man kom iväg, men jag lyckades ändå vara på jobb till ca halv 8, men hela dagen blir på något konstigt vis sabbad när man försover sig.
Skulle egentligen börjat tvätta när jag kom hem men jag orkar bara inte idag, Inte nu när man har jobbat hela helgen, så jag får gå ut och kolla om jag kan hitta en annan tvättid. Ikväll blir det bara äta och sen krypa upp i soffhörnet och bara *vara* kanske där kommer något roligt på burken som man kan ligga och ZZZzzzzz....till :)

Fint väder har det varit idag men fortfarande ganska kallt i vinden!

Nu börjar det lukta liiite mer pannkaka här istället för rök, men det är knappt att jag vågar öppna ugnsluckan :))
men ut måste den ju!!

Ha en bra afton


liljekonvalj-doft

Jobbehelgen är över och nu är man en vecka närmare sin semester ;) nu är det bara 11 veckor kvar! Hihi..låter dock som en hel evighet! men som sagt det går ganska fort!!! Tiden den bara rusar iväg utan förvarning kan jag tycka ibland!
Helgen på jobb har gått jättebra och allt har flytit på i lagom tempo, inte så många larm heller, eller Hmmm...när jag tänker efter....så faktist inte ETT ENDA!!  men nu känns det skönt att det återigen är söndag och veta att man är ledig nästa helg och då har jag bestämt med Jeppe att åka till Ullared på söndagen,,,han,jag, becky, lisette och denise ska ta en heldag där uppe :)) Däremot har jag inte talat om för honom att det säkerligen kommer bli ASMYCKET folk eftersom det snart är påsk!!! Hmmmm....(men han förlåter mig säkert) *hehehehehe* Liiiiiiite ful måste man få lov att vara? eller???? Menar om han får reda på det så *backar* han säkert!!
Ska bli jättetrevligt att få komma till Ullared igen och jag ser det som en liten trevlig stund med mina barn+ svärdotter, och inte behöver man väl handla för flera tusentals kronor?? bara för att man är just där!?

Kan bara hoppas på att det fina vädret håller i sig, idag och igår har det ju bara varit sååå skönt med Fröken sol, dock lite kallt i luften! Men idag använde jag mina solbrillor för första gången detta året, fula förstås men jag har inte hunnit köpa några nya...få se om jag kan hitta på Ullared :)))


ME IN MY SUNGLASED!! OLD BUT NICE FOR THE EYES WHEN THE SUN IS SHINING!


Ja dom e lite sådär gammeldagsa mina brillor men det gäller ju att skydda sina ögon för fröken sol är verkligen skarp just nu när hon är så långt nere på himmlen.

Idag kom helt plötsligt Evy och Jocke på besök och då hade hon med sig en jättefin äpplekaka och tre nybakade bröd, ett grovt och två fina *MUMMA*





Jag blev såklart jätteglad och delade på bröden för att frysa in men nog ska jag allt testa både det fina och det grova ikväll med en bit ost. 
Fick även en spann med vaniljsås till äpplekakan och även den ska jag testa, så jaaaa...ni kan ju förstå vart min *bantning* har tagit vägen!! ;))) DET FINNS JU SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ MASSA GOTT SOM MAN INTE KAN MOTSTÅ!! nä men jag försöker verkligen tänka på vad jag äter och imorgon är det Måndag igen och då ska jag börja med mina påsar igen ( tror jag ) *L*

Nu ska jag upp och ta mig en ducsh och lotiona in mig med en talk som jag köpte idag på eohallen...*LILJEKONVALJDOFT* Mmmmmmm.....säger jag bara!!!


Finely Friday

Ja så var det då Fredag till slut, men som sagt jag jobbar helg och då spelar det som sagt ingen roll vilken dag i veckan det är :) ska ju ändå upp och kämpa menar jag!
Det enda jag önskar är att det ska bli lika fint väder som det var igår ( ja förutom blåsten då ) men visst var det rikktigt skönt i solen!!
Nu ska jag sätta på mig mina gympisar och sen köra iväg, så får vi se vad denna dagen har att erbjuda? :)

HA EN FIN FREDAG OAVSETT OM NI JOBBAR ELLER ÄR LEDIGA!!


my beatiful doter!

HEEEJSAN!!
det var längesen!! :) vet inte vad det är med mig men jag glömmer min blogg mer och mer? får kanske inte tillräckligt med respons för att fortsätta? eller vad kan det vara?
jaja...strunt samma...idag har dagen varit helt underbar, började med att min lilla prinsessa Denise väckte mig enligt överenskommelse


söt som en sockerärta var hon ;)
Jag körde henne och hennes vännina till Munkhätteskolan och vi gick och kollade om vi kunde hitta det men det verkade som om vi hade kommit till ödemarken?? :)
Till slut såg vi en tjej och henne frågade vi och japp, hon visste exakt var de skulle eftersom hon själv skulle dit !
Jag var tvungen att köra hem eftersom jag tvättade men Denise lovade att ringa så fort det var klart.

VÄNTA.....VÄNTA.....VÄNTA,,,,,,,,,,


Jaaa,,,,VÄNTAN var nästan olidlig här hemma, men så till slut ringde hon och sa att allt hade gått bra, Hon hade fått sjunga inför tre personer och när hon var klar hade de sagt att de var *nöjd* med henne :))
Nu kan vi bara VÄNTA OCH SE VAD SOM HÄNDER?!!

Annars idag så har jag tvättat och städat, lagat middag och tvättat håret och nu är då klockan plötsligt snart halv 8???? fattar inte riktigt var tiden tar vägen? Snart är det ju dags att gå och sova *suck*

Nu bjuder jag på en osminkad och ful Annette från idag!

kram på er!



vårkänslor!!

Ja idag och igår har man verkligen haft lite vårkänslor i kroppen samtidigt som man (jag) nog har drabbats av en släng av vårtrötthet :) i alla fall på morgnarna och kvällarna..på två dagar har jag inte hört att min mobil ringt för att väcka mig så det har lixom blivit att man har fått stiga upp i panik för att hinna i tid till jobbet.
Sen är det ju bara såååå underbart att fröken sol äntligen har börjat visa sig :) man blir genast på bättre humör.
Idag stekte jag falukorv när jag kom hem och det luktade bara sååå gott men själv har jag druckit min nutrilett, det går bra, bara jag får göra det på mitt egna vis, som idag tex,då åt jag frukost och lunch på jobbet och sen levt på nutrilett resten av dagen/kvällen.

Imorgon är jag ledig och då är det ju dags för Denise att göra sitt sångtest på Munkehätteskolan, hon är nervös nu men jag tror att det kommer gå bra för hon sjunger väldigt bra och har fin stämma :)
Jag ska i alla fall köra henne och hennes kompis imorgonbitti. Och jag tror nog att jag kommer vara lika nervös som Denise är om inte ännu mer? *hihi*

Nu börjar det svida i mina ögon så snart blir det kudden för min del.



min måltid tre gånger om dagen :)


första "lätta" dagen!

Phuu..Måndagen är avklarad och likaså min första bantningsdag :) för visst är väl måndagarna bara så fruktansvärt tröga att jobba? och speciellt då om man har varit ledig på helgen vilket ju jag har varit. Det känns annorlunda att jobba helgen och sen att även jobba måndagen, för då är man ju lixom redan inne i sitt arbete, men har man då varit ledig både Lör o Sön så tar det tid innan man vaknar till liv igen på Måndagen.
Min första bantardag har oxå gått bra och jag är stolt över mig själv som t om motstod kakorna som vi blev bjuda på när vi hade arbetsplatsträff i eftermiddag :) ( jag som älskar kakor ) *hihi* men det gick bra, bara man STÅLSÄTTER sig så går det.
Idag har jag druckit tre Nutrilettpåsar och nu för en stund sen åt jag dagens middag :)


och min middag idag bestod av en burk tonfisk, en halv burk keso, ett kokt ägg, hackad rödlök och ett knäcke med ost. Vatten till dricka! Det är allt vad jag har *tuggat* idag. Riktigt gott var det att få lov att *tugga* :))
Jag klarar inte att ENBART leva på Nutrilett, jag hade fått dåndimpen!!
Jag tänkte köra med de där påsarna varannan dag och sen ändå äta nyttigt de dagarna när jag äter. Så det ska nog gå bra, bara man inte ger upp och det har jag bestämt mig för att Icke göra!! :)
Det gäller bara att undvika dom där feliga produkterna som man oftast stoppar i sig,såsom vitt bröd, pasta.goda såser o annat som bara smakar så FÖRBASKAT GOTT!! :))
När man sen väl börjar känna på kläderna så kommer det bli destu roligare och då blir man ju ännu mer sporrad till att fortsätta.

Nu ska jag hålla kväll här hemma, kolla lite på dumburken och bara vara!


mys hemma hos L & C

Idag blev det en tur hem till Lisette för att kolla hennes och Christoffers nya soffa och gud så fin den var och §dessutom skön att sitta i, man kan riktigt fläka sig i den och bara slummra framför tvn där hemma ;) tror jag flyttar hem till dom en vecka eller två ;)))) sjukar mig och bara slappar i deras STOOOORA soffa, ja för den var verkligen ganska stor och dom kan t om fixa så att det blir en dubbelsäng utav den...men det är nog det dom har tänkt på misstänker jag, dom visste att jag skulle komma förr eller senare *hihi*

JÄTTEFIN!!!


(LISETTE FLÄKER SIG I SOFFAN)


Ni ser, domhar varsen divan att bara ligga och slappa på och sen hade de en annan del oxå som man för in där som bordet står och *vips*  så blir det som en säng!! :)
Nu börjar det verkligen likna ett hem hos dom, bara lite smådetaljer som saknas såsom tavlor och så, men det kommer ju så småningom.
Dom bjussade på god frukost i alla fall med te och goda bullar som Christoffer vart och handlat


en härlig stund att sitta där och snacka lite helt allmänt! :)
snygg lampa har de oxå ovanför matsalsbordet



Verkligen kul att se och jag älskar att se min tös trivas med sin lägenhet, Jag frågade om hon hade köpt nya kläder på sistone? Hmmm,,,men nej...det enda hon köpt har varit saker till sin lgh :)
Jag ser fram emot att få komma dit på middag så småningom, umgås och snacka och sova över och sen vakna till en god frukost :=)

Jaja, idag har det inte blivit någon middag här hemma, men imorgon får jag väl fixa till något enkelt, jag har köpt min nutrilette och den startar jag med imorgonbitti, tänkte jag skulle dricka 3 påsar om dagen, sen två frukter eller nån sallad emellan. Ska hålla på med det fram till semestern och förhoppningsvis kan man väl kanske gå ner nåt kilo? Vi får se och jag lovar att uppdatera!!


Nutrilett-Time

så var det söndag igen och nu är snart denna helgen slut *snyft* trist att helgerna går så himmla snabbt men samtidigt är man ju ett steg närmare semestern :)) något positivt i det hela.
Jag vill så gärna åka till Ullared för att bara shoppa loss ordentligt, handla en massa fina babykläder till Jeppe o Becky och andra fina saker till sig själv. Jag vet att Lisette oxå vill dit så nu ska jag bara försöka övertala Jeppe att köra, kan kanske vara lite svårt men med lite tjat o gnat så fixar jag det säkert ;))
Idag ska jag köpa hem Nutrilett


Vill gå ner ett par kilo till sommaren och tänkte att jag skulle dricka sån här varannan dag och sen äta nyttigt de andra dagarna en tid framöver.
Så är det ju varenda år..man vill gärna bli lite lättare inför den kommande sommaren.
Ska se om jag kan sticka in om Öb och se om de har? kanske är dom lite billigare än dyra konsum?
Isåfall börjar jag med det redan imorgonbitti.
Nu ska jag gå och fixa till mig och sen köra iväg.

by for now!


denise tränar


glass i stora lass!

så nice med fredag och sen veta att man är ledig hela helgen...Mmm...finns det någon skönare tanke? Jag tror knappast det :)
Men egentligen borde man ju känna sig lite friskare än vad jag gör just nu...Mår faktist lite illa och är fruktansvärt frusen, känns lite som om man har något i kroppen som inte riktigt stämmer överens med det normala! Men det går kanske över när jag har fått i mig några tuggor pizza som Denise och Fredrik är och beställer just nu.
Ja idag unnar vi oss en köbepizza ;) det var evigheter sen jag åt en sån och bara tanken kan få mig att dregla...ja i alla fall för en stund sen..Nu mår jag som sagt mest illa!
Men nu ska jag inte gnälla!!! IDAG ÄR DET JU SOM SAGT FREDAG!!! *YAMMMMII,,,YAMMMMII*  kan sova ut länge imorgon och det ser jag verkligen fram emot :))
Ska oxå njuta av en otroligt god glass som jag köpte med mig hem från jobb idag och den ena kassörskan sa
****har du smakat den där glassen EN gång, så kommer du ALDRIG tycka om någon annan glass än just DEN**** HMMM...naturligtvis är jag jättespänd på att få smaka den och om jag ska vara ärlig så var jag SÅ PASS NYFIKEN att jag faktist provtestade den på en liten tesked redan på jobb innan jag stack hem.
Mmmmmm!!! SÅ GOD!!! Den smakade sommar, och är säkerligen suveränt god en varm sommardag ;)

päronglass med marabou chocklad!








Visst ser den god ut?

Men nu kommer dom hem med pizza här, ska trycka ner en bit och se om jag kanske kan må lite bättre!


där ute öser det ner!

Såå härligt! Det smattrar som bara den på uterumstaket och jag sitter här inne i värmen och luktar go utav LDB lotion, när jag kom hem från jobb idag så var jag så frusen att jag gick direkt in och hällde upp ett hett härligt bad med massor av skum (älskar skumbad)  Satt där en bra stund och bara njöööt av det varma skummiga vattnet! :)
Tur att man har både ducsh och badkar att välja på, för det mesta blir det ju ducshen men visst är det bara så skönt att få sätta sig i ett varmt bad mellan varven?  
Denise hade tänt upp lite stearinljus så det alstrar ju värme även det :) så nu känner jag mig väldigt,väldigt avslappad och skön precis som man ska göra på Torsdagskvällarna :)) Det bästa av allt är att jag slipper ställa mig och laga mat, för eftersom det bara var Denise o jag som var hemma och åt igår så blev där ju massor kvar, så vi får helt enkelt äta lite restmat idag men det gör inget eftersom det var så gott och t om Denise som ibland kan vara lite kräsen tyckte att det var jättegott!! :)

Regnet det VRÄKER ner utanför, men jag är lika glad för det
JAG ÄR JU INOMHUS!!! ;))




hej hopp gummisnopp, nu ska jag ta och sätta på en maskin tvätt och tvätta upp jobberocken!!

pösski


rädsla för ensamheten

ucsh..jag gillar inte att vara hemma själv nu på kvällen, är nog fruktansvärt tramsig men jag inbillar mig att här finns en massa andar och annat här hemma så fort jag är ensam hemma.
Ringde Denise nyss och bad att hon snart måste komma hem, stackare...hon får lida för min skull!! Ghhaaa..
Kommer kännas mycket tryggare när denise kommer innanför dörren.
Fastän jag har Tv;N  på så tycker jag att jag hör en massa knäppande och andra konstiga ljud, men förmodligen så är det ju bara som jag inbillar mig?

ÄR JAG EN PUCKONÖTTA ELLER VAD?


fisk i kräftostsås

Såå Underbart gott och detta har jag gjort innan men det var länge sedan och såsen kan man lapa i sig utan problem :) Detta kan man ha både till vardags och till fest, väldigt snabbt och lättlagat och som jag sa UNDERBART GOTTIGT!!



Detta behövs till 4-5 pers

600-800 gram torskfile (jag hade pangaiusfileer)
400 gram kräftost
2 dl creme fraiche
1 gul lök
riven ost (mozzarella hade jag)
salt
citronpeppar

GÖR SÅ HÄR:

börja med att tina fileerna och lägg dom i en smord ugnssäker form ( jag delade mina fileer på mitten)
salta och peppra med citronpepparen på fileerna.
blanda ihop creme fraiche,kräftost och gackad lök
Bre såsen över fisken
sätt in i 200 grader i ca 20-30 minuter

servera med Tex pressad potatis och kokt broccoli.

Visst låter det enkelt? men oftast är det ju det enkla som smakar godast :)
så gör mig nu en tjänst!!!

PROVA DETTA!!!


gott i solglimten

Vaknade imorse och började tvätta med en gång, hade inte så jättemycket tvätt idag så jag blev klar ganska snabbt. solen strålade från en klarblå himmel men Brrrr...så kallt det var i vinden,inte skönt alls faktist, men ändå kul att fröken sol ville visa sig åtminstone ;)
T om Smulan föredrog att söka upp solen inomhus och lägga sig för att sola där en stund istället för att gå ut och sola sig :))




Här ligger hon och gonar sig i solen som lyste in på mattan i köket ;)

Nu har jag precis förberett middagen som idag blir fisk, bara till att skjutsa in den i ugnen när det är dags
Lättare kan det inte bli :)
Mr D har kört hem till sin mamma för ett par dagar (hjälpa henne lägga golv nu när hon blir 70 år)
Skönt oxå att få vara ifred så att man kan rensa skallen på en del saker.

Receptet på fisken kommer under kvällen :)
Nu ska här skalas potatis!!


"att leva tills man dör"

Vilken otroligt bra föreläsning jag var på idag med jobbet, i mellanåt skrattade man så tårarna flödade :)
en helt enorm människa som verkligen gjorde skäl för sig att stå där uppe på scenen
Föreställningen hette *att leva tills man dör* och den presenterades utav Lisa Karlsson, en helt otroligt färgstark människa i både humor och grimaser och hon visste absolut vad hon snackade om, Så dagen har varit helt perfekt. God mat fick vi dessutom i form av italiensk buffe.
Det ända som var jobbigt var att sitta stilla så länge som man gjorde, man är lixom inte van vid det, även om vi hade våra bensträckare mellan varven. MEN Jag är supernöjd!!
Lisette berättade att hon hade varit på samma föreställning för en tid sen, men att hon  gärna såg om det och är det bra kan jag tycka :))
Nu är jag hemma och har satt på lite pasta på spisen, har kvar köttfärssås sen innan så det får bli restmat idag.
Imorgon är jag ledig och vad tror ni står på schemat då??

Japp...TVÄTT såklart! ;)

myskläderna är på, maten är på spisen, och nu ska jag bara koppla av resten av kvällen!


vårtrötthet?

Helgen snart slut och det känns ganska skönt, eftersom man nu har jobbat hela helgen menar jag :) Nu går man mot en ny vecka och ett litet snäpp närmare sin semester,som jag kommer ha tidigt även detta året. Just nu känns det som att man verkligen är beroende utav lite ledighet, kan det vara *vårtröttheten* som har satt fart på en? man kan ju undra? för jag är extremt trött hela tiden och inte alls på humör, Jo när solen kommer fram så blir man ju genast lite gladare och på bättre humör, men jag menar *HUR OFTA VISAR SIG SOLEN*???? mycket sällan vill jag påstå!! Och tidningarna kan man verkligen inte lita på när de skriver på första sidan att *NU ÄR VÅREN PÅ VÄG OCH NU KOMMER VÄRMEN* tviiiii...säger jag bara!! dom bara LJUGER för att man ska köpa tidningen!!!  än så länge har det väl inte varit någon speciell vårvärme och inte så mycket sol heller för den delen. Mest bara grått och trist och kalla vindar!! Brrrrr....

jaja, nog om det eländiga vädret!! Idag efter jobb körde jag in till ekohallen och handlade lite lotion, schampo/balsam, stearinljus och lite annat..ville egentligen gå och kolla lite men orkade inte så jag körde hem och satte igång med maten som nu finns på spisen (spagetti och köttfärssås)  Mmm...så idag var det ingen som överraskade med middag inte ;)) efter maten ska jag gå och ta mig ett varmt bad tror jag och tända lite stearinljus och hälla i en massa bubblor och sen bara ligga där och njuta en stund, sen på med mjukisbyxor o T-shirt och bara slappa i soffan, såg faktist att det kommer en bra film på tv ett idag
*MÄN SOM HATAR KVINNOR* har ju sett den innan men den kan man mycket väl se en gång till enligt mig :)

Jag hoppas att ni njuter av er söndagkväll för det ska jag försöka göra!

tjingeling
från lilla mig.



middag på bordet :)

Idag när jag kom hem så blev jag verkligen glatt överaskad...MATEN STOD PÅ BORDET..tjooohoo..det var så skönt att bara komma hem från jobb och sätta sig för att äta istället för som jag brukar, ställa mig för att fixa till middag :) och änglarna i detta drama ver inte mindre än Denise och hennes pojkvän Fredrik..de hade fixat ihopa stekt kycklingfile, råstekt potatis,sallad och god kall vitlökssås MUMS vad gott det var och verkligen en kär tanke bakom det hela. Sånt där uppskattas verkligen och det fick dom såklart veta oxå.
Efteråt stack de upp till dyra konsum för att handla chockladpudding och vaniljsås, det var dom såklart värda efter den middagsprestationen! ;)
Nu är jag helt slut i planeten och det kommer nog inte bli någon sen kväll för mig misstänker jag, går jag in och sätter mig och kollar tv så tror jag nog att jag kommer att slocka ganska snabbt.
Denise och Fredrik badar i tunnan där ute just nu Brrr...fryser bara jag tänker på det, men det verkar vara skönt enligt dom eftersom de har suttit i en ganska bra stund nu .
Nu ska jag i alla fall hålla kväll och ändå sätta mig i soffan en stund
Hoppas ni har en skön Lördagkväll.

bye bye


halv människa.

Sitter här nu klockan 21:50 och funderar starkt över livet i fråga, Vad sjutton har jag gjort för att FÖRTJÄNA vissa saker i mitt liv? Jag vet inte? jag kan lixom inte komma på något.
Ikväll har jag i alla fall kommit till INSIKT med att jag inte kan ha det som jag har det just nu med vissa saker.
VAD, behöver jag inte gå in på just nu utan det kommer väl förr eller senare.
Samtidigt som jag känner mig ledsen ända in i skälen så känns det ändå enormt skönt att ÄNTLIGEN VETA!
OCH NU ÄNTLIGEN kan jag göra slag i skaen som jag egentligen har funderat på en ganska lång tid. NU FÅR DET HELT ENKELT BÄRA ELLER BRISTA!!! som man säger :)

Nu vet jag att det kommer bli en jobbig tid framför mig men jag får helt enkelt ta det, hellre det än att leva på sådana förhållanden som finns just nu i detta läget.

Idag känner jag mig som en halv människa men samtidigt känner jag mig väldigt stark och Motiverad, ja svårt att förklara egentligen.
Jag hoppas att mina barn stöttar och puffar mig i denna saken och det tror jag faktist att de gör.

Jag vet inte vad det är med mig? egentligen borde jag gråta och ha mig men nej...inte ens det kan jag?
är jag helt plötsligt känslolös? eller vad är det frågan om?
Men nej nu är det inte fel på mig!!!!

Nu blir det ändring!!!

puss o kram vi ses kanske på stan :)


dejlig rosa...Del 2

Hemkommen från jobb och frusen som bara den, men är det konstigt med tanke på detta rent ut sagda ***SKITVÄDER***???? Att det aldrig kan bli lite värme? Jag är så förbaskat trött på detta blåsande och gråa väder! Det var ju fint nu i helgen men kallt som attan!! och solen...ja hon tittade ju inte fram sådär jättemycket som de egentligen lovat! Jo  kanske i Norrland?, men vad har vi för glädje av fröken sol ända där uppe? 

JAJA..nu har jag nyss slängt ihopa en snabblagad pizza med färdig deg och med gott pålägg på så nu ska den strax skjutsas in i ugnen.

Förresten så hittade jag låten igår på you tube som denise ska provsjunga 

*jag vet en dejlig rosa*

oxå då en nyare version med Robbyn

*Jag vet en dejlig Rosa*

Idag när jag kom hem så låg där ett litet kuvert i brevlådan med Denises Namn på och jag såg att det var från Heleneholmsskolan, kunde ju inte bärga mig för att öppna det trots att hon inte var hemma.



Det visade sig vara typ ett prov som hon ska komma dit och utföra utav den anledningen att det kan ge bättre tur att sen komma in på Linjen.
Hon ska typ provsjunga inför en jury och då får hon sjunga en valfri låt plus en låt som *de* bestämt och den låten heter *jag vet en dejlig Rosa*



Jag vet inte ens vad det är för en låt och det vet nog inte Denise heller, men hon får helt enkelt gå in till sin musiklärare och försöka göra upp en plan med henne.
Denise är ju som sagt inte så duktig på noter och sånt utan hon tycker ju bara det är kul att sjunga.
Men det kan ju vara en liten erfarenhet för henne och just det där med att sjunga inför en jury och visa vad hon går för, kan ju stärka självförtroendet något enormt!
Lisette har lovat ställa upp och följa med henne den dagen så att hon har någon med som kan *stötta och puffa på*
Men som sagt...det första hon måste göra är att snacka med sin musiklärare så hon kan få rätt på texten till Rosa sången och öva in den, samt att hon måste träna på en annan låt som hon kan tycka om.

Man kan bara hoppas på att det går bra! :))


Enkel variant på Dillkött!

Ja egentligen ska man väl använda kalv eller lammkött när man gör Äkta dillkött? men varför ska man alltid komplicera till allting om man nu kan göra det lite lättare för sig men ändå få den där härligt goda dillköttssmaken?
Detta recept hittade jag inne hos www.ensidamedmat.se  och jag ångrar verkligen inte att jag testade detta!!!
SÅÅ UNDERBART GOTT!!!  smakade precis så som jag minns att jag ätit dillkött innan ;))



Detta behövs till 4-6 portioner.

1 kg fläskkött ( jag använde 600 gram fläskfile, 2 kycklingfileer och 2 benfria kotletter )
1 paket frusen dill ( finns i frysdisken i de flesta affärer)
8 dl vatten
2 1/2 kött eller kalvbuljongtärningar (jag hade kött)
5 dl grädde
ca 2 msk ättika 12 % ig
ca 3-4 msk strösocker
salt och vitpepper
maizena för redning ifall såsen är tunn.

GÖR SÅ HÄR:

Börja med att skära köttet i lagom stora bitar
bryn köttet snabbt i en stekgryta



( här saltade och pepprade jag en aning )

När köttet har brynts klart så häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna
låt koka i buljongen i ca 40 minuter, (skumma av om det behövs)



(köttet i buljongen)

Häll sedan i grädden och smaka av med ättika,socker,salt och peppar
låt sjuda ytterligare en stund och häll slutligen i dillen.
ev får man göra en redning på maizena och kallt vatten för att få såsen lite tjockare.

SÅÅÅ ENKELT OCH SÅÅÅ GOTT OCH KÖTTET SMÄLTER I MUNNEN PÅ EN!!

SERVERA MED KOKT POTATIS/ KOKT RIS OCH KOKTA MORÖTTER


Semladag Idag!

Nåå,,har ni käkat några semlor idag????
För idag är det faktist SEMLANS DAG för er som nu har missat det :)
Inte för att jag själv har ätit en endaste semla detta året och jag tror inte det kommer bli så många heller!! Jag ¨får nämligen ont i mina tinningar utav att äta semlor, ja det börjar alltid först i tinningarna och sen sprider det sig som rena MIGRÄNEN!   så NEJ TACK!!! jag tackar för mig och säger bestämt NEJ till semlor eller andra bakelser med mycket grädde på! MEN VISST ÄR DOM FINA ATT TITTA PÅ!!!?? ;))

Idag blev det lätt middag här hemma



lite småplock såsom knäckebröd med gott pålägg, stekt wienerkorv, tomat, fetaost, oliver, senap,ketchup,dressing och den där gröna saken som ligger bakom tomaten? Hmmm....kan inte komma på vad den heter.
Ja gott var det och lagom denna kväll.
Nu däremot e jag jättesugen på något sött!! Men jag har inget hemma och det är väl kanske lika bra det eftersom jag har bestämt mig för att hålla igen på vissa godsaker i veckorna. :))  ( Ni vet.....Nu inför sommaren ) *hihi*
SÅ LÅTER DET JU VARJE ÅR!!! OCH SÅ ÄVEN DETTA ÅRET!!!

Nu dags för
***halv 8 hos mej***

CHIAO AMIGO! ;))


städ o tvätt på schemat

Idag är man ledig och vad hittar man på då måntro????

Självklart så städar och tvättar man!! ;)) VAD ANNARS????

men solen lyser ju och då känns det bara lite kul att städa faktist, konstigt att solen kan påverka en så mycket som den faktist gör, man blir ju med ens mycket piggare och på bättre humör när lilla fröken sol visar sig på himmlen :)
Hade MASSOR av tvätt eftersom jag missade min tvättid igår morse, så jag tog en changs imorse och sprang ut och kollade om där var ledigt och jag hade TUR!! från 9 till 16 kan jag ha tvättstugan så nu har jag rensat ihop ALL smutstvätt...inkl alla sängkläder! Härligt att bli av med all tvätt som bara legat och väntat på att få bli rent :)

Nu ska jag ta och dammsuga av här och torka av golven, sen ska jag fundilera ut vad jag ska fixa till middag, är sjukt sugen på Dillkött så vi får väl se om det kanske blir något sånt?


(min älsklingsljusstake som jag fick av Lisette i julklapp) den har fått brinna en hel del mörka kvällar här hemma!!


18 år

idag bär det av till ett 18årskalas



Brossans äldste fyller hela 18 år, gud vad tiden går snabbt!! Man hinner inte riktigt med kan jag tycka.
Strålande sol även idag och inte den där våldsamma blåsten som vi hade igår.
Men som sagt, jag hinner inte sätta mig och njuta av någon sol just nu eftersom jag ska in och tvätta håret och fixa till mig, måste ju iväg till B&W oxå och fixa ett presentkort inne på Jack & Jones :) där har dom många fina killkläder, och jag tror det kommer att uppskattas utav Toni.


strålande...


Väder idag!! man kan bara Njuta och vara glad! Ville att Jeppe skulle komma hit men han var nog inte riktigt pigg på det eftersom han tvättar idag. Tycker bara så synd om honom att han ska sitta där hemma själv en lördag. Men han vet att han är välkommen precis när han vill!
Nu ska jag ta en promenad upp till Dyra konsum för att inhandla till dagens middag som kommer att bestå av kyckling,pasta och sallad. En rätt som jag haft innan men som man mycket väl kan ha flera gånger om ;) eftersom det var sååååå underbart gott!! självklart kommer recept sedan.

Hoppas ni njuter lika mycket som mig utav solen och värmen som den utstrålar ;)


avslappat och skönt!

FREDAG och helgen har precis börjat!! såå harrrrliiiiigt,så haarrliigt!!
Sitter här och småsmuttar på ett glas vitt vin som faktist smakar skapligt gott

,
california ett torrt vitt vin med fruktig och syrlig smak, Mmmm...inte alls dumt faktist, absolut inte det där söta som klibbar fast i munnen på en så fort man tar en klunk, lite kul oxå att prova på olika sorter :)

Känns så jätteskönt att man nu har hela helgen framför sig och jag ska verkligen NJUTA men innan jag kan börja njuta fullt ut så måste jag bara gå upp och ta mig en skön ducsh, smörja in mig med en go lotion och sen sätta på mig *slappekläder* ÄLSKAR att gå med slappekläder hemma,finns nog inget bättre än det och sen bara veta att man kan sitta uppe hur länge som helst och man kan gå och fixa och dona här hemma hur man vill och man kan se ut som man känner för,
BORT MED SMINK...PÅ MED MYSKLÄDERNA...SMUTTA PÅ LITE VIN...LAGA LITE GOD MAT I LUGN TAKT
HELT ENKELT BARA HAAAARRRRRLIIGT!!!

Ikväll blir det detta till middag


en typiskt enkel rätt en fredag när man bara vill flukta runt och se allmänt avslappad ut :))


Vår!! var är du?

Brrrr...Idag har det verkligen varit rått och kallt ute, man blir lite deppad på detta kalla vädret och speciellt då när man läste första sidan på tidningarna förra veckan
*NU ÄR DET DAGS ATT BÖRJA MED SOLGLASÖGON, FÖR NÄSTA VECKA KOMMER SOLEN OCH VÄRMEN*
Ghhhaaaaa..Vilket struntprat!!! blir ganska sur inombords, jag har inte sett en gnutta sol på hur länge som helst och ingen vidare värme har det varit i veckan heller!! Man kan helt enkelt inte lita på dom där vädergubbarna.
Det värsta är att det tar så lång tid att få upp värmen i kroppen även när man har kommit hem, man lixom går och småfryser hela tiden och just nu är jag så trött på Kyla.
Sitter just nu under filten och ändå fryser man *SUCK*
Känns skönt att det är sista dagen på jobb imorgon sen är jag långledig *tjooohoo* ;)) och denna helgen ska jag njuta fullt ut och försöka ta tillvara på dom lediga dagarna,men oftast har man längtat så mycket efter sin lediga helg att man är trött när väl helgen infinner sig.
Nu ska jag gå och fixa mig en kopp te och bre två knäckemackor,Jag gjorde ju pannkakor när jag kom hem men jag är inte sådär jätteförtjust i det så jag avstod att äta, så är faktist lite sylten nu.

Håll tummarna att solen tittar fram imorgon!!


Annettes köttgryta

Ja jag måste ju kalla denna grytan som jag gjort idag för *något* och vad passar väl då inte bättre än just Annettes köttgryta ;)
Jag fixade ju till denna grytan utan något som helst recept och den blev faktist god T om *L* Nu kommer jag inte ihåg exakt hur jag gjorde men på något ungefär kan jag ju berätta.
Det var ju egentligen meningen att jag skulle fixa ihop en biffstroganoff men så när jag väl stod där vid spisen så tänkte jag *NEPP...jag testar att göra en annan gryta utan den där stroganoff smaken*
så sagt och gjort så testade jag mig fram och det blev verkligen lyckat!! STOLT!!

detta hade jag i

700 gram ryggbiff
1 röd paprika
1 burk champinjoner
1 gul lök
1 1/2 tsk sambal olek
1 1/2 dl creme fraiche
ca 3 dl grädde
kinesisk soja
lite tomatpure
1 burk babymorötter
salt,vitlökspeppar
guldsoja för färgens skull

börja med att hacka lök,strimla paprikan och skär svampen i mindre bitar



strimla sen köttet



Börja med att bryna köttet i en stekgryta och salta lite
när köttet är brynt så häll i resten av hacket och låt alltsammans bryna en stund tillsammans, här kryddade jag även med vitlökspeppar och liiite mer salt
När allt är brynt så hällde jag på vatten så att det nästan täckte ingredienserna,låt allt småputtra ca 10 minuter
därefter hällde jag i creme fraiche och grädde..sen kinesisk soja,sambal olek, tomatpure och morötterna..Låt puttra på svag värme tills det tjocknar en aning..smaka av och se vad som mer kan behövas. Jag testade mig fram och det blev god smak på grytan, har som sagt inga exakta mått.



jag hade kokt ris och broccoli som tillbehör och grytan räcker till 4-6 portioner!
*SMASKIGT* för att vara gjord av mig och utan något Recept ;))


urdålig kvalite

Sitter och kopplar av framför tv.n just nu och småkollar på * PÅ LIV OCH DÖD * ganska spännande ibland och efter detta kommer *mannen som talar med hundar*  ett bra program det oxå och han är grymt duktig på att kunna tyda hundarnas språk :)
Idag blev det en god middag, dubbelpanerad fläskytterfile,pommes,broccoli och beasås


nästan lite som en helgmiddag men går väl lika bra en Tisdag som en Lördag ;)
Imorgon ska jag ha biff stroganoff och jag har plockat fram lövbiff från frysen, har faktist aldrig gjort stroganoff på lövbiff innan men det ska säkert gå bra!! Jag får göra på samma sätt som när jag gör korv stroganoff helt enkelt!
Nu ska snart Denise komma hem och jag måste få henne till att lägga sig i tid ikväll eftersom hon ska vara hos tandläkaren redan 7:45 imorgonbitti, så hon får helt enkelt stiga upp innan jag åker iväg till jobb.

Nu ska jag fortsätta koppla av här i min myspysiga soffa ;))
ha en skön Tisdagkväll


en jättedålig bild från idag via min vebkamera..Grrr...(det är det enda negativa med min nya data)


nyfrissad

Nu är jag hemma igen efter att ha varit hemma hos mamma och Nisse hela dagen sen klockan 9 imorse.
Vi käkade frukost tillsammans som blev ägg o sill och smörgås, Nisses egna sillsorter och hans egna inlagda gurka :) smakade underbart och det är alltid trevligare att sitta tillsammans med andra när man äter frukost.
Mamma fixade håret på mig och  jag blev nöjd.
Sen innan jag körde hem så körde jag in om coop extra och storhandlade hem lite mat, så nu kan man titta in i kylen igen utan att få den där känslan av att kunna försvinna in i kylskåpet ;) och ja nu ska jag laga lite middag här hemma som vi egentligen skulle haft igår men som inte blev av eftersom vi hade sånt problem med internet.
Sen lär det bli soffhörnet resten av kvällen har jag en känsla av! 
 


RSS 2.0