Migrän

Vaknade inatt av att jag hade en dundrande huvudvärk och samtidigt av att smulan gick och jamade här hemma vilket hon ALDRIG brukar göra på nätterna annars..till slut värkte det så mycket i mitt stackars huvud att jag var tvungen att stiga upp för att leta upp en alvedon eller treo eller precis vad som helst!!!
Tror ni jag hittade nåt????
Ghaaaaaaaaa...höll på att bli vansinnig och mer vansinnig blev jag av att smulan hela tiden bara ville ut!
Jag tog tag i henne och satte henne i sin låda ett antal gånger, men nädå..hon vägrade göra på lådan så till slut gav jag helt enkelt upp min kamp mot henne..öppnade dörren och hon sprang ut i svarta natten. Aldrig förr har hon varit ute på natten men antagligen var hon så nödig att hon endast ville göra det utomhus så ja jag orkade helt enkelt inte lyssna på hennes jamande! Gick o la mig igen och försökte sova men det funkade knappt..hela huvudet kändes som om det skulle sprängas i tusen bitar, klockan 6 gick jag ner och lyfte luren till jobb och sjukade mig..GLAD att jag gjorde det eftersom jag aldrig i livet hade klarat att jobba med en sådan huvudvärk.
Därefter lyckades jag somna för en stund men sen nästan sprang jag upp till Apoteket och köpte ett rör med alvedon
NU KÄNNS DET BÄTTRE!
fyyyy fabian för att ha Migrän...dom som aldrig haft det kan nog inte fatta vidden av hur ont det kan göra!!
man tål absolut ingenting...inga ljud..inget ljus och man vill bara ligga ner i ett mörkt rum, Imellan åt mår man ju t om illa så ont det kan göra. Ucsh det var hemskt, men som sagt nu känns det bättre och jag håller på att laga middag här hemma så det luktar ljuvligt i köket :))
vad det blir återkommer jag med senare.


Bilden är från i sommras nån gång men så här har jag legat nästan hela dagen idag!

goafton i stugorna

Sitter här just nu och har nyss tvättat håret och det är inlindat i en handduk med massa balsam


Och under tiden jag väntar på att få skölja ur balsamet så tänkte jag att jag ju kunde skriva ett litet blogginlägg :)) I brist på annat? !!
Nä men det är ganska trist att bara sitta och vänta på att tiden ska gå och då kan man ju lika bra göra något under tiden :)
Idag har dagen varit lång på jobbet men det är väl för att man känner sig lite sådär halvkass...min förkylning finns där men den vill inte riktigt bryta ut ordentligt...Täppt i näsan och ont i halsen om vartanannat,Bättre att det bryter ut ordentligt istället för att gå och vara småförkyld hela tiden!! JAJA...vad ska man göra?

Precis oxå försökt att ge mat till djuren men som jag nämnde igår så är det minsann mer än Denise i denna familjen som är bortskämd!! Hmmm...den där lilla Frk SMULA är inte ett dugg bättre hon!!!
Hon bara fnös på nosen och vände huvudet åt andra hållet nu när jag la upp mat i hennes tallrik..sen gick hon försiktigt fram och luktade på det för att sen bara fnysa ytterligare en gång och hoppa ner och gick direkt ut genom kattluckan!!!!!! Ghaaaaaaaaaa.......gissa om jag bara gapade stort!!!?
DJÄDRA BORTSKÄMDA SMULA!!
Hon är van vid att få pussi marinade men nu är liksom just den maten slut precis överallt ( kanske jag som handlat upp all den maten till smulan) ? och Givetvis får man ju då köpa något annat...MEEEEEEEN....det kvittar lixom vad jag än kommer hem med, så bara fnyser hon, ja ibland har det hänt att hon tar en eller två tuggor men sen ICKE SÅ NICKE!! Hon VÄGRAR!!

Tacka vet jag Felle!! han äter det han blir bjussad på..han e tacksam för ALL MAT HAN!! ;))) 

är det jag som skämmer bort dom eller vad är det frågan om?

Denise 16år



Väckte tösabiten klockan 9 på morgonen och då hade hon ändå varit uppe en halvtimme innan typ ;( så ja hon fick gå och sova igen och låtsas att hon sov :)
standardrutinen här hemma är ju att man vaknar och sjunger för dom som fyller år, fixar kaffe och en smörgås och tänder upp lite ljus.
Nåja hon blev glad för sina presenter i alla fall och det är det viktigaste! Jag var LIIIIIITE RÄDD att hon skulle RATA sina presenter eftersom jag vet att denise är väldigt speciell och lite bortskämd...Inte alls som jeppe o Lisette som uppskattade vad dom än fick och dom var verkligen tacksamma för sina presenter! Fröken *sessa* däremot är född med silversked i munnen kan man nästan tro?!
Men nädå...hon blev faktist glad för det jag hade köpt till henne, och såklart så blev jag jätteglad över att se att hon blev nöjd! Sen vet jag ju inte om det var ett spel för gallerian? men isåfall får det vara det!

Här e lite bilder från hennes dag i alla fall!


16 ÅR OCH GIVETVIS EN *STJÄRNA*


snyggt smink fick hon och fina diadem ;))


WOW.....vilka LÄPPAR man får av detta läppstift! :)



Redo att möta släkten på gott och ont! ;))


Denise och lilla Wilma <3<3<3



Kusinerna Benjamin och Tony


Denises mormor och denises brorsdotter <3


Denises ÄLSKADE STORASYSTER Lisette.

Tack alla för en fin dag!

Lisette 23 år

Ja igår direkt efter jobbet så åkte vi hem och grattade Lisette på hennes födelsedag, jag hade köpt fina vinglas till henne som hon önskat sig från lagerhaus..6 st fick det bli, sen fick hon ett par värmetofflor som liknade en katt :)) Ja smulan ska vara med överallt menade hon ;)) oxå fick hon ett par små söta örhängen.
Hon verkade bli nöjd med presenterna i alla fall och det är ju det som är det viktiga!



Hon hade stått och fixat till fina goda snittar som hon bjöd på :)



Riktigt duktig är hon :)

Nu ska jag strax ut och försöka hitta nån present till Denise oxå för imorgon är det ju hennes tur att fylla år.
Och henne är det lite svårare att handla till för hon är så bortskämd och tror att man har råd till precis vad som helst, som nya datorer t ex.. :))

presenten avklarad

Sådär ja, nu har jag varit och handlat present till Lisette och det handlade jag på Mobilia!!! och HERREJISSES vad dom har ändrat om där vid parkeringen..kände knappt igen mig ;) men det har blivit riktigt fint faktist! och det är så skönt att ha alla affärer på ett och samma ställe så jag tror faktist jag ska satsa på att handla även julklapparna där..finns ju många ställen att välja på! :)) ja jag hittade faktist någon julklapp oxå och det är jag glad för..men jag är LÅÅÅÅNGT IFRÅN KLAR!!
Sen så köpte jag en jättesöt tomteklänning+ luva + spetsstrumpbyxor till Wilma som hon ska ha på sig på självaste Julafton :) Kommer bli så söt i det!
Nu längtar jag lite till imorgon när man ska hem och gratta Lisette och jag hoppas verkligen att hon kommer bli glad för presenterna!!
Sen ser jag fram emot Lördag, då kommer jag gå och småmysa här hemma och sätta upp stakarna i fönsterna och ev förbereda det jag kommer bjuda på när Denise fyller år? vet inte än vad jag ska göra men *något* lär det bli i alla fall :)


Klänningen och luvan till Wilma ;))

Längtar efter att få se henne i detta :)

Snart iväg...

Nu ska jag strax ta mig en promenad bort till mobilia och förhoppningsvis hitta någon liten present till dottra Lisette. Ska barA gå och möta upp en vt som har varit på dagverksamhet och få honom att byta kläder.
Så skönt att veta att det är fredag imorgon men jag har full rulle där hemma oxå, men då e man i alla fall hemma. :)


korvstroganoff

åhh så blev man mätt i lilla maggen idag oxå :)  och idag blev det korv stroganoff och det smakar ju alltid lika gott


Till min stroganoff idag hade jag

800 gram falukorv
1 röd paprika
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
3-4 dl grädde
några svarta oliver
vatten
2 msk chilisås
1 tsk sambal olek
tomatpure
salt och vitlökspeppar

Skiva korven i stavar
hacka paprikorna
skiva vitlöken i mindre bitar

bryn korv,parika och vitlök i en stekgryta
Häll på vatten så att det knappt täcker och låt puttra en stund
Häll sedan ner cremefraiche,sambal olek, chilisås och kryddor
och rör i lite tomatpure
sedan grädden
Låt puttra på svag värme tills riset är klart..
jag hade även i ett par svarta oliver som jag hade i kylskåpet.

Blir ganska mycket mat men det är bara bra så fick man ju en matlåda med sig till jobb imorgon :)) och eftersom jag ska ut och handla presenter direkt efter jobbet imorgon så blir det bra med lite varm mat på jobbet.

Ja nu fyller ju snart både Lisette och Denise år så det är full rulle och jag vet ABSOLUT INTE vad jag ska handla till dom?  men Mobilia har ju ganska många affärer att välja på så det får bli där imorgon som jag kommer att gå och leta o leta o LEEEETAAAA!! Kanske jag t om hittar en och annan julklapp? :)) vore ju bra isåfall...så är man ett steg närmare julklappshandlingen ;)) ska ju försöka undvika den där värsta julklappsstressen som jag brukar vara med om VAREVIGA JUL! *Phuuu*  men så har jag ju sagt innan :)) och oftast blir det ändå att jag är ute i sista minuten!
Man lär sig tydligen ALDRIG VISSA MISSTAG!!!

Nu ska jag kolla efter nåt att bjussa på under söndagen då Denise fyller 16.



MMM-DAG

Igår var jag på MMM-dagar vård och omsorgsdagarna på Kockums fritid hela dagen och det var jättetrevligt..tre olika seminarie fick man komma och lyssna på .
Jag,Mona och Eva hade bl.a valt att lyssna på
  • vägen tillbaka
    handlade om en tjej som hade fått en hjärnblödning som ung och som sen kommit tillbaka till livet mycket på grund av sitt hundintresse
sen handlade det om en kille som hette Andreas som råkade ut för en svår bilolycka när han var 16 år gammal
han låg i koma i 5 månader och han var svårt skadad. Fick börja om sitt liv helt och hållet..både med att själv kunna andas,börja prata på nytt, lära sig gå på nytt mm..mm....Jätteintressant var det och en väldigt kär kille.
Man fick sig en liten tankeställare om hur snabbt livet egentligen kan förändras..från ena minuten till nästa!

sen lyssnade vi på den goda måltiden
och sist våld i relation men helt klart var seminarie Nr 1 allra bäst :)

som avslutning fick vi kolla på komikern marika carlsson


såå djäkla rolig och man skrattade så tårarna flödade :)))

En trevlig dag med andra ord.



Tidigt på morgonen utanför kockums Fritid!



Philadelphia kycklinggratäng

ca 4-5 port

INGREDIENSES:

1 grillad kyckling
1 purjolök
2 pkt bacon
250 gram philadelphiaost
5 dl grädde
1-2 msk chilisås
lite riven ost
4-6 port ris

GÖR SÅ HÄR:

rensa kycklingen,hacka och lägg kött i en smord ugnssäker form.
hacka bacon och purjolök och fräs detta i en stekpanna
lägg i purjo och baconfräset bland kycklingen och blanda om.

Värm upp gräden och smält ner osten i grädden...salta och peppra (tänk på att inte salta för mycket då baconet är ganska salt i sig)

strö över lite strimlad ost över kycklinghacket
häll över såsen så att det täcker allt
In i ugn 225 grader tills det blir gyllenbrunt.
servara med god sallad och ris

YAAAAMMMMMIIII!!!



SÅÅ GOTT!!!

sista lediga dagen

SUCK...ja idag är det min sista lediga dag och veckan har bara rusat iväg, men det har varit otroligt skönt att bara vara hemma och kopplat av, ja lite nytta har jag ju gjort oxå genom att sy mig nya gardiner till mitt sovrum som jag är himmla stolt över :)
Nu ska man upp och jobba igen imorgon och inte ledig förrän på Onsdag..sen nästa helg blir det full rulle då både Lisette och Denise fyller år...lagom till första advent :))
Måste ut och handla presenter men har inte den gnuttaste aningen vad jag ska köpa till dom...Ucsh...det är så mycket nu i november-december så jag håller på att bli DING!!
Men så är det ju varje år så man borde ju vara van..men detta året fyller även Beccy min svärdotter 20 år så det blir ju att man får gratta även henne på den stora dagen.

Idag är Denise hemma från skolan, hon hade mensvärk och istället sitter hon och pluggar inför ett prov på Måndag
Kunde inte låta bli att ta ett foto på henne,,,för det ser inte klokt ut att sitta och plugga på det viset :))


med full mondering!!! Först satt hon enbart med mössan på huvudet och sen rätt vad det var satt hon både med mössa och kapuchong plus en stor halsduk!!!
Herregud...man kanske håller tankarna på plats om man har mössa på sig?? :))
Man kanske borde skaffa sig en mössa och gå omkring med den hela dagarna ...ÄVEN INOMHUS DÅ? haha..
ja se dagens ungdomar!!!

Nu ska jag strax upp och handla inför dagens middag, annars ska jag bara ta det lilla lugna idag :)

mina gardiner är på plats

:) ja nu ÄNTLIGEN är dom upphängda och som jag nästan visste i förväg så blev det hur fint som helst!!




syns kanske inte så jättebra eftersom det är mörkt, men det blev himmla vackert i alla fall och nu när jag får lön nästa gång så ska jag köpa bädd sätt i samma mönster, för mina gardiner är egentligen ett påslakan :) som jag köpte på Ikea sist...billigt och bra och lätt som en plätt att göra om till just gardiner :)

JAG ÄR HELNÖJD!!


dagen idag

Phuuu vilken dag, blev inte alls som jag hade bestämt mig för...jag skulle ju stiga upp tidigt och syssla med mina gardiner men ICKE...jag vaknade inte förrän närmare halv 11...Jisses...hur kan man sova så länge?
Hela dagen blir ju typ fel när man vaknar så sent!
I alla fall så hade jeppe skrivit om de kunde komma en stund och dricka kaffe och visst gjorde dom det *JÄTTEKUL*
MEN sen därefter har det lixom inte blivit så mycket mer, Jo jag satte mig faktist och nålade upp mina gardiner

Så imorgon ska jag verkligen försöka få upp mina gardiner i sovrummet! Tror att det kommer bli JÄTTESÖTT i mitt sovrum..har redan testat med en länga och bara det fick det att se såååååååååå LJUVLIGT ut! Lovar att ta bild när allt e klart! :)




lite bilder på fina familjen


Lilla familjen :) <3


Farmors lilla Goding! <3


Två sötnosar <3


Lilla rulltårtan <3



JA VAD SKA MAN SÄGA?
JAG ÄR EN STOLT
MAMMA
SVÄRMOR
OCH
FARMOR

LOVE THEM!

fint besök strax :))

Jag skulle just till att påbörja mina gardiner när mobilen ringer och det är jeppe :)) han frågade om jag hade något för mig? såklart sa jag nä..eftersom jag i mitt sjätte sinne fattade att dom hade tänkt komma hit en stund :)
Mycket riktigt....han frågade om jag hade lust att bjussa på en kopp kaffe och självklart ville jag det, men han fick köpa kaffe o mjölk med sig för inget av det hade jag hemma..så får han självklart pengarna när han kommer!!
Ja så nu sitter jag bara och väntar på att de ska dyka upp och jag är så glad..för nu får man träffa Wilma ytterligare en gång denna veckan :)) kan det bli bättre?

Mina gardiner får allt vänta en stund till...har ju hela eftermiddagen och kvällen på mig! :)

känslor!!

jag älskar denna låten!!! vem e väl JAG som kan styra o ställa? jag bara ÄLSKAR LÅTEN. idag tackar jag för mig GONATT

Slöar i soffan

Skriver via mobilen igen eftersom jag såg att det funkade bra :) Så skönt att bara sitta i soffan och koppla av och kolla på filmen som de visar på tv 9.
Har ju haft fullt upp hela dagen idag med tvätt,städ, och matlagning.. Tiden har bara rusat iväg.
Imorgon hoppas jag att jag kan ta bilen så jag kan köra till Ikea för att handla mina gardiner, annars får jag köra efter att mr D slutat jobb.
Känner så för att sy på min maskin och vad passar väl inte bättre än gardiner då? ;)
Jaha..nu ska jag fortsätta koppla av o kolla klart filmen.


lax i dillsås

Så nu är man mätt och belåten även denna Måndag :) har nyss gjort en laxrätt som jag har haft innan, men den är så god så den kan man göra många gånger om :)) och till det så gjorde jag blomkålsris istället för vanligt ris :) smakade hur gott som helst och är ju ganska nyttigt oxå :)



Till 4 portioner:

4 laxfileer
4 dl grädde
3 msk majonäs
i knippe dill
salt
citronpeppar

Börja med att smöra en form, salta och citronpeppra laxen och lägg dom i formen
värm ugnen till 225 grader och sätt in laxen i ca 12 minuter
gör under tiden iordning såsen på grädde,majonäs och dill och häll den över laxen
In i ugnen igen i ytterligare ca 10-15 min.

Blomkålsris:

1 stort blomlålshuvud
salt

koka upp rikligt med vatten i en kastrull, salta.
riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn


När vattnet kokar så lägg i blomkålskrosset och låt vara i vattnet 15-20 SEK
häll av vattnet i en sil och servera direkt med laxen

Jättegott var det och ett bra allternativ istället för potatis eller ris, nån gång ska jag även testa med köttfärssås!! typ istället för pasta :))

Denna middag är jättelätt att göra och det går snabbt som attan  att fixa till :)

Nu ska jag kolla igenom lite recept och se vad man kan hitta på för gottigt imorgon :)

Min frukost

Provar att göra ett blogginlägg med min mobil, vet inte om det funkar? Nu har jag nyss ätit frukost och ska snart ut i tvättstugan . E ju ledig idag men har Annars sem hela veckan :) underbart..ska till ikea en dag för att handla gardiner till mitt sovrum. Vet exakt vilka jag vill ha ;)


på middag hos Lisette

Ja idag har vi varit på middag hemma hos Lisette och det var jättetrevligt och MYCKET GOD mat bjöd hon på :) Inte visste jag att min dotter var så 'HEJ* på att laga mat ;) men det var verkligen uppskattat!! och jag tror jag ska be om receptet på den goda såsen hon hade fixat till :)


så här fint hade hon dukat :))


Och detta goda bjöd hon på, ugnsstekt fläskytterfile, potatisgratäng,sallad och mango chutneysås
Mmmm...såå gott!

Fick även se lilla Wilma igen ju och gud vad stor hon har blivit, man märker ju mer när man inte träffar henne så ofta, Hon är mer *MED* nu om man säger så..ler och gråter om vartannat och pigg på att vara med på vad som händer runtomkring henne :)


en liten bekymrad liten rulltårta..nallen hon sitter med fick hon av mig idag, det är en spelnalle som jag köpte till henne i Ullared :)


haha..ojjj så nyfiken man kan vara!!


jeppe med lilla rulltårtan! :)

Verkligen en trevlig dag och tack Lisette för himmla god mat och för kläderna :))
Glöm inte att rensa vidare!! *hehe*

varför gråter inte Emma?

Idag ska jag påbörja att läsa en bok som jag fick låna utav Lisette, hon sa att den var jättebra och gripande och mellan varven tyckte hon det var jobbigt att läsa den, det har blivit väldigt lite läsande för mig de senaste åren TYVÄRR, för jag gillar egentligen att läsa..väldigt avkopplande om man kan hitta en bra bok :)) och jag tror att jag kommer att tycka om denna faktist.
Jag kommer ihåg när man gick i skolan..jag läste alltid böcker..mest var det ju förstås kärleksromaner eftersom man var i tonåren och levde sig in i bokens huvudperson många gånger..sen när man fick barn så blev det där med att läsa mindre och mindre till att helt ebba ut. Man tog sig lixom inte tid eftersom man alltid blev störd på ett eller annat vis. Idag är ju ungarna utflugna och Denise är ju stor nog att veta när det passar att störa eller inte :)) så jo jag ska ta upp mitt läsintresse igen.

vad tror ni om denna?



Jag kommer återkomma med vad jag tycker om boken. :))



kassler i örtsås

Idag har jag gjort en kasslerrätt som var hyffsat gott..inte världens favorit men som sagt en sån här vanlig dag mitt i veckan var det helt ok :)




Till 4-6 port

500 gram kassler ca 10-12skivor
1 liten gul paprika
1 liten orange paprika
1 purjolök
2 tomater
1 stor burk champinjoner
1 pkt örtsås med 3 påsar i
riven ost
peppar

Gör såhär:

skiva kasslern i skivor och lägg dom omlott i en smord form
strimla paprikorna och purjolöken
bryn paprika, purjolök och svamp i en stekpanna
grovhacka även tomaterna

Gör såsen enligt anvisning på paketet ( jag tog i mindre smör)
fördela svamp o paprikafräset över kasslerskivorna och strö även över tomaterna
Häll såsen över och stö på lite riven ost
Ugn 200 grader i ca 20 minuter

servera med ris o sallad


svamp,purjolök och paprika brynes en aning


strö över fräset och tomaterna jämt över kasslerskivorna


Häll över såsen och strö över riven ost

In i ugn 200 grader i 20 minuter


Färdiggratinerad!

Ja som sagt..helt klart godkänd men ingen favorit ;)

sen som vanligt!

Ojjj så dålig jag har blivit på att uppdatera min blogg, blir ju nästan rädd för mig själv att jag inte tar mig den tiden till att sitta och skriva lite varje dag ;) men det blir väl så med tiden..allt har ju sina med och motgångar och just nu är jag väl inne i en period nergång när det gäller bloggen, :) Inte heller har jag varit så förtjust i att testa nya recept på sista tiden, så det har jag ju inte heller kunnat skriva om :)
Nåja..det har väl inte hänt så speciellt mycket sen sist merrän att Eva o jag var i Ullared och shoppade...vi åkte redan klockan halv 6 på morgonen och gick där tills klockan var närmare 3...var i alla fall inte hemma förrän 5-halv 6 och jag handlade nog mest juklappar, men än är jag inte klar ändå :) ATT JAG ALLTID SKA HA SÅ SVÅRT FÖR DET DÄR MED KLAPPAR!  *suck* kommer alla gånger bli likadant detta året som alla åren dess förinnan...jo att jag kommer gå ut dagen innan julafton o handla klappar! :((
JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR JAG SKA VA SÅ SENFÄRDIG MED DET VAREVIGA ÅR!???
Det var en jättetrevlig tur annars och det hoppas jag att vi kommer göra om fler gånger!! :)

Wilma var det ett tag sen jag träffade men förhoppningsvis så träffar jag henne på Söndag då de ska hem till Lisette o hälsa på :) då kommer såklart jag oxå att komma dit!  Däremot har Lisette varit där och tagit några söta små kort på henne :)


bl.a denna sötingen ....hahahaha...VIST E HON BARA SÅÅÅ GO!! <3


RSS 2.0