ibland undrar man?

ja visst kan man väl ibland undra över sig själv? eller är det bara jag som ibland funderar över hur jag ÄR SOM MÄNNISKA? nä jag tror att alla kommer till den punkten någon gång i sitt liv då man verkligen *stannar upp och frågar sig själv* VAD ÄR JAG FÖR EN MÄNNISKA I DETTA LIVET!!??
Och om jag ska förklara mig som människa så kommer det låta som så här:

: Jag heter annette och jag är 45 år gamal
:känner mig dock inte som 45 år
:jag är väldigt mån om *de mina*
:vill allas bästa
:väldigt svårt för att såra medvetet
:får ångest om jag sårat någon
:tar hellre skit än ger skit tillbaka
:väldigt naiv
:är väldigt känslomässigt engagerad i förhållanden
:tror inte på framtiden men försöker ändå leva med att försöka tro på den
:blyg och försynt
:kan få väldigt svarta ögon om det visar sig att någon är dum
:rolig och klumpig mellan varven
:lite smått förvirrad
:tror på spöken och andar
:öppnar mig bara till sådana som jag kan lita på
:känner ofta på mig om något är fel eller rätt
:ser ofta människors dåliga/respektive bra sidor
:lite av en tankeläsare
:ansvarsfull
:punktlig
:feg

ucsh...detta var svårt!! men en del av det jag säger stämmer ju, men ändå finns där SÅÅÅÅ MYCKET ANNAT som jag stör mig på med mig själv. Jag skrev ju att jag var naiv...och japp..det beror ju på i vilket sammanhang man menar med att vara naiv? finns ju så mycket saker man kan vara naiv i :) Just nu är jag väldigt naiv när det gäller vissa saker här hemma och jag har väldigt svårt för att *KOMMA TILL SKOTT* oxå pga det jag skrev ....att jag är rädd för att såra....sen spelar det lixom ingen roll ifall jag själv har blivit sårad eller blir sårad just NU!!  OCH visst kan man väl då kalla det att vara NAIV???
Dessa frågor har jag frågat mig mer och mer för varje dag som går och jag måste försöka komma underfund med vart jag står i livet när det gäller allt detta!

Varför ska jag tillåta mig själv att ev bli illa bahandlad? och ändå vara så rädd för att göra människan som behandlar mig illa, illa tillbaka??? Jag förstår mig inte på mig själv ibland? Jag är ibland ett stort frågetecken inför mina egna ögon?
jag måste vara en väldigt osäker själ i hjärtat eftersom jag bara låter allt fortgå!!?
Istället för att slå näven i bordet och göra slag i saken det som jag EGENTLIGEN vill!!
MEN....jag är rädd för att såra!

Mina ärr kan jag leva med...men om jag skapar ärr på andra människor...????
KAN JAG LEVA MED DET?

jag vet inte?

Jag känner att jag snart måste börja *tänka* ja alltså tänka med hjärnan....inte med hjärtat som jag gjort nästan hela livet!

Jag tror att jag har försökt för mycket helt enkelt och inte fått respons för det jag vill ha ut i min värld.

SVÅRT VA!! ja jag fattar knappt själv vad jag pratar om ;))


halva dagen borta!

herrejisses vad jag sovit länge idag!!!! Vaknade minsann inte förrän närmare 12 Ghaaaaa..!! jaja..jag sa ju att jag ville sova ut, men min tanke var försås inte att sova halva dagen ;))
Nu känns det nästan som om hela lördagen har försvunnit utan att man varit medveten om det, ja eller i alla fall halva. Och jag som skulle köra till ÖB och gå o kolla lite..Hmmm...men dagen är ju inte så slut ännu så än finns där en changs att jag kör iväg :)
Får kanske ta en liten tur med Mr Felix först bara :)

FREDAG IDAG....

YAMMMIIII....



SKÖNT MED FREDAG OCH KÄNNA ATT MAN ÄNTLIGEN KAN VARA LEDIG HELA HELGEN...(gud va jag e lik min mamma på denna bilden)???? eller är det bara jag som tycker så? Hmmmm...jag bara såg det nu när jag laddade upp fotot...Ihhhhhhhhhh....jag trodde det var min mamma som hade kommit upp på datan ;)
ja alltså när hon var ung!!!hahahaha...

jaja,,,nog om det!
jag älskar dagen idag, jag kan ju sooooova imorgon ;) och imorgon ska jag ta mig tid till att köra och kolla NYA ÖB på Willys...eller ja ovanpå om man nu ska vara noga :)
Dom öppnade i torsdags men jag har hela tiden sagt att jag ska dit på Lördag förmiddag.alltid hittar man något roligt! :) jag ska handla lite shampo, lotioner och annat roligt :) och helst ska man ju försöka vara där när dom öppnar kl 10 för sen kommer det nog bli MASSOR AV FOLK!!! :) jaja...klockan 11 ska jag VA där i alla fall.
Alltid kul med NYA affärer ;)

Här hemma e det annars som vanligt...Jag sitter och filofiserar, Denise är ute på sitt ( ny kille) , Mr D är och bastar.
Ibland blir man ganska trött och frågar Mig vad *meningen är*?
Tanken har slagit mig MER O MER på sista tiden! men jag måste sluta vara naiv för kan jag inte sluta med det så kommer jag ALDRIG KOMMA NÅGONSTANS!
däremot vill jag inte ha några grodor här inne som ger mig det ena rådet efter det andra...JAG ÄR VÄL MEDVETEN OM VAD JAG SYSSLAR MED OCH KLARAR DET SJÄLV...JAG MÅÅÅÅÅÅSTE HELT ENKELT!!
Men du som ev hade en tanke i hjärnan...låt den stanna där!!! DETTA ÄR MITT LIV..OCH JAG MÅSTE TA ITU MED DET SJÄLV! är det något som jag undrar så va inte rädd....DÅ FRÅGAR JAG!!!

TACK

NU ska jag fortsätta fredagen här med pommes, lövbiff och go sås!

kram på er alla där ute!!

två månader.....

Idag är det prick två månader kvar till självaste julafton


Ja herregud,,jag kan inte riktigt fatta att det är sant..ENDAST 2 månader och naturligtvis kommer dom två månaderna att gå jättesnabbt, har ju inte ens börjat diskutera julen ännu, alltså vart och hur vi ska fira den..En sak vet jag i alla fall, det kommer ju inte bli samma som de senaste jularna vi har haft de sista 2 åren då vi i familjen bara har varit tillsammans. Det har ju hänt ganska mycket sen förra julen om man säger så.
Jeppe och beccy har ju fått barn och naturligtvis vill ju dom fira sina jular tillsammans hädanefter och jag vet ju inte om de kanske ska fira med någon från hennes sida?
Lisette och Christoffer håller på att bryta upp med varandra och Lisette är ute efter ny lgh..och man vet ju inte om det kanske händer mitt under julhelgen, Mr D o jag har ju våra bekymmer och man vet inte hur det kommer sluta där heller? sååå japp....en jul som inte kommer vara sig lik dom andra jularna känns det som.
Men man får göra det bästa av det möjliga och det rent ut av kanske kommer bli toppenbra.
Julen jag mest längtar till är när Wilma kommer upp i året då hon börjar begripa sig på det där med tomte och klappar ;))) då kan det bli kanon att fira jul med lilla familjen,,,så egentligen hoppas jag kanske att dom firar med beccys familj detta året när Wilma är så liten,,,och sen att jag får fira med dom nästa jul..för då är hon ju 1 år och 4 månader och mer medveten om tillvaron :)

Ser Inte fram emot all julstress bara, men som jag säger VAR ÅR.....I ÅR SKA JAG FÖRSÖKA VARA UTE I GOD TID!!! hahaha....***önsketänkande från min sida***

härliga fredag!!

Ja även om jag ska upp och jobba hela helgen så har denna dag varit superhärlig hitintills :) Härligt..RIKTIGT HÄRLIGT HÖSTVÄDER och man blir rofylld i kroppen av att solen är framme..den visade ju inte sig alltför ofta i somras så det är kanske därför man uppskattar den så mycket mer på hösten :)

Idag har jag städat och tvättat här hemma och jag känner mig nöjd för jag har hunnit med en hel del, nu är det bara dammsugning och torka golv på ovanvåningen, sen är huset i topp trim igen :)) ja t om Denise har fått eld i rumpan och satt igång och städat sitt rum :) och hon har verkligen ett fint rum när det bara är STÄDAT *Hoho* inte alltför ofta det händer förstås :) men man får vara glad att få se det städat NÅN GÅNG I ALLA FALL ;))

Nu ska jag ut i tvättstugan en sista gång för idag

ÖNSKAR ER EN BRA FREDAG!!






saknar....

Wilma!!!
mitt lilla underbara barnbarn som jag har börjat kalla rulltårtan eftersom hon är så rund och Gooooo....





läsglasögon

Missade tjejträffen igår med Eva,Caroline och Anki pga av vissa omständigheter :(( Kommer att försöka gottgöra tjejerna på ett eller annat vis framöver.

Idag har jag varit ute och shoppat lite och köpte mig bl a mina första läsglasögon :)) Himmla fina är dom och helt fantastiskt vad man kan se bra med dom...den där puttelilla texten som oftast finns på paketer när man vill läsa innehåll och annat :))

Nu ska man bara tänka på att börja använda dom oxå!! :))


så här fina är dom och dom kostade endast 10 spänn på ekohallen :)) minsta möjliga styrka tror jag att det är oxå? 1,5 eller har jag fel? finns det ännu svagare kanske?
Trivs jag med dessa så kan jag ju kosta på mig ett par dyrare nästa gång men kul att testa först :))

och så här tjusig blev jag i dom ;))



hehehehe...liknar en gammal nucka kan jag tycka eller oxå en GAMMAL FARMOR!! :))

JA på tal om farmor så ska jag ju ÄNTLIGEN få träffa lilla Wilma imorgon :) Jeppe kommer och hämtar mig klockan 3 på rönnen och sen tar vi tåget hem senare på kvällen :) ska bli såååå kul att få träffa *lilla* familjen igen!

fetaoströra

200 gram fetaost
2 dl creme fraiche
0,5 utkärnad finhackad röd chilli

gör så här

blanda fetaost, creme fraiche och chilli

servera med t ex pasta och en god köttbit

dubbelpanerad lövbiff med ost o skinka

MMMM,,,Vilken festmåltid jag lagade idag när jag kom hem :) yammi...yammi säger jag bara och speciellt svårt var det inte heller, lite moment med att panera i både vetemjöl och ströbröd men det var det värt :)
Detta recept hittade jag inne hos www.camilla.com som jag har bland mina länkar här brevid :) och jag kommer absolut att göra dessa goda lövbiffar igen, ja man kan ha det som bjudning t om, fast kanske inte med potatismos då? men kanske med potatisgratäng eller pommes och en god svampsås T ex?

Receptet lyder såhär till 4 pers:

4 lövbiffar
dijonsenap
4 skivor rökt skinka
8 skivor smakrik ost
salt/peppar

till paneringen:

3 ägg
2 dl vetemjöl
2-3 dl skorpmjöl
salt/peppar

Gör så här:

börja med att salta och peppra lövbiffarna på bägge sidorna
bre lite dijonsenap på var och en skiva
lägg på en skiva ost, en skiva skinka och sen en skiva ost igen


denna bild har jag lånat av www.camilla.com

Vik sedan lövbiffen nästan på mitten, men man ska lägga översta toppen som ett lock


som på bilden här, som jag även den har lånat av www.camilla.com

Vispa ägget i en skål, vetemjöl i en skål tillsammans med lite salt och peppar och sen ströbröd i en tredje skål.

doppa ner lövbiffarna, först i mjölblandningen, sen ägget och sist i ströbrödet.

Värm upp en stekpanna med lite margarin och bryn sen lövbiffarna där på lagom värme tills de har fått lite färg.

Jag serverade mina lövbiffar tillsammans med potatismos, stekta färska champinjoner och tomathalvor.

SÅÅÅÅ GOTT!!



Nästa gång ska jag testa att fylla dom med mögelost och stekt svamp :)) kan säkert bli riktigt smarrigt det oxå!!

UCSH.....

Ucsh..nu börjar nog vintern på allvar? ja i alla fall på morgnarna..hörde nyss på radion att de t om har börjat salta på vissa vägar :((
Jag tycker inte om att köra bil när det är halt ute så för min del är det katastrof med vintervägar.
Får väl snart stiga upp ÄNNU tidigare för att hinna med bussen...*SUCK*
en hel låååååång vinter till nästa vår, känns som en hel EVIGHET!!
JAJA...
Nu ska jag bara jobba idag och imorgon sen är jag ÄNTLIGEN ledig i helgen, och vad ska jag då hitta på? jo en dag ska jag köra upp till Jeppe i alla fall, han fyllde ju 24 igår och man saknar lilla Wilma jättemycket.
Ser ju henne ofta på foto och så men det är ju inte samma sak som att träffa henne i verkligheten!! :))
Jag bara längtar tills jag får passa henne, men så länge Beccy ammar så är det ju lite svårt!

Nä nu ska jag ta och bege mig till nästsista jobbedagen för denna veckan

puss o hej så länge


nötfärsbiffar i tomatgräddsås

Lagade en ganska lätt och god middag idag när jag kom hem från jobb, jag hade tagit fram oxfärs igår som jag hade i frysen och letade upp detta receptet som faktist smakade helt ok.



Detta behövs om man ska fixa till denna middag!

1 kg nötfärs
2 dl mjölk
3-4 msk potatismjöl
salt
svartpeppar/vitpeppar/kryddpeppar
jag kryddade även med paprikakrydda och allkrydda

Till såsen:

2 burkar krossade tomater
5 dl matlagningsgrädde
lite soya
salt

Gör så här:

blanda nötfärsen med mjölk,potatismjöl och kryddor (smaka av)
forma till biffar och stek i margarin i en stakpanna

blanda ihopa såsen i en stekgryta och lägg sen i biffarna där när dom är färdigstekta
Låt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter



Biffarna i stekjärnet och såsen+ någon färdig biff sidan om



Alla biffarna ligger och gottar sig i såsen



Klart för att avnjutas :)) jag serverade med tagilitelle och wokgrönsaker men det är nog lika gott att ha potatis till :)

ostbricka,vin,kinamat och dotter

Jobbehelgen är över och nu är det snart Måndag igen..tiden den bara RUSAR! men trots en jobbehelg så har denna helgen varit jättebra på alla sätt och vis :)
Jag hämtade upp Lisette efter jobbet i fredags och då bestämde vi att vi skulle fixa till lite ostbricka inför kvällen, så vi körde till B&W för att inhandla lite olika ostar och lite annat smått och gott som tillhör en ostbricka :)
Vi gick även förbi bolaget och där blev vi stoppade av försäljare av mobiler ;) och givetvis slutade det med att jag kom hem med en iphone 4, och den har jag i princip suttit och lekt med hela helgen ;))
Även Lisette hade införskaffat sig en ny mobil så hon var ju lika benägen hon att sitta och testa sin nya leksak :)
Jag är i alla fall supernöjd med min!
Vi dukade fram lite ostbricka och det var verkligen gott...MUMS...jag älskar ju olika slags ostar!






Det var så trevligt att bara sitta och äta lite gott och bara umgås :)

Lisette stannade även under Lördagen och då bestämdes det att vi skulle beställa kinamat, så när jag kom hem så tog vi bilen och körde och hämtade  4 st 4 små rätter
smakade underbart även det för det var sååååå längesen jag ätit kinamat
vi spexade och skojjade och hade allmänt kul.





TREVLIGT ATT FÅ LÅNA DIG EN HELG LISETTE <3


<3<3<3

min underbara dotter



Ikväll trodde jag nästan att det var sista gången jag skulle få se dig!! fy F-F vilken skräckupplevelse det var när jag sprang ut till bilen för att hämta upp dig.
Mitt hjärta var hela tiden i halsgropen och magen den knöt sig som aldrig förr.
MIN UNDERBARA DOTTER!!
jag vet inte vad jag hade gjort om något hade hänt dig?
Vill ALDRIG NÅGONSIN uppleva samma känsla igen och idag förstår jag verkligen föräldrar som av någon anledning blivit av med sina barn alldeles för tidigt!

Jag hoppas bara just nu att ALLT ORDNAR SIG RUNTOMKRING DIG så att man slipper vara orolig så fort du går utanför dörren, för det ska jag tala om min kära dotter...jag kommer vara LIVRÄDD VAR GÅNG DU GÅR UTANFÖR DÖRREN NU DEN NÄRMASTE FRAMTIDEN...men ändå vet jag med mig själv att jag inte kan hålla dig instängd...du måste ju få träffa dina vänner oavsett hur orolig jag än är!
Jag kommer däremot vara VÄLDIGT..VÄLDIGT VAKSAM PÅ VEM DET ÄR DU UMGÅS MED! och din mobil ska vara ÖPPEN HELA TIDEN!
Du ska veta att jag finns där för dig ALLTID...ALLTID!

ÄLSKAR DIG DENISE!!

kylskåpsrens

Idag tog jag vad jag hade hemma i kylen eftersom jag inte hade planerat något :) och letar man så hittar man snabbt en fullständig middag som endast går på ett par minuter, perfekt ibland att ha sådant hemma faktist!!
Snacka inte om att det inte var gott!!! För detta var JÄTTEGOTT!!
Trots att allt nästan var på burk ;) ja allt utom dom rivna morötterna :)


bara till att värma och sen riva en morot som extra krydda ;)



ett färdigt resultat:

fiskbullar i dillsås (burk)
potatis på (burk)
gröna bönor på (burk)
rivna morötter (för hand) ;)

GOTT SOM TUSAN och bra att värma i micron för Denise som kommer hem lite senare :))

grått och trist

ucsh ja så mörkt det är ute idag, man känner verkligen att hösten är på G med stormsteg! Kanske är det slut på det fina varma vädret nu? *snyft* Man får T om nästan ta och tända upp lamporna här hemma trots att klockan bara är 13:00 :(
Jaja..nu ska vi inte gnälla..hösten är trots allt ganska mysig den oxå :) Nu kan man äntligen börja med levande ljus igen som jag älskar! och man kan krypa upp i soffan när man kommer hem från jobbet med en go filt omkring sig utan att få dåligt samvete, som man ju kan få ibland om det är strålande väder men ändå sådär sofflat som man kan vara vissa dagar! ;)
Nya middagar har jag senaste tiden varit helt värdelös med, men det ska bli ändring på det snart :) ja jag har varit fruktansvärt dålig på att blogga över huvudtaget den sista tiden, men det är väl som med allt annat, det går helt enkelt upp och ner det där, Ibland är det roligt och ibland är det mindre roligt!
Nu ska jag snart gå upp och ta mig en ducsh och sen rota lite i frysen för att se om jag kan hitta något spännande till middag imorgon då Lisette har äran att komma hit :))

På¨återseende!!


glad liten tjej

så här glad blev Wilma av att se Farmor ;)
jättekul nu när hon börjar dra på smilebanden :)



Nu ska vi bara vänta på att hon vaknar sen ska vi ta en promenad upp till ankedammen, det är ju ett toppenväder även idag, så det gäller att passa på!


RSS 2.0