Nyårslöften?

Sitter här nu och klockan är 20:00 dagen innan nyårsafton, Är det nu man ska hitta på något Nyårslöfte? Hmmm..Ja jag har ju egentligen många löften som jag skulle vilja komma till skott med, men jag har bestämt mig för att inte gå ut med något speciellt löfte detta året, eftersom jag vet av erfarenhet att det oftast aldrig lyckas ändå..Så varför då lova en massa???
Njaa..jag har väl en del löften till mig själv men än så länge behåller jag dom just *FÖR MIG SJÄLV* och jag LOVAR..skulle jag nu lyckas med något av mina löften så lovar jag att berätta här på bloggen. ( men som sagt, än får det förbli lite hemligt ) Då kan ju ingen skälla på mig för att jag inte lyckades *L*

Ok idag ska Viktor sova över här igen...vaaa f-n!!! kan man inte bara slippa honom en enda dag??? :)  det är typ andra dagen han sover över här på en vecka, Mmmm..han måtte älska oss här hemma!!! ;)

Imorgon kommer Jeppepöööjken och Becky hit och firar lite nyår med oss, ska väl bjuda på nåt gott att äta och bara sitta o ta det lugnt o prata lite, alltid skönt med bara familjemedlemar. Då behöver man inte göra så mycket överdrivet utan man bara tar det för vad det är.
Klockan 24:00 kommer vi väl gå upp på kullen här i närheten och kolla in nyårssmällandet, dock har vi inte införskaffat egna raketer detta året, det var mer när Jeppe bodde hemma som man kände sig tvungen att handla lite sånt..Nu är jag bara glad att slippa eftersom jag har sån respekt för raketer och som sagt..Denise bryr sig inte så mycket, hon är ju själv lite rädd för dom, och ja Lisette ska ut och festa med Christoffer som vanligt så för deras skull köper man ju heller inga raketer!

Nåja...nu ska jag hålla kväll..måste bara berätta nåt hemskt!! jag gjorde lasagne här hemma innan men redan när jag brynte färsen så tyckte jag att det luktade lite annorlunda än vanligt? hmmm...gjorde den dock klar och när sen Denise började äta så sa även hon att det smakade lite konstigare än vad det brukade Viktor däremot tyckte att det smakade gott men han är ju heller inte van vid hur min lasagne brukar smaka!!..hmmm igen...Faktist så bad jag henne slänga hela köret, vågar inte ta den risken att de ska ligga här hemma och kräkas hela natten..för jag tror att färsen inte var riktigt frisk! Jaja..det är ju sånt som kan hända men ucsh för att äta surt kött!!

Nu tackar jag för mig och önskar er en fortsatt trevlig lill-lördag typ!



Jag har ICKE några gröna fingrar

Kolla bara här!!


Måndag




Tisdag




och Idag Onsdag



Hmmm, vad gör jag för fel??


Kryddstark falukorvsgryta

Godmorgon alla söta
Idag känner jag mig liiite bättre men är snuvig och hostig ännu men jag har heller aldrig sovit så mycket i hela mitt liv som de senaste dagarna, så om inte annat så är man ju ganska UTVILAD *hehe*
Tänkte dela med mig utav den goda korvgrytan jag gjorde igår för den var verkligen *MUMMA*

KRYDDSTARK KORVGRYTA 4-6 PERS

800 gram falukorv
1 röd lök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 burk creme fraice (paprika chili)
2 dl vispgrädde
1 burk tacosås valfri styrka ( jag hade medium)
1 msk fransk senap ( dijon)
1 påse Mozzarela 


skär korven i strimlor, hacka rödlök och den vita löken
lägg allt åt sidan och blanda ingredienserna till såsen, pressa ner en vitlök i såsen
smörj en ugnsform med lite margarin och varva sen korv och lök
Häll till sist över såsblandningen
sätt in i ugnen ca 30 min 200 grader
ta ut den efter  den tiden och lägg på mozzarelaskivor sen in i ugnen ca 10 min igen, tills osten smält.

servera med Ris o sallad
JÄTTEGOTT



korven är delad, lökarna är hackade och såsen är klar



såsen hälles över korv och lökblandning



klar för ugnen



Nu är den klar



smaklig spis

(KAN VERKLIGEN REKOMENDERAS )


film-taaaaaaajm!!!

jag har haft skitont i huvudet hela dagen och förkylningen kanske håller på att lämna min kropp?? Ehhh,,,man kan ju hoppas!!
 Fixade en skitgod middag idag i alla fall som alla blev nöjda av , ja i alla fall Denise, Danny o jag!!
Lisette o Christoffer äter när de kommer hem inatt!!
Nu ska jag kolla

***WHEN A MAN LOVES A WOMEN*** En djäkligt bra film som man helt enkelt inte kan MOTSTÅ!!!


BYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY

jag o mat??? hahahaha...

Jag kommer ihåg när jag skulle bjuda min mamma och hennes vännina på middag första gången när jag bodde hemmifrån...hahaha...jag skulle bjuda på currykorv, ett recept som jag hade sett i en tidning, kommer så väl ihåg att jag gick med en mage TJOCK o jag skulle verkligen försöka visa mig som en husmor...jag var då 21 år gammal!. gick med MAGEN I VÄDRET och jaaa..JAG TRODDE HELT ENKELT PÅ MIG SJÄLV JUST DÅ!!! hahahaha...SÅÅÅ BLIND MAN KAN VARA!!
jaja...jag fixade min middag och den blev Väldigt ihågkommen hahaha...det skulle ju vara currykorv men det blev vitpepparkorv iställert *L*  Ojjjj vad det smakade!! BARA VITPEPPAR FÖR HELA SLANTEN!!!

Hmmm...ja jag har ju aldrig gillat att laga mat i min ungdom, kommer ihåg när jag bodde med stefen (Brossan) då lagade vi bara makaroner typ!! hihihi...ingen av oss ville fixa nåt annat!

När jag sen träffade Danny...Hmm...nej jag var inte intresserad av matlagning då heller?
Utan bara så där helt plötsligt började jag tycka det var kul att laga mat,, inte för att jag får så mycket uppskattning hemmifrån men ju mer jag lagar och jag märker att det är gott ju mer gillar jag att fixa till en massa mat.
Idag lagar jag middag för att jag tycker att det är kul!! Ofta får Denise vara försökskanin *L* Jag kan laga men ändå inte själv smaka, o då är det bra att ha Denise!
Samtidigt skulle jag vilja sitta ner hela familjen på en gång för att smaka, men det är svårt i denna familjen.
Ibland undrar jag faktist varför jag håller på??? MEN SOM sagt det är KUL!!



Fiskgryta

Fiskgryta som är väldigt smarrig 4-6 pers



Dettta recept har jag haft liggandes hemma en bra tid nu utan att det har blivit av att jag testat det nån gång, men idag gjorde jag då slag i saken och det var bara Såååå GOTT!
Glömde förvisso en ganska viktig ingrediens i detta recept och det var dill, men jag hade persilja hemma så det fick bli det istället och det smakade bra ändå, men kan nog tycka att med dillsmaken hade det bara varit såååå DJÄDRA GOTT! så det ska jag ha hemma nästa gång jag gör denna goda fiskgrytan :)


400 gram torskfile
1 gul paprika
1 stor lök
1 stor purjolök
2 knippen dill
1 citron
salt
vitpeppar
4 dl creme fraice
3 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
4 fiskbuljongtärningar


hacka purjolök, paprika och gul lök
värm upp en stekgryta med lite smör/margarin
fräs grönsakerna tills löken är glansig
spä på med vatten och grädde och lägg i fisk-tärningarna
låt puttra en stund
Hacka dillen grovt och dela citronen på hälften
ena halvan skär man i tunna skivor
häll i creme fraice och citronskivorna
krydda med salt, peppar och spad från den andra halva citronen och rör i dillen
skär fisken i mindre bitar och lägg i dom när ca 5-10 min är kvar.



klar att serveras
jag hade kokt potatis och sallad som var över från igår men jag kan tänka mig att det nog hade vart gott med rårivna morötter.
Så japp nästa gång blir det med dill och morötter ***MUMS***

Känner mig fortfarande inte så bra men klarade av att smaka lite i alla fall, är ju som sagt ganska täppt i näsan.
Nu ska jag slänga mig på soffelocket och bara kolla lite på Tv.
Ha en underbar Måndagkväll.
Imorgon sägs det att dom har lovat -10 grader Brrr...tänk på att stänga dörrar o fönster ordentligt!!

kram


Tulpaner på bordet

Dom här fina tulpanerna kom Danny hem med för en stund sen :-)




Ja alltså inte för att han sprungit och köpt dom till mig bara sådär helt apropå AhhhNääää...Nejdå, han har väl fått dom utav någon oxå passar det ju bra att *låtsas* som att han köpt dom till just mig *L* men jag såg på hans *smile* att det inte var så! JAJA...fina är dom i alla fall!! Och man kan ju njuta av dom så länge de nu står.

Tur att jag stannade hemma idag, för jag har feber och är fortfarande genomförkyld, har sovit från och till och ena mituten har jag frusit för att sen nästa minut svettas, och det bränner under ögonlocken när jag blundar.
Men mat måste man ju ha ändå och nu har jag plockat fram vad jag hade hemma, så det blir en rätt utav dessa ingredienser.




Åter kommer med recept lite senare! (om jag orkar)

ciao!

här var det förkylt!



Är helt genomförkyld!! Hur kan det bara flyga på en så utan anledning? Kände av det redan igår när jag satte mig ner för att koppla av, helt plötsligt blev jag helt snuvig och började frysa.
När jag steg upp imorse när klockan ringde så kände jag först ingenting men ju längre jag var vaken så kom förkylningen tillbaka mer o mer, och nu sitter jag här med snörvlande näsa och rinnande ögon *Proooosit*
Känns inte alls bra att ringa och sjuka sig nu i mellandagarna, men vad ska man göra? i o med att mina ögon rinner så är det kört, har varit med om det innan och då har det ändå slutat med att jag fått gå hem.
Det är ändå ingen som tackar en för att man går till jobb och är sjuk!
Nu känner jag att jag börjar frysa oxå, så jag ska faktist ta och krypa under täcket igen! försöka SOVA bort det helt enkelt!!

hej så länge!


bacontoppad kycklinggratäng

Nu sitter jag här framför datan en liten stund, har varit i full fart hela dagen medan övriga familjemedlemmar tycks tro att dom hamnat på planeten *LATAMIG*??? finns det nån sån tro? Kan nästan tro det om man kollar här hemma i alla fall :)
jaja...jag hade inte orkat med att lata mig ytterligare en dag, då hade jag bara blivit oerhört rastlös och till slut på dåligt humör.
Nu ska jag strax hänga upp sista maskinen tvätt för idag och den har verkligen gått *varm* idag min tvättmaskin!! Fast när det är upphängt så ska jag oxå ta och sätta mig o bara koppla av resten av kvällen, kanske kommer där nåt bra på Tv:n? ( HOPPAS DET )
Nu har vi nyss ätit middag och det var gott att slippa julresterna *hihi* Idag blev det ett annat recept som jag gjort en gång tidigare men gör inget för det är en sån maträtt som man kan äta mer än en gång!

BACONTOPPAD KYCKLING 5-6 PERS

6 kycklingfileer (jag hade bara 4)
200 gram bacon
4 dl creme fraice
1 msk fransk senap
2 msk soja
1 hönsbuljongtärning
persilja
riven ost
2 pressade vitlöksklyftor



Strimla kycklingfileerna och lägg dom i en ugnsform, salta och peppra
koka ihopa såsen och häll det över kycklingbitarna
knaperstek baconet och häll det över kyckling o sås blandningen
strö över persilja och ost
gratinera i ugnen 175 grader i ca 45 min

servera med klyftpotatis och sallad.

Gotteligott..gott!!





klar för att ätas






Mmm--det var dagens det! och nu ska jag försöka komma på nåt till imorgon, har ju lovat mig själv att vi måste börja rota i frysen lite här hemma..det håller ju inte HUR LÄNGE SOM HELST trots att det ligger i frysen!!
Men nu ska jag faktist sätta mig o koppla av en stund innan jag funderar vidare, är för mätt för att tänka på mat just nu *L*




söndag 27/12

Imorsse var det sista dagen som man fick passa på att ligga och dra sig så länge som möjligt innan man steg upp för att möta dagen, imorgon börjar ju allvaret igen!! Upp tidigt för att bege sig till jobb för att kämpa sig igenom en hel arbetsdag *Phuuu* men jag jobbar bara tre dagar denna veckan sen är man ledig till Nyår igen. SÅ INTE KLAGA!!!
Idag ska jag bara vara hemma och tvätta upp lite, tvätten har samlats nu när man inte har tvättat på ett par dagar, det går minsann snabbt det där.
Nu är jag även trött på att äta rester så idag blir det en annan middag här hemma, vet inte än vad det kommer att bli men i vilket fall som helst så blir det ingen form utav julmat *L*
Men tvätten ligger och väntar så bäst att ta itu med det allra först!!!


















EgoJag

Idag har det varit en härlig och spännande dag, det började med att Jeppe kom hit och hämtade oss, han hade malmö trä lastbilen eftersom han hållt på att flytta sen dagen innan julaftonen, vi skulle upp och hjälpa honom med det sista och då samtidigt få se hans nya lägenhet **spännande** och den nya lgh var faktist jättefin och ser mer hem-mysig ut än den andra, visst var hans andra lgh fin den oxå men om man tänker på vad han har för möbler så passar denna nya lägenheten bättre..mindre men helt klart mysigare!
Ibland kan det vara svårt att göra stora lägenheter mysiga och man ska helst ha möbler som typ fyller upp de stora rummen ( vilket han inte hade ) just därför ser det mycket mer hemtrevligt ut i denna nya som har mindre rum och inte så mycket att fylla ut!
Vi var även inom Löddeköpinge och handlade en ny data på el-giganten...Danny hade råkat spilla öl på den andra så den la av på en gång!
Denna datan verkar vara ok och där är t om en web-kamera inne i datan *L* så jag har redan testat att ta lite EGO- bilder *hehe* kul faktist!! men det tar lite tid innan man kan klura ut alla de olika funktionerna :)

Ja så var det Lördag idag och Viktor ska tydligen sova över här..ja här nere i soffan!
Idag blir det rester från julafton för vi har fortfarande massa över, men imorgon vill jag minsann ha en redig middag med sås och potatis, så jag ska kolla på lite recept här nu och se om jag kan hitta något smarrigt att göra!?

här kommer två ego-bilder som jag testat mig fram att göra på nya datan *L*








tjaaa..inte världens bästa kvalite kanske men det är nog en inställnings grej?

DAGS ATT GÖRA LITE NYTTA HÄR NU!


min lilla jul!

Vilken underbar julafton det var igår, kan inte bli bättre? jo kanske om svärson o svärdotter är med nästa gång? för hur det än är så saknade man Lisettes kära och Jeppes käresta och de saknade säkert de sina! Men det var så lugnt och skönt och precis så man vill att en jul ska vara.
Jag jobbade ju fram till 3 och då kom Jeppe o hämtade mig..hem och bytte om och Lisette o Danny hade dukat fint i köket. 
Kalle Anka höll ju på när jag kom hem så fick inte se så mycket utav det men ett glas glögg och sista av kalle hannt jag med i alla fall. *L* INGEN JUL UTAN KALLE SOM SAGT!!! :)

Vi började med att duka fram lite sill, smakade smaskens vill jag lova efter en hel arbetsdag!







vi åt och hade det allmänt trevligt!! men gud vad mäktigt det var med enbart sillen!!! , Mmm..så vi hjälptes åt att duka undan och sen kom vi överens om att spela julklappsleken//presentleken och för en gångs skull så fick jag faktist tre paket *woohooo*  brukar sitta utan annars!!
Vi satte oss lite i storarummet och kollade tv och snackade o hade allmänt trevligt där oxå!
Efter ca två timmar hjälptes vi åt att duka fram och förbereda för skinka, köttbullar, prinskorvar, bröd o annat smarrigt, dukade fram en del på diskbänken för att det inte skulle bli så trångt vid bordet!










Ja och efter maten så var det dags för Tomten att komma *hehe* men tomten hemma i detta huset fick bli Lisette efter att de berättat var och en hur de *miste tron på tomten* för Lisette var det Morfars mjukisbyxor...hon tyckte det var konstigt att tomten hade samma mjukisbyxor som morfar och då gick det upp ett ljus i hennes lilla hjärna att det var SAMMA PERSON!!!
Jeppe miste sin tro via Nisse en jul och det var för att tomten gick exakt likadant som Nisse och vad jeppe minns så haltade Nisse just i den vevan o jaaa....likadant gjorde tydligen tomten! :)
Denise miste sin tro genom Danny och det var tydligen rösten som hade avslöjat det hela där!
Mmmm...man tror ju inte på honom för evigt!!! *L*

Lisette fick bli tomten i huset detta året!




och ALLA satt med spänd förväntan på sina klappar T om Felix som ni kan se, ja faktist så var han helt i Extas när vi började dela ut klapparna ( livrädd att mista nåt gott i alla dom där festliga paketen)



jag har fortfarande inte blivit klok på om det är *innehållet i paketen* han är ute efter eller om det är så enkelt att han bara vill åt pappret för jaaa, han älskar ju papper!??  och nu idag när jag kollar foto så är han med på varenda hörna där man öppnar paket?? Hmmm.....hunden e galen helt enkelt!!

Jag blev jättenöjd med mina klappar ifrån barnen och ärligt talat så har jag aldrig fått så mycket klappar i vuxen ålder, som jag fick detta året.


TACK MINA UNDERBART HÄRLIGA BARN FÖR EN TRIVSAM JUL! JAG ÄLSKAR ER ÖVER ALLT ANNAT!



OCH jeppe...nästa gång får du vara lite mer allvarlig! *hehe*





JULAFTON!!!!

 

GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA!!


hönan ska ut imorgon!

Äntligen är det Tisdag kväll och jag kan sova ut imorgon! men inte för länge för imorgon har jag mycket att fixa med, ska ut och handla julklappar, handla mat, hem till mamma o Nisse för att byta julklappar med stefan/Lill och Peter så tiden kommer gå snabbt som bara den! men det är bara bra för sen är det helt plötsligt JULAFTON! längtar faktist för det ska bli så mysigt och skönt att bara sitta med sina nära och kära och äta gott och bara ta det lugnt!
klä ut sig till Tomte *hihi* njaaaa....man behöver nog inte göra det detta året för ändå ingen tror på tomten i denna familjen *L* men för skoj skull sååå!!!
Hittade faktist en tomteluva här hemma idag och den ska jag ha på mig på jobbet på Julafton hade jag tänkt :) kan väl vara fint för de gammla som ev sitter helt själv. (TOMTEN KOMMER LIXOM PÅ BESÖK) !!

HUR FIRAR DU DIN JUL?


Här hemma börjar vi alltid med lite glögg, pepparkakor,nötter och russin framför kalli anka. fastän man sett kalle under ALLA ÅR så är det ändå då man lixom fattar att julen har börjat på allvar! HELA SVENSKA FOLKET FRAMFÖR KALLE TYP!!! ;)
efter kalle brukar vi hjälpas åt att duka fram sill,ägg, bröd,julmust och öl. Därefter brukar vi ta en liten paus, kanske spelar vi presentleken efter det?
men efter att man smält sillen så dukar vi fram köttbullar,skinka,prinskorv,rödkål,brunkål,rotmos,köttkorv m.m...m.m Mmmmm..sen är man ju PROPPMÄTT och det är då tomten brukar dyka upp medan en annan är och handlar kvällsposten? *hihi* JA SÅ VAR DET JU FÖRR I ALLA FALL!!
En av oss får äran att dela ut klapparna och jag brukar vara noga med att vi ska öppna en julklapp i sänder var och en, så att alla kan se vad man har fått och från vem istället för att var och en bara sliter sina klappar i stycken och sen kommer folk o frågar....vem fick du det utav? Hmmm....ja då har man ju glömt det!

Gröten?? Hmmm...tjaaa...den brukar faktist ingen av oss orka äta,fastän det är så JÄTTEGOTT!!  men man är ju bara så proppmätt efter all mat så gröt och janssons brukar vi faktist äta dagen efter och då är det precis lika gott!
Och om jag känner denna familjen rätt, så kommer vi äta julmat Tors, fre, lör och sen när söndagen kommer så kommer vi alla SUKTA efter nåt annorlunda och eftersom man då oftast inte har planerat nåt så blir det pizza, bara för att typ bryta av julen?!!!

Ja men nu ser jag mest fram emot att få handla julklappar imorgon...****HÖNAN SKA UT BLAND ALLA ANDRA HÖNOR**** För visst springer väl alla omkring som yra höns i en tuppgård just nu? fasar lite men ser ändå fram emot det eftersom det är så kul att köpa julklappar till familjen.  (en speciell känsla) man vill lixom göra alla sina kära GLADA OCH LYCKLIGA på självaste julaftonen, SEN FINNS DET JU GRÄNSER SÅKLART!! ;)
JAJA...nu väntar jag hem Dede när som och då ska hon få ta felle på en runda.
Smulan har fortfarande knappt satt tassarna utanför dörren och jag tycker nästan lite synd om henne, jag har försökt kasta ut henne i snön men hon springer bara SNABBT in igen, och då vill hon bara kela för hela slanten!

nä nu säger jag haj o goodbaj för ikväll!

kramis

hur ser du på julen?

ucsh vilken dag!! var med en vt till tandläkaren idag och det tog skitlång tid innan man fick taxi, började frysa om fötterna och då är det mer eller mindre *klippt* Den djävla taxicaffören hittade fan ingenting heller, först när vi beställde den så sa de 6-7 minuter Mmmm..vi gick ut o ställde oss o tanten jag var med pratar mer ungerska än svenska, trampade fötter i en kvart ca innan skitet dök upp!  Jag kunde inte hålla mig utan frågade honom rentut om han hade problem med lokalsinnet? ( irriterad som jag var ) NEEEEJDDÅÅÅÅÅ...sa den jäkla FJÅNEN, vi är bara nyettablerade marknaden sa han på så god svenska han nu kunde!! TVIIIII!!! sen uppå det visste han fasiken inte vart han skulle köra, han hittade till själva gatan men så svängde han vänster istället för höger så vi kom ju helt galet fel! Gissa om jag kokade!!!!  FAN JAG HATAR TAXICHAFFÖRER SOM INTE ENS KAN HITTA RÄTT!!! ibland undrar man hur de har kunnat få sitt taxikort? menar ska man inte kunna de flesta adresser om man kör taxi?
Finns väl fina hjälpmedel idag herregud!!  NEJ ALDRIG ATT JAG RINGER DOM IGEN 363636 =TUMMEN NER, det var det värsta jag varit med om!! Även om mannen som körde var trevlig men tänk om han skulle köra ut mig till oxie? JISSES...ja då hade jag väl fått beskriva vägen från början till slut? Hmmm...ska det vara så?

jaja...nog om det! sen har Denise hållt på att skicka mig sms hela dagen om julklapar och sista klappen hon önskade sig kostar 2690 kr, hahahahaha...hon tror tydligen att man gör pengar på toaletten, tjejen har helt enkelt inte något begrepp om pengar över huvudtaget, blir ledsen över att hon inte har det eftersom jeppe o Lisette ALDRIG NÅGONSIN ställde sådana krav på julklappar och presenter...visst kanske de försökte men aldrig att de blev sura,arga eller bittra när man förklarade att man inte hade råd. Denise är tydligen en annan kull som snabbt ska komma ner på jorden har jag bestämt mig för. Hon blev skitsur och vill nu helt plötsligt inte ha nån julklapp alls om hon inte får det hon önskar sig!!!
OK....visst kommer jag köpa till henne, men jag kan lova...julaftonen när klapparna blir utdelade kommer hon inte få någon från mig o sin pappa eftersom hon önskat det så!! Den ska ligga gömd ända tills hon begriper att julen inte har med DYRA julklappar att göra och hon ska verkligen börja undra VARFÖR inte hon har fått nån julklapp av oss, och då kommer jag med ett leende på läpparna säga till henne

-MEN GUMMAN, DU AVSTOD DIG JULKLAPPAR EFTERSOM VI INTE HADE RÅD ATT KÖPA DIG EN JULKLAPP FÖR NÄSTAN 3000 KRONOR!

JA ner på JORDEN ska hon! och då är det ändå min egen dotter jag pratar om!  SÅNT ACCEPTERAR JAG INTE! 

hur ser du på julen? ska man ge allt vad barnen pekar på eller hur ska man göra?

måndag

Sitter här nu med en kopp kaffe och väntar in pöööjken, han ska hämta upp mig idag, vi jobbar ju på samma område så det är ju snällt av honom att svänga in om för att hämta mig, så slipper man ta dom jobbiga bussarna.
Igår när jag tog bussen hem så fick jag stå och vänta ett bra tag ( berodde väl på vädret? ) men i alla fall så står man ju där och huttrar och bara längtar efter att få komma in i en bussvärme...MEN ICKE!!! när bussen väl kom så var den kall..hade knappt nån värme på så det var jobbigt för då sitter man ju still och fryser.
Tycker att bussarnas element är helt värdelösa, dock inte på sommaren för då tycks dom fungera utomordentligt bra..man tycker ju att det borde vara tvärtom?

Ja denna veckan blir det bara tre arbetsdagar, idag,imorgon och på JULAFTON..sen e man ledig ett par dagar, ska bli så skönt!

Nu kom jeppe så nu ska vi snart iväg..ha en bra Måndag alla folks!!

KRAMIS

HELGJOBBET ÄR SLUT!

Tjohooo vad jag är glad just nu, Hmm,,ja söndagens jobb är ju avklarad hela helgens jobb med för den delen, nu är det två hela veckor tills man jobbar helg igen *glad som en ärta* fast det går FORT!!! Mycket FORT mellan gångerna, men man känner sig ändå så nöjd när helgerna är avklarade, denna helgen har oxå varit lite kämpig eftersom det har snöat så mycket och dom inte har skottat överallt, man fick lixom gå i tung snö och det är inte det lättaste!
Nu håller jag på att laga mat här hemma, blir så enkelt som korv och makaroner idag *hihi* orkar inte ställa mig och hålla på med nåt märkvärdigt när jag har jobbat så det får bli detta enkla idag.
Även idag har det snöat här i skåne och det har kommit nåt otroligt mycket, fint som bara den och nu blir man ju bara besviken ifall det försvinner på julafonen? Nu kan det lika bra stanna, dock behöver där ju inte komma mer nu! Tycker inte jag i alla fall!!
Ikväll ska det komma ett program med Anna Anka, jag MÅSTE bara kolla in det, för hon är så pinsam att titta på så att det nästan är roligt att kolla in henne och hennes dumma komentarer, ibland skäms man på hennes bekostnad!!

nä nu ska jag snart äta här, sen ska jag ta mig en varm skön ducsh och sen sätta mig o kolla in burken.
HA EN FORTSATT FIN SNÖIG SÖNDAG!!




vitt eller grönt på julaftonen?

Ojj, vad trött jag är idag, har ju gått mycket ute i detta snövädret hela dagen och det känns minsann när man kommer in i värmen, kinderna glöder av hetta typ nu efter att de har tinat upp. Känns nästan som om man har lite feber men jag vet att det beror på kylan man gått i idag! :)
Dagen har annars varit bra, jag fick t om ringt en vikarie som ska jobba för mig den 25/12 ..tjoohoo..känns så otroligt skönt att slippa behöva jobba dagen efter julafton, då vill man ju bara vara hemma och mysa, äta lite rester, titta på bra program på tv och helt enkelt bara vara inne och ta det lugnt och gå och småmysa!  Ja jag är faktist glad att jag ringde och frågade henne *L*

Jag undrar när det ska sluta snöa, tycker lite synd om katten här hemma nu, hon har inte varit ute på två hela dagar och hon måste ju nästan bli lite rastlös tycker man, men än har hon inte klagat, däremot fick jag städa kattlådan idag hmmm...första gången på typ ett halvår eller nåt? jaja, nu vet hon ju hur den fungerar *hihi* trodde nästan att hon hade glömt bort sin låda men nej då, hon har gjort både stort och litet i den dessa två dagarna :)  och nu när det har kommit såååå mycket snö så tycker jag att det lika bra kan stanna kvar hela veckan, ja i alla fall över julaftonen, eller vad tycker ni?

Vill ni ha en vit eller grön jul?

GO..natt

Väntar bara in Denise nu, hon ska komma in genom dörren närsom och sen är det sängen för mig..en viss person har redan slocknat i soffan och jag KOMMER INTE VÄCKA BJÖRNEN SOM SOVER!! hihi....nu får jag istället ha hela sovrummet för mig själv!!! jisses va skönt! Ärligt talat så finns det inget skönare än att ha en hel säng för sig själv, och det bästa av allt är att slippa höra de förbannade snarkningarna som kan vara VÄLDIGT...VÄLDIGT HÖGLJUDDA!

JAJA...nu har Dede kommit hem o jag ska upp och sova så jag kan jobba imorgon, så SEE YOU LATER!!

 



GOOD NIGHT!!


varm smörgåstårta

Mmmmm...VA GOTT DETTA VAR! MÅSTE HELT ENKELT TESTAS!



En perfekt bjudmat när man t ex  har kalas eller nåt? istället för en massa kakor
LÄTT OCH ENKELT!!


Nu har jag kollat *bonde söker fru* sista avsnittet och gissa om jag gladdes innerst inne? *hehe*
RODNAR
men visst e han sööööt! ja bonden janne


kanske man skulle ta och lägga in en stöt där?? *fniss* menar han träffade ju ingen som han fortsatte med, hmmm...kanske JAG ÄR DEN RÄTTA?? hahahahaha....
ett kul program att kolla på bara, kommer sakna det men det kommer säkert fler program om det.
men *ändå* hmmmm....kanske ska skriva ett bondebrev till Janne? inte för att jag vet hur man mjölkar kossor eller Brrrr...slaktar? men som en kul sak bara! Fast å andra sidan så tror jag inte att jag hade stått ut på en bondgård...där luktar ju alltid typ bajja!! vet inte om jag klarat av den doften alltid?  Visst kan bajjdoft va god ibland när man typ kör förbi en äng med bilen o så men att leva med bajjdoft dygnet runt???? Hmmm...tror inte jag hade klarat det! MEN GUD VA SÖT HAN ÄNDÅ VERKAR!!
;I am in love;


JAJA..felle har varit i sitt esse han oxå idag, så fort man har varit ute med han så har han börjat gnälla med en gång han kommit innanför dörren, ett tag hann inte Denise in förrän han attackerade henne

 


ja han skulle para sig med (något) oavsett vad och smulan, ja hon sökte skydd hos mig i storarummet


(katten som inte vill gå ut när det är snö)


min dag!


Min pappa och styvmor kom hit och lämnade julklappar och försenade presenter till ungarna, de stannade typ bara en halvtimme eftersom felle och deras hund Linus inte går ihopa. Kul att träffa dom i alla fall för det var ju ett tag sen nu, ja i sommras nån gång!  men svårt när man har hundar som inte kan komma överens.


Grannen Nisse klippte sig ute i verkstaden hos Danny och Thomas

 

HAR GJORT EN GOD VARM SMÖRGÅSTÅRTA IDAG 4-6 pers

2 PKT hönökaka
100 gram rökt skinka
100 gram bacon
1 liten purjolök
200 gram champinjoner
5 dl creme fraice (gärna smaksatt) jag hade 2 dl creme fraice med kantarell o conjacsmak och en burk creme bounjur med kantarell o champinjonsmak
salt
svartpeppar
citronpeppar
oregano
riven ost
skivade tomater


strimla skinka, bacon, purjolök och svamp
bryn allt i en stekpanna




när allt är brynt, blanda ner creme fraicen och salta o peppra

lägg hönökaka så att det bildar en rund ring
bre på utav cremen+ ost
gör samma upp till tre varv, alltså 6 hönökakor ska användas
när du kommer till översta lagret så lägg på massor av ost+ oregano+ tomatskivor
in i ugn ca 10-15 min
servera med sallad


klar för ugnen 200 g i 15 minuter

 

klar att ätas!!

SMAKLIG SPIS!!!


SNÖRIKT




NU TYCKER JAG ATT DET RÄCKER MED



bra start på lovet



Vaknade imorse av att denna synen mötte mig när jag kom ner i köket och kollade ut!
WoooHoooo..vad mycket snö det kommit!!!  helt enkelt perfekt nu till vinterlovet! Tänk så glada alla ungarna blir nu när de kan plocka fram sina pulkor och sina skidor och vara ute och åka hela dagen för att sen komma in och få lite varm chocklad och en ostsmörgås av sin mamma, röda och friska om kinderna *L* och sen ut och åka igen...EN PERFEKT START PÅ ETT VINTERLOV!! kan jag tycka i alla fall.
Jag tycker oxå det är mysigt med snö, bara det är skottat där man ska gå, det är så tungt att gå i snön.
Nu ska jag upp och väcka Denise, hon ska få ta Felix en tur medan jag går upp och tar ut pengar till henne, hon ska ju handla klappar idag.


översten

Hu vad kallt det har varit idag, och det hade kommit riktigt mycket snö under natten, skönt på ett sätt för det lyser upp lite. Vad jag kan se nu så snöar det nu igen så kanske chansen finns att vi får en vit jul detta året?
Var ju på resturang Översten idag på Kronprinsen och det var riktigt gott och riktigt mycket man kunde äta, men efteråt blir man ju bara så proppmätt, men verkligen gott med julbord.
fick inte tagit så många foto som jag hade velat eftersom batterina i kameran lade av "Typiskt" men jag fick en fin utsiktsbild i alla fall :-)



man ser lite lite utav öresundsbron. Vi alla hade köpt varsen julklapp för 50 kronor som vi sedan delade ut och i klappen som jag fick låg där en fin scarfs, den norpade Denise åt sig med en gång jag kom hem så *hej o hejdå lilla scarfs*
Det var en trevlig stund där uppe och alla var så avslappade och det blev inget *jobbsnack* som det annars oftast blir när man har lunch på jobbet.

Har annars varit ganska trött i knopp och kropp sen jag kom hem, skulle ha ringt min mamma o Nisse och till min pappa och Ingrid men orkade helt enkelt inte pladdra i telefon så det får va till imorgon när jag är ledig. Måste även bestäma mig för en dag då jag ska ut och handla julklappar för som vanligt är *HON HÄR* lika sen som alla andra år Hmmm...Imorgon ska Denise få gå ut och handla klappar i alla fall och det har hon sett fram emot hela veckan.
Nu ska sista rundan med Felix tas sen blir det sängen för mig.

GO NATT


SNÖ-MYS



HÄRLIGT



mitteniveckankväll!!

Gokväll i stugorna!! Hoppas att ni har det bra där ute i virrvarr med snö blandat med regn? :)
själv har jag gått här hemma och förberett inför morgondagen då vi ska på julbord på översten på kronprinsen, ska bli SÅÅÅÅÅ UNDERBART GOTT MED JULMAT!! och jag ser verkligen fram emot det.  Iofs så är det på dagtid men det spelar lixom mindre roll när man vill äta gott och umgås med sina kolleger på en annan nivå!
Finklädd vill man ju dock vara och jag har valt ut en svart klänning med en topp och en jeansväst över det, tror det kommer bli jättefint!!
Till det ska jag ha ett par svarta snygga stövlar och en snygg väska som jag ska låna av dottern min *L*




Sen ska vi ju ha varsen present med oss som vi ska byta med varandra och då handlade det max och minimum 50 spänn, jag köpte min present nere i puerto rico och min kostade 4.90 euro? ingen aning om det är mer eller mindre men vad spelar ett par kronor för roll?  jag lyckades packa in den ganska fint i alla fall och det har ju ALDRIG varit min starka sida det där med att packa presenter fint :)  har jag tidningspapper, servetter eller toapapper hemma så har jag tyckt att det lixom har gått lika bra (BARA DET ÄR INPACKAT) ....men idag lyckades jag just bara för att jag hade omslagspapper hemma, hade tejp hemma, och jag hade t om lite assesoar hemma *WOOOOOHOOO*


Hmmm...undrar om jag inte ska välja DENNA SNYGGA JULKLAPP själv?? *hehe*
fast det är ju egentligen innehållet som räknas och i denna paket gömmer det sig en pepparko, en saltko och en servettko som står på en träbricka, ja JAG tyckte i alla fall att den var jättesöt!!! annars hade jag aldrig köpt den!

ja vi får väl se imorgon om det blir uppskattat eller inte?  Just nu ser jag bara fram emot att få äta årets första jultallrik och jag kommer helt klart ta foto på den ;)

 

Nu sitter Danny, Viktor och Denise och kollar på en film, jag hade ingen ro i kroppen att hänga med på det eftersom jag ändå bara somnar, Mmm..det gjorde jag ju igår när jag såg filmen 2012


jag såg nog en halvtimme av den i början och sen vaknade jag mitt i alltihopa när det var ca en halvtimme kvar av filmen, så hmmm...tjaaa, jag kan inte uttala mig ännu om den var bra eller dålig?? somnade inte av att den var dålig utan somnade för att ögona helt enkelt ville det *L* så jadå, jag ska helt klart se om den för jag tror jag kommer att tycka den är bra om man väl får se hela filmen! :)

MEN NU ÖNSKAR JAG ALLA EN FORTSATT BRA MITTENIVECKANKVÄLL (onsdag)


nån som e sugen på en banan?

Mätt och belåten och det är rena skitväder ute, skönt att vara inomhus i värmen och det tycker tydligen tjockiskatten oxå :-)



Jaaa...hon har verkligen lagt på hullet nu under vintern, hon är alltid inne utom just när hon är nödig...då pallrar hon sig ut en sväng för att sen återvända in i värmen som ni kan se *hehe* och vad jag själv kan se så är där en banan som borde bli uppäten ganska snart innan den börjar krypa utav sig själv :)

Jaja,,idag har jag fixat till en soppa med lite diverse saker i...slängde i vad jag hade hemma typ och den blev helt klart godkänd och mättande med ett par smörgåsar till.



ser kanske inte så god ut men JOOO..den var god!

Nu ska jag kolla in filmen 2012 som grannen har bränt ner, skulle egentligen vilja se den på bio men jag kan inte bärga mig, har ju hört att den ska vara så himmla bra?!  Tjjjaa..mitt betyg får komma imorgon för jag tror inte jag orkar gå ut här nåt mer idag.
Så nu säger jag hej o hå o ha en fortsatt bra kväll!!

kramis bananis

leta..leta..

Dagen har gått bra att jobba och som jag misstänkte, det tog inte lång tid innan man var inne i hela ruljangsen igen. Morgonen gick oxå förvånadsvärt bra, jag steg upp med en gång mobilen ringde..hoppade in i ducshen och hann t o m dricka en kopp kaffe innan sen Jeppe kom och hämtade mig.
Idag har jag varit sjukt sugen på julmat, nästan dreglar bara jag tänker på det men jag får allt ta och vänta till Torsdag när vi ska till Översten på kronprinsen och käka julbord, det ska verkligen bli kul och gott *MUMS*  och ska bara jobba fram till 11 sen bär det iväg på ett eller annat vis. antingen med buss, skjuts eller taxi?
Jag blev så sugen på just julmat i och med att det började snöa rätt bra ett tag *L* kändes lite sådär lagom juligt!
Här hemma blir det bara soppa till middag idag, men det kan vara gott det oxå när det är kallt ute som idag! Men de säger förstås att det ska bli ännu kallare i veckan? ja man får väl se! !
Nu ska jag ta och leta fram en blus som jag ska ha på mig på Torsdag, vet inte om den hamnat hos Denise, Lisette eller hos mig själv?`så fram med pannlampan och in och rota i garderoberna :-)

måndagkväll

Jaha, då är mina 10 dagars ledighet slut nu snart *phuu* vill inte ens tänka tanken på att behöva stiga upp halv 5 imorgonbitti!!! Hur ska jag klara av det??? ja för mig är det en gåta just nu! jag som är så fruktansvärt morgontrött! VILL INTE, VILL INTE, VILL INTE!!!  Men vad har jag för val? troligtvis inget!! utan det är väl bara till att lyssna till väckarklockan och stiga upp och försöka se glad ut!! *Ihhhh* :(

jaja..jag ska inte klaga, jag har haft en skön ledighet så nu borde man ju känna sig ganska utvilad och man ska försöka ta tag i saker och ting med nya krafter? Hmmm....varför är det alltid lättare att snacka i det än vad det egentligen känns som? för ska jag vara ärlig så känner jag mig inte alls utvilad ikväll, tvärtom...jag blir tröttare o tröttare ju mer jag tänker på att jag måste stiga upp mitt i natten för att behöva bege mig till jobb! Riktigt morgontrött blir jag nästan redan nu!!  Men det brukar bara vara första dagen som är svår, sen kommer det att flyta på som vanligt igen.

Nu är middag o disk avklarad, blev lätt mat idag, färsk god pasta med köttfärssås och isbergssallad..färsk pasta bara lixom smälter i munnen..så himmla gott!!





ja det var gott, har bara ätit massa anorlunda mat hela veckan så det smakade förträffligt med gammal hederlig köttfärssås :)

Nu ska jag gå och sätta mig och kolla lite på Tv hmmm....fast Denise har sett en stor fet svart spindel där inne i storarummet så jag vet egentligen inte om jag är så road av att sätta mig där inne, men jag får ta changsen och hoppas på att INTE få syn på den! Brrrr...jag hatar spindlar!


otäcka drömmar

Gomorgon Bloggen

så otroligt skönt det är att sova i sin egna säng, där nere i gran canaria vaknade man upp flera gånger per natt för att sängen var hård, eller oxå var det för varmt, nån gång vaknade jag upp av att jag låg o drömmde om vulkaner o en annan gång var det Tsunamin, sen vågade jag inte somna eftersom jag låg o lyssnade efter konstiga ljud så att man kunde vara förberedd om det nu skulle hända nåt! jaaa det är typiskt mig att ligga och grubbla på sådana saker. Så inte konstigt att man sover som en stock nu när man har kommit hem.
Men nu är jag uppe i alla fall, Hmm...ja jag har vart uppe två timmar ca och jag har redan vart ute med hunden, vart uppe och handlat och startat två maskiner i tvättstugan så SÅÅ illa är det ju ändå inte :-)

Idag har jag  börjat denna veckan med en ledig dag så det känns rätt så skönt att man fick ytterligare en dag ledigt innan man återvänder till verkligheten.
På Torsdag ska vi ut och äta med jobbet på dagtid ( julbord ) så då kommer man bara jobba en halv dag, känns skönt det oxå :)

jaja..nu ska jag fortsätta med mitt här hemma.
ha en fin Måndag


julgranen är på plats

Igårkväll när vi kom hem så kollade man ju runt i hemmet så att allt var på sin plats, och man kollade så det var städat o fint så att man själv skulle slippa börja städa med en gång man kom innanför dörrarna..Och jodå..mycket riktigt!! där var HUR FINT SOM HELST!!! ingenting att klaga på *L* Däremot fick Danny liiiiiite paniiikartade känslor när han tittade in i storarummet och fick se denna bjässe till gran!!




ja han har ju aldrig gillat granar eftersom de barrar nåt otroligt mycket, men detta året fick han Tjiii...för nu hade Lisette och Christoffer fixat denna snygga julgran och de fick t om bet en taxi 100 spänn extra för att komma hem med den+ att de var nära att skiljas när de skulle montera ihop den!! hahahaha....kan se det framför mig nästan!
OTROLIGT fin är den och som sagt den är ÄKTA!! efter alla dessa år med plastgranar :) och ** kanske,,kanske** man slipper Viktor för en tid? eftersom han är allergisk *hehe* jaja...hoppet finns där för evigt!
T om klappar har hon hunnit lägga under granen..ihhhh...jag som inte ens börjat! Får NÄSTAN panik när man ser den framför sig nu ju! ;)

Tänk vad ens barn kan hitta på så fort föräldrarna är borta!! men som de säger NÄR KATTEN ÄR BORTA SÅ DANSAR RÅTTAN PÅ BORDET!

Jag är i alla fall jätteglad för Julgranen så Tack Gumman och Tack Svärson!



good by for this time puerto rico

Hemma igen efter en helt underbar vecka nere i puerto Rico, men herregud vad en vecka går fort!! Man hant ju knappt dit förren det var dags att åka hem igen! jag skulle lätt kunna vara där ett par dagar till, samtidigt längtade man hem till barnen och till smulan o felix, men hade ju telefonkontakt med dom näst intill varje dag så på det viset var det ju lugnt. Ett otroligt fint hotell hamnade vi på högt HÖGT uppe i berget *Brrrr* lite läskigt men det gick ju bra trots min höjdskräck. Vacker utsikt över Atlanten från vår balkong, helt underbara buffe-bord,det enda man gjorde var att äta o dricka....dricka o äta!! *hehe* ja så nu får man hålla igen ett par veckor för att gå ner kilona som man gått upp denna underbara vecka. Skulle helt klart kunna återvända dit men när jag tänker på höjden så Njaaa...nästa gång väljer jag nog nåt nere på marken :) ( har faktist redan börjat kolla ny resa )

LITE BILDER KANSKE??.......ok..håll till godo!

från flygplanet



utsikt när vi strax ska landa!

 


middagen på planet


vårt hotell nerifrån stranden ( fatta min rädsla att ta bussen upp dit ) *L*

 


utsikt ner till stranden från hotellet



vy från balkongen



ja lite utsikter från vår balkong ( tryck på bilden för större bilder)


I poolbaren




 

stranden

 




en kväll träffade vi Petra och Patrik och det var JÄTTETREVLIGT!

Lite av buffen på hotellet men detta var bara en liiiten del av allt det goda.

men som sagt en vecka går snabbt så igår var det dags att flyga hem igen..hej o hå .

Nu längtar jag redan till nästa resa *L* och just nu sitter Jeppe o Becky på flyget på väg hem från Teneriffa.


lönt att gå o sova?

Alla sover utom jag! kan helt enkelt inte koppla av och kanske är det för att jag varit i full gång sen klockan 5 imorse tills för en timme sen. Har packat och filufiserat omvartannat, är orolig för kommande veckan men jag litar på att allt ska gå bra, har skrivit ner en massa viktiga telenr där ungarna kan nå nära o kära om ifall det skulle vara nåt!
Imorgon vid denna tiden ligger jag i en säng på ett hotellrum i ett främmande land och såklart vill jag att allt ska klaffa och vara klart för töserna här hemma,,även om Peter är här så kan det ju hända saker när han t ex är på jobb och att de behöver komma i akut kontakt med någon vuxen. Nu hoppas jag ju inte att det kommer att vara så men för mig känns det tryggt att veta att de kan nå NÅGON när som helst på dygnet.

jaja..nu ska jag försöka få nån timmes sömn i alla fall, ska upp om exakt 3 1/2 timme..:) får väl sova på planet om inte annat, då kan ju kanske tiden gå snabbt i alla fall.


PUERTO RICO HERE I COME!!!

magkänslan spelar mig ett spratt?

ojj, vad jag börjar känna mig dålig..hela magen snurrar känns det som, mår illa och vill kräkas, tror inte det beror på middagen idag utan mina nerver för flyget börjar göra sig påmind!! Iskall om händerna men ändå konstigt varm i kroppen , ja oxå då magen som är i total kollaps! Usch...varför utsätta sig för sån här press egentligen? Nu är det inte bara flyget som gör mig orolig utan nu är det även bussresan till Hotellet som ligger uppe i berget...Ohh...jag som inte ens gillar att åka bil på plan mark, ska helt plötsligt upp med buss i bergen..bara den tanken får mig att nästan vilja kräka så illa mår jag just nu!
Tänk om det är halt på vägarna på Lördag och planet styr ur led innan det ens har kommit upp i luften? Tänk om bussen gör en kraftig giring och hamnar utanför ett stup på väg till hotellet?  ojojoj...vad jag lider utav att tänka alla dessa negativa tankar men vad gör man för att låta bli?
jaja...ska försöka tänka positivt! snart e man ju nere i värmen WOOOHOOO!!

Dagens middag blev detta!!

laxfile i balsam o honungssås 4 pers

4 laxfileer

1/2 dl balsamvinäger

1/2 dl honung

salt

peppar

 



lägg fileerna i en form, salta o peppra, blanda balsamvinäger och flytande honung och häll över laxen, sätt in i ugn i 175 grader i ca en halvtimme.

under tiden

finhacka en röd paprika och en gul lök och stek mjuka i en stekpanna

 




Idag valde jag att inte använda vanligt ris utan jag såg en annan sorts ris idag när jag var och handlade så jag blev nyfiken på hur det skulle smaka med kornris.


kokte det enligt förpackningen och när det hade kokat klart så vände jag ner paprika och lökblandningen för att ev få lite mer smak.

 

Jag valde att ha lite kokt brysselkål till...*L* SMÖRADE sådana *mums*

 

 

maten när allt är klart och som sagt innan..smaken är som baken, jag gillade inte laxen men älskade kornrisblandningen, medan Denise sa tvärtom hon älskade laxen men gillade inte risblandningen?? hmm...ja där ser man vad smaklökar kan vara olika.

 


ja det var kul att testa på detta och riset ska jag fixa fler gånger, däremot honungen??? hmmm...nej tack!


Nu ska jag nog snart gå o lägga mig, mår verkligen kymigt i min mage. hoppas att det bara är resfeber så jag inte håller på att få maginfluensa?


GONATT O SOV GOTT!!


kylen är full!

Sådär ja, nu har vi varit ute och storhandlat till ungarna och till Peter som kommer vara här nästa vecka, kylen är fullproppad och även bägge frysarna så de kan bara välja och vraka vad de vill ha för nåt. Känns skönt att veta att de har mat hemma i alla fall.  Tvättberget blev jag inte riktigt klar med så ska fortsätta med det nu, sen ska jag laga middag och ska även försöka hinna med att packa lite, annars blir det VÄLDIGT hektiskt för mig imorgon eftersom jag jobbar och inte kommer vara hemma förrän 5 tiden.
så ja nu ska jag återvända till mitt tvättberg och få ordning på alla kläder.




Mmm..så här full är min kyl just nu!

Berget som bestod av tvätt!



STONK OCH STÖN..Mmmm...det kan man väl säga när man ser detta berget av tvätt!! Ja alltså allting är ju rentvättat, det skötte danny så bra igår när han var hemma, men sen är det jag som får sköta resten tydligen, vika och lägga var sak på sin plats, så skönt det hade varit att bara tvätta och sen hälla ut all rentvätt i soffan för att låta nån annan ta hand om det!! ;)  fast o andra sidan så är det ändå bra att han valde att göra så för annars hade man nog inte hittat sina kläder här hemma,,,mina kläder hade hamnat hos Denise och vice versa, han har ju noll koll på vems som är vems!

ja så nu har jag lite sysselsättning ett tag framöver, sen ska vi ut och storhandla i eftermiddag så ungarna har mat hemma hela veckan. Bara två dagar kvar tills man åker och nu börjar det kännas lite i magtrakten *L* ni vet fjärilar!

DAGS ATT TA HAND OM TVÄTTEN!

POFF

HEJ DÅ!


håll mig uppdaterad!

Ajjjjj...VAD SKA JAG TA MIG TILL???? mina favvooprogram slutar ju nästa vecka och jag som har följt varenda ett avsnitt!!! hur ska jag kunna leva med vetskapen att det INTE BLIR SOM JAG VILL???? Ohhhhhhhh...vilket dilemma jag befinner mig i! menar jag kan ju inte se sista avsnitten eftersom jag inte e hemma, hmmm,,,kanske ska jag ta och avboka min resa? Ohhhhhhhh...VILL JU INTE MISSA NÅT!!

JAJA...ni får uppdatera mig helt enkelt! jG HEJAR på Janne i BONDE SÖKER FRU och jag vill han blir ihopa med Anette.

Mammas pojkar..tjaa...där önskar jag bara att Christian ska ta sitt förnuft till fånga och bli ihopa med hon den äldre ( kommer inte ihåg namnet )
faaaaaaan..att alla avslut ska vara just den veckan jag är borta!!
Nu har i alla fall Viktor gått hem o jag ska ta o mysa lite med Denise nu innan vi åker iväg.


kram från mig!



Tacogratäng

fixade en ny maträtt idag som jag hittade på Ica när jag var och handlade, tyckte det lät gott och enkelt så jag bestämde mig för att testa och GISSA om det var gott? HELT KLART VÄRT ATT PROVA!
jag hade bara sallad och nacho chips till men man kan nog även ha ris till detta.


detta är sakerna som jag hade till middagen idag..800 gr blandfärs, 2 små burkar creme fraiche, 2 påsar mix taco-gratäng och en påse nacho-chips + sallad som vi hade över sen igår.

Det var verkligen gott och lätt, och misslyckas kan man absolut inte göra!

 

Hmm..tjaaa...bilden gör sig inte förtjänst..utan det smakade bättre än vad det ser ut ;-)


kasslerfavorit

Igår orkade jag inte skriva, jag var helt slut i hela kroppen..kom bara hem och lagade middag och sen somnade jag på soffan och sov där tills det var dags att gå upp i sängen för att lägga sig.
Måste bara dela med mig av ett gott recept som jag gjorde igår och som var väldigt lättlagat, kommer att laga detta fler gånger eftersom det var så gott. passade utmärkt en vardag när man inte orkar stå vid spisen hela kvällen.


Kasslergryta 4 pers

ingrediensser:

500 gram kassler

50 gram smör

2-3 tsk curry

2-3 klyftor pressad vitlök

1 st finstrimlad purjolök

1 gul och en röd paprika (strimlade)
4-5 msk tomatpure
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
ev en burk svamp i bitar
salt o peppar

Gör så här:

skär kasslern i tunna strimlor,fräs i smör tillsammans med curry, vitlök, purjo och paprikorna tills grönsakerna mjuknat, Tillsätt tomatpure och vispgrädde och låt allt koka ihop. rör i creme fraiche. smaka av med salt,peppar och ev lite mer curry, rör ihop och låt allt bli genomvarmt..

jag hade jasminris och sallad till.

 



Mumma var detta!!!



Nu ska jag snart sätta mig och titta på BONDE SÖKER FRU det har blivit lite av mitt favvoprogram..jag har ju fortfarande en av mina favoritbonde där inne men vad han heter??? Hmmm...tjaaa, det har jag ingen aning om så sååå himmla insatt är jag förstås inte!
Mmm..nu börjar resan närma sig med stormsteg, ska bara jobba EN dag till!! *WOOOhOOO!!* imorgon är jag ledig och jag har MASSOR att göra! ska ut o handla, försöka mig på att packa lite, ja helt enkelt förbereda så mycket som möjligt så att man bara kan komma hem på Fredag efter jobb och bara koppla av efter jobb.

jaja...nu får ni ha en fortsatt fin kväll för det ska jag ha! 

kramis!


 

 


RSS 2.0