vad är väl vädergudarna värda?

Måndagen snart slut tack och lov *hihi* Ucsh man önskar ju nästan livet av sig och det är en hemsk tanke för jag vill verkligen inte att livet ska sluta i förväg ju. Just nu vill jag bara komma iväg!!! men idag blev jag lite sur, kollade väderprognosen i Puerto Rico för de dagar vi ska vara där nere och gissa vad de säger?

Ghaaaaaaaaaaaa...........moln och skurar!!!!  min vanliga OTUR isåfall! MEN MEN...man kan ju inte lita på vädergudarna här i sverige så varför ska man lyssna på dom just nu?

Det enda jag kräver är SOL...SOL...SOL och återigen SOL!!! och bad förstås och god mat såklart, och sköna sängar givetvis, och fin utsikt från balkongen, Men det allra viktigaste är ändå att D o Jag kommer överens hela veckan utan en massa tjafs om grannar och annat ditt och datt, som det oftast blir här hemma i hemmets lilla vrå.

 

Mmmm...nu är det bara tre dagar kvar att jobba, känns som om de aldrig kommer ta slut..idag har dagen varit JÄTTELÅNG och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på?

På Torsdag ska jag i alla fall ut o shoppa, mat till ungar och till Peter..för mat måste de ju ha här hemma hela veckan. ska även passa på att köpa en liten extrapresent till Peter som ska stå på bordet när han kommer hit, han fyller ju 40 på fredag och klart att man vill visa uppskattning då ju!

 

Nu ska jag kolla in familjen ***ULLARED***

dit kanske man sticker efter utlandsresan för att handla klappar till alla.

 

pööööööööööööööööööööööössssssssssss på nosen!


Så sakta...så sakta..

MÅNDAG IDAG OCH JAAA...



SNIGEL-VECKAN HAR BÖRJAT! :-)


efter middagen

Och efter en god smarrig middag är det alltid gott med glass
så nu ska jag sätta mig i fåtöljen med en skål vinetta glass
***MUMS***




ha en trevlig fortsatt söndagkväll!


baconlindat

Mmm..nu är man mätt och belåten och middagen idag var verkligen jättegod måste jag säga och det kommer jag att laga många gånger till.

BACONINLINDAD KYCKLINGFILE MED BALSAMSÅS 4-5 PERS

1 kg kycklingfile
2 pak bacon
salt
peppar
oregano

Jag skärde mina fileer på mitten så att de blev lite mindre, salta och peppra fileerna och krydda ganska mycket med oregano, vira en eller två baconskivor kring varje file.
Bryn i en stekpanna så att de får lite färg, lägg sedan över fileerna i en ugnsform.







Gör såsen

4 dl vispgrädde

4 msk balsamicovinäger

3 msk koncentrerad kycklingfond

3 pressade vitlöksklyftor

Blanda allt och häll sedan över kycklingfileerna, ställ in i ugnen i mitten 200 g i ca 30 minuter

 

GÖR UNDER TIDEN BÖNSALLADEN

600 gram harico vertes (frysta)

1 strimlad röd lök

200 gram marinerade tomater (en burk) skäres i bitar.

 

Bryn bönerna i olivolja på ganska hög värme i ca 5 min..rör om så de inte bränns fast

häll i tomater och lök och bryn ca 5-10 min tills det är klart..salta och peppra.

 


bönor tsm med rödlök och marinerade tomater + salt o peppar


Lätt att laga och jättegott och väl värt att prova!


MATEN ÄR KLAR ATT AVNJUTAS!!








En tallrik till Lisette när hon kommer hem!

receptet har jag hittat hos http://ensidamedmat








Första Advent

Söndag och Första Advent!! Första ljuset har blivit tänt!!




Det är en speciell känsla det där med första advent, ljusen är tända i alla hem och vrår och det är kul att kolla alla fönster hur fint alla har det :) Idag har jag själv gått och plockat fram mina ljusstakar men återigen så fattas jag stakar till något fönster, det är likadant varje år, alltid nån ljusstake som har stått och blivit gammal under året som gått, som tur är så är dom ju inte så dyra så man blir ju inte fattig av att köpa ett par varje år men ändå är det lite retsamt den dagen man som mest vill ha de på plats. Jaja...det fixar jag i veckan :)

Gårdagen var jättetrevlig som vanligt när man träffar E,J o P vi åt gott och snackade gammla och nya minnen och tiden den bara flög iväg, men så är det ju alltid när man har det trevligt, ser redan fram emot nästa gång vi ses och som du sa J ...då får vi slå till med de lurviga *L*

Nu ska jag sätta fart att laga middag här, blir en god middag idag. 


Elysse

Ja nu har jag tvättat håret, lagt fram kläder,smycken,underkläder,strumpor och lite annat som man ska ha på sig ikväll, ska åka hemifrån ca halv 7 så det är ju gott om tid ännu, jag är lixom den som springer in i ducshen det allra sista jag gör, idag ska jag försöka hoppa in i ducshen i tid så att man slipper stressa efteråt :)
Ser verkligen fram emot denna kvällen, ska bli SÅ KUL! och man känner att man verkligen behöver komma ut själv! Ska verkligen njuta av varje minut och J,E,och P...hihi....min kamera kommer vara på hugget ikväll..bara så ni vet *L* missade det med foto förra gången vi träffades och klart att man vill ha lite minnen med sig hem ju.

Här kommer vi börja kvällen



på Resturang Elysse i Malmö..ett helt gudomligt matställe och trevlig atmosfär.
Om det blir utgång efteråt? ingen aning... men jag är med på allt :)

nä nu får jag fortsätta förbereda här hemma...hej hopp galopp!!

p.s bilden är tagen från google.

uteliv som gäller ikväll

Jahapp så har det då äntligen blivit Lördag, sov ut riktigt länge idag faktist och det var underbart skönt!!  Igår fyllde lilltösen Denise år så det var ju till att stiga upp tidigt på morgonen för att använda den sköna stämman igen*hehe* ner i köket och öppna paket och hon blev nöjd med sina presenter.




sen raskt iväg till jobb för att jobba veckans sista arbetsdag..Wooohoo!!
Jeppe hämtade mig på jobb med *MIN* bil och vi körde hem för att gratta Denise ytterligare en gång. När Jeppe hade kört hem så knackade det på dörren och där ute stod Stefan, Lill, Tony och Martina, så visst fick hon presenter..de stannade ett par timmar men någon tårta blev det tyvärr inte till dom eftersom vi inte hunnit med att baka nån. Men tårta blev det lite senare på kvällen, Denise och Viktor fixade till en god en ;)


här vispas det grädde för kung och fosterland


Här smöras det på lite vaniljkräm oxå har de chokladpudding i botten.

 


dekoration pågår *L* inget vidare snygg blev den men smakade underbart gott :)


Mmm...det var lite vad som hände igår, nu ska jag in o tvätta håret...ikväll är det lixom uteliv som gäller med mina tre ungdomsvänner, ska bli jättekul att träffa dom igen och sitta och snacka lite!

Föresten...OM EXAKT EN VECKA ÄR JAG NERE I PUERTO RICO VID DENNA TIDEN *L*


fredagsglad!!



Mmmm...då kan man se ut så här...men man får vända på huvudet för att se förstås Hmm..hmm...hmmm... ;-)

högsta vinsten men ändå inte!

Så skönt!! Torsdagens jobb avklarat *L* och nu är det bara en dag kvar innan det sen är helg och man är Ledig. Skönt är det oxå att ha fått betalt in sina surt fördärvade räkningar..hur illa det än känns att få hem dom i brevlådan. lika skönt känns det när man väl har betalt in dom och man blir av med dom för en *liten* tid i alla fall :).....Hmmmm...idag fick jag reda på en väldigt pinsam sak, Igår var ju jag och tre kollegor på vård och omsorgsdagarna på Kockums Fritid, där var frågetävling som jag och kollegorna gjorde och ja vi lämnade in dessa här frågorna, de skulle dra de rätta svaren på sista passet mellan 3-4...jaja...vi gick och fikade och gjorde lite toabesök o så, under den tiden kom vi alla överens om att *smita* hem lite tidigare, vi ville helt enkelt slippa sista passet o sista timmen..japp,,klappat o klart och slutdiskuterat..vi tog på oss och *smet* iväg till bussen alla 4,vi tänkte absolut inte avslöja varandra för de andra kollegorna och för chefen!!???? Hmmm...NÄ MEN VAD HÄNDE?? jo det visade sig att tydligen hade ***JAG*** ja J A G vunnit en av priserna ( en teaterbiljet med carmen nåt?) som kostar 400 spänn om man hade fått köpa den.

VAAAAA??? jag som ALDRIG NÅGONSIN VINNER????  jo men då hade dom ropat upp mitt namn där bland alla 100-tals folken men just då satt ju jag på bussen på väg hem och hade ingen som helst tanke på någon vinst :)

så idag när jag kom in efter morgonarbetet så hade tydligen chefen fått reda på att vi smitit, HUR hon fått reda på det blev jag aldrig klok på men hon kollade på mig o sa *OCH DU SOM T OM VANN ETT PRIS ANNETTE*

Hmmm...just då ville jag bara sjunka genom golvet, försöka trolla bort mig själv så jag kunde ha blivit osynlig eller nåt? pinsamt...pinsamt..pinsamt var det!

ja av någon anledning var det tydligen meningen att *vi 4 kollegor* skulle bli avslöjade, för hade jag nu inte vunnit, då hade det ALDRIG uppdagats att vi smitit hem tidigare :-) och varför skulle jag vinna just igår för?? jag vinner ju ALDRIG nån gång annars??

kanske ska man kalla det för *TANKESTÄLLARE*??



inte min vanliga tur det där!! ;)


grattis min dotter 21 år

Min data krånglar ännu o jag blir snart galen på den, men nu har Jeppe lovat komma hit på Fredag efter jobb för att fixa den...Just nu sitter jag på Denises lilla mini PC och det är jobbigt när man inte är van.
Idag fyller min stora dotter Lisette 21 år GRATTIS GUMMAN!!! hoppas ni har en fin kväll i sthlm?? ska bli kul att höra imorgon när hon kommer hem.
Vi steg upp i vanlig ordning tidigt på morgonen för att sjunga till henne (har det som tradition här hemma) ända sen de var bebisar har vi stigit upp tidigt för att gå in och sjunga med våra vackra stämmor *hehe* kanske inte så skönt att vakna till dock??
Hon gick i alla fall ner i köket för att öppna sina paket...lite ´var det som hon hade önskat sig så det var ju bra, hon var även väldigt spänd och nervös eftersom Christoffer skulle komma för att hämta henne tidigt på morgonen, däremot hade hon ingen som helst aning vad de skulle hitta på...senare skickade hon ett sms till mig där hon talade om att de var på väg till Sthlm!!! Ja så jag tror nog att de ska ut o festa ikväll om jag känner dom rätt *L*
Själv har jag varit på Kockums Fritid hela dagen, mmn dagar...vård oc omsorgsdagar. Intressant och det var ganska skönt att slippa jobba idag. Nu är det bara två dagar kvar till helg och jag bara längtar nu!!! Kómmer bli två sega dagar att jobba känner jag på mig, o snacka inte om nästa vecka....FYYY BUBBLAN...då kommer dagarna snigla sig fram!!! 
Men nu ska jag i alla fall ner och köra runt bland köttbullarna som jag har på stekjärnet. 

ha en fortsatt fin onsdagkväll!! 

ingen rubrik

Godmorgon Bloggen!!

har inte varit inne och bloggat på ett par dagar eftersom datan varit krånglig, rätt vad det är så hänger den upp sig och man kan knappt komma därifrån och i mellanåt ploppar det upp en massa reklamsidor som är ganska störande att minimera hela tiden. Vi får väl se hur det går med detta blogginlägg????

Vaknade i alla fall imorse vid nio av att min mamma ringde, hon kommer hit idag för att gratta Denise som fyller år nu i dagarna. Så ja jag får väl springa upp o handla kaffe *L* har inte en kaffeböna hemma.

Själv sitter jag just nu och dricker te men det var inget gott eftersom jag inget socker hade hemma heller!! *hehe* ALLT ÄR SLUT I HUSET TYDLIGEN!!

Ikväll måste jag själv bege mig ut för att handla till både Lisette och Denise, får ju ta Dannys bil eftersom Jeppe fortfarande har min bil...men jag har ingen som helst aning vad jag ska handla till dom..JÄTTESVÅRT tycker jag!

jaja,,nåt hittar jag säkert.

önskar er alla en bra Tisdag


tvilling??? Ehhh...NEJ TACK!!

snälla ge mig STYRKA!!!  idag har det varit en bra dag förutom då att de två systrarna flög i luften på varandra på avstånd och gissa vem som fick vara avståndet? JO DERAS MAMMA!!! ****jag****
det handlade om ett par svarta strumpbyxor som Lisette skulle ha, de var tydligen försvunna och det blev med en gång *skrik,gråt,skäll o BANG I DÖRREN* hon HATADE helt plötsligt sin lillasyster och hon skällde på mig som om jag inte var VÄRD ETT RUTTET LINGON!!! Jisses....vilket humör!!!
Samtidigt som hon skällde och gormade så blev jag ju såklart frustrerad jag oxå, och tänkte att NÄ NU JÄKLAR...NU RINGER JAG DENISE och får en förklaring var dom djädra svarta strumpbyxorna befinner sig???

Mmm...ringde Denise...hon i sin tur...- VAAAA FAAAAN...JAG HAR INTE RÖRT HENNES STRUMPOR,,**hulkande på rösten**
jag fortsatte försöka övertala henne om att det var hon som slarvat bort strumporna,,MEEEN OJJJJ...ännu mer snyft och hulk och samtidigt lite hotande om att hon inte skulle komma hem eftersom vi skyllde på henne.
Hon hatade sin syster och skulle ALDRIG mer prata med henne eftersom hon skyllde på henne.

Hmm...I DETTA LÄGE???? VAD FASIKEN GÖR MAN????

ska man hålla med den ena eller ska man hålla med den andra??? ..fast å andra sidan så kvittar det nog för jag fick skulden utav båda mina döttrar TROTS ATT JAG SÄLLAN ELLER ALDRIG ANVÄNDER STRUMPBYXOR!!
Jag var lixom bara en mellanhand=där alla*** deras*** känslor hamnade i ett mellanläge?? KAN man kalla det så tro? ja jag tror det...Och JAAAA...det där med att jag skulle vilja ha en tvillingsyster???


NEJ TACK...NEJ TACK....NEJ TACK...NEJ TACK...




GE MIG STYRKA PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!

vill handla julklappar

Hemkommen från grosistlagret och jo det var mycket att titta på och en del billiga saker så jag handlade lite julklappar, bl.a så snodde jag min mammas ide om en julklapp till Benjamin (kusin vitamin) ..handlade en typ tvlampa till honom med rullande fiskar...ja han kan ju ha den på sitt rum, blir säkert fint!


kostade inte merän 99 riksdaler..köpte lite andra saker oxå men de kan jag inte visa här eftersom det mest är julklappar till Lisette.

Men trevligt att gå o titta och dit ska jag sticka fler gånger.

Kul att handla lite klappar och nu kliar det i fingrarna efter att få  handla ännu mer!! Men som sagt, får vänta tills lönen kommer in på kontot *L* DÅ JÄKLAR!!! SKA DET HANDLAS!

Nu ska jag förbereda middagen här, kommer bli gott idag känner jag på mig!

 

PÅ ÅTERSEENDE!


Fredagen den 20/11 kl: 08:57

Sitter här med morgonens första mugg kaffe och försöker förbereda dagen, har lite på min lista idag *L* först nu ska jag ut o promenixa med Felix, därefter ska jag ringa min mamma o höra om hon ska med till det där grosistlagret som hon pratat om, ska hon inte det så sticker jag dit själv, FÅR DOCK TA BUSSEN DIT! *suck* men det går väl det oxå :)
Sen ska jag inhandla till dagens middag, Fredag idag så då får man väl försöka hitta på nåt gott att äta, har redan hittat ett recept som såg väldigt smarrigt ut. Och eftersom grosistlagret ligger på cypressvägen så kan jag sticka in om Maxi och handla innan jag sen åker hem igen.
Ska upp o fråga Lisette om jag kan få låna hennes busskort om hon nu inte själv ska iväg nånstans, för jag vet inte riktigt hur bussarna funkar nu?? De har ju snackat om att man inte kan betala med kontanter??? men hur många människor sitter med ett busskort på sig för att *KANSKE EV ÅKA BUSS NÅN GÅN??* tycker det verkar vara ett himmla konstigt system att man inte kan betala med kontanta pengar?
Alltså tvingar de familjer att köpa busskort, för ibland åker ju barnen in till stan för att t ex gå på bio..då måste man helt enkelt ha ett kort hemma för att överhuvud taget komma dit!!
Ja servicen är ju inte som den har varit tycker jag!

jaja...nu ska jag få röva ur stola o sätta fart här hemma så jag kommer iväg IDAG och inte IMORGON!!




Malmö buss



saknar

Ohh..jag är lissen i ögat idag, JAG HAR INGEN BIL!!!! måste ta bussen till jobb fr och med nu!! TVIII SÖREN!!
pöööjken var tvungen att låna min bil nu ett tag framöver eftersom han lämnat in sin egen på reparation efter krocken med däcket som han var med om. Han bor ju i Landskrona och jobbar i Malmö så ja, klart att han ska få låna bilen då ju, hur ska han annars komma till jobb??  Han kom iofs med ett bra förslag och det var att han hämtar upp mig här på morgonen så åker jag med honom till jobb, han jobbar på samma ställe som mig ju, de håller på med ett par balkonger tvärs över gatan där jag jobbar.  Ja så kan man lösa det på så vis så är det ju jättebra! BARA JAG SLIPPER TA DEN ELÄNDIGA BUSSEN!
Nu i helgen jobbar jag men då är det inga problem eftersom jag då tar Dannys bil. Jaja..sista helgen jag jobbar nu innan vi åker utomlands och sen när vi är hemma igen så får man väl hoppas att Jeppes bil är klar, så jag kan få min tillbaka.

Men imorgon skulle jag ju ut med min mamma till en grosistaffär som hon hittat, inte säkert hon vill det nu när jag ingen bil har? jaja..jag ska nog ta bussen dit o kolla i alla fall för enligt morsan så var där många billiga saker och många fina saker...kanske man kan passa på att inhandla lite julklappar?


"missing you my dearest car"
"but i know that jeppe takes good care of you"
"and hopeli? he will waching you too"

"so you are clean when you come home to mama again"



Favorit på julbordet?

Godag i stugorna, Nu börjar Julen närma sig med stormsteg, och mina tankar går *minst* en gång om dagen till julklappar? vad man ska handla till ungarna i julklapp?? Lika svårt varje år tycker jag, jag har inte ens en liten hum om vad jag ska köpa till dom. Samtidigt är det ju kul att springa runt och titta efter olika saker, om man inte är stressad vill säga!!!  Vilket jag ofta är när det börjar närma sig julafton *L*jag är ofta ute i sista sekunden typ och då är det inte roligt!  Jag har börjat längta till första advent oxå, visst är det mysigt med alla adventsstjärnor i fönsterna!! Man får verkligen den där riktiga julstämmningen när dom kommer på sin plats.

Jag har faktist sett en del som redan har tjuvstartat med sina stjärnor och ljusstakar men jag tycker det är för tidigt ännu, då hinner man bara tröttna på det innan ens julen är här. Igår var jag sjukt sugen på lite försmak av julen så japp fixade till en liten tallrik med lite prinskorvar, köttbullar, rödkål o lite annat smått o gott.


Rödkål är ju verkligen en påminnelse utav julens mat. På mitt julbord måste det även finnas rotmos och fläskkorv, annars är det ingen jul för mig.

 

Har du ett absolut MÅSTE på ditt julbord?


värmande ljus och goa dofter

Ljusen är tända




maten är i ugnen och den gudomliga doften sprider sig i hela köket


T om Felix tycker det luktar gott



glad som en ärta

Gomorron Bloggen!  Hmmm...imorse testade jag min kamera med att sätta i nya batteri och Jippppyyyyy....den funkar igen *glad som en ärta* trodde ju att den var sönder men tydligen bara dåliga batteri som satt i den. Jag hade känt mig helt handikappad utan min kamera, måste ha den med mig överallt, och bär den alltid med mig i min handväska, och ja den betyder nog mer för mig än vad min mobil gör!
Konstigt egentligen att man kan bli så beroende av en sak, inte för att jag tar fina bilder o så men just för att jag har vant mig vid den och dyker där upp nåt så ska man lixom bara kunna plocka upp den och *KLICK* så har man ett minne för resten av livet *L* så förstå min glädje!!! ;-)

Idag är jag ledig och jag ska väl försöka göra lite nytta här hemma, köket ser ut som F-N så jag ska ta och börja med att städa undan där, sen ska jag försöka hinna med att tvätta upp så mycket som möjligt, har blivit mycket tvätt nu i helgen när man inte har gjort så mycket mer än latat sig! :)
ska försöka ta vara på dagen i alla fall!!

HA EN BRA DAG

Min första önskeklapp.

min kamera har lagt AV???? vad ska jag ta mig till??? jag som älskar att Fota! Nu kan jag bara önska mig en kamera från tomten, och då önskar jag mig en sån här...




ja den e dyr men JAG VILL HA DEN!!!!! annars blir jag butter o sur hela långa året som är kvar! :)
ska försöka vara så snäll som möjligt så att min tomte kan komma till mig.

TROR DU PÅ TOMTEN?



natti natti!!

Tänkte bara jag skulle säga Gonatt från min fåtölj!!
IDAG har jag INTE somnat *hehe*
sitter just nu o kollar på en svensk film på tv 4


see yaaa


Från en PIGG ANNETTE!!! *hehe*


min nya hårfärg!

kollade i spegeln nu när håret torkat och Tjaaaa...alla de GRÅ är borta *hihi* så här ser nya färgen ut






suddig o djäklit dålig bild...men..men...man kan inte va bra på allt! :)


lite hetta nu tack!!

Hemma från mamma o Nisse nu, det blev ingen permanent utan bara toning och topp-klippning. Tyckte att det räckte med det.
Även Peter och Agnetha kom dit en sväng, de skulle på bio ikväll, en film om jordens undergång år 2012..kan nog vara ganska spännande!
Nu ska jag nog gå in och ta mig ett varmt bad, känner mig frusen och det känns som om det kommer bli kallt ikväll/inatt, sen blir det väl bara till att sitta och mysa och koppla av, är ju även ledig imorgon så jag kan sitta uppe lite längre ikväll, för japp...idag har jag kännt mig ganska mycket piggare än igår!

Nä dags för lite hett vatten i karet!!

halv 8 en lördag!!!!

Gomorron!!
Idag borde man känna sig ganska rejält utvilad och kanske just därför jag vaknade redan klockan 8 trots att jag kan sova längre egentligen?  Igår var det bara en väldigt väldigt konstig och TRÖTT dag, ja inte bara för mig utan även Danny var ovanligt trött...han gick o la sig redan klockan halv 8...hihi....HALV 8 EN LÖRDAG helt OTROLIGT!!!

själv kämpade jag i min fåtölj med att försöka hålla mig vaken men kom på mig själv flera gånger att jag vaknade upp med ett ryck, det gick bara inte att hålla ögona öppna! Jag fick i alla fall bäddat till Viktor i soffan eftersom han har sovit över här. 

Och ja just NU känns det skönt att vara utvilad *L*

Idag ska jag hem till Mamma o Nisse, hon ska klippa mig och ev permanenta mig med lite stödpermanent, vill ha det nu innan man åker utomlands, lättare att hålla det på plats när man badar och så, eller oxå blir det bara klipp och toning..har inte riktigt bestämt mig ännu? Nåt blir det i alla fall.

Nu ska jag ta och duka fram lite frukost för både viktor och denise har vaknat till liv så får väl se till så att de får frukost i sina magar.


dagens middag

Måste få dela med mig av ett underbart gott recept som jag hittat inne på http://matklubben och ett recept som jag har tittat på en hel del gånger på och som jag idag bestämde mig för att laga, och det ÅNGRAR jag inte! Jättekrämigt och gott och även enklelt så passade ju bra idag när man varit så slö. Bra oxå att det räcket till MÅNGA!


INGERS LÅNGPANNA 6-8 PERS


SÅS:

500 gram blandfärs

3 gula lökar

4 vitlöksklyftor

3 krm svartpeppar

6 msk tomatpure

3 1/2 msk vetemjöl

2 köttbuljongtärningar

2 burkar krossade tomater

2 tsk italiensk salladskrydda

1 tsk timjan

2 tsk salt

 

 

garnering:

1 hg rökt strimlad skinka

skivade tomater

3 dl vispgrädde

1-2 påsar riven ost ( jag hade en + lite parmesan)

svarta oliver utan kärna

fefferoni

1 pak tagelitelle

 

GÖR SÅ HÄR:

fräs hackad lök och färs,tillsätt pressade vitlöksklyftor och tomatpure.

strö över mjöl,lägg i buljongtärningar, krossade tomater och kryddor

koka tagilitellen enl anvisning och lägg den i en smord långpanna

häll sedan på såsen och täck tagilitellen.

strö över strimlad skinka, fefferoni och oliverna

Lägg på tomatskivorna

strö över osten

Häll på grädden över hela plåten, (jag hade ca 4 dl)

 

Gratinera i ugn i 225 grader i ca 20 min

servera med grönsallad och ev nåt gott bröd till.


klar från ugnen

 



Jättegott och väl värd att provas

SMAKLIG SPIS!!


hela familjen var utslagen klockan 12 idag.

Gud vad slö jag har varit idag, ja faktist hela familjen när jag tänkter efter, så idag har det varit en riktig slappelördag, annars brukar det ju vara söndagarna som är så där oerhört sega och latiga!
Jag vaknade klockan halv nio, steg upp och gick på toaletten och fixade lite i köket, sen tog jag filten och svepte om mig, tände på tv.n och la mig på soffan...Sen minns jag inget mer förrän jag vaknade klockan 12 ganska exakt, då var tv:n stängd...Asade mig ut i köket och inte en kotte syntes till, bara Felix som låg på sin plats i hallen...Hmmm..vart var alla???
Tassade uppför trrappen och kikade in i Denises rum, japp..där låg hon och snarkade Zzzz...vidare in i sovrummet och OJJJ...där låg Danny o smulan och snarkade Zzzzzz, sen vidare in i Lisettes rum och såklart Zzzz även hon där inne! HELT OTROLIGT!!!....Hela familjen lika trötta en Lördag! fattar ingenting? men ja man kan väl få lov att ha sådana dagar ibland trots att det är Lördag!

JAJA...nu har jag lagat middag och nu känner jag mig väl nåt så när pigg men jag ska ändå bara ta det lugnt ikväll och det verkar alla andra i familjen oxå vilja.

Hoppas att även du har en skön och lat Lördagkväll!

 

 


Shit?

JAG blev precis DRABBAD av FRE den 13.DE.....SHIIIIT!!!

skrev nyss ett långt inlägg men när jag skulle skicka iväg det?? VAD HÄDE?

HAHA....DET FÖRSVANNT!

jaja...det jag skrev kommer att komma fler gånger, TYCKTE bara det var konstigt att det försvann just IDAG???

Mitt INLÄGG var desutom ganska viktigt!! MEN OK!!!

DU DÄR SOM BESTÄMMER DAGENS GÄRNINGAR!!

låt mig komma till punkt en annan dag då?

 

p.s..tänker inte säga GONATT idag/ikväll...utan säger ***PÅ ÅTERSEENDE***

 

KRAMIS


KOMPLICERAT?

så gott det blev!!! Min fredags-rätt!!,,ja jag har gjort detta innan men det var JÄTTELÄNGESEN men så idag när jag rotade fram en massa så kom jag på att jag kunde fixa detta igen, man kan typ ha allt möjligt som fyllning i dessa goda bröd.



idag hittade jag skinka,tomater,lök, mozzarellaost och köttfärs sen vi hade tacokväll.

som krydda använde jag vitlökspeppar,dijonsenap och lite majonäs.

 


smöra ena tortillan med senap o majonäs, lägg på¨övriga ingredienser
lägg ett lock på med ett annat tortillabröd.


stek tortillabröden på stekjärnet så innehållet smälter och brödet får fin yta på båda sidor.

 


en av mina Tortillas blev väldigt bränd men den blev god ändå, men man ska nog passa spisen hela tiden.


blev jättegott! ( men man ska helst äta dom aldeles nygräddade för då är det bara MUMS OCH KNAPRIGT )

Värmer man dom i ugnen så blir de gärna lite mjuka.

Annars REK jag detta som en lätt fredagsrätt tillsammans med lite fräch sallad.jättesmaskigt och man kan fylla tortillabröden med precis vad som helst.

 

SÅ HÄR GJORDE JAG

En paket tortilla 8-pack

dijonsenap

1 lök

majonäs ( efter behag)

strimlad rökt skinka

1 pkt mozzarellaorst

10 skivor vanlig hushållsost

2 tomater i skivor

 

GÖR SÅ HÄR:

lägg fram fyra av tortillabröden

bre på lite dijonsenap på alla 4 bröden

ringla över lite majonäs

lägg på strimlad skinka, hackad lök, mozzarellaskivor och tomatskivor

krydda med peppar o oregano

lägg på ett lock av en annan tortilla

Värm upp en stekpanna (utan smör eller olja)

lägg i tortillan och  låt det få färg, vänd o låt andra sidan få färg.

När osten smält och tortillan fått färg, vänd upp den på en tallrik o dela i 4 delar, servera HELST direkt med lite sallad.

 

MUMS!!



kvällens ingredienser!

Mmmm...detta hittade jag av *INTRESSE* till kvällens mat. Kan det bli nåt av det måntro??
Jaddå..jag tror jag kan finurla ut nåt av detta. :)



skrockfull eller ej!

Ja äntligen är det Fredag!!! men som alla andra Fredagar när man kommer hem så känner man sig ovanligt trött fastän det egentligen BORDE vara tvärtom eftersom man är ledig i helgen. Men  jag tror att man längtar så mycket efter fredagen att NÄR FREDAGEN DÅ VÄL KOMMER, så är man trött i huvudet efter att man har längtat efter Fredagen en hel vecka? kan det vara så tro?  Jag tror det ligger till så i alla fall :-)

Jaja...nu är Fredagen här och jag är glad över att slippa behöva stiga upp imorgonbitti för att gå till jobbet, har heller inte planerat nån mat till ikväll, men jag tror jag kommer hitta på nåt gott att äta ändå, Äta gott en Fredag vill man ju göra *L* och lixom fira att det är helg *L* så japp, jag får väl rota runt lite i kylen och skafferiet och se om jag kan hitta nåt ätbart *hehe*

Idag är det ju Fredagen den 13!!! HUuuu....ja nog finns det vissa människor som tar det där med datumet på största allvar, själv har jag inte ens tänkt på det *L* har som vanligt slängt mina nycklar på bordet hela dagen på jobb med en hel del högljudda kommentarer i efterhand, som har menat på att jag är helt galen!! Hmmm...tjaaa...men varför ska det tvunget hända saker fre den 13 om det inte har hänt nåt på hela året när jag lagt mina nycklar på bordet? Ähhh...jag tror inte på sånt!

ÄR DU SKROCKFULL??


Frestad!

Idag när jag kom hem så låg där en tidning i brevlådan, ***SKYSHOP*** ja det är ju nu inför resan..TJOHOOOO...nu går det minsann snabbt vill jag lova *L* på Lördag är det bara tre veckor tills vi åker om jag nu har räknat rätt? Och ja jag kommer vända ut och in på den där taxfree tidningen *hehe* FINNS ju så mycket som man vill ha, både på resan dit och sen resan hem, samtidigt kan man ju inte FÖRHANDLA sig!! man ska ju LEVA när man kommer hem oxå!
Ja gud..nu börjar jag längta, har ärligt talat inte tänkt så mycket på det men nu när man fattar att det bara är TRE VECKOR KVAR såååå...KAN MAN INTE ANNAT ÄN LÄNGTA OCH SUKTA!! :)
Nu ska jag snabba mig med middagen här för sen ska jag sätta mig o kolla igenom tidningen *s*


chiao amigo!


här finns mycket i denna man vill ha, vill jag lova!! :)


ONSDAG KVÄLL 18:32

Ja då var det Onsdag kväll, skönt nu har man bara två dagar kvar att jobba sen är jag långledig Lör,Sön och Mån.
Idag känner jag mig ganska trött i kroppen, men efter jobb så körde jag och Lisette till jägersro ( hon hade varit på medarbetssamtal med Britt, vår chef) så vi körde direkt efter jobb, Lisette skulle köpa sig en mascara och det blev även att jag köpte mig en.
Sen gick vi in och handlade på coop forum, där dom just nu har massa taco artiklar till halva priset, så vi bestämde oss för att ha det till middag idag. Vi hjälptes åt att fixa till det när vi kom hem så nu har vi nyss ätit.




Det var gott men har blivit lite väl ofta nu på sista tiden så nu får det minsann vara bra med tacos för ett tag framöver :)
Nu ska jag nog bara gå och titta lite på Tv...*HALV 8 HOS MIG* och *Bonde söker fru* ska jag i alla fall titta på, men jag känner att jag ev kommer att slumra till i min fåtölj, så trött känner jag mig idag.

DU FÅR HA EN TREVLIG KVÄLL!


GOD NIGHT!

NU SÄGER JAG ***NATTI NATTI****
Hoppas du  sover gott!!




nu ska jag SOOOVA!!

(två månaders bild)


SÅS GOTT...

Kålpuddingen blev goooooooooooooooood!

super duper! för att vara första gången efter så många år. ME LIKE!!!






SNACKA INTE OM ***SÅSEN*** OJJJ..VA GOD!!  och den hittade jag inne på http://matplatsen VERKLIGEN GOTT!!


Kakka??

kakan blev söt!!! ALLDELES för söt för min smak, men jovisst kan det nog vara gott på kalas när man är så där söt och sockersugen *L* KUL att prova på ett recept som lyckas.



200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk bakpulver

blanda alla ingredienser till en smidig deg, ställ in i kylskåp i ca en halvtimme.

Ta ut degen och rulla små bollar till varje form,, tryck i en marabou bit i var o en kula.(som på bilden)
In i ugn 200 grader i ca 10 min.

Ut från ugn efter 20 min o på snabbt som attan med noblesse...så att noblessen smälter.


 

Ojjj..så gott!! Tyckte familjemedlemarna...SJÄLV tyckte jag kakan var FÖÖÖÖR SÖT!! men men...en kaka är alltid en kaka ju...kunde vara *KAKKA* oxå??? hihi...VET DU VAD DET BETYDER?


vaccin?? bra eller dåligt?

Nu är jag i full gång med matlagningen här hemma, det ska bli kålpudding men nu var det JÄTTELÄNGESEN jag gjorde kålpudding så vi får väl se hur det blir med denna? Tyckte att det blev lite lite färs, men..men,då vet jag ju det till nästa gång isåfall. Man lär ju som sagt av sina misstag! FAST nu e det ju inte säkert att det blir ett misstag förstås.
Efter att kålpuddingen är klar här hemma så ska jag ta och baka oxå och det jag kommer ha i mina kakor är detta......



GOTT VA??? Ja spännande ska det bli i alla fall.

Nu har Lisette nyss gått upp till VC för att få vaccinsprutan mot influensan, nu är det bara Denise kvar...hon missade den dagen då dom tog det i skolan så Lisette skulle höra idag på VC hur vi ska gå tillväga om Denise ska ha den. Jag vill gärna att hon tar den för nu har man hört om fler och fler fall och många unga som har blivit JÄTTESJUKA!

Vad tycker ni om att ta vaccin-sprutan? är det bra eller dåligt?

dags att gå och handla!


temavecka istället för praovecka!

Go morron bloggen!
Sitter här just nu och dricker en kopp, ehh..eller hmm ett glas med kaffe och funderar vad jag ska göra till middag idag? Är sjukt sugen på kålpudding så jag tror att det får bli det idag!
Denise har nyss gått till skolan, hon börjar sent hela veckan eftersom de har Temavecka och idag skulle de in till Malmö och gå på museum.
Temaveckan har de nu eftersom de har dragit in det där med praovecka,lite synd tycker jag för jag tycker att praon var bra eftersom de lär sig ta ansvar till en arbetsplats, komma i tid, träffa andra vuxna,ja helt enkelt för att känna på hur det är ute i arbetslivet!

Själv kommer jag ihåg när jag praoade, men jag kommer inte ihåg om det var på Ambrosia eller om det var på Hollandia kondotori som jag var, vet i alla fall att jag var jätteglad över att ha fått changsen att jobba på ett konditori som var min dröm när jag växte upp..*hihi* MEN ja jag fick ju inte stå ute i butiken och sälja utan jag fick typ stå inne i bageriet under hela praotiden och stå och göra plåtarna rena,ett slitgöra vill jag lova, där blev jag jättebesviken men jag stod i alla fall ut hela veckan. Jag blev dock inte avskräckt för efter gymnasietiden fick jag ändå jobb på ja Malmborgs där jag hamnade ute i bagarboden,och där jobbade jag i många år.

SÅ JA MIN DRÖM GICK JU I UPPFYLLELSE!!


Nu ska jag ta och fixa lite i hemmet här

 



har fått för mig att det är godare att dricka kaffe i glas!


planer inför julklappsköpen.

Har nyss kollat på Ullaredsprogramet *och Ojjj..vad folk kan handla mycket, inte klokt!!! shoppaholic vill jag kalla det *L*  men man blir allt sugen på att åka dit snart bara för att handla, kanske lite julklappar? Mmmm...det tycker jag hade varit en bra ide..ska ta ett snack med Danny här hemma om den saken, eller kanske Jeppe?

Idag är jag nöjd med dagen, var på utvecklingssamtal med Denise och hennes mentor idag och även Lisette var med eftersom det har kommit fram mycket de senaste veckorna, bl.a då att Denise inte trivs i sin grupp på engelskan och bild...alla hennes kompisar är i den andra mentorsgruppen och hon har ofta känt sig ensam på lektionerna..så till slut har det då blivit att hon helt enkelt struntade i att gå på de lektionerna, hon ångrar sig jättemycket men hon mådde verkligen inte bra, så nu kom vi överens med hennes mentor att hon från och med ska få byta grupp så att hon kommer tillsammans med sina kompisar igen.
Det kändes verkligen som en stor klump försvann från min mage, och jag märkte på Denise att även hon kände sig lättad! Nu har hon ju en del att ta igen i sin engelska eftersom hon har missat en del där men med peppar och stöttning så ska hon fixa det!!  Både Lisette och jag kommer att stötta henne till hundra 100% och även tjata på henne om läxorna.
Är glad för Denises skull idag och ja, hon själv är nog allra gladast!!


( bilden har inget med dagen att göra) MEN GLAD E HON JU!!


Idag blev det även en kanongod middag, nästan en lite festlig rätt som jag helt klart ska göra fler gånger.

lax med purjolökssås 4 pers

4 st laxfileer
1 st purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
salt
citronpeppar


skölj och hacka purjolöken och lägg den i en ugnsform
salta laxfileerna och lägg dom ovanpå purjolöken i formen
blanda ihopa creme fraiche och grädde
salta och peppra ganska rejält med citronpeppar
häll över lax och purjolök
in i ugn 200 gr i ca 20-30 min

servera med ris o sallad



Trodde inte det skulle vara så gott som det verkligen var

 


mummsi...mummsi!!!


hon har de mest finurliga gömställen *L*

Igårkväll var ju min katt försvunnen men till slut kom hon fram *L*
och TRO MIG
hon har de mest avancerade ställen att gömma sig på :)
idag hittade jag henne
HÄR


Uppe i hörnskåpet där man typ samlar allt skit! *hihi*


ONÖDIGT

JUST NU UNDRAR JAG VAR KATTSKRÄLLET ÄR???
har inte sett henne på flera timmar ju!
JÄTTEOROLIG!!
klockan börjar bli mycket.
VAD SKA JAG GÖRA?
denise har letat på hela ovanvåning
JAG HAR KALLAT O *KSSS* MELLAN DÖRREN
hon vägrar komma fram!
JÄVLAAA JÄVLAAA KATTHELVETE!!
hon gör det för att retas
ÄR SÄKER
hon ser mig lida
OCH HON LIGGER PÅ LUR NÅGONSTANS
jäkla katt
HON VILL SÄKERT LEKA
men hon fattar inte hur trött jag är
HON TÄNKER BARA PÅ SIG SJÄLV
jevla katt
HON VET JAG ÄLSKAR HENNE
då ska hon fan va försiktig
SÅ JAG INTE SLÄNGER UT HENNE PÅ GATAN
bland de stora katt-grabbarna
MEN HON GER DOM PÅ KÄFTEN
det har jag redan sett!
HAHAHAHAHA
vad vill jag med detta?
INGEN ANING
hihi
SOV GOTT!!


FARS DAG...både på gott och ont!

Jaa..idag har det då varit fars dag...en dag för alla pappor i hela sverige att glädjas över, det är lixom den dagen då *far*....*pappa*....*farsan*....*gubben* , ja vad man nu än kan kalla sin kära pappa för?
Det är dagen då de ser hur mycket dom egentligen betyder för sina barn!!! Och jag tror det är MYCKET olika det där med att fira sin pappa på fars dag, på både gott och ont!

När man som jag jobbar med äldre människor så hör man ju lite och man kan få MÅNGA...MÅNGA tankar i sitt huvud...SOM IDAG T..EX...

Kom först upp till en man som bor ihopa med sin fru,de väntade hem sina söner hela dagen!! KOM DE???? NEEEJ...MEN EN AV FYRA SÖNER HADE RINGT OCH ÖNSKAT HONOM EN GOD FARS DAG,han pratade lite med anette (min kollega) och mig och han menade på att han INTE köpte det där med att INTE HA TID ATT KOMMA HEM OCH HÄLSA PÅ JUST PÅ SÅDANA SPECIELLA DAGAR! jag höll med honom till viss del, för visst kan man väl unna sin pappa en timme eller två på just FARS DAG??
i ALLA fall så tycker jag att man ska kunna RINGA!, och det var det jag hade i tanken, AV FYRA SÖNER ÄR DET BARA EN SOM RINGDE??? jag måste erkänna att jag blev ledsen för hans skull. han hade faktist tårarna ända upp i ögona medan han pratade om detta.


En annan historia idag var att vi var hos en annan man som bor ihopa med sin sambo, han har nyss fyllt 70...han berättade igår att hans dotter fyllde 50 år dagen efter honom, vi sa...OJJJ....MEN DÅ BLIR DET VÄL ETT STORT DUBBELKALAS???   Han i sin tur tittade lite sorgligt på oss och sa....NÄ, JAG TROR INTE DET, HON HAR LIXOM ALDRIG BRYTT SIG och hon hörde inte av sig nu när jag fyllde 70!!.......Hmmm....tårarna långt upp i ögona även där!
Mmmmm...det är faaaan inte lätt att MÖTA alla dessa olyckliga mäniskor,eller inte lätt att hantera alla dessa känslor som kommer upp från var och en man går till! man kan bara tycka och känna *innombords*

Vi inom vården MÅSTE HELT ENKELT kunna tyda människa in och människa ut! vi spelar teater hela långa dagarna, eftersom vi måste byta personlighet så ofta som vi gör, man måste helt enkelt kunna *LÄSA* av de olika mäniskorna man kommer in till, en människa gillar att skojja och vara allert på alla plan, den andra människan man kommer hem till är kanske fruktansvärt inbunden? Hmm...hur lätt är det att tyda allt detta?
Jo detta klarar i alla fall jag ganska bra utan att skryta men jag har alltid varit en människoskännare..Just därför idag blev jag så illa berörd av dessa två gammla pappor som hela tiden tänkte på att *KANSKE MIN SON/DOTTER HÖR AV SIG FÖR ATT FIRA MIG PÅ FARS DAG?*


Jaa..livet är inte lätt alla gånger, men för mig har dagen varit bra, har inte tänkt så mycket mer på det där med fars dag, merrän när jag sett mina två gulliga gubbar då.

jaja..kom hem o skulle fira Danny men det visade sig att Jeppe, Lisette o Christoffer firat honom innan jag kom hem och de hade köpt en fin morgonrock till honom som han tydligen hade blivit jätteglad för.

Från Denise hade jag köpt två chockladkakor och en snus *L*

och det var meningen att jag skulle bjuda på lite kaffe o gott när jag kom hem men då hade alla stuckit.

 

 



detta jag skulle bjussa på ju!


jaja..
JAG har fått ringa till båda mina pappor...frank i sölvesborg och Nisse på Sallerupsvägen, har dåligt samvete att jag inte kommer med en blomma eller nåt men samtidigt tycker jag att ett telesamtal kan betyda en hel del oxå?

Alla säger.....*jag har bara en mamma o en pappa*...visst,,,jag har oxå bara *en* mamma och *en* pappa, men samtidigt känner jag mig trygg eftersom jag egentligen har TVÅ av varje...finns lixom en trygghet i allt!...menar om det händer min PAPPA något så har jag ju INGRID där!!! Händer det MAMMA nåt så har jag Nisse där! eller oxå vice verca!!
Idag ringde jag i alla fall båda mina pappor...Frank+ Nisse..OCH BÄTTRE PAPPOR KAN MAN INTE FÅ NÅGONSTANS I HELA SVERIGE!


♥PÖSSKI PÅ ER PAPPA o NISSE!♥


nu är det detta som gäller för mig 20:00


award

jag fick en award av Malou idag, tack så ♥-ligt ...ska skriva 10 saker om mig själv och skicka vidare till 3 personer

de 3 är Jayne, Christoffer, Åsa

 

  • jag är sambo och har tre underbara barn på 22,21 och 14 år
  • jag älskar att prova på nya maträtter
  • Tyvärr så röker jag, men ska försöka sluta
  • älskar att åka utomlands och se nya platser
  • jag jobbar inom äldreomsorgen
  • är oftast glad men kan ha ett sjutusan till humör om det inte går som jag vill.
  • är en katt kvinna=älskar katter o speciellt då min smula
  • snäll och ärlig och kamratlig
  • ständigt orolig över att något hemskt ska hända mina barn
  • rädd för döden och SNACKA inte om spindlar  *Brrrrr*

Lör 20:57

Idag blev det då vetetortillas med keso,kycklingkött,rödlök,salt och pepparfyllning...in i ugn en kvart ungefär sen Woooila klara att ätas!!! En sån där lagom god och lättlagad Lördagsrätt när man inte har lust att lägga ner så mycket energi på att stå vid spisen..Denise var däremot inte så överförtjust eftersom hon har fått för sig att hon mår illa utav keson, men det tror jag bara är inbillningssjuka, Viktor däremot tyckte att det smakade bra och det är ju ett bra betyg när det gäller honom.

SÅ japp..nu är man mätt o belåten..katten är mätt, och hunden är mätt så alla är nöjda och belåtna, och man har än en gång lyckats med att tillfredsställa alla inklusive mig själv *L*

Nu ska jag dock sätta mig och kolla lite på tv, innan det är dags att köra Viktor hem, han fick vara här till 23:00 men för mig får han bara vara här till 22:30 sen är det dags för mig att gå o sussa kudde, upp tidigt imorgon igen ju!  Och eftersom jag inte vill att de går själv hem i mörkeret så kör jag honom hem så jag vet att han kommer hem ordentligt.



mina vetetortillas med keso o kyckling fyllning!


HA EN SKÖN FORTSATT KVÄLL!


skönast att vara hemma.

Goderafton i stugorna!!
Gud vilken skön kväll detta kommer att bli, Ensam hemma med Denise och Viktor,de sitter och spelar kort just nu och jag har precis varit inne och tagit mig ett varmt skönt bad, kände mig lite frusen när jag kom hem och då är alltid ett varmt bad uppskattat :)
Danny är inte hemma, han har varit ute och fiskat och han skulle sova över hemma hos sin mamma *SKÖÖÖÖNT* *L* jo men ibland är det faktist himmla skönt att slippa honom!

Ikväll är Jeppe o Becky..Lisette o Christoffer på middag hemma hos mormor och Nisse och jag hoppas att de har det jättetrevligt! ( lite avis e man allt ) men jag hade aldrig orkat åka nånstans idag efter jobbet så ändå skönast att vara hemma :-)

Nu ska jag snart förbereda dagen lätta middag...Idag blir det ugnsgratinerade vetetortillas med fyllning

Vad för fyllning??? ja det får jag återkomma med lite senare :)

PÖSS PÅ ER



Lördag 5:57






SKÖNA LÖRDAG!!!
FAST SKÖNARE OM JAG INTE SKULLE JOBBAT FÖRSTÅS *L*
ALLA FÅR HA EN BRA DAG

VAR RÄDDA OM ER!


nu längtar jag till sängen..

Det var jättegott med Tacos ikväll och trevligt att sitta och äta med Lisette o Christoffer o Denise, Tyvärr glömde jag att ta foto men man kan inte ha allt i huvudet! ...ja även Danny åt men han kunde lika bra sitta ute i sin verkstad o äta för han var ganska störig, och han tror att han är jätterolig..men för mig är han enbart löjlig och omogen, så jag tyckte inte han var rolig alls.  

Jaja...det var skönt att ha ungdomarna här hemma i alla fall.

Nu är klockan kvart i tio och jag är SUPERTRÖTT! bara tanken på att behöva stiga upp tidigt imorgonbitti får mig nästan att må illa! Jag hatar helt enkelt mörka morgnar!!!
Ska snart gå o sova i min sköna härliga mjuka varma gosiga säng!
Ojjj...ja just nu LÄNGTAR JAG!

♥SÅ♥
SLEEP
WELL
♥EVERYBODY♥




TacoFredag och lite mys...

japp då var det min tur att prova på det där med att äta tacos på fredagkvällen *hehe* Jaaa..för jag tycker lixom att ALLA SNACKAR TACOSPRÅK PÅ FREDAGAR!! fredagarna har tydligen blivit tacons dag enligt svenska folket!
Visst är det gott och fruktansvärt kladdigt egentligen men det är kanske det som GÖR HELA GREJEN?  att man får lov att kladda lite på fredagkvällen efter en hel veckas jobb.
Japp..såklart man ska unna sig lite kladd och spill då ju *L* Annars då? vad tycker JAG om tacos??
jo det är gott men absolut ingen favorit och jag tycker att man ska sitta ett par stycken när man väl äter det..mysigare då ju...var och en sitter och fyller sina skal med diverse godsaker och man pratar under tiden och har allmänt trevligt. Sitta själv och äta tacos skulle jag nog aldrig få för mig att göra.

Ikväll ska det bli gott i alla fall, även Lisette och Christoffer kommer äta hemma ikväll och det är ju alltid trevligt!
kommer säkert bli en mysig tacofredagkväll!


 

Vad ska du äta ikväll?


kalops på mitt vis!

Ingredienser till ca 4-5 pers


ca 1 kg benfri oxhögrev

3 stora morötter

2 stora gula lökar

salt,vitpeppar

kryddpeppar,lagerblad,soja

vatten

så här gör jag

Börja med att skära köttet i lagom stora bitar

bryn köttet i en stekgryta och salta och peppra

under tiden så kan man sköra morötterna i slantar och löken i klyftor

häll ner lök o morötter bland köttet och låt det fräsa med en stund.
Efter att allt fräst en stund så slår jag på vatten så att det precis täcker kött o grönsaker.
i med kryddpeppar och lagerblad ( på måfå )
låt grytan puttra 2 tim ca...ju längre tid destu godare blir det!

NI VET KALOPS!!!

Mot slutet så häller jag i lite soja och gör en redning på mjöl och vatten ifall såsen är för tunn!

SÅ UNDERBART GOTT,synd man inte käkar det oftare.

 




Denise och Viktor tyckte det var SUPERBT!!




Och givetvis fick pööjken smaka på *mammas goda kalops* när han hade vägarna förbi och med den oturen han haft de senaste dagarna.

 

 

NU ÄR DET *MAMMAS POJKAR* SOM GÄLLER FÖR MIG.

HEJ SVEJS



poliser är för jävliga ibland!!

Stackars..stackars pöööjken...han kom ju hit med sin kvaddade bil för att hjälpa till med att få bort viruset från datan plus att han skulle ha hjälp med att skriva en skadeanmälan på sin bil om det som hände igårmorse...Han körde upp på baksidan där det egentligen är cyckelbana/gångbana och DÄR ALLA ANDRA KÖR för att typ lasta av när man varit ute och handlat o dylikt.
När Jeppe o jag stod ute på altanen så såg vi helt plötsligt en van-bil som kom på cyckelbanan och bara ***SWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIICHADE**** förbi..ja jag ljuger inte om jag säger att den *MINST* körde i 90 km där på vår cyckelbana...Jag hann inte ens se att det var en polisbil, utan jeppe o jag bara kollade på varandra och virrade på huvudet, han gick dock ut för att kolla så han öppnade grinden och såg då att det var en polis-Van.
Vi svor o hade oss över hur fort till och med polisen kör på en cyckelbanan...menar de ska väl visa GOTT FÖREDÖMME????

Jaja...jeppe gick in och fortsatte med datan och jag stod kvar en stund...efter ca 5 min kommer de JÄVLA poliserna igen och jag ser att de stannar bilen brevid Jeppes bil...kallar snabbt som attan på jeppe och han far ut till dom...MEN FÖRSENT!!!!! då visar det sig att de har stått längre ner i gatan och skrivit en böter på 700 spänn...jeppe i sin tur försökte förklara för dom att han precis blivit krockskadad och att han bara stod där medan han skrev rapport...DE HADE INGEN SOM HELST ÖVERSEENDE MED DETTA TROTS ATT DE SÅG HANS SKADADE BIL!!!! Jag blir så DJÄKLA ARG!!!
Jaga oskyldiga människor som verkligen kommer ut och medger att det är fel men att det handlar om en ENgångsgrej pga av omständigheterna!!  MEN ACK...så dum i huvet man är om man tror att poliser ska vara schyssta...hahahaha...dom var väl rädda för att missa en *DUKTIG STATISTIK* i sina papper!!


NÄ UT O JAGA DE VERKLIGA BOVARNA ISTÄLLET!!!

Men som jag sa innan....IDAG har de då TYDLIGEN GJORT EN INSATS SOM DE MÅSTE FÖRA STATISTIK ÖVER OCH TYCKER ATT DE ÄR JÄTTEDUKTIGA!!!?????????????????

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ....Säger jag bara!

 

skadorna på jepper bil som polisen fick se!

 

 

 

 

detta skulle de väl kunna ha överseende med eller vad tycker ni?


Ljus och lite mys i hus

Mmmm... nu har jag grytan på spisen som sprider den där goda kalopslukten ,har renbäddat sängarna, tvättat upp ett par maskiner, skalat potatis, dammsugat, torkat golv och städat toaletterna och nu har jag äntligen tänt upp lite ljus i huset..det är det mysigaste på hela dagen, trots att det fortfarande är lite ljust men ruggigt ute och då livar det upp med lite levande ljus :)




Och nu ska jag nog bara ta och sätta mig och bläddra igenom lite kataloger, kanske T om beställa nåt? vem vet?
Drömma kan man göra i alla fall! :)


ja..här kan man få MASSA inspiration *L*


Nu äre dags att......

STÄDA LITE

"I ALLA SKRYMSLEN OCH VRÅR"
:-))


kalops på G just nu!

Lite förberedelser


köttet är uppskuret



Lök och morötter är delade o klara

allt är färdigbrynt och nu ligger det i gryten och ska gotta sig ett par timmar
kommer att lukta ljuvligt här om en stund utav lagerblad och kryddpeppar.



Mums....jag bara ÄLLLSKAR kalops!



en elaking i ögat!

Vaknade av att jag hade sjukt ont i mitt ena öga, hoppas jag bara inte får en sån där eländig vagel, det är inget kul att ha sådana, fastän de inte är farliga så känns det ändå obehagligt och jobbigt, och det svider ibland av dom.
Skönt att sova ut men ändå sov jag bara till 7 sen for jag upp ur sängen eftersom jag trodde att klockan var mycket mer, ( jag skulle ju väcka Denise ) men ja..den var ju bara 7 så vi var inyte så illa ute ändå *L*
Idag kommer Jeppe hit, datan har fått virus här hemma så han ska rensa den fri från det. Så jag har en del att göra här hemma idag, ska nu strax upp o handla till kalopsen, så att jag får börja med den så tidigt som möjligt...det är ju sååå mumsigt om det får stå och puttra ett par timmar så att köttet blir ordentligt MÖRT OCH GOTT.
Ska även tvätta upp mina sängkläder och renbädda sängen. så ja, det är som vanligt...INGEN RAST OCH INGEN VILA!!!

vad ska ni hitta på idag?




ja en sån där elaking har jag nu känns det som!


olyckan var framme!

Nu nästan brinner det ur munnen på en Huuu...har ätit middag nu och idag blev det kycklinggryta med lite Thaismak,,HOT...HOT...HOT...men GOTT!
Idag fick jag inspiration härifrån http://matplatsen.org en bra receptsida med massor av god mat.


THAIKYCKLINGGRYTA MED NUDLAR O SALLAD

Imorgon har jag bestämt mig för att göra kalops...Mmmm...det är min älsklingsrätt och det var jättelängesen jag hade det till middag.
Idag när jag kom hem från jobb så blev jag jätteglad, Denise hade städat undan utan att jag hade sagt något till henne, jag tror T om att hon har dammsugat och jag visade henne att jag verkligen uppskattade det, så skönt att komma hem och börja med middagen med en gång istället för att börja  städa. Min första tanke var ju förstås ***OJJJJ...VAD VILL HON NU HA??**** men nejdå, hon frågade inte efter något och hon såg själv väldigt stolt ut när jag kom hem och hon såg hur glad jag blev. Japp så det var kul faktist och VÄLDIGT..VÄLDIGT uppskattat!!

Jeppepöööjken råkade ut för en liten olycka idag på morgonen så jag har tänkt på honom hela dagen och jag tackar GUDARNA att det inte blev värre än vad det var. När han var på väg till jobbet imorse så hade han helt plötsligt kännt en duns mot bilen och att han lixom flög med bilen i luften en bit, han fick in bilen till kanten och steg ut för att kolla vad det var som han hade kört på, det visade sig vara en lastbil som tappat ett däck på vägen, så det var alltså däcket han hade träffat, bilen blev skadad i kåpan..helt intryckt. Jag är så tacksam att det inte slutade mer illa än så här, kunde ju egentligen ha gått hur som helst men huvudsaken att inte HAN blev skadad, så ja han fick ta sig ledigt från jobbet idag och ordna med försäkring,polis o allt vad det nu innebär.
själv är jag ganska försiktig nu på vintern med att köra bil, fick lite smått panik idag på jobbet när jag såg att det började snöa Tviii Sören...jag gillar inte att köra bil när det snöar och ev blir halt. Men som tur är så hade det inte hunnit bli halt på vägarna tills jag skulle köra hem.
Nu är jag ju ledig imorgon så jag slipper bege mig ut på vägarna imorgonbitti och skönt är det!! :)

Jaja..nu ska jag ta och sätta mig o titta lite på Tv...Bonde söker fru kommer ju ikväll *glad*

HA EN TREVLIG ONSDAGKVÄLL


Demens på G

Gokväll i stugorna!
Gissa vad jag glömde imorse om inte min matlåda Ghaaaaaaaaaaa...Ibland blir man bara så trött på sig själv, ändå hade jag satt fram den på köksbordet när jag steg upp..Hmmm...när jag väl var på jobb upptäckte jag att min matlåda inte var i bilen och då gick det upp ett ljus i denna kvinnas huvud...YES..YES...YES!! ÅTERIGEN HAR JAG LYCKATS GLÖMMA!!! undrar om det kan vara ett tecken på Demens???
Dagen har varit bra även idag, gått som smort hela dagen och det är jätteskönt. 
Började städa lite när jag kom hem, och nu sitter jag bara här och kopplar av, ska snart ta Felix en liten runda. 
Idag blir det ingen middag eftersom det blev så mycket mat över sen igår så vi får hålla till godo med den maten idag oxå *L* 
Jag hoppas att alla har en fin Tisdagkväll...

kramis bananis 


matlåda eller ej?

Tjingeling alla gammlingar och ungdomar!
Idag är jag så nöjd med dagen trots att jag inte gjort ett skit egentligen men ändå känns denna dagen helt ok för att vara MÅNDAG *L*Dagen på jobbet har flutit bra och idag hade vi APT=arbetsplatsträff som vi då har en gång i månaden, det ena gav det andra och det blev en del tjaffs och gnaffs som inte är så kul förstås...Alltid är det någon i sällskapet som ska vara mer höhljud än den andra. och Oftast har jag inte så mycket att reagera över för det jag tycker är fel, tar jag oftast och diskuterar med människan som jag ev retar mig på så vi brukar klara av tjaffset innan mötet typ. Varför då dra upp det i grupp? om man har rett ut problemen sinsemellan? BARA ONÖDIGT NEGATIV ENERGI PÅ HELA GRUPPEN!
JAJA...när jag kom hem så var jag först VÄLDIGT stressad...vet inte varför men jag bara kännde i hela kroppen Ohhhhh......
hur ska jag klara denna kväll??????
började kolla på datan efter receptet som jag hade bestämt mig för och ytterligere en gång blev det ett recept från http://ensidamedmat.se  Jaaa...alltså hon har helt enkelt bra recept på sin sida fastän jag ibland ändrar lite kryddor och annat, men i helhet så trivs jag med att söka maträtter inne hos henne,, ÅSA heter hon.
igårkväll fastnade jag då för detta



mozzarella och tomat-topping


UNDER MOZZARELLATÄCKET GÖMMER SIG KÖTTFÄRS OCH PASTA.(Mmmmm....himmla gott)

ja T.om Viktor käkade här hemma och tycker han att det är gott...Hmmm..JAAAAA,,,DÅ ÄR DET GOOOOOTTTT!!
(han e himmla kräsen annars)

Själv kan jag inte uttala mig förrän imorgon *hihi* jaaa...jag är ju sån..menar, lagar jag middag så har jag sååå svårt för att äta själv, så jag brukar ju lägga undan en *MATLÅDA* som jag kan ha med till jobbet och TRO MIG!!!! jag har säkert 40 matlådor i min frys just NU!!
( recept som jag testat men ändå ALDRIG själv provat att smaka)
Hmmmm...ja det är mitt STORA dilemma! ,,,många gånger ber jag bara om ett betyg mellan 1-5 på maträtten jag fixat? och sen glömmer jag helt enkelt att äta det dagen efter just för att jag lagt in det i frysen, och att jag glömmer ta med till jobb...MEN ÄNDÅ VET JAG ATT DET ÄR GOTT ELLER ÄCKLIGT pGA betygen som familjemedlemmarna ger mig. HAHAHAHA...låter det komplicerat?
JAAA...jag tror det!
Eftersom jag nu är så mycket FÖR att laga mat så BORDE jag ju käka det oxå?!!! ELLER HUR?
MEN...jag kan helt enkelt inte smaka när jag stått med maten vid spisen, och då blir det att barn o Danny får vara försökskaniner och ge mig ett betyg istället.

DENNA GRATÄNG VAR I ALLA FALL HIMMLA GOD!!!
En 3 1/2 i betyg

MITT BETYG KOMMER IMORGON (om jag inte glömmer matlådan hemma) *hihi*



pizzafamiljen Nr 1

Hmmm...idag blev det NÄSTAN samma middag som igår, ja i alla fall så blev det en form av pizza fast denna gången var det makaronipizza, enkelt och gott men jag föredrar pizzan som vi hade igår.


makaronipizza med salladen som var över sen igår.

Nu är jag dock trött på pizza så imorgon får det bli nåt annat. Idag har jag annars bara latat mig, inte gjort så mycket alls faktist. så med andra ord så har det varit som en riktig latesöndag *L*
Kan inte riktigt fatta att det redan är 1 November...himmel o pannkaka vad det går snabbt, nästan bara en månad tills vi åker till Puerto Rico så nu börjar man längta lite om jag ska vara ärlig!
Och om bara en månad så ska man ju börja sätta upp sina adventsstakar och annat trevligt, det är ju alltid mysigt när man sätter upp det, mörkt på morgnarna och mörkt på kvällarna, så lite ljus i huset skadar ju inte :)

Nu ska jag sätta igång diskmaskinen här och hänga upp en maskin tvätt som nyss blivit klar.

ha en fortsatt fin SÖNDAGKVÄLL!


ingen rubrik

godmorgon bloggen!

ja pizzan igår blev jättegod, men hemmagjord pizza kan man nästan aldrig misslyckas med eftersom man slänger på vad man har typ. Idag verkar det vara kallt ute så jag ska nog hålla mig inomhus hela dagen tror jag. Förutom om man måste bege sig upp för att handla till dagens middag vad nu det kommer att bli? det vet jag inte ännu?
får väl se om jag kan hitta på nåt spännande!
Varför ska helgerna gå så himmla fort? jag fattar inte det? var ju inte längesen man slutade på fredagseftermiddagen UCSH...gillar inte det!
jaja,,,nu ska jag plocka ordning här lite och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

kram


GÅRDAGENS PIZZA..OCH DEN VAR JÄTTEGOD!


RSS 2.0