31 Mars 2010


Smulan ligger och myser i solen som lyckades titta fram under eftermiddagen, men phu vilket regnande det var imorsse, det var jobbigt att köra iväg eftersom jag har så dåliga torkarblad på min bil så det är något som jag måste skaffa nytt så fort som möjligt, i mellanåt såg man ingenting utan rutan var helt dimmig och full av vattenfläckar så Mmm..det var lite obehagligt att köra när man inte har full sikt!

Idag var det sista dagen på rehabutbildningen och nu känns det skönt att det är över, även om kursen i sig har varit lärorik och nyttig! Jag hade tänkt köra och handla efter kursen men jag var så trött i ögon och huvud att jag bestämde mig för att vänta till imorgon efter jobbet. Det tar på krafterna att sitta på kurs och inte kunna röra sig på det viset som man är van vid.
Nu ska man bara jobba tors o fred o sen är det äntligen dags att hålla påskledigt ända fram till Måndag :) ska bli helt underbart!


21:15

Och nu sitter jag och väntar på att Denise ska komma hem, hon ville vara ute till 22 men jag sa att det räcker till halv 10. Även om hon är ledig imorgon så tycker jag ändå inte om att hon är ute för länge.
Idag blev det ingen middag här hemma utan det fick bli snabblagat såsom coop pizza...inte världens godaste men går väl an när man är hungrig och när man inte kan hitta på nåt annat.


Imorgon ska jag i alla fall fixa en paj efter utbildningen, har redan skrivit ner vad jag ska handla, så är det bara till att sätta igång med det så fort man kommer hem.
Nu i påskhelgen ska Danny börja lägga plattor i trädgården..just nu har vi gräs på två ställen men på det ena stället ska det som sagt läggas plattor istället och där ska vi då ha trädgårdsmöblerna, kommer nog bli bra och lättare att hålla rent, man kommer ju inte dra in en massa gräs o jord som man gjort innan när man gått barfota där ute på sommaren.

Nu ska jag ta och borsta gaddarna och förbereda mig inför morgondagen, ladda kaffekokaren, hitta fram kläder, förbereda lite mat som jag kan ha med mig, jaa..o lite annat smått innan sängen kallar!




Visst....

har man kunnat ha altanen öppen idag *L* och det är så skönt!!


Vädret har verkligen varit TOPPEN idag trots att det har blåst en del, men solen har hållt sig framme och det gör ju att det blir ganska varmt i uterummet, så japp jag har haft altanen öppen hela dagen precis som jag ville.
Idag har jag städat ovanvåningen och tvättat upp tre maskiner, längtar tills man kan börja hänga tvätten där ute,det luktar så gott när det får torka utomhus :)
Japp nu börjar påsken närma sig och hoppas..hoppas...hoppas att vädret håller i sig tills dess!
Jag kommer inte ihåg hur vädret var förra påsken men jag vet att det brukar vara lite omväxlande i April månad.
Vi får väl se!




Godmorgon härliga Tisdag..

ja för visst ser det ut att bli en helt underbar dag, solen har äntligen lyckats bryta sig igenom molnen som har varit framme hela helgen och nu kan man bara hoppas på att den ger med sig lite av sin värme oxå ;)
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, jag är ledig och jag ska nog bara vara hemma och ta det lugnt, kolla in en av filmerna som jag fick hem igår från www.lovefilm.se  bl a baksmällan.

ska försöka tvätta upp lite här oxå och ev ta tag i Denises garderob för hon har så mycket att det nog behöver rensas ut lite. 

I eftermiddag kan man kanske låta altandörren vara öppen så att vårsolen kan sippra in i köket, det är så skönt när man kan ha den öppen hela dagarna så Felix kan gå ut och in som han vill.

Nu ska jag ta och sätta in disken här sen får vi se vad som mer händer idag? Glad att solen e framme i alla fall ;))

 


lite avis e jag allt!

Äntligen hemma efter mitt jobbepass idag, och Brrr..lika varmt och skönt som det var igår, lika kallt och blåsigt och regnigt har det varit idag! Konstigt väder som kan skifta så från ena dagen till den andra, och jag föredrar verkligen det vädret vi hade igår! MEN VEM GÖR INTE DET?? :))
jaja, nu e man hemma och inne i värmen i alla fall och jag tänker inte sätta min fot utanför dörren nåt mer idag om jag då absolut inte måste vill säga!
Det har varit lugnt på jobbet, vår ena vt är på växelvård och det känns verkligen att hon inte är hemma, för henne går man annars flera gånger till under en och samma dag.
Kan ju alltid hoppas att det blir lika lugnt imorgon för ibland är det faktist skönt att inte behöva stressa.

Ikväll blir det bara lite mys i fåtöljen för min del, middag är över sen igår så det slipper jag idag :)

Lisette har köpt sig en skitfin kamera och jag är sjukt avundsjuk på henne, jag älskar ju att fotografera och jag vill oxå ha en sån kamera!! Funderar starkt på att köpa en sån till mig :) vill kunna ta fina närbilder, den kameran jag har nu ger suddiga närbilder och det är inte skoj.


JAG VILL HA!!!


äntligen snart barfota!

Vilken underbar dag det har varit idag, jättevarmt och skönt! Jag tog ingen jacka på mig imorse när jag körde till jobb utan jag hade bara en typ blus och en enkel kofta på mig och jo, jag var liiiite nervös imorse när jag kom till jobb att det ev skulle bli för kallt för ett tag var det faktist ganska kyligt, men sen till slut lyckades solen komma fram och det var helt Gudomligt! De flesta som jag såg går fortfarande omkring med tjocka vinterjackor,mössor o vantar och där kom jag jättetunnt klädd *L* gissa om jag kände mig lite dum men samtidigt måste alla dom där påklädda människorna oxå ha kännt sig dumma i detta vädret!?
Jag vet ju att det inte e bra att klä av sig för snabbt men vad gör man inte? jag hatar pluffsiga jackor och jag lovar NU E DET INTE LÄNGE TILLS STRUMPORNA RYKER OXÅ! gillar nämligen inte strumpor och det första jag gör när jag kommer hem det är just att slänga av mig strumporna.
Jag vill kunna röra på mina tår helt enkelt, fötterna ska vara fria från en massa strama tyglar!



(INTE MINA)


Häromdagen köpte jag billig benfri fläskkarre, jag har funderat hela dagen på vad jag skulle göra med det? Danny ville grilla men nääää....hela sommaren blir full utav grillat så det var jag inte direkt pigg på, jag var mer sugen på en gryta av nåt slag o sen kom jag på att jag hade sett en gryta på just fläskkarre inne hos www.ensidamedmat  så japp där hämtade jag hem receptet och just nu står min gryta och puttrar på svag värme och än så länge smakar den underbart! 
Återkommer med recept senare! för nu ska jag ta tag i lite annat här först!

CHIAO


22:16

Fläskpannkakan blev god, ja det kan man ju nästan aldrig misslyckas med :)


 

Denna dagen har varit helt underbar, så himmla varmt och skönt det har varit o jag tror snart att man kan hänga ut tvätten på torkning faktist *L* ja för solen den värmer ju verkligen!

Jag var en runda på B o W o där handlade jag mig lite smink, letade även efter kläder men hittade inte något som föll mig i smaken, så det blev inget där inte.

Har betalat mina räkningar idag och det känns jätteskönt att ha det avklarat.

Mina ögonbryn har blivit noppade idag av Denises kompis och jag måste säga att hon var SUPERDUKTIG!! så henne kommer jag att anlita fler gånger!! Fint blev det men känns lite konstigt när man ser sig i spegeln, ansiktet ser *mjukare* ut på nåt vis. Men Denise sa att det ser jättebra ut så man får väl lita på det :)

Nu e klockan lite över 10 o jag börjar känna mig trött,så nu ska jag faktist krypa in under täcket för att sova min s.k skönhetssömn *hehe*

Nu väntas en jobbehelg så det gäller att vara utvilad!



 

 


Fläskpannkaka på G

baconet är brynt

 


smeten är färdigvispad



smeten är hälld över baconet

och nu befinner den sig i ugnen i ca 20 minuter *mums*



trädet som jag tänker följa till *FULL BLOM*


Torsdag

Vilket underbart väder man vaknade till imorse, det började spritta i kroppen innan man ens fått benen ur sängen, helt enkelt underbart och solen skiner från en klarblå himmel :)) man kan bara känna sig GLAD! Äntligen kan man se att våren är på väg, April kan ju dock vara en lite lurig månad så man vet ju ändå inte? men just nu känns det toppen i alla fall.
Igår valde jag ju att ändå gå på föräldramötet trots min huvudvärk och jag ångrar mig inte för det var ganska intressant, Polisen var där och informerade om droger som florerar här och i Malmö och de berättade att man verkligen ska hålla koll på sina ungdomar eftersom det är fruktansvärt vanligt, just nu är det cannabis och tramadol som försigkommer mest! De berättade om lite tips hur man kan se på sina barn ifall de har tagit något eller inte, bl a sa de att på tramadol kan man se på pupillerna om de är påverkade, då ska pupillerna vara himmla små.
Jag gick direkt hem och kollade på Denises ögon men hennes pupiller var normalstora och hon betedde sig helt normalt. Inte för att jag tror att hon håller på med sånt men som sagt!! det är ju inga föräldrar som tror det om sina egna barn, ibland kan man ju blunda inför verkligheten!
Och eftersom jag vet att Denise t ex är glad för att lukta på Ajax och andra div dofter så får man helt enkelt ha extra koll så att det inte går över på annat.
Här hemma har jag ju fått gömma undan allt vad medel heter, eftersom hon e glad för att *sniffa* in dessa dofter och även sånt kan man ju bli beroende av. Även om det inte är klassat som droger så innehåller ajax o sånt ändå kemikalier och det kan ju inte vara bra i längden att gå o lukta på sådant. Så japp...extra koll är aldrig fel-TVÄRTOM!

Nu ska jag ta och få något i magen och sen ska jag köra ut och shoppa lite smink, Denise är expert på att använda upp mitt smink och jag hittar sällan mina saker så nu ska jag handla nytt och sen gömma undan det. Kanske man hittar nåt snyggt klädesplagg oxå?? :))


mus i hus!!



japp det var precis vad det var imorsse, hörde bara Dannys röst 20 i 6 imorse
*Annette du måste komma upp nu, här e en stor fet mus i köket*  Jag tyckte T om att han lät lite smått skräckslagen *hehe*
jaja...jag asade mig ur sängen och gick sakta men säkert ner för trappen, var ju typ LIVRÄDD att jag ev skulle trampa på en mus, men då såg jag Danny ligga på knä och att han började dra ut kläder från Denises garderob!
*DEN STACK IN HÄR SA HAN* ok..men efter lite rotande där bland kläderna så flyttade han till slut på smulans kisselåda och där bakom gömde sig den stackars musen...JAG höll mig såklart kvar på trappan, livrädd för typ all slags otäcka djur!! Trots att jag tycker dom e söta...men jag får lixom en känsla i hela kroppen som säger åt mig att ***HERREGUD ANNETTE...STANNA DÄR DU E!! ANNARS HOPPAR DEN UPP O BITER DIG I ANSIKTET***
till slut sprang den ut i lilla hallen o både smulan o felix o danny var efter den OHHH...STACKARS MUS SÄGER JAG BARA!!!! den måste ha varit helt skräckslagen!!
Danny öppnade ytterdörren i förhoppning att den skulle springa ut, den var åtminstone helt försvunnen för han letade en bra stund där ute...så JAPP...KLAPPAT O KLART **NU E DEN UTE** sa Danny! och så stack han iväg till jobbet!! Hmmm....dörren till hallen var stängd fall i fall och eftersom där e ett fönster i dörren så kunde jag ju gå o kolla mellan varven så att den verkligen var ute.
Rätt vad det var så såg jag musen igen och då satt den på skohyllan som jag köpt, såååå söt!!! Jag ringde Danny o han ville att jag skulle ta ut hela skohyllan men jag vågade helt enkelt inte! så jag övertalade honom att han skulle köra hem på sin middagsrast för att få ut den, så japp det gjorde han och nu e den ute :)

Inte nog med det!!! när jag sen körde till jobb så såg jag i ögonvrån att något rörde på sig mellan taket på bilen och framfönstret...kikade upp o vad ser jag!!!!!
GHAAAAAAAAAA....EN SPINDEL!!!
höll nästan på att köra av vägen men sen skärpte jag till mig, det var ju trots allt en ganska liten spindel men i första ögonblicket såg den ju helt enorm ut, och jag var ju lixom inte beredd på att se en spindel där efter att nyligen ha haft med en mus att göra!

jaja...jag tackar gudarna för att det verkligen inte var en större spindel, då vet jag inte hur det hade slutat!!

Inte bra att vara så rädd o feg för smådjur som jag e!

FÖRUTOM MUSEN OCH SPINDELN så har väl dagen varit ganska bra förutom att jag haft huvudvärk mer eller mindre hela dagen och inte nog med det..vid halvtvå skickade Denise ett sms och sa att det är föräldramöte idag
Ohhhhhhhhhh.....IBLAND ORKAR MAN BARA INTE!!!
Har inte fått besked på det överhuvudtaget, eller joo..det har jag nog, jag kommer ihåg att hon gav mig en lapp en dag när jag var helt okoncentrerad i hjärnan,den lappen la jag sen på en plats där jag inte vet vart jag lagt den så jaa...hade ingen aning om nåt möte idag alls. Så nu sitter jag alltså här och funderar på om jag ska dit eller inte? Har egentligen ingen lust alls eftersom huvet värker o jag känner mig helt varm om kinderna, men vi får se? det är en hel timme till!

Är det fler än jag som känner av det där med *vårtrötthet*?


ögonbrynen ska bli noppade!



KOLLA MINA ÖGONBRYN IDAG!
O KOLLA DOM SEN PÅ TORSDAG EFTERMIDDAG!!
FYY SÖREN VA SNYGGA DE SKA BLI!!!
DENISE HAR EN KOMPIS SOM KAN NOPPA OTROLIGT BRA OCH DET SKA
HON FÅ GÖRA PÅ MIG PÅ TORSDAG.


MÅNDAG

MÅNDAG och de flestas våndedag eftersom det är första dagen på en hel LÅÅNG VECKA! för mig har dagen varit bra, vi hade APT och jag fick sagt mitt med ett stolt huvud, jag brukar annars inte säga så mcket på dessa mötena men idag kände jag att jag helt enkelt var tvungen, dels för mig själv men oxå dels för att stötta min kollega då vi har samma problem i jobbet. KÄNNS BRA....känns faktist FRUKTANSVÄRT BRA! att för en gångs skull våga säga ifrån, visst var det jobbigt men NU känns det bara skönt!  Ingen av mina kolleger var nog heller inte beredd på att jag skulle säga ifrån eftersom jag oftast låter andra sköta snacket MEN sen e jag oxå en människa som låter ALLT gå till en viss gräns och när DEN GRÄNSEN ÄR NÅDD tjaaa....då säger denna kvinna ifrån och just den gränsen var nådd idag!!!  Jag blev oxå HIMMLA rörd idag när Britt nästan ställde sig upp för att gratulera Lisette till fast anställning!!! FATTA......MIN DOTTER HAR FÅTT FAST TJÄNST!!!!!! hon började skratta o sen gråta o gick o kramade om Britt....JAG mitt dumma nöt kunde inte hålla tillbaka tårarna i ögona när jag såg att Lisette blev sååå glad!! Hmmmm...*KALLAS DET MODERSKÄRLEK*???  när man ser att sin dotter blir lycklig? JAPP JAG TROR DET...det var det jag kännde i alla fall :))  och just nu e jag bara sååå glad för Lisettes skull!

NU BÖRJAR SPÅRLÖST O DET MÅSTE MAN BARA SE!!!



ikea och en drill

Ojj vad tiden rusat iväg idag, vaknade sent även idag, ja klockan var nog halv elva när jag steg upp :) så man kan ju inte säga att man inte har fått sova ut i alla fall *hihi* för det har jag verkligen gjort denna helgen.
Jaja...jag fixade till mig och sen körde Danny o jag till Ikea, där jag hittade tre korgar till hallen o en spegel o en skohylla eller man kan typ ha annat än skor i där.
Köpte även sidenblommor till en av mina krukor. Nu ska bara spegeln och hyllan komma på plats men det är Dannys gebit det där *L*


korgarna är på plats

 

blommorna som pryder köket


hyllan och spegeln som ska monteras ihop

Och rätt vad det var när vi körde hem så blev Danny kissnödig så han körde in på en avtagsväg, hoppade ut ur bilen och ställde sig mot ett träd o kissade



Mmm...dom har det bra ibland dom där männen...bara att dra ut snorren sådär o kissa! Hmm...lite fuskit kan jag tycka att det är ibland! ;)

Nu sitter jag o funderar på vad jag ska laga till middag, men jag får ta och rota fram nåt från frysen, så nåt hittar jag väl säkert!


Ooooopppss--

HMMM...SER ATT JAG NOG MÅSTE PUTSA BADRUMSSPEGELN!


lugg eller inte?

för ett par dagar sen

 

 

Mmm...frågan e om jag ska ha lugg eller inte?

fast å andra sidan!! Hrmmm.....*harkel harkel* en skönhet klär i allt!!

hahahahahahahaha.......


varit på besök hos chi chi

Hemma nu efter vår lilla tripp, men det blev ingen ikea idag utan vi körde till ekohallen o köpte toning till vårt hår så det blir hårtoningsafton ikväll här hemma :) Ikea får jag ta imorgon.
Vi körde även hem en runda till mamma o Nisse för att Denise var nyfiken på chi chi och hon tyckte att hon var jättego.


 

och nu har vi nyss kommit hem, Denise gick ut med Elin en runda o jag ska ta o börja med mitt hår här nu, hoppas det blir fint :)


Denises och min nya hårfärg så småningom :)


vår-regnet strilar idag



Men mig gör det inget!!! så länge det inte snöar i alla fall, tycker det är så skönt nu när all snö e borta och man ser att det är ljusare på morgnarna och även på kvällarna. Men nästa helg ska man ju ställa fram klockan en timme, hur e det då? då blir det väl mörkare på morgonen igen? jag har alltid haft svårt för det där om huruvida det blir ljusare eller mörkare! Jag har i alla fall lärt mig när det är man ska ställa fram och när det är man ska ställa tillbaka klockan.
Man ställer fram klockan till våren då man plockar fram sina utemöbler, sen ställer man tillbaka klockan på hösten  då man ställer in sina möbler *wooohooo* va duktig o smart jag e :))

Idag har jag sovit Väääldigt länge!! vaknade inte förrän halv 11 men det var mig väl unnat tycker jag trots att det ändå e lite jobbigt att vakna så sent för halva dagen har ju typ försvunnit,och man ser bara hur timmarna rusar iväg. Nu ska jag upp o väcka Denise (ja hon sover ännu)  o höra om hon e pigg på att följa med en tur till Ikea så att vi får handlat till hallen.
Sen hem och bara mysa, funderar på att köpa toning till vårat hår som vi kan roa oss med ikväll, hon o jag :)
VI FÅR SE!!

CIAO SÅ LÄNGE


Fredag is NICE!!

Så skönt med Fredag...NJUTER I FULLA DRAG JUST NU! :)) ska bli så skönt att få sova ut imorgonbitti, gå ner och äta frukost i lugn o ro utan en massa jäkt och stress, sen göra sig i ordning för att köra ut till Ikea en sväng och inhandla lite saker till hallen, kanske Denise följer med och då kör vi kanske inom mamma o Nisse för att hälsa på chi chi igen, Denise vill gärna se henne så ja kanske det blir så!?
ska även till elgiganten eftersom när vi köpte kylen och frysen så fick vi 1000 kronor i presentkort att handla andra varor för och för dom pengarna hade jag tänkt köpa mig en brödrost en vattenkokare och ev en smörgåsgrill, man kan ju få ganska många småsaker för 1000 kronor, men erbjudandet går ut sista mars så det gäller att passa på medans man kommer ihåg det *L*

Efter jobbet idag åkte jag hem och hämtade Denise, sen körde vi ut och shoppade lite på B o W  eller coop forum som det ju egentligen heter nu :) det blev två linnen och ett par byxor till Denise och sen gick vi faktist in o tog oss en burgare på burger king så nu e man skitmätt, så ikväll blir det ingen middag här hemma.
imorgon hoppas jag få hem lite Torsk till frysen, Danny ska ut o premiärfiska med båten, men man har ju hört att det är dåligt med torsk i östersjön? så vi får väl se..blir kanske en massa sill istället :(  inte lika intressant för min del det där.
Nu ska jag se om jag orkar göra lite nytta här hemma eller om jag rent av ska vänta med att göra lite nytta till imorgon *hehe*

ha en skön fredagkväll!

bortom all kontroll!

Idag har jag varit okoncentrerad hela dagen, har inte kunnat skratta åt skämt, har inte lyssnat ordentligt, har helt enkelt varit frånvarande största delen av dagen, Har kännt mig fruktansvärt ur form idag och det är jobbigt, men just nu e det mycket som händer runtomkring mig så jag kan helt enkelt inte vara *närvarande* utan jag befinner mig hela tiden i olika tankeställningar, vad ska nu hända? hur kommer framtiden se ut, vart ska det sluta? Jaa...frågorna är många i min *lilla hjärna* :)
Jag har ju alltid fått lära mig av mina föräldrar att *ALLT ALLTID ORDNAR SIG I SLUTÄNDEN*!!!  men ibland när man befinner sig mitt uppe i ett problem....HUR SJUTTON KAN DET DÅ ORDNA SIG???? man ser lixom inget slut på eländet utan man ser bara början på ett elände. :( och just därför kan man heller inte tänka, man kan inte skratta, man kan inte konscentrera sig, man går helt enkelt i sin egna lilla värld och fillufiserar om hur det kommer bli och vad som kommer att ske?!

Nu i helgen ska jag försöka ta vara på möjligheten att hitta på så mycket kul som jag bara kan, JA ialla fall så känner jag så just nu men sen när helgen väl kommer så kanske man inte alls har lust att hitta på nåt så därför har jag bestämt mig för att inte LOVA för mycket, som jag ev sen inte kan hålla.

Jaja..nu e hallen här hemma snart klar och det kommer bli fint när allt e klart, jag ska ju som sagt ut o handla skogarderob nu i helgen, sen ska det upp lite tavlor o annat.








hahahaha,,,tavlan föreställer Danny och nu har han blivit *HÄNGD UTE I HALLEN* :))

 

Men som sagt, där är inter helt klart ännu men blir säkert bra så småningom, nu ska jag ta o lämna över datan till min underbart söta dotter här och själv ska jag gå o lägga mig.

Denise får ha datan en timme till sen e det bra för ikväll.

 


lax till middag

Så var klockan 20 över 6 o vi har nyss käkat middag, och idag blev det lax och det var smarrigt gott! Jag har gjort denna varianten innan fast då på torsk, men det smakade gott med lax oxå.


RECEPT KOMMER HÄR: 4 PERS

LAX I KRÄFTOSTSÅS

4 Laxfileskivor

4 dl matlagningsgrädde

300-400 gram kräftmjukost

salt, peppar och ev lite dill

 

Lägg laxfileerna i en smord ugnsform och salta o peppra på bägge sidorna, blanda ihopa grädden med kräftosten,lite salt o peppar och ev dillen...häll såsen över laxen.

grädda i 200 grader i ca 20-25 min.

servera med kokta grönsaker/sallad   ris/ potatis

 

en rätt som jag varmt kan rekomendera och lätt att tillaga.

 

blev t.om över lite så jag kommer ta med mig till jobb imorgon, såvida jag inte glömmer det i kylen imorgonbitti :) det brukar jag nämligen göra.
Nu ska jag snart sätta mig o kolla *halv 8 hos mej* det är mitt favoritprogram just nu, men först får jag väl ta och sätta in disken. Och hinna ta en ducsh gör jag säkert oxå :)

HA EN FORTSATT SKÖN ONSDAGKVÄLL!

pysski!


Onsdag-morgon!



sitter här med en kopp kaffe och funderar hur jag ska lägga upp dagen?  Jag är ju ledig idag och vill få så mycket som möjligt gjort.
Funderar på att ta mig en tripp upp till MAS för att hälsa på farmor? men ska jag göra det nu på förmiddagen eller ska jag göra det på eftermiddagen? När kan hon vara som piggast tro?

Måste även hinna med att skura karmarna i hallen eftersom Danny är klar med målningen där och där ute ska jag införskaffa en stor eller två små skogarderober, men det tänker jag göra i helgen när jag är Ledig :))
Då kan man köra till Ikea i lugn o ro och gå o titta.
Danny ska ut och fiska i helgen och förhoppningsvis få mycket Torsk? så då passar jag på att fixa hallen, spika upp tavlor och gardiner o div saker.
Nu ska jag först få i mig lite frukost sen får vi se hur dagen utvecklar sig?


fläskfilegryta

Trots jobbigt hemma så måste man ju laga mat och idag fixade jag till en superbGOD rätt som bara kan få ALLA ATT SMÄLTA!

HIMMELSK FLÄSKFILERYTA 4-5 PERS

600 gram fläskfile
2 pak bacon
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1 1/2 tsk sambal olek
3 msk tomatpure
3 msk soja
1 röd lök
idealmjöl
ev vatten att spä med
svartpeppar
salt

GÖR SÅ HÄR:

strimla fläskfilen och bryn den i en panna, lägg upp det brynta köttet på en tallrik
och bryn därefter baconet, lägg även det på tallriken och bryn sen rödlöken i baconfettet.
blanda ner allt i grytan igen och strö över lite idealmjöl, blanda ut med en skvätt vatten.
häll sedan i övriga ingredienser, jag började med creme fraichen, sen sambal olek,tomatpure, soja och sist grädde. låt koka ihopa och smaka av, ev får man krydda mer med svartpeppar o ev spä med mer vatten el grädde.
Gör salladen under tiden du fixar pastan/riset/potatisen
själv hade jag pasta till och det var såååå gott!!






STEKT BACON


ALLA INGREDIENSER I GRYTAN...BARA TILL ATT SMAKA AV!


FÄRDIGT O KLART O SMAKLIG SPIS

SUVERÄNT GOTT VAR DETTA!!


deppigt

Natten till idag var himmla jobbig, Denise mådde pyton och hände en sak som gjorde att jag helt enkelt fick stanna hemma från jobb, ville inte lämna min dotter på det viset som hon befann sig i.
Idag har jag suttit och pratat med henne och jag hoppas verkligen att hon har tagit till sig liiite av vad jag har pratat om?.
Ibland känner man sig bara SÅÅÅÅÅ frustrerad som förälder, man vet inte hur man ska gå till väga för att allt ska bli bra igen.? Jag vill så gärna bara lägga mig ner med henne och krama henne hårt och det gjorde jag inatt men jag vet lixom inte om hon tar det till sig?  Nu har hon haft en kompis hos sig hela dagen och det är ju skönt för då kommer hon på andra tankar, men samtidigt kunde jag ju inte prata ordentligt med henne förrän kompisen gått hem.
MAN MÅR HELT ENKELT DÅLIGT NÄR ENS BARN MÅR DÅLIGT! spelar nog ingen roll hur gammla de blir!!
Idag har det nog dock varit extra känsligt för henne eftersom det har legat *vår* i luften och man då helt plötsligt får andra tankar och känslor! ja typ det man kallar *VÅRKÄNSLOR* hur lätt är det att komma ifrån den biten efter en LÅÅÅNG IHÄRDIG VINTER?
Idag ska jag inte tillåta henne att gå ut, utan hon ska ta sig ett varmt bad och bara koppla av, sätta på sig lite myspyskläder o sen få sätta sig i mitt knä och bara VARA!  få vara den där lilla flickan som hon en gång var, då mamma betyde allt för henne...så ska hon få känna idag oxå efter sitt bad, och även jag vill återigen känna värmen från henne, och jag vill kunna ge henne den tryggheten att hon har mig där när hon behöver. NÄRSOMHELST!!!

 

Lite deppigt inlägg kanske men livet kan ju som sagt inte alltid vara en dans på rosor, mina föräldrar hade nog inte en dans på rosor med mig o mina bröder heller...det tillhör väl alla föräldrar antar jag? på ett eller annat vis?


ett hjärta som blöder!


Här hemma råder det *BRUSTET HJÄRTA* idag och det gör ont även i mitt hjärta när jag ser min dotters tårar och ångestfyllda min, man vet inte riktigt hur man ska trösta, man kommer med en massa kloka ord och goda råd som nog bara låter patetiskt för en människa som redan är så ledsen.
Viktor har gjort slut med henne och denna gången verkar det vara på allvar?!! ja de har ju gjort slut innan oxå men sen dagen efter har de ändå blivit ihopa, nu har det gått flera dagar och han har Tom sagt till henne att han inte älskar henne längre, och nu tycker hon såklart att det känns tomt utan honom, inte så konstigt eftersom de umgåts dagligen i ett helt år...KLART ATT SAKNADEN OCH TOMHETEN INFINNER SIG med jämna mellanrum då.
Men som jag försökt förklara för henne...att jovisst kommer det göra ont en tid framöver men att förr eller senare kommer hon att komma över honom.

Idag fick hon även reda på utav en ev hans kompisar att han har kallat henne en massa fula ord, så hon känner sig såklart även kränkt över hans ord och hans beteende, ( nästan så att man själv blir förbannad )
Sen har hon även fått reda på att han *redan* har träffat en annan tjej och där sjönk ju hennes självkänsla ända ner i fotsulorna. :(

Man kommer så väl ihåg när man själv var ung och man blev dumpad...HERREGUD HELA VÄRLDEN GICK JU UNDER OCH MAN VISSTE INTE HUR MAN SKULLE HANTERA SMÄRTAN!, därför e det bra att kunna leva sig in i smärtan som hon just nu känner! Tycker så synd om henne men tiden får ha sin gång helt enkelt!

 

Jaja, nu ska jag gå o ta mig en ducsh efter lördagens arbete, ska bli skönt.


chi chi..

Hej Fredagkväll! DU har varit välkommen hela veckan faktist, även om jag ska upp o jobba imorgon så känns ändå fredagarna lite speciellt :)
Idag sov jag på kudden ända tills klockan var halv 10 och lite konstigt för ju längre man sover destu tröttare är man när man stiger upp.
Jajja...jag gick ner o bryggde mig en kopp kaffe o gjorde lite frukost ENKEL FRUKOST på bara kaffe o en bulle men smakade bra just då *L*

Idag har jag varit hemma hos mamma o Nisse o kollat deras söta hund och hon var VERKLIGEN SÅ UNDERBART SÖT! o lekfull som bara den, Hmmmm???? hur ska dessa två pensionärer klara av en så lekfull hund??? hahahahahahahaha...:))) nä jag tror nog det går bra för både mamma o Nisse e lite i barnstadiet mellan varven *L* så de kommer nog ha kul med henne eller RÄTTARE SAGT hon kommer att ha roligt åt DOM! :)  FULL AV BUS OCH BESTÄMMANDE HUND!  en sån där hund som typ vill försöka bestämma över familjen *hehe*







en liten ettrig Chi Chi...men ack va söt hon va!! en sån liten krabat kan jag tänka mig när Felle e borta!! :(
men den tiden den sorgen.


När jag kom hem så började jag med middagen, blev lövbiffsgryta idag o det var JÄTTEGOTT...recept kommer imorgon.

Vill tacka mamma o Nisse  o lillasyster chi chi för en trevlig stund med dom. Hoppas vi snart träffas igen så lilla chi chi inte glömmer sin storasyster *L*

idag är det..

Onsdag morgon och det känns som om denna veckan kommer att vara lång som ett ösregn, vet inte varför men just nu känns det så.
Idag har vi öppet hus på jobbet, inte för att jag kommer ha tid att vara närvarande så mycket ( måste ju sköta mina sysslor hos mina Vt ) men kul för de som kommer o hälsar på för de blir ju bjudna på smörgåstårta :)
Idag känner jag mig glad eftersom jag fick hem min bil igår, så idag blir det Brrrmm...Brrrumm...till jobb, Lite synd om Peter tyckte jag allt att det var igår när han lämnade över bilen till mig men det är ju trots allt MIN och nu är vägarna någerlunda fina så det är klart att jag vill ha den igen och han har ändå lånat den ganska länge!
Jag njöt av att få köra hem den igår i alla fall...KVICK SOM EN LÄRKA e den.
Pratade även med mamma igår, hon o Nisse har gått o skaffat sig en liten hund, ser himmla go ut på bild så jag måste bara dit på Fredag o titta på henne. Chii Chii heter hon.
Nä nu ska jag bege mig o jag önskar alla en bra Onsdag!

TRÖTT...

fyyy BUBBLAN VA JAG E TRÖTT!!

men så har jag oxå znoosat sen halv fem

och det tar på krafterna att znoosa ska ni veta :)

 

HA EN SKÖN TISDAG!!


Smaken som baken

Idag hittade jag ett recept på matklubben som jag tyckte verkade jättespännande!! MEN GUD VILKEN BESVIKELSE!!! ja allt kan ju inte vara gott som man hittar såklart men jag trodde faktist att detta skulle smaka mer än vad det gjorde! Såklart så smakar ju allt gott när man e hungrig vilket hela fam var idag efter all möblering och div göromål, men ändå! Detta trodde jag man ev kunde bjuda på i framtiden men NEJ ABSOLUT INTE!.....Låter nästan som om det var SKITÄCKLIGT!! hahaha...men nä det gick att äta så det är inte det, men jag hade förväntat mig mer *smaker* om man säger så!

Hör bara här så gott det låter!

500 gram kassler

1 burk konserverade päron 415 gram

150 gram gorgonsolaost

5 dl grädde

GÖR SÅ HÄR:

skiva kasslern i tunna skivor och lägg skivorna omlott i en ugnsform

dela pärona på hälften och lägg dom över kasslern

slå grädde över och smula sen över gorgonzolaosten

sätt in i ugn i 225 grader i ca 25-30 minuter

servera med ris o grönsallad


här e allt förberett, kassler, päron, gorgozolaost o grädde ( såg himmla gott ut)

och här e det klart,,,,ser himmla gott ut men vart blev päronsmaken av??? man känner inte en gnutta av det där söta päronet? och det är väl det som e meningen?




såsen var oxå himmla *rinnig* fast ändå liiiite god i smaken förstås, men NEJ...detta är inget som jag kommer att göra om igen :)
Menar bara att likaväl som man ger eloge för vissa maträtter så kan man ju även ge kritik för vissa!
Dom som har gett detta recept en 5 i betyg måtte va GALNA! men som sagt smaken den är som




BAKEN=DELAD!! :))



Äntligen snart klar!

Äntligen börjar det likna nåt!!


 


Äntligen fick Fellegrabben komma in o lägga sig på en av mina lurviga mattor :))


 



Vy från hallen!

 


vy innifrån köket, nu fattas det bara snygga tavlor typ ovanför skänken, sen e det klart!
jag e himmla nöjd med mitt kök och ÄNTLIGEN kan man pusta ut :) nästa projekt blir *lilla* hallen där det redan är kladdat med vit färg *L* sen blir det storarummet till semestern.
Kul att fixa men inte kul att ha det RÖRIGT under tiden man fixar :)


en surballe till hund!!

Har varit ledig idag och haft full rulle från morgon till kväll, fått upp mina gardiner i ena köksfönstret och det blev luftigt o fint. Felix har varit piss-sur för han har fått vara ute hela dagen eftersom Danny målat karmarna på dörrarna. Jag vill gärna ha upp gardinerna i det andra fönstret oxå ikväll men just nu håller grannen Thomas på att spika listerna på golvet, och vill inte störa honom med att komma med en massa tyg indragandes, han kan ju få för sig att det är en *bädd* till honom och lägger sig o snarkar kanske Zzzzz...och det vill vi ju inte! för då blir vi inte klara ikväll heller!
Lisette o Denise e i stan o kollar kläder, Viktor har tydligen gjort slut med Denise igen så hon var ganska ledsen när hon kom hem från skolan, jag sa åt henne att
*nu får du ta o strunta i killen* inte första gången han gör henne ledsen ju och nu tycker jag inte att hon ska ta tillbaka honom om han nu skulle vilja det för det tror jag att han kommer att vilja förr eller senare! men det är ju trots allt hennes beslut i slutänden.

Nä nu ska jag fortsätta med middagen här hemma.



Mitt köksfönster idag


Felix piss-sur för att inte få lov att komma in :))

 


Glassaftonen står på tur

 

 


VÅR I LUFTEN!

Jaha då var snart söndagen slut Phuuu...så snabbt det går när man e ledig!! var ju typ igår det var Fredag eller??? Hmmm...nä tydligen inte :))
Jaja, idag har vi blivit klara med hela köket och imorgon e det bara listorna som ska upp, SEN ÄNTLIGEN kan jag bona om med mina mattor, gardiner, lampor o annat smått som jag varit o köpt på Ikea. ska bli såååå kul att se hela helhetsintrycket när allt ligger på sin plats!
Nu har jag nyss lagat och käkat middag, det var gått men jag lyckades få i liiiiiite för mycket vitlök, trots att jag gjorde precis som receptet sa att jag skulle göra? men kanske var mina klyftor aningen stora? jaja, gott var det trots allt!

Middagen idag bestod av fläskytterfile 4 pers

ingredienser:

700 gram fläskytterfile
1 lök
3 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
5 tsk dragon (jag hade mer )
salt
svartpeppar
3 tsk kalvfond ( jag hade nog lite extra)

Gör så här:

rensa fileen, och skär den i skivor...bryn på stekjärnet och krydda med salt,peppar o dragon
lägg över den stekta fileen i en ugnsform.
skala o hacka löken och även vitlöken
bryn i en stekpanna tills löken mjuknar och blir glansig
blanda grädde, cremefraiche,kalvfond och kryddor...smaka av.
häll såsblandningen över köttet och sätt in i ugn 175 grader i ca 20-30 min.

servera med ris/potatisklyftor och en fräcsh grönsallad.


köttet brynes och under tiden gör man såsen

 



när allt e klart så häller man såsen över köttet i en ugnsfast form


In i ugn ca 20-30 minuter i 175 graders värme


servera med ris eller som jag klyftpotatis, nog lika gott vilket som!





Detta var gott men som sagt en ANINGEN för mycket vitlök blev det! så Felix får INGA rester idag :) han tål absolut inte vitlök.
Nu e jag SJUKT SUGEN PÅ GLASS!! ska be Denise gå o handla lite glass snart!

Idag har det varit ett Riktigt skönt väder och t.om smulan satt och njöt när hon var ute....hon märker väl att det börjar bli vår hon oxå!





Imorgon e jag ledig o jag ska ha hem min bil, ska ringa brossan nu o bestämma med honom oxå ska jag då ha upp gardinerna som jag handlat på ikea, men först måste jag försöka lägga upp dom eftersom de är för långa, men NU ska jag ta mig ett varmt härligt bad o bara koppla av.

HA EN FORTSATT BRA SÖNDAGKVÄLL!


Toni 17 år

Ser ut att bli fint o härligt väder även idag fast lite mer moln på himmlen idag förstås och lite kallare i luften. Men änd¨skönt att se solen Igen! :)
Igår när jag kom hem från kalaset så var jag ganska trött, slängde mig i fåtöljen och satte på en film *stenhuggaren* av camilla läckberg, den var sådär bra och jag tror den har gått på tv innan för jag kände igen en del i filmen.
Det var trevligt på kalaset och trevligt att träffa syskonbarn, syskon och mamma. Men toni blev 17 och inte 16 som jag trodde :)) Ja där ser man...
stefan o Lill bjöd på hemmabakade frallebullar och en massa gott pålägg till det sen efteråt bjöd de på hemagjord tårta.




STORA KILLEN TONI SOM BLEV 17 OCH INTE 16 SOM JAG TRODDE!



TONI OCH BENJAMIN.


HÄR ÄR EN DEL AV KUSINSKARAN SAMLADE...martina,Denise,Toni oxå lille benjamin.




stefans goda tårta som han hade fixat till *L* lite sne o så men god ändå!

Nu ska jag gå o plocka undan här hemma, här ser ut som andra världskriget typ...men det blir väl så när man håller på att måla....kanske vi blir klara idag? får hoppas på det i alla fall.


nu börjar det hända saker! :)



Köket tar sig med stormsteg, idag började Danny med andra delen och nu börjar det likna nåt *L* ska bli skönt när allting e klart så man kan lägga ut sina nyinköpta mattor o annat för rörigt blir det ju när man håller på här hemma men fint när allt e klart.

Nu har jag vart uppe och ducshat o gjort mig redo för kalas, ska bli kul att träffa alla, det var ett tag sen nu.




Tjiff Tjoff o ha det så bra i solen!
sola inte för mycket bara :))


sol ute o man blir glad i kroppen

godermorgon godermorgon!!
Vilken UNDERBAR dag det ser ut att bli :) solen strålar från en klarblå himmel och det verkar inte så kallt, min mätare här hemma står faktist på 20 grader Hmmm..ja nu befinner ju den sig i solen i lä så det är ju därför men ÄNDÅ!!! hur längesen är det inte man såg sådana grader på mätaren? hihi...UNDERBART kan jag bara uttrycka mig!!

Här ser ni själv att jag inte ljuger!!

Nästan lika varmt ute som inne ju *L*

Ja man får allt liiite vårkänslor när solen visar sig på detta viset, hoppas bara att det håller i sig?


solen som tittar in genom köksfönstret :-)

Idag blir det som sagt kalas hemma hos tony som fyller 16 år, herregud 16 ÅR...inte klokt vad tiden går, man blir nästan lite rädd när man funderar på det! Jag vill inte bli äldre nu!! kan man inte få stanna i tiden ett tag??
Det verkar ju som att ju äldre man blir destu fortare går allting och man hinner inte riktigt med sig själv.
Men nu ska jag ta och hoppa in i ducshen och fixa till mig!

ha en skön dag i solen!
kram


fredagkvällen

Ikväll sitter jag på Lisettes data och här känner jag mig helt enkelt inte hemma om man säger så, jag vill ju gärna lägga in bilder o annat men jag förstår mig inte på hur man fixar det på hennes data, ( hon har en mac ) och den är väldigt komplicerad!
Jaja...när jag kom hem idag vid halvfem tiden så satt fortfarande pappa o Ingrid kvar och de tyckte att köket var jättefint trotrs att det ju inte e helt klart ännu. Men i alla fall så hade de fått sina presenter och de verkade vara glada för dom så det känns ju alltid skönt.
Nästa gång jag har nåt jämt årtal i släkten så är det Mamma o Nisse som fyller 65 i Augusti. Alltiid lite jobbigt med de där jämna födelsedagarna eftersom alla förväntar sig så mycket mer!?

Hade beställt landgångar utav min kära svärson som var helt UNDERBART GODA så tack Christoffer!! kommer bli fler gånger vill jag lova! tog foto på den men som sagt så begriper jag mig inte på denna datan så dom fotona kommer imorgon.
Bara tanken på att man e ledig får mig att bli trött nästan *hehe* egentligen borde det vara tvärtom men nej....så här trött e jag varenda gång jag ska vara ledig på helgen!!!
Jag gläder mig i alla fall över att få sova ut imorgon och sen e det dags att åka hem till Tony o gratta honom, Peter hämtar upp mig och då kommer jag tala om för honom att på Måndag vill jag ha hem min bil igen, jag hade kunnat köra hela denna veckan egentligen för vägarna har varit torra och fina även om det har varit kallt!
Det är ju mest ifall det regnar som det kan bli sådär blixthalt som jag inte gillar.

Jaja...alla ni där ute får ha en fortsatt fin Fredagkväll för det ska jag försöka ha :))

äntligen Fredag!!!



ska njuta av hela helgen, ska bli såå skönt att vara ledig och slippa ge sig iväg på morgnarna.
sova länge o stiga upp och äta frukost i sin egna takt utan en massa sress och jäkt.
Bara gå här hemma och mysa o ta det lugnt Ohhh...vad jag älskar dessa Fredagar när man vet att man har en ledig helg framför sig :)
Men en jobbedag återstår och det är ju Nu.
Låt timmarna gå fort idag tack!


1940

Grattis på födelsedagen min kära pappa som blir

 


År idag och för två dagar sedan var det Ingrid som blev dessa *magiska åren*
Hoppas ni haft en supertrevlig dag både idag och för två dagar sen?

Var ju meningen att ni skulle komma hit för att umgås lite men eftersom nu farmor e så dålig så skjuter vi på det, och jag ser fram emot när det nu än kommer att bli, högsta önskan är dock att farmor blir bra igen.
Imorgon kommer ni hit o då önskar jag att ni i alla fall *käkar gott* Tyvärr hinner jag inte träffa er men det kommer ju fler tåg som man brukar säga.

Hoppas ni har en SUVERÄNT GO KVÄLL IDAG!! älskar er!


strumpor kan vara ett mysterium?

Oansdagen är slut och nu e det bara två dagar kvar att jobba, hoppas att de går fort så att man ÄNTLIGEN kan hålla helg :)

Idag började Danny måla intill toaletten, så vi fick flytta garderober o annat som stod i vägen, sen började han maskera o allt medans jag började med middagen!


jag vill verkligen hjälpa till att måla men hasn säger hela tiden *NEJ* fastän jag vet att jag är intresserad utav målning, men han e väl rädd att det ska bli kladdigt? Jag vet inte?

jaja...jag fixade middagen i alla fall och idag blev det pannbiffar, stekt potatis och stekta champinjoner.

 


Mmm...det var gott med en enkel middag idag, hade ju även stekta champinjoner till som låg över biffarna!

 

Dagen har varit bra förutom vissa saker med dottern då!, ho piercade ju läppen i helgen *svart* utan min vetskap och nu har hon börjat få problem med att det gör ont!!! Hon kan inte skruva av det o  ta loss det själv så nu vet jag inte hur vi ska gå till väga?

 



ska man kontakta den hon har gjort det hos eller ska man kontakta vårdcentralen?


Ibland blir jag bara så TRÖTT på min tonårsdotter så jag skulle vilja gå i ide tills hon växer upp o har barnbarn till mig typ!
Likadant Lisette, hon var gråtfärdig idag när jag pratade med henne....det visade sig att *lillasyster* varit inne på hennes rum o tagit en ring som betyder MYCKET för STORASYSTER plus lite andra saker som lisette köpt till håret.

VAD SJUTTON SKA MAN GÖRA!!!!!!????

jag har två envisa,enträgna,stolta,egotrippade DÖTTRAR framför mig! den ena skriker ut sin ilska, och den andra tittar med råddjursögon o ser VÄLDIGT oskyldig ut! Hmmm???

Man står i ett väldigt dilemma i dom lägena, o speciellet om man inte själv har sett något som de påstår vara sant!

 

Förresten!!! hur har ni det med era strumpor i er familj? här hemma e det rena katastrofen var gång jag tvättar!!! så här såg det ut bland strumporna sist jag tvättade

 


en utav var? inte en enda strumpa som har ett par med sig??? FATTAR INGET!!!


onsdag

Onsdag idag och nu har halva veckan snart gått o ja nu e det snart helg igen, ser jag verkligen fram emot eftersom jag denna helg är långledig ända fram till Måndag Tjooohooo..va skönt det ska bli.
i helgen blir det kalas hemma hos stefan och Lill, tony fyller 16 år.
Egentligen var det meningen att jag skulle ha pappa o Ingrid på besök i helgen men det har blivit uppskjutet till en annan helg.
Ev ska Denise o jag på Bio, vill sååå gärna se en film som går nu men kommer inte ihåg vad den heter? ska i alla fall försöka övertala henne och det brukar ju inte vara så svårt ;) men ibland har hon ju bestämt annat så man kan inte vara säker.
Igår när jag var ledig så var jag på Ikea igen och köpte fler mattor till köket, nya gardiner igen :) och en lampa till det andra fönstret!  så nu är det bara målningen som ska fixas till i ena halvan av kökshörnan.
Sen efter det är det storarummets tur *L* eller oxå hallen på ovanvåningen för den är ju bara SÅÅÅ tråkig!
jaja...nu är det dags att snart bege sig ut i kylan och åka iväg till jobb. Brrrr.....fryser bara jag tänker på att gå ut.

MÅNDAG 1/3-10

Hemma från jobb nu och det känns så skönt att veta att man kan sova ut imorgon, detta är typ min LÖRDAG i efterhand kan man väl kalla det? *L* ja nu eftersom man har jobbat hela helgen.
Danny började gå på det andra fönstret i köket med målningen när han kom hem  och jag i min tur började på ovanvåningen...ja att städa alltså :) inte målning där uppe ännu på ett tag...först MÅSTE köket bli helt klart!
Ev får jag hem min bil imorgon o då ska jag sticka till Ikea igen för att inhandla en rosa lampa till, och två svarta yllekryllemattor. Hoppas nu bara att vädret inte blir katastrof igen?? har ju hört lite om att det kommer bli kallt i 10 dagar framöver? om det stämmer???? INGEN ANING! tiden får utvisa och man får ta en dag i taget helt enkelt.
Nu ska jag ta och spika upp lite tavlor i köket i alla fall och sen fortsätta på ovanvåningen.

SÅ HEJ SVEJS O PÅ ÅTERSEENDE!

RSS 2.0