phuuuu..

Phu vilken dag!!! har varit helt rörigt på jobbet idag och vt som inte var med på någons schema så man fick pussla och ha sig för att få det att gå ihopa.
Sen när klockan var 3 så satt Semmy som jobbar kväll och ringde runt och jagade vikarie till kvällen, en personal där var sjuk och ändå var det ingen som var inringd,RIKTIGT SYND OM HENNE VAR DET och man märkte att hon hade tårarna i ögona även om hon inte försökte visa det.
Till slut fick hon tag på en vikarie som kunde komma in från klockan 18-23 så Anette o jag bestämde oss för att hjälpa till med första rundan som slutar klockan 18, INGEN ANNAN PÅ´DAGEN KUNDE/VILLE!

Man kan bara tänka sig in i situationen att sitta där själv ensam när man MÅSTE vara två! och det är vår plikt på dagen att inte bara lämna utan att det har löst sig, NÅGON måste helt enkelt ställa upp och är man mänsklig så gör man det i den mån man kan.
Det blev i alla fall en lite längre arbetsdag än vad jag är van vid så när klockan var halv 6 så var både Anette o jag helt slut i både hjärna och kropp...då hade vi ändå varit igång sen halv 7 på morgonen och Jooo man märker att man har blivit äldre för att jobba så var hur lätt som helst förr, men nu känns det minsann, däremot är jag glad eftersom vi gjorde en god gärning genom att ställa upp till 18....PHUUU....tänk om det hade varit till klockan 23?? MY GOOD!!!

Efter jobb stack jag till E-center och köpte T-shirt till M i huset, han ska ut på firma fest imorgon och frågade mig om jag kunde köpa han en vit T-shirt...Undrar hur den kommer se ut när han kommer hem??? hahaha....dom ska ju ha sån där femkamp!!  vitt=skitt!

nähepp...nu ska jag förbereda inför morgondagen..plocka fram kläder, handduk, och div andra saker så att jag slipper gå och yra imorgonbitti. 

NI FÅR HA EN FIN TORSDAGKVÄLL!


god fläskpankaka

Ja jag lovade ju att dela med mig av den goda fläskpankakan som jag gjorde igår och här kommer receptet och det räcker till 4 personer


4 ägg
8 dl mjölk
3 paket bacon
4 dl vetemjöl
salt
vitpeppar
tre små morötter
1 gul lök
en burk svamp ( hade jag även i) men det kan man vara utan


gör så här:

strimla baconet och hacka löken och låt det brynas tillsammans med lite smör i en stekpanna
krydda ev med lite vitpeppar
riv morötterna ( ska bli ca 3 dl )
knäck äggen i en skål och vispa lätt
rör ner hälften av mjölken och hela mjölmänden och vispa se till en slät smet
Rör sedan i resten av mjölken och blanda ner morötterna
smörj en ugnsform och lägg i bacon och lökblandningen
häll sen över morotsblandningen
grädda i ugn 225 grader i ca 25-30 minuter
servera med lingonsylt och nån god grönsallad




klar att avnjutas!! ;)




Väldigt god, men svampen som jag hade i kan man vara utan om man inte gillar svamp!




detta blev jag inspirerad av att laga efter att varit inne på www.ensidamedmat och hittade receptet där!


tiggeri

oftast när man sitter och äter här hemma så kan det se ut såhär nedanför en




Felix älskar att sitta och sluka maten vi stoppar i munnen med ögonen och ibland riktigt dreglar han oxå,
han vet oxå oftast att han får sig en smakbit ;) han vet lixom att man smälter för den där blicken av nyfikenhet han skapar vid sådana tillfällen.

Kan man motstå honom?


lyckospark

GOMORGON!!
viloken underbart härlig dag det ser ut att bli!! riktigt fint höstväder där solen glimmar från en klarblå himmel och det är sådär härligt lagom kallt.
var nyss ute med Felix och det var knappt att jag ville gå in, gick där och kollade på alla fina höstfärger på träden, ja hösten är egentligen helt underbar när man tänker efter ;)
Nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska snart ta och göra mig förtjänt av denna månaden oxå...( bet räkningar)  sen ska jag fixa lite frukost till mig o Lisette som oxå är ledig idag.

Denise hade äran att få en lyckospark i rumpan imorse, hon har prov i so och hon har pluggat flitigt den senaste veckan, och igår längtade hon t om efter just detta prov så jag verkligen hoppas och önskar att hon gör bra ifrån sig så att hon kan få känna den där *WOW* känslan och bli mer inspirerad av att fortsätta med kämparglöden hon har haft nu på sistone :)

Fläskpannkakan igår var jättegod och recept kommer senare.


mindre bra dag

Känner mig lite ledsam idag, fick skicka in min tant med ambulans idag och det känns hårt!!
Man ska ju inte ta jobbet med sig hem, men hur lätt är det att säga det? och hur lätt är det att hålla sig till verkligheten?
Det såg verkligen illa ut för min tant när ambulansen tog med henne men jag hoppas verkligen att hon kommit in i tid!! så att hon kan komma hem pigg och glad igen!
Jag VET att min tant gillar mig väldigt, väldigt mycket...hon brukade säga att jag var hennes *högra hand* och när jag var på vårdplanering förra veckan med henne så blev hon så glad att se mig att hon började gråta! 
och likadant idag, hon sa hela tiden, ***annette, min annette, så vackra ögon min annette har**** 
sen blev hon bara sämre och sämre och jag ringde 112. 

Egentligen ska man ju inte ha favoriter på jobbet, men ibland kan man bara inte rå för att man har mer känslor för den ena vårdtagern än vad man har för en annan. Däremot ska man juu ändå försöka vara skicklig och visa lika respekt för alla, jag tycker att jag klarar det ganska bra...menar,,jag är alltid snäll och vänlig mot vare sig den ena eller den andra! sen att jag ändå gillar vissa mer än andra, det måtte man väl ändå ha rätt till?! 

Idag är det en vecka sen farmors begravning, henne tänker jag oxå på ganska ofta, och fortfarande brukar jag kolla upp mot himmlen för att ev kunna urskilja ett moln som kanske kan påminna om henne på ett eller annat vis!? men nej, jag har inte hittat något moln som påminner om farmor! Kanske kan det komma när man varit och besökt graven? så imorgon när jag är ledig ska jag ta och köra till graven med en ros till både farmor och farfar. sen därefter ska jag kolla molnen igen! 

Har gjort en annorlunda fläskpannkaka här hemma idag och recept lägger jag in imorgon ifall den smakar bra ;)) 

Nu ska äta och testa! 

ha en fortsatt bra Tisdag! 


glada dagar :))

Vilken härligt GLAD dag det har varit idag och eftersom det varit så glatt och livat så har dagen bara rusat förbi.
Jag och Anette ( min kollega på jobb ) har skrattat och stojjat hela dagen om allt mellan himmel och jord, vid nåt tillfälle så bara brast vi i skratt inne hos en Vt,  kunde helt enkelt inte hjälpa det!!!
Ett tag fick jag så ont i magen av att skratta att jag var tvungen att säga till henne att sluta skojja, och vid ett annat  tillfälle var jag nära på att kissa på mig :))
Ja det har verkligen varit en rolig dag idag!!

När jag kom hem så började jag tvätta, skönt att få slippa det på Onsdag när man är ledig för då ska LIsette och jag gå och fixa våra naglar igen, ja jag är fortfarande supernöjd med mina naglar men nu har de ju växt ut en bit och min egna nagel syns undertill och det är ju inte RIKTIGT snyggt! Kan inte tänka mig att vara utan mina naglar nu faktist! :) så jag kommer helt klart fortsätta med dom.

Nu har man ju fått lön och jag hade egentligen planer på att åka och storhandla men kom sen på att jag hade tvättid klockan 4 så jag får ta det där med handlingen imorgon efter jobb, och jag tror jag ska köra till city gross...var evigheter sen jag handlade där sist och de har massa annat man kan gå och titta på oxå. bl.a skor :) behöver verkligen köpa mig skor nu, både till mig själv och till Denise.
Nu ska jag ta och fixa varsen tortillapizza till oss, sen blir det lite tv innan sängen kallar!

have a great Monday

fre mat på en sön

Middagen är avklarad och har fixat in all disk i maskinen, så nu är det rent och fint igen :) Taccos är ju en sån där typiskt *spill*mat...man kladdar alltid med något och man spiller alltid nåt, antingen majskorn, sallad eller gurka men vi lyckades ganska bra denna gången alla 4 *L* det blev inte så mycket kladd.
Gott var det i alla fall, däremot förstår jag inte dom som äter detta varenda fredag, för det är ju en *TYPISK FREDAGSRÄTT* bland svenska folket, för mig räcker det med att äta det lite då och då! Tycker det hade blivit tjatigt att äta det varje vecka! speciellt med tanke på att det finns SÅÅÅ mycket annat gott man kan göra just en Fredagkväll :)
Jag var lite rädd att det inte skulle räcka men visst blev där över till Christoffer oxå som ju8st nu är på Mff match och kommer sen när den är slut, ganska mäktigt är det ändå.


GOTTELI GOTT GOTT!!!







det blev ett gående bord idag ;)

Nu ska jag ta och sätta mig och koppla av framför Tv:n
kommer nog bli tidigt i säng ikväll känns det som, ska ju upp o jobba imorgon oxå.

HA NU EN GÖTTIG SÖNDAGKVÄLL!


chickago NR 2

Ja så var nu jobbehelgen slut för denna gången och det känns ganska skönt att det nu är hela 14 dagar tills nästa gång jag jobbar helg även om de nu RÅKAR GÅ HUR SNABBT SOM HELST!! :)
Vi bestämde i alla fall att vi ska fixa lite buffe nästa gång vi jobbar, alla ska ta med sig någon maträtt så smakar vi utav varandra, piffar ju alltid upp jobbehelgerna något om man hittar på lite sådana saker och det känns genast lite roligare att jobba! Jaja...helgen har i alla fall flutit på bra och det har inte varit några konstigheter över huvud taget!
Min kollega berättade däremot något imorse som jag har gått och tänkt på under hela dagen, hon berättade att hon läst på datan *sydsvenskan* att två flickor 16 och 18 år gammla hade blivit beskjutna när de stod och väntade på bussen igår natt här i Oxie....HERREGUD!!! jag var tvungen att gå in och läsa om det och mycket riktigt...en bil hade kört förbi och då hade minst ett skott avlossats från bilen och det rubricerades som mordförsök!!! INTE KONSTIGT ATT MAN ÄR RÄDD NÄR DENISE ÄR UTE....nu vågar man ju knappt släppa ut henne!!! och vad är det för sjuka personer som kör runt och skjuter på helt främmande människor??? Vilket samhälle lever vi i egentligen?? Malmö har blivit som en andra stadens Chikago, det börjar hända liiiiiite väl mycket nu tycker jag, man känner sig inte trygg i sin egna stad längre!! Ska man verkligen behöva fly sin egna stad där man växt upp och bott hela sitt liv för att kunna känna sig trygg???
Först var det det här med att de sköt på stadsbussarna och nu har de t om börjat skjuta på personer som t ex står och väntar på bussen!! VART SKA DET SLUTA??

Nu när jag kom hem så satt Denise med skolböckerna uppslagna och pluggar :)))) ingen kan bli gladare än mig!!
Hon har SO prov på Onsdag och jag ska förhöra henne sen när hon är klar, men nu ska jag ta och börja med middagen här hemma....blir som sagt taccos idag.

Ha en skön söndageftermiddag!


bykrog med Dede..

Idag har Denise och jag varit på bykrogen här i Oxie, det var meningen att jag skulle fixa taccos när jag kom hem från jobb men när jag kom hem och såg att M i huset var onykter så beslöt jag mig för att gå upp och äta med dottern istället och det var riktigt trevligt!! kommer jag absolut göra fler gånger om jag inte får respons här hemma.
M i huset kom i ofs upp efter en tid när vi höll på att äta men då var han någerlunda nykter, han hade tydligen blivit orolig vart vi var? Mmmm...man saknar Kossan när hon inte är i båset tydligen??
Jag har saqgt till honom att NU E JAG TRÖTT PÅ DETTA OCH ATT JAG SATT UPP MIG PÅ LGH, vet inte om han förstår ALLVARET i det hela? och egentligen bryr jaqg mig inte vad han tror eller tänker för just nu känner jag bara att jag vill leva fritt!!

Huvudsaken är att Denise och jag hade det bra i alla fall ;))



skål min underbara dotter!!!


sötnosen



min öl och Denises Cola




Denise valde som vanligt fisk på sin tallrik




och även om jag oxå gillar fisk så föredrar jag ändå kött på min tallrik när jag är ute och äter

Det var VÄLDIGT MÄKTIGT



så egentligen kunde vi få be om en doggybag!!! men nej det gjorde vi inte!

Trevligt var det i alla fall och när M i huset kom dit för att söka oss så hade han lite ångest!!! Hmmm::: kan undra om han börjar fatta att det inte är till att leka med en hel familj?
IBLAND MÅSTE MAN HELT ENKELT BLI VUXEN!!!
verkade lite på honom som om han kommer att ändra sitt beteende? men vi får helt enkelt se!
kanske fick han sig en liiiiiten tankeställare idag när han inte ens var välkommen att äta med oss på bykrogen?

Jaja...nu ska jag gå och sooooova!!! ska upp o jobba imorgon och imorgon efter jobb får jag väl fixa till taccosen som jag skulle ha gjort idag.


sov gott o var rädda om varandra


beroende



HEJSAN SVEJSAN I STUGORNA!!

vårt internet har varit nere sen igår eftermiddags och det är inte klokt så dåligt man kan må pg a det :)) man är helt sjukt beroende utav datan, ja man märker ju inte av det så mycket när dom väl fungerar men när dom sen lägger av!!! Hmmmm...då märker man egentligen hur mycket datorn betyder för en!! FAST o andra sidan...man får ganska mycket gjort som man annars brukar skjuta upp.
Nåja...Jeppegrabben var här idag efter jobb för att kolla om han kunde få rätt på det men nix...och efter att han hade pratat med bredbandsbolaget så fick vi besked om att vi kunde hämta ut en ny makapär på Hansakompaniet, sagt och gjort så körde han och jag dit för att byta ut aparaten, åkte hem för att installera och ändå funkade det bara på en data....telefonen funkar fortfarande inte och den andra datorn kommer vi inte ut på´internet på, han ringde upp suporten igen  och då visar det sig att aparaten vi nyligen hämtat hem, att det även är fel på den!!! MYYYYY GOOOOOOD!!! så nu måste vi byta den imorgon ytterligare en gång!!!
Tur att Jeppe är så duktig som han är när det gäller datorer...utan honom hade jag inte ens kommit ut på nätet ikväll.
Imorgon ska jag jobba och efter jobb ska jag nog ta Denise med mig och gå ut och äta med henne.

Denise har dessutom blivit RIKTIGT DUKTIG på att visa framfötterna i skolan sen vi hade samtal i Måndags...hon har fått en helt annan gnista för det här med läxor och flera av hennes lärare har redan märkt skillnad, hon lämnar in sin mobil så fort hon kommer in i klassrummet och hon sätter sig längst fram i salen, Jättekul är det och jag märker på henne att hon själv tycker det är kul, T om idag FREDAG tog hon fram sin SO bok och började plugga lite!! Nu hoppas jag såklart bara att det håller i sig under hela nian men det verkar som om hon behövde det där samtalet och vi ska ha uppföljning om en månad, ska bli spännande att höra vad de då säger!



försjunken i skolarbete!! :))
HOPPAS...HOPPAS...HOPPAS

att det håller i sig.


Zzzz...strax

Sitter här i tystheten och bara kopplar av innan det snart är dags att lägga huvudet på kudden, har varit en ganska intensiv dag idag och det började redan imorse när jag kom till jobb och fick reda på att jag skulle iväg till MAS för en vårdplanering, det var jag ju inte alls förberedd på, men som tur var så hade de satt in det på schemat så jag behöde ju inte ligga back med andra arbetsuppgifter, gick i alla fall bra på planeringen och tanten blev så glad att se mig att hon nästan började gråta :)  ( lite kul ändå, för då känner man ju sig uppskattad )
När jag sen kom hem så var det bara till att städa undan lite..ja förresten,,,Denise satt och pluggade och det var kul att se...så jag förhörde henne lite på de uppgifterna hon hade gjort och hon klarade glosorna galant!! :))
Stack iväg på föräldramöte där de hade information om gymnasievalen som snart ska göras..ganska mycket information var det och jag begriper inte hur man ska komma ihåg allt?? men man får väl hem brochyrer och annat kan jag misstänka!! Frågan är bara vad Denise vill gå för inriktning? Jag vet ju att hon vill syssla med musik, men vad ska man då välja för linje? Hon får nog gå och prata med syon tror jag för att få lite tips om hur hon kan gå till väga!
Blir mycket att prata om och diskutera framöver känns det som, och först och främst måste hon som sagt ta tag i sina rester som hon har några stycken...MEN TA I TRÄ....hon verkar begripa att det är allvar nu!! och det är ju hög tid!!

Ville egentligen kolla lite tv när jag kom hem fråm F-mötet men så mycket skönare att bara sätta sig i fåtöljen och bara njuta av tystnaden och lugnet och jag hade nog bara somnat om jag kollat tv :)
Nu är dock klockan snart halv 11 så nu e det snart dags att Zzzz...

kramis och sov gott

dax igen

Ja så var det snart dags att bege sig till jobb igen efter 4 lediga dagar...känns HÅRT!! men har man väl kommit dit så går det ju säkert bra, det är bara det att just nu är jag inne i en period då jag är sååååå trött på morgnarna, det är väl för att det är nattsvart när man stiger upp,, MÅste ta mig i kragen och försöka gå och lägga mig i normal tid på kvällarna, oftast blir det ju inte att jag kommer i säng förrän 11 halv 12 ja ibland ännu senare, ibland somnar man ju inte på en gång utan ligger vaken och tänker på massa händelser hit och dit, så ja ibland kanske man inte somnar förrän 1-2 på natten...så inte konstigt att man då är trött när det väl är dags att gå upp och jobba.
SÅÅ SKÄRPNING NU KVINNA!!!

jaja...idag är det föräldramöte så det lär bli lite sent ikväll oxå!

NI får ha en fin Onsdag



smulan inne i en ikeapåse!!:))

FARVÄL ÄLSKADE FARMOR



Nu har hon funnit ro känns det som, Vårt farväl har hon tagit och sen lämnat oss för att återförenas med farfar!
Det var mycket fint i kapellet och många vackra blommor. Ann-Magreth läste upp en liten saga som handlade om farmors liv från det att hon var liten bebis ända fram tills hon somnade in på söderkullahemmet! VÄLDIGT FINT!
Spelade även fina sånger BL.A Den här ovan! Farmor gillade tydligen den! och givetvis kom tårarna...jag kände riktigt hur tårarna rullade nerför kinden! Som sagt!! ALLTID SÅ KÄNSLIGT I KYRKAN MED ALLA DESSA SORGSNA ORGEL-LÅTAR.

***NU FÅR DU VILA I FRID LILLA FARMOR***




















VILA I FRID GOA FARMOR!!

dire straits

Ucsh vad jag känner mig illa till mods, känner mig illamående och skakig i hela kroppen!! VET ABSOLUT INTE VARFÖR??? men detta är bara så jobbigt! Känns nästan som benen kommer vika sig när som.
Vill just nu att detta bara ska vara ÖVER!!

en fin låt:

dire straits *so far away*



21 sept 2010

Idag känns det som en lite vemodig dag! Idag kommer man begripa att hon är borta för alltid!
Idag är det begravning av min farmor och det är INGET som jag ser fram emot!!! Mår nästan lite illa av tanken!
Begravningar är aldrig kul att gå på, jag har inte gått på så många under mitt liv men det känns lika hemskt varje gång, men den jag minns allra mest som hemsk var min Farfars, då var jag heller inte så gammal och Farfar var lixom lite som en GUD för en, det var bara såååå jobbigt att gå fram där till kistan och lägga sin ros och ta Farväl!
Idag är jag mer vuxen men tror nog ändå att tårarna kommer att komma fram
UCSH FÖR BEGRAVNINGAR!!

trevlig Måndag.

Idag har jag varit på Ikea med Lisette, riktigt kul och mysigt att gå omkring där och titta på en massa fina saker som man ville köpa och vi drömde väl oss bort lite mellan varven båda två :) Jag fick ändå med mig en hel del hem, bl.a gardiner och lampor till Hallen där uppe, lite doftljus, blommor, och ja lite annat...Lisette gick och kollade in bäddsofforna, hon vill gärna ha en i sitt rum och hon provade ett par st :))



sen när vi kom hem så satte jag iordning lampor o blommor och annat och imorgon ska mina gardiner komma på plats, har en hel del att fixa med imorgon så jag måste stiga upp tidigt.
Idag skulle jag egentligen fixat till en kasslergryta men efterswom vi inte kom hem förrän närmare halv 7 så fick det bara bli stekt kassler och makaroner.
Nu ska jag gå igenom lite med Denises skolplaner här, var på samtal idag och hon ligger back i mycket så nu måste vi helt enkelt göra upp en strategi för hur vi ska kunna lösa hennes sista skolår i högstadiet.
NU MÅSTE DET BLI ORDNING OCH REDA PÅ TORPET!

ha en forsatt fin Måndagkväll!

pösski

rött som blod

Tjingeling!!
Idag blev det ingen Ikea och heller inga nybakade kanelbullar :) däremot var jag på jägersro och på ekohallen och shoppade lite saker, bl.a detta...



ett vitt keramikfat och tre söta små ljusbollar



sidenblommor att ha på köksbordet



en löparduk att ha på köksbordet

kul att få lite nya saker till köket, där är man ju så mycket utav sin tid så det behöver verkligen frächas upp ibland, och fint blev det när allt kom på plats :))


duken,blommorna och ljusbollarna på plats *L*

Och nu ska jag ta och fixa middagen här hemma..blir en paj med sallad idag och medan jag fixar middagen så smuttar jag givetvis på ett glas rött



Hmmm...ser nästan ut som svart men nej...det är rött som själva blodet!!

kramis

maby ikea.

Godmorgon alla Goa!
Sitter just nu med en underbart god kopp kaffe och tittar ut på blåsten, det är rena stormen idag och det har det varit i ett par dagar nu tycker jag, Hade nog varit skönt om det bara inte blåste så förbaskat!
Vet inte om jag ska sticka till Ikea idag eller imorgon? de har ju öppet ända till 8 ikväll så det är ju gott om tid för mig att bestämma mig.
Måste även ut och handla mig skor nu till hösten men jag vet inte riktigt vad jag vill ha för några? 
jaja...nu ska jag fixa mig lite frukost och planera middagen sen får vi se vad som bjuds!!

ching

härliga fredag!

Tjohooo...Äntligen fredag!! och jag är dessutom långledig..kan inte kännas skönare än så här när man vet att man har hela helgen framför sig och att man inte kommer tillbaka till jobb förrän Onsdag Morgon.
Sååå vad ska jag då hitta på i helgen?? JO  jag ska ta mig en tur till IKEA  för att införskaffa lite lampor nu när det börjar bli så mörkt ute på kvällarna, ska även handla nytt ducsh draperi och lite annat...man hittar ALLTID något på Ikea :)) Det var länge sen jag var där och kollade så det ska bli kul!
Ska nog ställa mig och baka bullar oxå, blev så sugen på att baka när jag såg LIsettes kanelbullar igår, och det är ganska mysigt oxå om det är så där lite ruggigt ute som idag, för idag känns det verkligen sådär höstlikt...t om lite kallt är det!!
Jag ska i alla fall passa på att NJUTA AV MIN LEDIGHET FULLT UT!!! :))

ultimatum..

Jahapp...har inte haft lust att sitta vid datan och dessutom har båda datorerna varit sönder, så Jeppe var här hemma i veckan och försökte fixa och ha sig!  Nu verkar de dock funka :)))
Jag har haft VÄLDIGT mycket omkring mig på sista tiden, orkar inte gå in på allt men  jaaa...det har varit MYCKET!!

Idag blev jag väldigt snopen när jag kom hem!! Luktade kanelbulle i hela huset och så fort jag satte fötterna innanför så fattade jag att någon hade bakat!

Ohhhh...Jaaa,,, när jag kom in så låg där massa kanelbullar på spisen..Mmmm..liktade ljuvligt!!!
Lisette hade vart rastlös!!! :))))







ojj vilka GODA BULLAR!!!! :))

därefter gjorde jag falukorv i ugn och det var bara sååååå GOTT!!!





Idag har jag oxå ställt lite ultimatum på¨livet här hemma!!! Vi får väl se hur det blir? '
Nu ska jag dock njuta av middagen här.

kramis
i


min ensamna kväll

lite oseriösa bilder i brist på annat när jag var rastlös!









oxå en fin låt!!




Mmmm...ÄLSKAR BARA MINA MYSKLÄDER!! hihi


Vaaaa blir det för mat??




love



 

ÄLSKADE FARMOR!

 

 


second hand

Tjingeling på er!! Har inte haft lust att blogga nu på ett par dagar, har lixom inte haft riktig lust att sitta vid datan över huvud taget, har kännt mig såå trött på eftermiddagarna när jag kommit hem från jobb så i stort sett har jag bara satt mig och kollat in lite Tv när jag kommit hem. Idag har jag dock varit ledig och redan igår bestämde jag med min mamma att vi skulle ut och shoppa lite, eller i alla fall åka runt och kolla lite i affärer, Hittade en urfin affär nere vid Toftanäs som jag alla gånger kommer att besöka väldigt ofta, Just nu kan jag inte komma ihåg vad den hette men MYYYY GUUD!!! så fina heminrednings saker de hade!! Jag blev helt sjuk när jag gick där inne!! :) Synd jag inte hade kameran med mig, men dit MÅSTE NI BARA DIT OCH KOLLA!
Ville köpa svarta bokstäver K Ö K som jag tänkt hänga i köket MEN så hade dom inte K hemma i just svart!! :( 
men dit ska jag helt klart MÅNGA GÅNGER!!!
Sen körde vi till Emmaus vid ÖB och där hittade jag faktist lite fynd som jag fastnade för!
en poncho (eller vad det heter)?
en halsduk och ett par skitfina och sköna skor, så nu har jag nyss tvättat upp ponchon och halsduken (det vill man ju gärna göra när man köper begagnat)







dom här tre urläckra sakerna för mindre än 200 spänn!!!
Kommer säkert bli skitfint till ett par blåjeans!
försökte även hitta mig en snygg väska till detta men nej, jag fastnade inte för någon.
Tänk vad mycket man egentligen kan hitta i second hand butiker och jag gillar verkligen Emmaus vid ÖB.

Nu har jag mat på spisen så måste ta hand om det!
Idag blir det köttfärssås och pasta!


toning på G

Såååå då har man tonat sitt hår igen och fått bort de *gråa* men just nu tycker jag att mitt hår ser väldigt svart ut???? kan det kanske bero på att det fortfarande är blött?
På bilderna visar de ju alltid så fin hårfärg och modellerna som visar är ju oxå så förbaskat *vackra* Inte sjutton har de några grå stänk som ska täckas??? nej...och snyggt,tjockt fluffigt hår har de oftast oxå!




Mmm...så här ser det ut just nu! NÄSTAN SVART!!!!!

BILDEN säger detta!!




jaja...vi får se hur det ser ut när det torkar!?
Var hemma hos mamma o Nisse idag och hon klippte topparna på mig och som vanligt  så tyckte jag att hela mitt huvud låg på golvet efter att hon var klar! *L* haha...förlåt mamma!! men så e det ju vargång du klipper....allt hår försvinner lixom!!! MEN NEJ....jag är nöjd så tack ska du ha och förlåt att jag drack upp din mjölk!! ;))


Medan jag satt hos mamma o nisse så höll han på att baka bröd så vi stannade för att testa, ja min käre lille bror Peter var oxå där.
Brödet var sviiiiiingott med lite smör på medans brödet fortfarande var varmt. Har funderat länge på att baka detta bröd men det har aldrig blivit av...NU däremot ska jag fixa en dag.



Nisses skitgoda focciabröd!! med oliver och tomater *mumma*


färsrutor med fetaost

Tänkte jag skulle lägga in receptet som jag gjorde igår och som blev jättegott!

FÄRSRUTOR MED KAPRIS,FETAOST,SKINKA OCH TIMJAN 4 PERS

500 gram blandfärs
1/2 stor gul hackad lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
150 gram fetaost
1-2 tsk timjan
salt och vitpeppar
smör till stekning

( jag blandade min färs med ett ägg och lite skorpmjöl oxå eftersom jag inte fick riktigt kläm på färsen utan det)


blanda färsen med finhackad lök, senap, salt och vitpeppar till en smidig färs, (det var här ägget och skorpmjölet åkte ner oxå )
Kavla ut färsen till en tunn platta mellan foliepapper

Lägg sedan på smulad fetaost, kapris och Timjan på ena halvan ( jag hade även lite rökt skinka i kylen som jag strimlade och la på) 



Vik därefter över den andra halvan och tryck till så att det stänger sig.
Dela färsen i 4 lika stora bitar



Plocka upp bitarna försiktigt och stek i smör i stekpanna tills de fått färg och är genomstekta



Jättegott och lite annorlunda färsbiffar och ganska rejäla
jag severade med potatisklyftor, kokt brysselkål och kall beasås

Detta kommer jag deffinitivt göra fler gånger och det var inte så svårt som jag först trodde.

Receptet har jag hittat inne hos www.ensidamedmat.se och bilderna är mina egna.


vad vill han??

Min lilla husfluga har hittat hem igen...ja eller rättare sagt hittat fram till datan nu när jag sitter här...Tror jag skrev om honom i ett tidigare inlägg eller oxå var det på FB?
men som sagt...idag e han här och stör ordningen IGEN!!
kryper fram och tillbaka och stör koncentrationen man försöker skapa sig!
Kan undra om han älskar mig eller nåt?
Jag har då inte hört någon av de andra som använder datan att det kommer en fluga och stör hela tiden!!!
JOVISST HAR JAG CHASAT BORT HONOM!!!!!
Men efter några sekunder är han tillbaka igen...Hmmmm...så nu lilla stackars fluga kommer snart flugsmällaren fram!!!!
Sen om det är just en *HAN*??? njaaa...bara killar som är så korkade att de leker med döden typ!

GER HONOM 5 MINUTER TILL!!




därefter blir det krig och ev blodstänk!! :))


Bort med buskarna!

Nu äntligen har mina buskiga ögonbryn blivit smala och fina och välformade




syns väl inte så mycket på fotot förstås men nog är dom snyggare nu än innan i alla fall

SO I AM HAPPY!!!


jävla mopedidioter!!

Fyy Fabian vad jag HATAR att bo så här nära skolan!!! Jäkla mopedkörningar precis utanför fönsterna..Har de inget annat att göra i skolan mer än att köra och leka med sina sjuka mopeder????
Har stor lust att lägga en lång pinne över cyckelbanan bara för att få dom till att sluta...eller varför inte lägga ut lite häftnålar...så dom kör och får punktering...*hehe* vad ELAK jag är!!! men faktist så sjukt trött på det förbannade oväsendet!!

Nu har jag nyss påbörjat med middagen här hemma och det blir ett nytt färsrecept idag!!! (kommer senare)
Luktar gott gör det i alla fall!!

Mår lite bättre idag men har fortfarande ont i halsen, men den där feberaktiga känslan har gett med sig! Lisette däremot stannade hemma från jobb idag för nu var det hon som kände sig kass och hon hostar väldigt mycket.

Nu ska ev Jeppe låna min bil igen, han fick problem med sin igår när han var på väg hem från sitt jobb och nu har han återigen fått lämna in den till FORD! sjukt vad otur grabben har med sin bil! och jag blir oxå ganska less på det eftersom jag jämt ska bli drabbad! Men vi får se om det går att lösa på nåt annat vis, Måndag måste jag bara ha min bil eftersom vi ska på möte hela dagen med jobb och jag ska hämta upp folk oxå.

Nä nu dags att diska undan lite här efter middagsförberedelserna!


Dagens laxmiddag

Dagens lätta men goda middag blev detta!




Krämig lax med vitlök och örter! 4 pers

4 bitar benfri lax
1 burk cantadouost vitlök/örter
3 dl vispgrädde
citronpeppar
salt
1 pressad vitlök
lite räkor att strö över när allt blivit varmt (inget måste)

Gör så här:

smöra en liten gratängform i botten
lägg i laxbitarna
rör ihopa osten och grädden så att det blir till en sås
krydda med salt och citronpeppar
jag hade även i en pressad vitlöksklyfta.
Häll såsen över laxen och sätt sen in i ugn 200 grader i ca 20-25 minuter.
Ta ut formen och dekorera med skalade räkor.

servera med ris, potatis, pressad potatis eller varför inte som jag hade, tortellini med ostfyllning!!
oxå  en fräch sallad till det!

Smakade UNDERBART gott och JÄTTELÄTT att laga!


Jag känner mig fortfarande inte så där jättebra...fortfarande ont i kroppen och halsen och jag har nyst ett antal gånger här hemma, och snacka inte om att jag har frusit! Brrrr....ändå ett tag satt jag ute i solen.
så jag kommer stanna hemma imorgon oxå!


Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att min farmor är helt borta från detta jordeliv, kollade upp mot molnen innan idag och skulle se om jag kunde urskilja något som påminde om henne, men nej...jag hittade inget moln med just min farmor. Känns som om hon fortfarande är kvar, även om jag inners inne vet att hon inte är det!
Tänker mycket på henne och önskar verkligen att hon har funnit ro!?

Nu ska jag sätta mig eller ehhh...lägga mig i soffan o kolla in den andra filmen som jag fått hem

LOVE HAPPENS




Så ja vi höres mer imorgon!

 

PÖSSKI


Halsont och Ledont

ucsh vad jag har mått kymigt idag och gör det lite fortfarande, ja redan igårkväll kände jag att jag började få ont i halsen, jag steg i alla fall upp i vanlig ordning imorsse men kände ganska snabbt att jag inte mådde bra, alla leder i hela kroppen gjorde ont och jag kände mig lite småfebrig, så jag ringde och sjukade mig och det gjorde jag rätt i för har sovit en ganska stor del utav dagen och känt mig frusen och kallsvettig på en och samma gång..förkylning på G helt enkelt.
Idag blir det en lätt middag här hemma men för den sakens skull ändå god får jag hoppas!! Men eftersom det blev så mycket räkor över från smörgåsarna igår så tänkte jag att dom måste man ju bara använda, så jag letade upp ett recept där jag faktist hade alla ingredienser hemma *tack och lov* annars brukar det ju alltid vara något som man saknar och jag är bara tacksam över att slippa gå och handla idag...ORKAR BARA INTE!!!

Idag kommer även Denises kompis och ska noppa mina ögonbryn som är bestämt sedan länge, har ju lovat henne en femtiolapp om hon ville göra det :) och hon behöver antagligen pengarna eftersom hon inte alls var villig till att vänta till imorgon eller till helgen...Jaja..det går väl ganska snabbt!!

Nu ska jag dricka ett glas kall mjölk o sen lägga mig på sofflocket en stund till.

BLÄÄÄ FÖR ATT INTE MÅ BRA!!


FLICKAN FRÅN OVAN

Goder afton i stugorna!!
Vilken bra dag det har varit idag och jag är JÄTTENÖJD med mina SNYGGA LÅÅÅÅÅNGA NAGLAR :)) men det känns jättekonstigt, jag har ju ALDRIG i hela mitt liv haft långa naglar så just nu går jag lixom bara och tittar på dom och blir lika faccinerad varenda gång...*ojjjjj....är den där läckra handen MIN???* känns lite som att de ska brytas så fort man rör vid något!! men Lisette sa att så kommer det inte att ske men det är ovanan som gör att det känns så! Jag kan nog inte jobba imorgon känns det som --hehe....får gå med händerna ovanför huvudet och låta mina kolleger sköta allt,  där man måste ha nävarna med ;))

Det var spännande att fixa naglarna idag...och jag blev placerad framför en kines-kille som skötte om mina händer helt galant! så jo jag är NÖJD!!! men jag saknar att ha nåt att *bita* i *L*

SÅ HÄR SER DE UT:



JAPP...exakt så som jag ville att de skulle bli!!! GISSA om jag känner mig *kvinnlig*??

jag är så STOLT!!! och det är verkligen en skön känsla att ha snygga välformade naglar! :)) så detta kommer jag helt klart fortsätta att bygga upp!

 

Efter nagelpåbyggnaden så åkte vi till svärsons jobb och då hade han fixat SUPERGODA RÄKSMÖRGÅSAR TILL OSS....herrejessus vad räkor där var på!!! TACK CHRISTOFFER!! DU E BARA SÅ UNDERBAR!!! :))



Sååå sjukt fina och välfyllda smörgåsar som jag,Lisette och Denise ska sitta och smaska i oss nu snart framför en bra film som jag fått hem idag från www.lovefilm.se 
Lisette har tydligen sett den innan men hon kunde se den igen sa hon eftersom den är så bra

FLICKAN FRÅN OVAN:




Mina tankar är fortfarande hela tiden hos dig farmor!!! LOVE YOU!!!

långa naglar!

God middag!

Har sovit ganska dåligt inatt pga att jag legat och tänkt på min farmor, men har kommit fram till den slutsatsen att hon har det bättre nu, sista två veckorna har ju bara legat som ett kolli och det var inte roligt att se.
ÄNTLIGEN HAR HON FÅTT TRÄFFA FARFAR IGEN! hon har fått leva ett rikt liv åtminstone!

Idag ska Lisette förlja med mig till Triangeln där jag ska fixa mina naglar som jag nämnt om innan, ska bli jättespännande.

uppdaterar mer senare och bild kommer såklart att visas på mina nya snygga naglar.


RSS 2.0