Äntligen..

har jag internet igen..Ucsh vad jobbigt det är att vara utan internet..man känner sig sjuk på något vis, ja man känner sig inte som en hel människa åtminstone :) INTE KLOKT EGENTLIGEN att man kan bli så beroende utav en maskin, men jo det är man verkligen.
Datan är helt enkelt som en liten kompis för en,är man utan den för länge så blir man orolig i kroppen och ingenting är roligt eftersom man går och tänker på sin data hela tiden och undrar vad det kan vara som är fel?
Denna gången vet jag inte vad det är som har varit fel men helt plötsligt så kunde jag inte komma ut på nätet för att betala mina räkningar, så Mr D var och hämtade ett nytt modem idag..även det nya modemet ville inte funka när han väl kom hem med det..men nu efter mycket om och men så funkar det igen ;) få se hur länge det varar? för telefonen här hemma fungerar inte heller,så rätt vad det är kanske det lägger av igen!?
Nu har jag i alla fall fått betalt in mina räkningar och det är ju ändå det viktigaste just nu!

Efter att ha jobbat hela helgen så är jag äntligen ledig imorgon och då är mina planer att åka hem till mamma för att förhoppningsvis bli fin i håret ;) ska försöka vakna i någerlunda tid och köra iväg så man kan äta frukost med dom.
ska även försöka storhandla imorgon innan jag kör hem igen och då blir det nog på city gross eftersom de har billig kassler och billig Oboy :))

Men nu väntar soffan på mig.

sleep well


happely friday

så var det då äntligen Fredag, men eftersom jag ska jobba helgen så kvittar det egentligen om det är fredag eller onsdag, så lika bra att se glad ut och köra iväg för att tjäna lite pengar...dom andra pengarna man fick i lön igår är ju typ snart slut igen ;)
Idag kommer Jeppe..ska bli kul att träffa honom igen, och sen imorgon kommer Lisette och Christoffer ;)) (pokerafton)

Men NU....ja nu är det dags att köra iväg till Nydala för en ny dagskassa.


see ya later people!!


undrar....

.....Om jag skulle kunna gå i ett par sådana här..



Såå sjukt sugen på att beställa dom från H&M för 299 riksdaler, men som sagt, kan jag klara av dom? Jag är ju typ den plattfotade skotjejen, men samtidigt så tycker jag det är så sjukt snyggt med högklackat :)
jag kan ju träna här hemma i trädgården ;)
Jo jag tror jag ska ta och beställa dom för visst är dom bara såå snygga!!?


Tortellini med spenat,skinka och ädelost

Gud vad gott recept jag fixade till idag och VÄLDIGT..VÄLDIGT LÄTTLAGAT! Suveränt bra en vardagkväll när man vill att det ska gå snabbt! Detta kommer jag helt klart att fixa till fler gånger och det är säkert UTMÄRKT att ta med sig som matlåda till jobbet oxå ;) och inspirationen till detta recept fick jag inne hos www.saltochpeppar :) en härlig sida med många fina recept!




4-5 pers
detta behövs:

500 gram färsk tortellini (jag hade med ostfyllning) men finns så många andra sorter att välja på.
100 gram rökt skinka
100 gram kvibille ädelost ( jag tog hela osten på 140 g)
70 gram färsk babyspenat
4 dl keldas ostsås (4 sorter)

GÖR SÅ HÄR:
koka tortellinin enligt förpackningen och lägg sen den kokta tortellinin i en smord ugnsform
skölj av spenaten och strimla skinkan
fördela spenat och strimlad skinka över tortellinin
häll över ostsåsen, och smula över osten.
ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter

servera med någon grönsak och ev en knäckemacka

ÄT OCH NJUUUUUT!! ;))



Väl värt att provas på när man är ute efter något väldigt enkelt, men ändå väldigt gott!

 


trött som ett ösregn

Huuu, vad jag känner mig trött och slö idag, vilade på soffan en stund när jag kom hem från jobb och jag slocknade en stund innan det sen var dags att fixa till dagens middag, känner mig trött ännu, men det beror väl på gårdagen då jag var med smulan, det blev ju ganska sent innan jag kom i säng och sen innan man lyckas somna.
Idag verkar min lilla misse dock må bättre och det är skönt att se :)


bild fr gårdagen då hon inte mådde bra

( här ser man även att målningen av min trappa inte ens är riktigt klar )
Men jag sa ju att det skulle bli ett *långtidsprojekt* ;)

Nu längtar jag bara tills Denise kommer hem klockan 9 så att man kan studsa ner i säng och bara Zzzzzz...för jag känner i hela kroppen att jag bara vill lägga mig ner och BARA SOOOOVA!! Sen hoppas jag att det INTE kommer att snöa imorgon, jag är så förbaskat trött på denna snö och detta kalla vädret, jag vill ha VÅR och det NUU
Vill börja handla lite vårkläder och snygga sköna skor, såg en massa fina skor på skopunkten när jag var där sist, men sålänge det är snö och kallt så tycker jag det känns menlöst att handla hem en massa skor som man ändå inte kan använda just nu!
Jaja, nu ska jag föna till mitt nytvättade hår och bara sitta och invänta *lilla madamen* :)

ha en skön Tisdagkväll


dyrt att älska sina djur

detta får bli ett väldigt kort inlägg, men fy tusan så dyrt det är att måna om sina husdjur, har nyss kommit hem efter att Denise och jag spenderat ett par timmar inne på djursjukhuset med smulan, jag märkte på en gång jag kom hem att hon inte mådde bra och med tanke på alla hennes kräkningar så blev jag självfallet orolig och faktist så har jag aldrig sett henne så slö som hon var ikväll. Jag ringde ut och frågade och de tyckte att jag skulle komma in med henne.
Denise följde med.
Läkaren var jättetrevlig, en ung kille bara eller tjaaa...i 35 årsåldern i alla fall...han tog sig verkligen tid att lyssna och klämma på henne, tog tempen på henne, och gav henne vätska in i huden samt ett blodprov som med glädje visade bra resultat...lever o njurar och allt annat såg bra ut förutom en vit blodkropp som var liiiiite under värdet där det skulle ligga och då tyder det på att det kan vara fråga om en bakterie eller ett virus, men det ska gå över av sig själv. Dock får man ändå hålla koll på henne så att hon dricker ordentligt, men jag fick hem sprutor som man i värsta fall kan ge henne vatten i mungipan med.
Jag är verkligen glad att jag åkte in med henne trots 2400 spänn fattigare!!! Nu vet jag att det inte är något allvarligt med henne iom att de tagit blodprov och allt såg bra ut.
Hon får helt enkelt vila bort viruset hon har i sin lilla kropp. :)

Nu ska jag oxå gå upp och Soooova!! är såååå trött!! men nu kan man i alla fall sova i god ro nu när man vet!

kram o sov gott!


på menyn just nu..

.......


tager vad man haver!

Imorse hittade jag en burk dolmio i skafferiet och där läste jag ett recept på baksidan som verkade ganska gott och enkelt att tillaga, sagt och gjort så plockade jag fram tre kycklingfileer som fick ligga framme för att tina upp och nu har vi precis käkat och jodå, det var gott och *SNABBLAGAT* så passar utmärkt en dag mitt i veckan när man inte vill stå i köket en längre tid :)


kyckling,pasta, dolmiosås och parmesanost var allt jag använde till detta och överbliven sallad sen igår
Lättare kan det inte bli!!!

Gör så här: 4-5 pers
strimla 3 kycklingfilleer i mindre bitar/tärningar
bryn dom i ett stekjärn och krydda med salt,vitpepper och persilade.
Koka pasta till 4 port

Lägg i den brynta filen i en ugnsform, pastan över och sen såsen..rör om så det blandas väl.
Toppa gratängen med riven parmesanost
in i ugn 200 grader i ca 20 minuter
*MUMS* KLART ATT ÄTA!!! ;))

Den här burken sås använde jag



och denna nya pastan som var riktigt god


Den kommer jag att testa även i spagettiform. helt klibbfri efter att man har kokat den.


Denise och jag har annars varit på Ikea idag och handlat gardiner till köket och ett par dukar till köksbordet, blev oxå lite stearinljus och ett par ljusstakar,så nu ska jag snart ta och tända upp lite ljus här hemma..för nu börjar det mörkna så smått :) men ÄNDÅ...tänk att det är ljust ute ännu klockan 17:15...så nog ser man en ljusning på att våren kommer att komma förr eller senare, Idag har det ju varit ganska härligt vädet med sol men dom där riktiga vårkänslorna vill inte infinna sig riktigt än..men det beror väl på att det trots allt är ganska kyligt fortfarande. Jag tror att när väl solen börjar värma en så kommer oxå vårkänslorna in i kroppen på en ;) 
Gardinerna blev ett par enkla vita och tunna och det blev hur tjusigt som helst.


Dukarna som ligger på bordet köpte jag oxå.



Efter att vi hade varit på Ikea så körde vi hem en runda till mamma o Nisse och drack en kopp kaffe och där hemma var även Ulla och Hugo så det var kul att träffa även dom. 
Körde sen och handla lite på coop extra och där gillar jag verkligen att handla, dom har ju precis ALLT och lätt att hitta där inne, så där ska jag nog storhandla någon gång. 

Nu ska jag som sagt ta och hålla kväll och tända upp lite goa ljus här, så ni får ha en fortsatt bra söndag.  


ris o kasslergratäng

bestämde mig idag för att göra Denises älsklingsmiddag som vi haft innan för länge sedan.
Enkelt och sådär lagom gott för smaklökarna, absolut inte min favvo men går som sagt att äta en Lördagkväll.

4-6 personer

ris för 6 portioner
500 gram kassler
1 purjolök
3 dl grädde
1 dl chilisås
1 dl majonäs
riven ost till topping

GÖR SÅ HÄR:

börja med att koka riset
under tiden skär man kasslern i tärningar och strimlar purjolöken
lägg ris,kassler, och purjolök i en ganska stor ugnsform (blanda om)
vispa ihop grädde,chilisås och majonäs och häll sen blandningen över kassler o risblandningen.
strö riven ost över
in i ugn ca 20 minuter i 225 grader

servera med en god fräcsh sallad







Nu ska jag ta och sätta mig i soffan och bara spana in tv resten av kvällen.
Imorgon blir det nog en tur till Ekohallen för att spana in lite dukar o annat till köksbordet. kanske sticker hem en sväng till min kära gamla mor o Nisse oxå?

HA EN SKÖN LÖRDAGKVÄLL DÄR UTE I VIMMLET!!


tacomys vid nytt köksbord

Ja igår hämtade mr D hem det efterlängtade köksbordet som vi såg på blocket, otroligt billigt för hela möblemanget fick vi ge 1500 och då ingick där även en extra iläggsskiva till bordet och ytterligare två klädslar till stolarna i vitt och blått, allting var jättefräcsht och på bordet fanns det inte en endaste repa.BÄTTRE kunde det absolut inte bli och jag älskar de klädda stolarna.


Riktigt fint blev det och jag är såååå glad över att äntligen ha ett bord i mitt kök igen :)



Första måltiden som vi åt kring detta bord blev tacos,,så himmla gott.





Nu har jag även fått hem mitt kistbord till storarummet så nu är det komplett där inne i alla fall ;) förutom att jag vill ha nya rullgardiner till de små fönsterna.

Idag sov jag väldigt länge så jag har inte fått så mycket gjort här hemma idag, för det verkar som om ju längre man sover, destu svårare är det att sen *komma igång*?  ja för mig är det så i alla fall.
Men nu ska jag pallra mig uppför trappan och byta sängkläder, smulan har mått lite illa och har kräkt på ett täcke så byta,,,byta,,byta!!!


mina nya köksmöbler

Kommer att se ut så här:




såg detta på blocket och blev stormförtjust i hela möblemanget så ja, vi ringde och sa att ***VI TAR DET,LOVA ATT HÅLLA DET TILL IMORGON***  och det lovade hon att göra. Herregud!!! har inte ens vart och kollat på det men visst ser det fräcsht ut?
Ser verkligen fram emot att få hem ett köksbord nu, har inte haft det på ca 2 veckor känns det som och man saknar det verkligen.
Hoppas bara att det är lika fint i verkligheten som det visas på bild :))


LINGONSYLT VAR E DU

Igår var stumpan LISETTE hemma en runda efter vårt jobb för att kolla hur vi hade fått det, det kändes lite konstigt att ha henne hemma när man innerst inne visste att hon snart skulle bege sig *HEM* till sitt! Hon tyckte i alla fall att vi hade fått det fint och hon *önskade nog att hon bodde hemma ännu* hehehe...skämt åsido...hon berättade i alla fall att christoffer och hon hade gjort jättegoda biffar på en krydda av santa maria mixerna, sagt och gjort..idag när jag var på dyra konsum så letade jag efter just en sankta maria mixkrydda och jag hittade denna



och just dessa i min blandfärs smakade bara så gott och GREKISKT som hon sa ;) så nu undrar jag om det verkligen är dessa hon menar, annars kan ju jag rekomendera dessa till dessa två ungdomar.
Den här kryddan i biffar kan jag verkligen rekomendera!!!
till biffarna hade jag potatis och gröna ärtor och hallonsylt!!!!! JAAAAAAAA DU HÖRDE RÄTT!!

Jag hade nämligen glömt att köpa hem lingonsylt så fick lixom ta det som fanns i kylen och det blev då hallonsylt och av MR D fick jag bara en 9 1/2 i betyg just bara för att lingonsylten fattades :))



Just nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på att Denise ska komma hem och sitter just nu och funderar på att kontakta Kicki som jag träffade för ett par dagar sen, det var jättelängesen jag såg henne och ser verkligen fram emot att få sticka ut och festa med henne en helg, saknar det där med att klä upp sig och göra sig snygg för att sen träffa lite goda vänner och bara snacka skit och ha roligt!

Men nu ska jag ut och hämta *SISTA* tvätten *PHUUU*

gonatt kärt folk


svinkallt



Ledig idag och har nyss varit uppe på dyra konsum och handlat och Brrrr...det har blivit vinter igen, dock utan snö ÄN SÅ LÄNGE!!!  riktigt,riktigt kyligt i vinden är det och jag saknade min mössa där jag gick ute i blåsten!
Nu sitter jag och dricker en varm kopp kaffe och det smakar bra efter att ha varit ute i kylan :))
Nu har Denise sökt program till Gymnasiet, hon vill ju gärna in på estetiska programet med sång som inriktning, men eftersom hon inte har så höga poäng så blir det garanterat ett års extra pluggande på typ IV programet.
Efter mycket, mycket tjat och gnat så har hon ju Äntligen börjat sköta skolan, MEN det är ju liiiite försent för att rätta till betygen nu, men jag är glad över att hon kämpar vidare i alla fall. Man känner sig lite orolig inför hennes framtid faktist! Det har ju gått bra för både Jeppe och Lisette med jobb och så, men idag är kraven ännu mer stora mot vad det var när dom gick ut skolan för ett par år sen. Vi får se, man kan bara hoppas på det bästa!!
Nu ska jag ställa mig att skala potatis till dagens middag som blir köttbullar med sås och lingonsylt.
Sen ska jag tvätta idag oxå...så man kan väl säga att man har en rolig dag framför sig ;))


14-2-2011

ALLA HJÄRTANS DAG!


Ja inte för att jag har firat på nåt speciellt vis,brukar inte fira denna dagen speciellt mycket men ändå kul att den finns ju.
Idag har då inte vädret gått i hjärtats tecken precis ;)) det har ju rent ut sagt varit SVINKALLT!!! och nu kan man bara längta efter lite sol och lite mer värme, jag är VERKLIGEN trött på detta kalla vädret nu, men vem är väl inte det? Såg på nyheterna att det även ska blåsa full storm imorgon UCSH!!! 
Nu har i alla fall semesterlistorna kommit upp på tavlan på jobb så nu ska man bara ta och bestämma när man vill ha semester, börjar längta redan nu så det lutar att jag kommer att ta den tidiga semestern detta året oxå och förra sommaren hade jag ju tur med vädret på min semester :)) Man kan ju alltid hoppas att även detta året blir fint eftersom vintern har varit så förbaskat lång.
Något köksbord har jag fortfarande inte hittat och nu börjar mitt humör tryta på grund av det, känns så *naket* i köket utan bord och stolar, men i helgen ska det läggas manken till för att hitta ett fint köksbord, jag vill ju gärna ha ett vitt bord eller oxå vita stolar.
Ikväll blir det tidigt i säng, känner mig trött och seg och frusen ( tar tid att få upp värmen i kroppen efter att ha varit ute och sprungit i denna kyla)  Denise ska bara ta och komma hem,sen blir det kudden för min del.

HA EN BRA FORTSATT HJÄRTEDAG ALLA DÄR UTE!


krabbelurer

Mmm...ett litet roligt namn kan jag tycka men så goda dom blev och det var första gången jag testade mig på detta, inga konstigheter alls faktist, även om jag var lite rädd för att dom skulle brännas vid i järnet, men man får helt enkelt testa sig fram med värmen på spisen.
Detta recept hittade jag inne hos www.kryddburken.se
Väldigt smarriga var dom men kan tänka mig att äta dom lite sådär halvljumma med vaniljglass, så jo detta kommer nog bli en favoritefterrätt till sommaren ;)) NÄR DEN VÄL VILL KOMMA!!
så här vackra blir dom



Denise tyckte att det liknade plättar och jo det gör dom väl men lite tjockare än plättar
påminner lite om sockermunkar kan jag tycka, men jag hade lite problem med att få sockret att fästa på dom?
Får kanske ta och fråga Linda på kryddburken hur man går till väga för att få fast sockret.

ca 20-25 st

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
3 msk bakpulver
3 msk vaniljsocker
2 mogna bananer (inget måste)

vispa ihop ägg och socker till en jämn smet
blanda alla de torra ingredienserna och blanda om väl
häll i mjölken i ägg/sockerblandningen och vispa slät
rör ner mjölsorterna och vispa till en slät deg
Mosa sen två mogna bananer och vispa ner dom i smeten så slätt som möjligt.
stek sedan krabbelurerna på låg värme (så att de inte bränns) här får man testa sig fram och jag använde ett plätt-järn till mina krabbelurer och det funkade jättebra.
använde ca 2-3 msk till varje krabbelur.
vänd dom i lite socker när de är klara ( det var här jag tyckte det var svårt att få sockret att fastna)



VÄLDIGT MUMSIGA NÄR SÖTSUGET SÄTTER FART PÅ KROPPEN!!


fläskfile baconbus

Nu har jag precis varit uppe och tagit mig en häligt varm dusch efter att ha ätit en god middag.
alla mina levande ljus är tända (jag bara ÄLSKAR levande ljus)  ytterligare några tavlor har även kommit på plats i storarummet, nu väntar jag bara hem mitt kistbord som Jeppe har och ett par snygga rullgardiner till två fönster, sen kan man nog säga att storarummet har fått sig ett rejält lyft! ;))

Till middag idag blev det något som jag har haft innan fläskfile baconbus men har provat på olika recept alla gånger och jag måste säga att det smakar inte samma varje gång, idag hittade jag mitt recept inne hos www.ensidamedmat.se  och det var gott, men tycker det smakar lika gott varje gång förstås,oavsett vart receptet har kommit från.



4-6 pers

ingredienser:

600 gram fläskfile
200 gram rökt skinka
200 gram färska champinjoner ( jag hade på burk)
4 dl grädde
1/2 kalvbuljong
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta (pressad)
3 msk senap (slotts orginal hade jag hemma)
3 tomater
riven ost till topping (gärna parmesan) jag hade blandat

GÖR SÅ HÄR:

börja med att rensa och skiva fläskfilen i lite tunnare skivor, banka ut dom en aning och salta och peppra.
stek fläskfilen, lägg köttet till sidan och vispa ur stekjärnet med två dl vatten.
Häll stekbuljongen i en gryta så länge
Skiva tomaterna och bottna en ugnsform med dessa, lägg köttet ovanpå
strimla den rökta skinkan och strö över det på tomat o kött.
champinjonerna fräses en stund och läggs sen överst i formen
blanda ner grädde,buljong,senap och vitlök i buljongen och häll såsen över köttblandningen
sätt in i ugnen 225 grader i ca 25-30 minuter

Jag serverade med sallad och rösti

***smarrigt en fredag kväll***


känslor

Känns som om alla mina känslor börjar komma upp till ytan och jag har lätt att ta till tårarna när som helst,,,JÄTTEJOBBIGT är det!
Idag på jobb var det VÄLDIGT annorlunda mot vad det brukar vara och det gör ju inte saken bättre kan jag tycka! Jag fick helt enkelt ett schema som inte alls var likt det som jag brukar göra???? o jag fattar inte varför de ska spela med schemana på detta viset? varken vi anställda eller vt mår bra utav det! MEN så länge jag klarar mitt jobb och mina arbetsuppgifter så skiter jag i vilket egentligen! MEN VISST BLIR MAN FRUSTRERAD!!!!
Sen är det när man träffar Lisette på jobb...Visst alltid kul att SE henne men känslorna lixom svämmar över! ( kan inte längre fråga henne om hon kommer hem ikväll?, inte heller om hon har sett smulan?, inte längre om jag ska spara middag till henne?) JÄTTEJOBBIGT ÄR DET! 

känner mig VÄLDIGT sårbar just nu måste jag erkänna.
men jag tror att det HELT ENKELT har blivit FÖÖÖÖR MYCKET på sista tiden! Man hinner inte med att ta in alla intryck som sker runtikring en!

Det där med känslor är alltid jobbigt kan jag tycka, man vet inte riktigt om man har visat känslorna på rätt vis i livet? menar det finns såååå många sätt att visa att man t ex älskar en annan människa på.
och jag tror att man lever som man själv har blivit upplärd???!!

Mina barn förstår ALDRIG hur mycket jag verkligen ÄLSKAR DOM!!

JaJa..nu ska jag fortsätta filla

SOV GOTT!!!


min nya spegel

Lika roligt som det är att få fint hemma, lika tröttsamt kan det vara ibland att veta hur man vill ha det! och visst man orkar hålla på ett par dagar i sträck, sen känner man i kroppen att man typ inte orkar tänka så mycket.
Idag efter jobbet så stack jag till Ikea och köpte en BATASPEGEL till matsalsbordet, men när jag kom hem så var jag sååååå irriterad..JAG HAR JU INGET KÖKSBORD!!! Ghhhaaaaaaa!!! när ska det ta slut? jag känner mig inte som en hel människa när jag inte har mitt älskade kök i ordning!! Det är ju där jag tillbringar mesta timmarna med att laga mat o annat, saknar verkligen ett köksbord just nu!
Jaja, spegeln ovanför matsalsbordet i storarummet blev bara så fint och nu börjar det ju ta form där inne åtminstone,och det är ett helt anorlunda storarum jämfört med för en månad sen :)) mycket mer luftigt, mycket mer ljusare och framförallt mycket mer fräschare!! *I JUST LOVE IT* MEN som sagt!!! ett köksbord NU PLEASE!!

Så här blev det med spegeln i alla fall!!!





*love home* text ovanför spegeln, (finare i verkligheten)


Mauds målade tavla har även den kommit på plats! :))



och givetvis så var jag ju bara tvungen att testa på spegeln genom att ta ett egofoto ;))

Jag är helnöjd med mitt storarum hitintills, men imorrn ska jag nog bara koppla av allt vad inredning heter.
ÄR GANSKA TRÖTT PÅ DET NU!

see ya!


HALV 8

Har inte så många min på mig att skriva detta inlägget eftersom jag vill krypa upp i soffan och kolla på *halv 8 hos mig* :) brukar följa det i den mån det går.
Idag har det varit en slapp dag, har inte haft många järn i elden denna dag måste jag erkänna.
Klockan tre när Mr D slutade så körde vi hem en runda till Lisette o Christoffer, ja christoffer jobbade förstås,
Mr D skulle hjälpa henne att sätta upp lite hyllor och sånt men de flesta väggarna är av betong och han hade inte den borren med sig, så det blev bestämt att han ska återkomma i helgen och hjälpa dom med resten.
Lisette är väldigt otålig, hon vill helst att allt ska vara klart på en gång och hon gillar inte allt det röriga ;) men de kommer att få det jättefint när allt kommer på plats, det får ju ta den tiden det tar.

Men som sagt...nu är det tv som gäller för mig!

TJING


dagens middag...

LÖVBIFF 4 PERS

SÅÅÅÅ GOTT!! och här kommer receptet och ni måste LOVA ATT TESTA DETTA GOTTIGA RECEPT!!! :))

8 skivor lövbiff (mina var ganska stora)
1 purjolök
ca 70 gram ädelost
2 1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1msk potatismjöl
lite kinesisk soja för färgens skull

GÖR SÅ HÄR:

börja med att att strimla och skölja purjolöken
strimla lövbiffen i lagom stora bitar
smöra en ugnsform
varva purjolök och lövbiff i den smörade formen

Smula ner ädelost i en panna tillsammans med grädden och låt smälta på svag värme
smaka av med salt och peppar och häll även i potatismjölet och rör om.

Häll såsblandningen över purjolök och lövbiff och sätt in i ugn 225 grader i ca 30 minuter.

Servera denna goda gryta med kokt ris och fräcsh sallad!






VERKLIGEN ENKELT OCH PASSAR LIKA BRA TILL VARDAGS SOM TILL FEST! OCH LÄTT ATT GÖRA!

(lisette o christoffer)

prova detta!!! ;))


spänningen stiger...

.....för varje dag när det gäller mitt storarum och nu helt plötsligt mitt kök oxå! Jag bara längtar tills allt e klart för inte förrän allt är klart kommer det att påbörjas med mitt egna sovrum där uppe! SÅÅÅ GIVETVIS!! vill jag snart bli klar med både kök och storarum!  Idag är jag bara såååå glad för mitt storarum och ändå är det inte klart ännu! ska ha en STOOOOR spegel ovanför matbordet och div andra tavlor ska komma på plats men som det känns *jUST NU* så känns det som ett RIKTIGT FINT STORARUM där man sitter när man kollar tv, och där man sitter när man ev har bjudning!

Här kommer lite försmak på mitt kära rum!


ett litet runt kopparbord som jag målade i vitt, riktigt tjusigt blev det




Min kista som jag fått av mamma och som jag *TYVÄRR* oxå var på väg att börja måla vit som synes, Däremot ångrade jag mig och nu står den så grann och fin i mitt nyrenoverade storarum, TROTS en ***SKAMFLÄCK*** på skalet! ;)) får försöka fixa det där på nåt vis!!
Pappas svarvade ljusstakar står på kistan!



i tv-bänken ser det ut som så här typ och det är efter helgen!! (Hmmmm....konstigt att det finns något kvar i skålarna)




Är sååå fint och fortsättning följer. Imorgon ska jag ut o handla stoooor spegel som ska hänga över matsalsbordet. Kommer bli såå fint!


(försmak på hur det ser ut)

OCH IDAG LIKNAR JAG EN

KINES


i mitt kök



JUST NU!!!!




Mitt nya köksbord *typ* hihi*
ja vi letade ju matmöbler idag men hittade inga utav värde, så när vi kom hem så sa jag till Mr D att vi kunde sätta in våra köksmöbler i storarummet bara för att kolla hur det skulle se ut!!! :)))) Hmmmm....japp, dom stannar såklart kvar där inne...så himmla fint blev det! *****liiiitet smakprov kan komma***** annars vill jag inte visa förrän det är HELT KLART!!!
Så ja, nu är det då köksmöbler som vi måste ha istället!

Min förkylning har varit väldigt konstig denna gången, har gått och kommit som den själv velat...ena dagen har jag kännt mig bra på förmiddagen men sen blivit helt genomförkyld på eftermiddagen och en morgon steg jag upp och kände att jag hade feber o ont i kroppen, men ju mer dagen gick...destu bättre kände jag mig!
Idag har jag mått relativt bra hela dagen utan att märka någon drastisk skillnad under timmarna men jag kommer vara hemma även imorgon, har man ändå förlorat en halv karensdag, s¨varför inte stanna hemma då tills man verkligen känner att man är ok?!!

Kommer liiiiite smakprov på mitt älskade storarum om en stund!

;)))


Lax på purjotäcke



4 pers

4 bitar laxfile
1 purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
citronpeppar
salt
(parmesanost)

Hacka purjolöken och lägg det i en ugnsform
Lägg laxfileerna ovanpå purjon och salta på fisken
blanda ihop grädde,cremefraiche,citronpeppar och salt (jag hade även i lite riven parmesanost)
Häll gräddblandningen över lax och purjolök
in i ugnen 200 grader i ca 20-25 minuter

servera med t ex nudlar och god sallad

ENKELT OCH SMAKRIKT!

;))


bara till låns..

Det var en trevlig afton med grannarna igår men det blev sent, var nog inte hemma förrän närmare 2-3 på morgonen så idag har man sovit ut hur länge som helst. Kurt och Linda bjöd på krustader som förrätt, tacos till huvudrätt och chockladpudding och grädde till efterrätt.
det enda som var jobbigt var att alla rökte och eftersom de röker inomhus ¨så luktar det pecka och man fick ont i ögonen av all inpyrd rök, jag förstår inte hur de kan röka överallt i sitt hem? Det var en fröjd för näsan att till slut komma innanför sina egna väggar :)) så borta bra men hemma bäst!!
idag var det meningen att vi skulle köra hem till Lisette och Christoffer och hjälpa dom med ett par hyllor men det blir istället på Måndag eller Tisdag och det ska bli jättekul att se hur de har fått det så här långt.
Saknaden av Lisette börjar göra sig påmind nu, nu har hon lixom varit borta ett par dagar och nu är det snart dags att komma hem :) MEN så kommer det ju inte bli....*snyft* hon bor ju inte här längre och varje gång man ser hennes avlagda nycklar så blir man sååååå väl påmind om situationen! Det är när dom flyttar som man verkligen inser att man ju faktist bara har sina barn *TILL LÅNS* en kort tid av livet! sen står de helt plötsligt på egna ben, det som skrämmer mig allra mest är att dom kanske glömmer bort en när dom har flyttat!! (inte för att jag tror det) men i alla fall...att man glider ifrån varandra och att man till slut inte hör av varandra! Det är nog det värsta som kan hända!

Nu ska jag sätta på en maskin disk, ska ut och kolla tvättstugetid, och ska gå upp till Konsum och handla till middagen som blir lax i god sås.


Haj svajs så länge!!


min nya skönhet!!! :))

och så här ser den ut min nya skönhet



Jag är så glad för den och det är min alldeles egna data!! Jeppe var med mig igår och köpte den och han hjälpte mig att instalera virusprogram och sånt!  så nu kan jag blogga igen som vanligt, efter att ha varit utan data ett par dagar! Känns skönt :) Tänk när man inte hade data, hur fick man egentligen dagarna att gå? *hihi*
Jag har varit sjuk ett par dagar, i Torsdags när jag var på väg till jobbet så bara flög förkylningen på mig och det blev ännu värre under dagen, så halv tolv orkade jag inte mer utan fick köra hem och lägga mig, låg helt pall på soffan hela eftermiddagen/kvällen och min nya soffa var underbar att ligga och slöa i :))
Igår (fredag) mådde jag lite bättre men var som sagt fortfarande ganska snuvig, men febern var borta och jag orkade vara uppe på benen, så Jeppe och jag stack iväg vid halv två tiden, då vi körde till svågertorp (onoff) och siba, sen körde vi till Media markt och slutligen till elgiganten där jag köpte min fina vita data, en Sony!
Köpte även en ny batteriladdare till Denises data och nu sitter jeppe och försöker göra hennes Toschiba lite snabbare genom att instalera in ett nytt program i hennes data så att den blir lite snabbare att handskas med.

 
puss på dig min data hoppas vi ska komma överens!! :))

nu ska jag gå och ta en ducsh, blir lite fest ikväll med ett par grannar.


soffa hämtas hem idag

Äntligen kommer jag att få hem mina soffor, har verkligen saknat det där med att krypa upp i soffan och bara koppla av, ska hämta en tresits och en två sits idag på ikea.


Visst ser den skön ut ;))  men jag vet inte om den kommer att bli hopmonterad idag, troligtvis inte förrän imorgon eftersom vi ska hjälpa Lisette och Christoffer att flytta idag så det kommer väl ta hela kvällen?
Men den som väntar på något gått väntar ju aldrig för länge sägs det?
Idag e jag ledig och håller på att tvätta och nu ska jag ta Felix på en liten runda först.

RSS 2.0