kalops på mitt vis!
Ingredienser till ca 4-5 pers
ca 1 kg benfri oxhögrev
3 stora morötter
2 stora gula lökar
salt,vitpeppar
kryddpeppar,lagerblad,soja
vatten
så här gör jag
Börja med att skära köttet i lagom stora bitar
bryn köttet i en stekgryta och salta och peppra
under tiden så kan man sköra morötterna i slantar och löken i klyftor
häll ner lök o morötter bland köttet och låt det fräsa med en stund.
Efter att allt fräst en stund så slår jag på vatten så att det precis täcker kött o grönsaker.
i med kryddpeppar och lagerblad ( på måfå )
låt grytan puttra 2 tim ca...ju längre tid destu godare blir det!
NI VET KALOPS!!!
Mot slutet så häller jag i lite soja och gör en redning på mjöl och vatten ifall såsen är för tunn!
SÅ UNDERBART GOTT,synd man inte käkar det oftare.
Denise och Viktor tyckte det var SUPERBT!!
Och givetvis fick pööjken smaka på *mammas goda kalops* när han hade vägarna förbi och med den oturen han haft de senaste dagarna.
NU ÄR DET *MAMMAS POJKAR* SOM GÄLLER FÖR MIG.
så
HEJ SVEJS
♥
Godmorgon på dejÄnnu en ruskig höstdag-.---brrrrrr.
Yngste sonen cyklade precis iväg, han ska ha kemi på Lindängeskolan. Söderkulla bygger om.. huuuu...sa jag.. knäpp jackan.. ska du verkligen inte ha mössa... Vilken blick jag fick.. Nepp..tydligen inte.
Stackars Jeppe...snacka om OTUR...usch!!! GRRRR
Hoppas ni får en bra fredag nu i allafall.