my god!!!

Jisses...säger jag bara!!!! från att det luktade jättegott i köket av min potatiskaka som dessutom blev lyckad



till att gå till denna bedrövliga doft som jag hittade ovanför kylskåpet och som vi helt enkelt har glömt bort!!
ja jag trodde verkligen att Felle hade fått alla sina julklappar, men vad hittde jag där??? Om inte den omtalade tjurasnoppen som han fått av mamma o Nisse...och ÄN EN GÅNG!!!
MY GOD...VILKEN DOFT SOM SPRED SIG I KÖKET NÄR JAG ÖPPNADE PÅSEN
Givetvis åkte både tjura-snoppen och Felle ut i uterummet, för det var en vedervärdig doft!!!
min potatiskaka doft försvann på en gång när jag öppnade den där påsen.
Nu ligger han dock och riktigt *njuter* i uterummet av att äta denna *snopp* Hmmm...hoppas jag inte blir hund i mitt nästa liv...*ÖRRRRRK*



*
är det *smakfullt* Felle??? :))))


om några timmar...

...ja då ska vi fira in det kommande nya året


Alla firar vi det olika och detta året kommer det bara bli lugnt här hemma, i alla fall för min del.
Jeppe kommer och jag har just förberett maten vi ska ha idag och just nu luktar det helt Ljuvligt här hemma i köket, har en potatiskaka i ugnen och det är första gången jag testar på detta nya, så jag har förberett Denise på att ev få springa upp och handla om den blir misslyckad? ;))

Tänk att ett helt år har gått sen förra Nyår...Mycket har hänt, både glädje och sorg, skratt och tårar och man vet aldrig hur det nya året kommer att bli? man kan inte ens gissa!! och TUR är väl kanske det, för tänk om man hade vetat precis allt som skulle komma att hända? ...UCSH....Det hade ju lixom inte varit värt någonting, även om man ibland skulle vilja kunna se in i framtiden, men det bästa är nog ändå att inte veta vad som kommer att ske både vad gäller positiva och negativa saker. Man får helt enkelt ta dagarna som de kommer!

Nu ska jag gå och ta mig en ducsh och sätta på mig lite nyårskläder, måste bara få känna sig *lite extra fin* så här på årets sista dag.

ÖNSKAR ER ALLA ETT HIMMLA GOTT NYTT ÅR!!!


ett gott nytt år????

Nej färgen som jag tonade med blev inte bra!!!! blev ingen koppar i håret över huvud taget...så nog e jag lite sur allt!! förstår inte varför man egentligen håller på att slita på sitt hår när det ändå inte syns!!?? jag känner mig besviken...tyckte mest att det blev ännu mer mörkt än vad det redan är!! SUCK!!
Denise tyckte att jag blev fin i det men det kan oxå bero på att jag klippt lugg och hon tyckte att mina ögon kom fram mer än vanligt?
jag vet inte? Nästa gång jag köper toning så ska jag köpa orangetonat!!! :)) allt för att det ska synas!!
jaja, kvällen har vart lite si och så
Mr D o jag bråkade som vanligt och jag bara ÖNSKAR att det var gott om lgh.eter..så man kunde slippa ifrån allt tjaffs!
Jag har sagt till honom att jag vill ha egen lägenhet och att vi borde satsa på det...Men vad ska man göra när det inte finns några???? bara till att söka och se glad ut och försöka stå ut tills vidare!! MER är det inte att göra!!!

Imorgon är det i alla fall ett helt nytt år som kommer in i våra liv och man får försöka göra det bästa av det möjliga!! jag har planer på att satsa på mitt liv i vissa former i alla fall och jag kommer börja direkt efter nyår.
Imorgon ska jag i alla fall NJUTA av att det är sista dagen i December och en början till vår och sommar typ...även om det kanske tar tid...men det går på rätt håll i alla fall!!
Jeppe kommer hit och jag har förberett god mat, kommer inte bli så sent för min del eftersom jag ska upp o jobba både lördag och söndag men skönt ska jag försöka ha det imorgon dock!!

Nu ska jag krypa ner under täcket och bara sova så gott jag kan!!


nyårsfin?

Ja jag tänkte ju det :) ska i alla fall försöka!! *hihi*
sitter just nu med toning i håret brunt med lite koppar i
SPÄNNANDE....SPÄNNANDE!!



en bra låt


lite lyxig köttfärssås




Ja denna goda lite lyxigare varianten till köttfärssås gjorde jag idag till middag och inspiration till den fick jag inne hos www.ensidamedmat.blogg.se
Nu hade jag ju inte allt hemma så det blev ändå lite anorlunda än hennes recept men det smakade jättegott ändå :)
Detta behövs till 4 pers

500 gram blandfärs
1/2 dl chilisås
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta (pressad)
1 msk kalvfond
2 dl passerade tomater
1 dl matgrädde ( jag hade vispgrädde)
1 1/2 dl mjukost med cheddarsmak eller vanlig mjukost ( jag hade mjukost med ädelsmak i)
salt
vitpeppar
italiensk salladskrydda

Gör så här;

skala och hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i en stekpanna, pressa i vitlöken.
Häll även i de passerade tomaterna, grädde, kalvfond och osten.
smaka av med salt,vitpeppar, och italiensk salladskrydda.

Som sagt...lite annorlunda smak på köttfärsen men god och lättlagad...Hmmm...däremot en massa kalorier om man tänker på osten och grädden, men vad tusan det är ju bara mellndagar en gång om året! ;))




säkerligen ett återkommande recept men som sagt då vill jag gärna testa med cheddarost!!
Denise gillade det i alla fall och eftersom hon kan vara ganska kräsen ibland så får man ju ta det som ett plus :)


elle,belle,bi

Känner mig bättre idag men som jag sa så var det lika bra att stanna hemma idag oxå, idag har jag i alla fall kunnat äta, även om man får ta det lite försiktigt eftersom magen har varit tom.
Var uppe på Konsum en runda och det var riktigt Ljuvligt väder ute och jag riktigt njöt av kylan...igår var jag ju inte utanför dörren med näsan ens så det kändes ljuvligt idag att få vistas utomhus en stund :)
Anette min arbetskollega ringde innan idag och frågade om jag ville ta sem nyårsdagen eftersom de råkat dubbelboka en annan vikarie...Hmmm...lät ju skönt men nej...nej..nej...jag vill jobba, är ju lixom redan inställd på det och jag vill inte slösa mina semesterdagar redan, annar så var ju tanken god! ;)
Vi ska ändå inte göra något speciellt på nyårsaftonen så då kan man lika bra jobba, ger ju lite extra OB oxå, och det kan ju vara bra nu när jag har vart sjuk och förlorat min karensdag.
Är fortfarande sjukt intresserad av skorna jag skrev om i mitt förra inlägg, men undrar om det är värt pengarna...menar det är ju inte säkert att vintern kommer stanna lika länge som förra året? Men klart...man kan ju ha dom även nästa år!! :) får se.....ELLE BELLE BI?
Soffan som jag såg har jag dock bestämt mig för att vänta med...kan nog komma att hitta nån snygg när storarummet väl är färdigmålat och det kommer att ske efter Nyår.
Jag ser verkligen fram emot att det ska bli Januari Månad...känns genast att man går på rätt håll mot vår och sommar..JAG LEVER PÅ SOMMAREN!!! på vintern kan jag känna mig lite si och så, mer deppad än glad typ. 
Och förresten: 
VART SKA ALL SNÖ BLI AV NÄR DET BÖRJAR TÖA??? 
TÄNK OM DET BLIR ÖVERSVÄMMNING??  


maby baby?

Dom här hade jag inte tackat NEJ till...sjukt snygga!!




Fudilerar starkt på att beställa hem dom för ca 850 riksdaler...
VAD TYCKS?


fy och ucsh..

...Vad jag mått dåligt idag, Mått illa i stort sett hela dagen och har knappt fått behålla någonting i kroppen, Drack en kopp te för en stund sedan för andra gången denna dag och jo, känns som om jag ska få behålla det :)) för innan har det typ bara gått en 20 minuter så har det kommit upp igen..nu har det gått en 45 minuter och jag känner mig ganska lugn i magen än så länge! LÅT DET STANNA DÄR!!! jag hatar verkligen att må illa, finns nästan inget värre...jo självfallet om man har ont någonstans!
Anette min arbetskollega ringde innan idag och frågade hur det var och jag sa att jag även kommer stanna hemma imorgon, för då när hon ringde så var det INTE bra, och man behöver nog en extra dag att komma tillbaka som människa, sen har jag ju redan förlorat mi karensdag, så varför inte vara hemma en dag extra då?
Just nu känner jag mig bara tung i huvudet och lite frusen...iskall om fingrarna.

Har kollat lite på blocket om en ny soffgrupp när det blir om-målat i storarummet..såg en soffa som jag verkligen är pigg på, men som sagt...det är ju inte målat ännu, så jag vet inte?
sjukt snygg ser den i alla fall ut att vara



jag vill verkligen ha denna!! ser mjuk o skön och stilren ut...ME LIKE!!!
5000 för hela soffgruppen.....INGENTING JU, om den ser lika fräcsh ut i verkligheten.
Jag tror att jag kommer att ringa på den imorgon faktist...man kan ju köpa den och sen ev maganisera den?
Jeppe ska ha den gamla soffan är det bestämt!
Jag vill så gärna börja fixa i storarummet...hatar mitt storarum som det är just nu och vill få ordning där innan sommaren i alla fall. Och visst ska man passa på när man ser sådana här klipp??
Mattan till hade varit *pricken över i* i mitt storarum...ljusa möbler vill jag ha!!! med ev någon färgklick såsom kuddar,filtar,blommor,och tavlor.
Tv-bänk har jag redan bestämt mig för hur den ska se ut....jo låg,vit,högblank! så jäkla snyggt!!
Fina silverljusstakar på den med vita ljus i...MY GOD SÅ NICE!!

jaja..sluta dröm nu Annette!!!
men visst låter det fint?


hemma fr jobb

Idag stannade jag hemma från jobb, vaknade klockan 4 inatt av att jag mådde fruktansvärt illa och kände mig konstig i magen, ville bara kräka..men gick inte. Låg och våndades i sängen tills det var dags att ringa jobb vid 6-tiden, och därefter kunde jag äntligen kräka...mådde bättre för en stund men sen kom illamåendet igen och kan nu bara konstatera att jag fått en släng av maginfluensa.
Så jag är glad att jag stannade hemma idag,dels för illamåendet men oxå dels för min fot som jag skadade på jobb för två år sen, den värker hela tiden och jag tror att det beror på att man får gå och anstänga sig i snön där de inte har skottat..kanske har jag trampat fel utan att jag märkt det...så vet i tusan om jag hade fått på mig någon sko på den foten idag?
Nu ska jag försöka få i mig lite te och äta en rostad smörgås, får se om det får lov att stanna kvar?

krypa ner under en filt på soffan och bara vara ifred typ..

£

fy fabian....

....va jag mår konstigt!!
min mage är under all kritik...den vänder sig ut och in med jämna mellanrum...
Fattar inte vad det är? kan det vara kräksjukan som spökar i min kropp?
Fryser och mår illa och har allmänt jobbigt i mina hjärnceller!

Försökte mig på att ta ett glas vin,,,,men bläääää.....jag kräkte upp allt!!!

VILL INTE BLI DÅLIG!!!!! låt det bara vara något tillfälligt!!! PLEASE!!

Ska försöka gå och sova och se om det hjälper! HÅLL TUMME!!

bye


god Forts..från FARMOR

Ja så var då den mysiga Julen slut! Och japp, den har verkligen varit bra och lugn på alla sätt och vis!
Jag jobbade ju på själva julafton och när Lisette kom till jobb så var det dags för mig att åka hem och det var Jeppe som lämnade henne och hämtade mig.
När jag sen kom hem så började vi så smått att duka fram till sillen och det var SÅÅÅÅ GOTT!!! och man blev väldigt mätt!! så vi bestämde att vi skulle vänta ett par timmar innan vi sen började med varm-maten, så däremellen kom *låtsas*Tomten :) och delade ut alla klapparna, (ganska många för att bara vara inom familjen) och det ENDA som fattades var LISETTE! vi saknade nog henne allihopa, eftersom det som sagt är FÖRSTA julen någonsin som inte ALLA varit närvarande! men vi la hennes klappar åt sidan som hon sen skulle få öppna när hon kom hem från jobb...kring 24:00.
Här hemma har vi som tradition att var och en öppnar sina klappar *en åt gången* så att alla ser vad man har fått och att man kan ta del av varandras klappar. Och alla blev nöjda med sina julklappar...jag fick bl.a en jättefinljusstake av Lisette som jag hade önskat mig, av jeppe fick jag en brödrost som jag oxå önskat mig och av denise fick jag en mössa, örhängen och armband *ME LIKE EVERYTHING* 
Denise blev även hon nöjd med alla klappisar och Jeppe han avgudade countryskivan som han fick av oss och även allt annat!  Mr D fick mest plojsaker men han blev nöjd han oxå.
Vi åt skinka,köttbullar,prinskorv etc...etc...ganska sent eftersom vi blev så mätta på sillen men när vi väl dukade fram så smakade det hur bra som helst! och snart skulle även Lisette komma hem :)
När hon väl kom hem så satte vi oss allihopa för att se när hon öppnade sina julklappar och det kändes riktigt bra och fridfullt!! :) Även hon blev glad för sina klappisar!
Den bästa julklappen detta året är ändå att jag fick reda på ett par dagar innan jul..att jag Annette ska bli FARMOR!!!!
kan ni fatta!!! jag kommer nästa jul att vara FARMOR!!!!?
visst låter man gammal då? men ändå så charmigt på nåt vis...*hehe* farmor Annette!!
har haft svårt att verkligen kunna tro att det är sant, men visst är det sant!! och jag kommer verkligen lägga ner pengar nästa jul på mitt allra första barnbarn!!! :)))) ska bli JÄTTESKOJJ men långa månader att vänta!!!
Ingen kan föreställa sig min glädje över att Jeppe o Becky ska bli mamma o pappa till mitt lilla barnbarn!!! jag ser SJUKT mycket fram emot det! :)

Denna julen har jag tagit en himmla massa foto,........MEN VAD HÄNDER!!!!!??? 
jo min kamera går sönder!! men om jag ska vara RIKTIGT ÄRLIG!! så gör det inte mig något eftersom jag nu måste köpa ny kamera....var helt enkelt inte riktigt nöjd med den jag hade...synd bara att vi missade Jeppe som *icke pappa* julen innan han kommer vara *pappa* !! 

Nu önskar jag er alla en fortsatt god fortsättning!! 
 


pepparkaksbak



ja min kära lilla/stora dottra bestämde sig för att känna på lite av julen ikväll....lite synd om henne eftersom hon jobbar hela julen så det kommer vara FÖRSTA JULEN som man är utan henne!! SUCK kommer kännas jättekonstigt och lite trist måste ag säga!
Hon bestämde sig för att baka lite pepparkakor, men eftersom jag inte har formar hemma, så fick hon ta hjälp utav glas...konstiga och oregelbundna blv dom ju men ja, dom smakade i alla fall PEPPARKAKA!! ;)


hÄR kämpar hon md att skära ut fina formar....*L* men till slut blev det som sagt bara rundingar!! och ett tag var hon oxå på väg att ge upp bakandet *hehe* det blev för enformigt för henne tror jag :) men som sagt...hon fortsatte tills halva degen var kvar och den käkade hon nog upp bara för att få slippa baka mer ;))







smulan låg i hörnskåpet och inspekterade det hela och hon åg väldigt NÖJD ut....Trots att hon inte äter pepparkakor.

NU DAGS FOR BED!!
I WILL DREAM ON SANKTA CLAUS!! ;)

GOOD NIGHT!


Tjingeling!!



njaaa...jag är nog inte så lycklig som jag ser ut egentligen, har FORTFARANDE massor att göra trots att jag var ute i stan hela dagen,!!!! SOM JAG SA INNAN IDAG......jag är tydligen en väldigt VELIG person som just nu HATAR MIG själv!!!!
HERREJISSES.....HUR SKA JAG HINNA MED ALLT????  Nu är jag faktist RIKTIGT TRÖTT på mig själv!!!!
Imorgon är det helt enkelt SISTA changsen att fixa med klappar....men imorgon ska juag ju även handla hem mat!! Ohhhhh...MYYY GUUD!! ...jag älskar julen på ett vis men inte på ett annat vis...jag älskar att handla julklappar till ungarna och se fram emot deras ansikten när de öppnar  sina klappar...jag är en människa som hellre ger än får om man säger så.....*även om jag sen gärna vill ha en *liten* klapp....plojj typ!!! men just på julafton vill jag se mina barn med glitter i ögona!!.....SPELAR NOG INGEN ROLL HUR GAMLA DOM ÄR??!!  I JUST LOVE IT!!! och mina barn kommer ju som sagt ALLTID förbli MINA BARN oavsett hur gammla de blir!! klart man kan ge lite omtanke och plojsaker när det nu bara är julafton en gång om året. MEN SOM SAGT...JAG HAR PROBLEM!! *hihi*
Nästa år ska jag börja direkt efter midsommar och som sagt...då har jag mer anledning att köpa lite roliga prylar ;))

*GISSA VARFÖR**

Dan före Dan före...

.....DOPPARDAN!!!
Ojjj vad det går undan!! Igår efter jobb var jag ute en sväng..bl.a på Ikea och på Rusta på svågertorp för att kolla lite julklappisar men jag hittade inget speciellt, jo jag hittade till Jeppe..så nu har jag bara Lisette och Denise kvar att handla till så idag blir det buss upp till stan för att handla det sista.
Nu är jag faktist lite trött på att leta julklappar!! Jag blir lixom helt knäpp i huvudet av att gådär och leta och fundera om det blir bra med ev den klappen eller kanske ska man välja något annat? ...oxå letar man då vidare utan att kanske hitta något...ja då skulle man ju ha tagit det man först sprang på och tänkte köpa...JAG ÄR VELIG helt enkelt!!! Och jag gillar INTE veliga personer!!! ;)) Även Denise ska ut och handla klappar nu, Ledig från skolan och hon fick en peng att handla för, man kommer ju själv ihåg hur viktigt det där var, att få handla sina EGNA julklappar till var och en i familjen, det var alltid så spännande att få gå ut och kolla i affärer med en rejäl slant i börsen som man lixom bestämde över alldeles själv, och få lov att ta de där egna besluten att handla vad man ville till var och en.
Imorgon blir det ut att handla julmat, även om jag handlat en del innan så har jag ändå det viktigaste kvar att handla.....Skinkan, prinskorvar, julkorv och rotmos!! dom 4 sakerna är ett ABSOLUT MÅSTE på mitt julbord!

Idag gäller det att ta på sig ordentligt...här hemma just nu är det - 17,4 ute!!! och då är det KALLT vill jag lova!!!annars ser det ut att bli en fin dag att gå i stan på...solen ser ut att komma fram och det är ju helt vindstilla och det kommer säkert *knastra* så där härligt skönt under fötterna när man travar på!! :)
Nu ska jag få i mig lite frukost och sen en ducsh...sen är det .....

HELLO TOWN, HERE I COME!!


här väntas snart något stort!!!

Japp....en himmla GLAD överaskning fick jag idag och jag har svårt att smälta det hela!! Vill inte gå ut med uppgifter såvida jag inte får lov!! men kul var det att höra om i alla fall!!
Nu kommer jag att leva på det ett tag *L*

Helgen gick jättebra att jobba förutom att jag tappade min mobil i snön så den blev helt *immig* av kyla och bee
tdde sig underligt ett tag....nu börjar den ev rätta till sig igen och glad är jag över det eftersom jag ABSOLUT inte har råd att fixa till ny mobil nu till Jul o allt!! Inte ens klapparna är jag klar med..men ska ut imorgon efter jobb och försöka fixa med allt!!!! sen på Torsdag blir det *matköp* skinka, köttbullar, prinskorvar, sill och ja you name it!! FULL RULLE ÄR DET!!! Stress...stress...stress...men på nåt vis idag känner jag mig *LUGN* kanske dels pga av överraskningen jag fick...??? MABY?

Idag har jag haft lite svagt huvudvärk och känt mig lite smått illamående...HOPPAS BARA INTE DET ÄR DEN DÄR KRÄKSJUKAN som har stått i tidningen?!! jag kommer ihåg att det var JÄTTEMÅNGA som var dåliga i det just förra julen och vi tog drstiska åtgärder på job såsom munskydd, plastförkläde, benskydd och armskydd...allt för att slippa bli smittade!! och japp, det var till julen förra året oxå¨!!! Konstigt egentligen att bacilerna kan överleva i denna kylan?
Jaja...nä jag har nte tid att bli sjuk så nu ska jag ta mig en eller två alvedon och lite vitpepparkorn, sen ska jag krypa ner under täcket och försöka sova...för att sen vakna utvilad och pigg imorgonbitti!! :))

kram


på spisen imorgon

Äntligen kan jag sitta ner och bara ta det lugnt!!! Inte klokt att man ska komma hem egentligen och börja med middag???!!! Den borde stå färdig på bordet när jag kommer innanför dörren efter jobb imorgon :) och speciellt när det är sådant här väder!!! HERREGUD!!! så dåligt de har skottat och rensat på trotoarer och dyl, man har gått med väldigt tunga steg där i snön hela dagen och eftersom man vet att det är halt under all snö så spänner man hela kroppen, allt för att inte trilla typ! JÄTTEJOBBIGT har det vart idag att trampa från den ena vt till den andra! Ändå har jag och min kollega ganska bra för vi jobbar ju i närheten av lokalen, en del kolleger jobbar en bit ifrån och får gå destu mer så jo visst tänker man på dom när man jobbar!
Men sen hatar jag att de inte rensar upp trottoarerna!! jag älskar snö på ett vis...men samtidigt lär man sig att hata det oxå när det är på detta viset!!! *SUCK* alla blir lixom irriterade när man inte kan gå som man brukar göra. TRAVA.....TRAVA....TRAVA.... är vad det handlar om
ska bli kul att se hur det blir imorgon? de har ju lovat ÄNNU mer snö och just nu mår jag dåligt utav all snö som kommer, menar NU KAN DET VÄL VARA NOG!!!!
inte nog med det, jag är dessutom LIVRÄDD för att ta bussen i sånt här väder, halt och förädiskt och ibland kör de som galningar typ....ju mer folk på bussen är ett plus för mig när jag åker i sånt här väder....VET DU VARFÖR????

hehe...jo för ju fler människor det finns på bussen, destu fler dör det tillsammans med mig och någon av alla dessa människor kan ju komma att bli en bästa vän!!!
så jo jag brukar sitta och betrakta ALLA som kommer upp på bussen och riktigt tänka....Hmmmm....( hon kan man ju kanske prata död med ) eller oxå....( nä men herregud...den där kan man ju inte va kompis med )
Inte klokt egentligen att man ska behöva tänka på detta viset? man mår verkligen dåligt!
Imorgon har jag dock blivit lovad att bli körd till jobb! så japp tack!! :))

HOPPAS NI HAR EN FIN FREDAGKVÄLL!!!
KRAAAAM



mer vitt från skyn...



Så här såg det ut hemma hos mig imorse och visst är det vackert!!?? kolla bara träden


ser ut lite som i en saga kan jag tycka *L*

Och mer vitt har det börjat falla nu ikväll...sakta men säkert dinglar de små snöflingorna ner från skyn och det är RIKTIGT,RIKTIGT skönt väder ute :) jag var uppe och handlade för en stund sen och ja jag verkligen älskar när det är så här vitt, blåsfritt och fridfullt, man känner sig skön på något vis när man har varit ute i sådant här väder och man sen kommer in i värmen och tänder upp lite levande ljus och bara typ myser av att se all snön utanför fönsterna!  *me like a lot*

Nu ska jag påbörja en kyckling och avocadogryta här hemma och jag hoppas verkligen att det kommer att lukta gott medan jag fixar till det....( jag älskar nämligen när det luktar mat i kök ) :))


vitt och fint

Ojj vad mycket snö det har kommit under natten och som vädret kan ändra sig från den ena dagen till den andra, igår var det ju rena snöyran och riktigt jobbigt att gå ute eftersom man fick in snön i ögonen, Idag däremot var det helt underbart att promenera med Felix..kallt och mysigt och INGEN BLÅST!!! ;) för det är ju den som gör att det blir lite jobbigt
Allting var så vitt och fint, och jag hoppas verkligen att det håller i sig till Julaftonen som ju faktist redan är om EN VECKA!!!! herregud!!! en vecka bara!!! Jag som inte är halvklar med klappar och annat ännu!! Skulle egentligen ut och handla idag men eftersom jag vaknade så sent så ser man lixom bara hur tiden rusar iväg...Men efter jobb imorgon tar jag mig en tur upp till stan och fortsätter mina köp :)
Igår fick Jeppe komma hit och sova över, han kunde inte köra hem i den snöyran det var igår..han hade inte varit hemma förrän 9-10 på kvällen säkert eftersom det var glashalt på vägarna och det kändes tryggt att ha honom hemma i sådant väder, riktigt trevligt var det och han berättade att han och Becky ev försöker få barn så jag blev ju eld och lågor!! Jag tycker mest bara det är synd att Becky inte skaffar sig ett jobb först och främst! Det blir ju Jeppe som får ta hand om allt det ekonomiska och det är inte riktigt rättvist kan jag tycka! Men som sagt, det är deras val och man kan bara ge råd och förslag och givetvis hade jag blivit överlycklig om man fått en liten minijeppe eller minijeppelina! ;)
Idag kommer det bara till att bli en mysig hemmafredag, ska kolla upp något recept på Kycklig nu och sen gå upp och handla, sen blir det bara myspys i stugan som sagt!! *L*


tiden är otillräcklig

Jag hinner inte riktigt med allt känner jag!! Känner mig stressad utav att det snart är Jul och jag har inte ens handlat hälften i vare sig julklappar eller mat!! Meeen det är som vanligt när det är JAG! , jag är typ ALLTID ute i sista minuten så jag tror att det kommer att bli så detta året oxå tyvärr...fastän jag sa förra året att jag skulle vara ute i god tid detta året, ja i alla fall med klapparna..Hmmm...jaja!!
Där ser man hur mycket man kan lova sig själv som man sen inte håller :))
Jag fick ju gjort lite förra helgen när jag var ledig som att baka lite julkakor-godis ....MEN allt är ju redan uppätet!!
så det är bara till att börja om igen!!!
Och DENNA GÅNGEN ska INGEN få lov att smaka en smula ens...jag vill ju ha det till självaste julaftonen när man sitter där och kollar på alla fina program på Tv:n och man är proppmätt efter maten och nöjd med alla sina klappar...hur gott kan det då inte vara med lite kaffe,risalamalta och en god hembakad bountybulle??? Mmmm...eller varför inte en sån där god havregrynskaka som jag smällde ihop på 15 minuter i helgen...*mums vad goda dom var* och jo jag lovar att jag ska dela med mig av receptet ;) ska typ bara få tummarna loss!!

I Måndags var jag i alla fall uppe i stan för att leta julklappar, tog bussen härifrån Oxie och hoppade sen av på Triangeln, ja dom har ju ändrat busslinjerna nu pga av citytunneln???? Varför fattar jag inte för det var en himmla massa förvirrade människor överallt, det har ju varit lite dåligt med information förstår jag eftersom det var så många som trodde att dom skulle gå dit där dom brukar gå! Min ettabuss brukat t ex gå ända till Gustav...men nej inte nu längre!! Nu måste man byta!
Annars var det jättemysigt att gå runt och kolla i olika affärer, (slippa jägersro) ;)
På fredag är jag Ledig igen och då ska jag nog fortsätta mitt julklappsinköp, kanske tar mig en till tur in till stan...dom har ju lite stånd uppsatta mellan gustav och Triangeln med mycket fina mössor och annat krimskrams...och vad jag hörde av Lisette så vill hon gärna ha en sån där *NORRLANDSMÖSSA* :) om man nu kan kalla dom det? Jättefina var dom i alla fall, och jag funderar på att köpa en till mig själv i julklapp....hahahaha....kanske rentav en likadan mössa till hela familjen???? Tjoohej...vad fina vi ska bli!!

Just nu längtar jag lite efter att jul och nyår är förbi, så att man kunde börja längta så smått till Våren..för det kan man inte innan känns det som! Man har lixom inte tid att tänka på vår och sommar när inte ens julen har varit här! *suck* men nu räknar vi snart ner åtminstone :)))

Dags att steka lite ägg och bacon här nu!

kram

jag i min fula mössa!


magsår?

Ja hon kom in till slut




Nu kan jag sova i lugn och ro :))

njaa...inte riktigt!!! Lisette ska oxå komma innanför dörren!!!
fattar ni att man kan få magsår?

inte lätt att vara mamma till både barn och djur på samma gång *Phuuu*

go natt!!


HELGEN

Jahapp, så sitter man på SEGA DATORN IGEN!! :)) ja Denises då alltså...vill ju inte lägga in bilder på Lisettes nya data, hon blir vansinnig om man missbrukar den och det har jag lovat att INTE GÖRA!

här kommer lite bilder från fredag-söndag



jag köpte hem lite skumtomtar på ekohallen...visst tillhör väl de julen???



även lite annat gott o blandat blev det brevid tomtarna :))




Fredrik skulle sova över men det blev aldrig så, däremot bjussade jag på en varm dubbelmacka med ost och tomat , lite god gurka och keso o fetaost brevid GOTT!!


LÖRDAG:



bakade jag lite Mozartkulor



Jag fick smaka EN endaste!!! :)) så jo dom var nog goda!!!!!! *L*


SÖNDAG:


köttbullar till middag..GODA DESSUTOM...recept kommer



Denise och Fredrik 5 månader



slängde ihopa en kaka på 15 minuter.

Nu sitter jag bara och väntar på att smulan ska ta och komma in från detta kalla vädret, hon följde med Denise och Felix ut när de skulle följa Fredrik hem, hon är inte inne ännu och som sagt!!! kan inte somna förrän hon e hemma! Det är kallt ute och jag är Orolig NU!!!


goafton i stugorna!!

Tjjaaa...vad ska man säga? helgen är återigen snart slut, men det har varit en bra helg trots allt...lugn och fridfull med en massa tjaffs hit och dit ;)) SOM VANLIGT MED ANDRA ORD!! :) 
jaja..nu är det ju Måndag imorgon och jag har min lediga dag och då ska jag bannemig sätta mig på bussen och åka upp till stan för att köpa julklappar, kan ju inte enbart inrikta mig på B O W eller EKOHALLEN!!! nä, måste utsöka lite andra butiker i stora MALMÖ!!! 
Jag vill hitta lite orginela julklappar till var och en i familjen!! Annars blir det typ alltid samma saker såsåm strumpor, smycken, kalsonger o annat trist!!! men det är som sagt för att jag alltid handlar på Jägersro....den affären kan jag typ *ut och in* och TRO MIG!!!!! där finns absolut inga roliga julklappar...så nej....STAN IMORGON!!!!
Har bestämt mig för att stiga upp tidigt och fixa till mig och sen bara gå och njuta i min egna takt i stan...kolla VARENDA SKYLTFÖNSTER !! kanske hittar jag just *DET* till var och en utav mina kära?
En sak har jag i alla fall deklarerat för Denise, och det är att det inte kommer bli några superdyra julklappar detta året, har helt enkelt inte råd...just därför vill jag komma med *vettiga* klappar och kanske lite *roliga* klappar istället!!

Just nu sitter jag på Lisettes nyinköpta data *MAC* och den är bara såååååå skön!!!
tror jag ska spara en sådan till mig själv faktist!! :) däremot vill jag inte lägga in en massa bilder på hennes data, menar jag har gjort mozartkulor och god middag som jag tagit bilder på men det får vara så tills jag har Denises data, är sååååå rädd för att göra något fel på Lisettes nya!!

Att jag lånar hennes data idag beror på att Denise och Fredrik har varit här hemma hela helgen och tittat på film på hennes data, dom firar 5 hela månader imorgon och jag har lixom inte velat störa mig genom att säga att jag vill ha datan, Jag är bara glad att hon är hemma och att hon mår bra med killen i fråga, bättre det än att hon springer runt utomhus och man inte vet vad hon sysslar med!!

Bilder kommer dock: hehe.....måste ju bara visa mina goda mozartkulor som jag fick smaka EN av. Hmmm....

jaja....nu ska jag plocka undan middagsdisken här hemma!!

kram

god jul glögg

Finns det något godare än lite varm glögg när man kommer hem efter en frusen dag? :)
smakade så gott och det värmde ända in i skälen på en, till glöggen fixade jag ihop ett par goda mandelmusslor med vispad grädde och lite hallonsylt *MUMMA*

Ja idag har det varkligen varit kallt ute men solen den har ju varit framme och man blir ju så glad av att se den! :) VÄRMER lite inombords åtminstone!!
Jag tänkte köra till ÖB efter jobbet men ångrade mig och körde direkt hem, man ville lixom bara komma innanför dörrarna och koppla av och fatta att det är FREDAG!!! Yeeeehhh!!!!!(:-)
Jag har tänt upp en massa stearinljus här nu som ev kommer alstra lite värme, det behövs verkligen för jag tycker även att det är kallt inomhus (även om det bränns som sören på mina kinder) :)

Nu ska jag börja laga lite lätt middag här hemma och sen bara NJUUUTA AV FREDAGEN! :)



lite GOD JUL glögg.....( sådär god )



smarriga mandelmusslor :)


snabbis

Ett snabbt inlägg här nu innan jag sen ska sätta mig för att kolla *halv 8 hos mej*
Jag lever och mår bra :) och idag har jag även lärt mig fixa till en omelette!! Det var Mona på jobb som lärde mig idag uppe hos en vårdtagare och Myy good så lätt det var egentligen *hihi* nu har jag stått och fixat till en omelette till hela familjen och alla tyckte att det smakade gott!! Däremot lyckades jag inte vika den kant till kant ordentligt men det kan ju även bero på stekjärnet :)
Att jag ALDRIG har vågat mig på att testa detta innan???? men ärligt talat, jag har inte vetat hur man ska gå till väga? NU VET JAG DÄREMOT...och det kommer bli MÅNGA omelletter här hemma framöver med olika fyllningar.
Men som sagt nu är det en tv-kväll i fåtöljen som gäller för min del ;)) först ut blir
****halv 8 hos mej****

sen kommer ****bonde söker fru****

och sist men inte minst ****efterlyst****

så kvällen är i princip SPIKAD


BILD PÅ MIN OMELETTE (rörig men GOD)


här brynes den i stekjärnet tillsammans med lite svamp, kryddkorv och ost




en RIKTIG äggsörja, men en GOD äggsörja


pösski på er!!


brrrrrr.....

Brrrr....sitter här och småhuttrar, ja inte för att det är kallt inomhus men jag har ju sprungit ute sen klockan 07:00 imorse ända tills för en timme sen 18:00 och vädret har ju varit lite si sådär, snö, snöblandat, slask och snö och drivor på vissa av mina gångavstånd. Tog sen bussen hem efter jobb och dom parerade ju inte alls med varandra, första stoppet vid södervärn fick jag stå i 12 kalla minuter och vänta och redan då var jag frusen om mina fötter...Mössa har jag i alla fall varit duktig på att börja använda :) ( hatar nämligen att frysa om öronen )
Andra stoppet var vid jägersro där jag hoppade av för att springa in och handla, fick stå och vänta där i 20 minuter och samtidigt då snöade det...Brrrr.....riktigt rått var det!! Sen kommer man in i värmen och kinderna börjar koka på en trots att man känner sig sådär lite småhuttrig i kroppen.
Blev lite besviken innan idag när jag såg att det mer var regn än snö i det som kom från ovan, Man tänker typ bara slask och tö då! hellre vitt på marken än en massa regnande! just nu tycker jag att snön lyser upp  och det har varit en behaglig kyla utan en massa blåst! Så jag hoppas verkligen att snön inte återgår i regn!!
Helgen har annars varit hyffsat bra, skönt att den är över i alla fall..jag är inte så STORMFÖRTJUST i helgerna som man egentligen borde vara men det finns vissa skäl för det, men jag bearbetar det där sakta men säkert!
Idag fyller D år och ingen av barnen har ringt honom och det måste jag ju erkänna är VÄLDIGT svagt och dåligt gjort, men kvällen är ju inte slut ännu så jag ska inte säga något ÄN!
Nu ska jag gå och hälla upp ett HETT bad och sätta mig där en timmestid med massor utav skum och bara försöka få upp värmen i kroppen!! Brrrrrr...


Ha en skön söndagkväll!


hej på dig Fredag!



Hoppas ni alla där ute har en toppen bra Fredag, själv ska jag strax gå och nanna kudden...hihi...japp...låter hemskt en fredagkväll men jag ska faktist upp klockan halv 5 imorgonbitti!
Sitter just nu bara och väntar på Denise som ska komma hem och ta Felix för att sen sova över hemma hos pojkvännen, och mest bara för mig att kolla att allt står rätt till med henne, hon var ju dålig imorse...började redan igårkväll då hon klagade på att hon mådde illa, Imorse var hela hon het på kroppen och jag sa åt henne att stanna hemma från skolan,,,men OJJJJJJ.... det var inte alls populärt!!!! Hon ville gärna försöka eftersom det nu är nian hon går i. :) BRA....men ändå inte bra om man har feber!
Tror oxå det hängde liiite på att hon kanske trodde att hon skulle få vara inne hela helgen och hon var rädd för att få vara inomhus.
Jaja...hon gick till skolan och hon måddde hyffsat sa hon efter att jag hade smsat henne och frågat, men visst e det lite skrattretande att hon absolut INTE ville vara hemma från skolan, just bara för att hon var rädd att inte få gå ut i helgen? Hmmm??? undrar om jag oxå¨bettede mig så??? Kommer inte ihåg!

Just nu känns det lite konstigt,,,,herregud,,,,,jag kan gå och lägga mig precis närsomhelst utan att bry mig om någon annan?? Kan det vara sant?
Menar annars får jag alltid sitta uppe till 21-22 för att kunna vara lugn, men som sagt...idag sover Denise inte hemma, ***UNDERLIGT**** men samtidigt skönt att veta att ansvaret är hos någon annan ( freddes föräldrar)
Jag har ju ansvaret när han har sovit över här hemma, vilket har hänt för det mesta. Jag ser ALLTID till att dom är hemma senast klockan 21 och att de får mat i magen och sen sköter de sig själv.

Liiiiite orolig känner jag mig allt!!! men går säkert bra!

Nu säger jag GONATT TILL BLOGGEN!!!

***love to you all***


god köttfärssås

Phuu vilken dag, seg som bara den och jag mådde lite illa ett par gånger under dagen, vaknade av att det kändes som jag behövde kräkas men det gick över igen så jag gick och la mig på soffan och där blev jag liggandes ända till klockan 13, mådde fortfarande lite kymigt men jag tog på mig och gick en promenad upp till konsum för att handla till middagen som idag har beståt av spagetti och köttfärssås, men inte min vanliga köttfärssås som jag brukar göra, utan jag ville testa på nån ny och den var riktigt god, och receptet har jag hittat inne på matklubben 



Detta behövs till 4-5 pers

600 gram blandfärs
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
10 svarta oliver utan kärna
1 stor burk champinjoner med spad
oregano
svartpeppar
basilika
1/2 dl ketchup
1/2 dl chilisås
3 dl grädde
1 dl creme fraice
sweet chilisås efter smak
1 dl rödvin ( jag hade matlagningsvin)

gör så här:

skala och hacka löken
bryn färs och lök och pressa ner vitlöken
krydda med basikika, oregano och svartpepper
häll ner svampen + spadet
slå i chilisås, ketchup, grädde och creme fraice
häll i sweet chilisås efter smak och smaka av ytterligare med vinet
dela oliverna och lägg i dom i grytan
låt allt puttra på svag värme tills pastan kokat färdigt

servera med grönsallad

Ja det var kul att prova på en annan smak på sin köttfärssås och denna var väldigt god i smaken, Denise däremot kommer säkert *rata* den eftersom där är svamp i ;)) men hon får väl pilla bort den.

Nu känner jag mig bättre mot vad jag kände innan men ska nog ändå bara ta och koppla av i min fåtölj, sätter på en film från *love film* som jag nyligen fått hem.
och jag fasar för imorgon om det ska fortsätta snöa på detta viset som det har gjort hela dagen, inte så kul att ta bussen i sånt här väder!
men fint att titta på såklart när man sitter inne i värmen :))


Potatis,färs o beagratäng

så gott, så enkelt och så krämigt!!!

4 pers

ca 10-12 skalade och skivade potatis
400 gram blandfärs
2 gula lökar
4 dl creme fraiche
1 burk strimlad bambuskott
3 påsar extrakryddad bearnaisås (pulver)
4 dl vatten
salt
svartpepper
paprikakrydda

GÖR SÅ HÄR:

skala och hacka löken
bryn färs, lök och strimlade bambuskott i en stekgryta med lite margarin, krydda med salt,svartpepper och paprikakrydda
blanda ihop beapåsarna med kallt vatten och rör ner creme fraichen i en panna och låt det koka upp och ihop.
Gör under tiden salladen och skala och skiva potatisen
Häll färsröran i en smord gratängform
de skivade potatisarna över och sen sist såsen

grädda i ugnen i 225 grader i ca 45-50 minuter

servera med sallad


varvning av köttfärs och potais



Såååå Goott....sååå Enkelt!!!


1 Dec 2010

Ojjj,,,,vad tiden den kan gå snabbt!!!
Det var ett par dagar sen jag skrev i min blogg men det är tack vare att datan den slank om händerna på Lisette en dag och den sen inte funkade längre, Nu sitter jag med Denises data men den är ju bara sååå förbaskat slö att man inte har tålamod nästan...så därav att jag varit lite slö med mitt bloggande, sen har jag väl kanske inte haft lust att sitta så mycket vid datan heller,, man har ju alltid sina perioder!! Har helt enkelt inte varit kul att sätta sig ner och knappa! :))
Annars är allt bra och som vanligt här hemma hos mig, Denise har fyllt 15 år och det gjorde hon den 27 de...blev inte så stort kalas som beräknat eftersom det var vissa angelägenheter i familjen men mamma, Ulla o Hugo kom i alla fall och naturligtvis så var ju ALLA med att gratta, Vi hade i alla fall beställt RENT FÖR MYCKET SMÖRGÅSTÅRTA, och vad gör man inte då??? Jo man delar med sig så att de fick med sig hem!



Denise 15 år när vi i familjen grattar henne!!


så här mycket snö var det på Denises födelsedag ;))


God tårta som jag fixat till på hennes dag


en SÖTNOS med en SÖTTÅRTA


Hugo, Ulla och morssan med STOOOORA smörgåstårtor framför sig!!!

Trots att det blev liiiiiiite misslyckat kalas med en del som inte kom så var ändå Denise nöjd med sin dag :)) och det känns skönt att veta! Hon fick i alla fall det hon mest önskade sig och det var en touch-mobile och hon blev även nöjd med alla andra presenter oxå! :)

VECKAN I ÖVRIGT;

Har vart bra....Igår var jag på julbord med jobb på sankt markus vikällare



Såååå mysigt ställe och fasiken så god mat och MYCKET mat!!! Kan vewrkligen tänka mig att komma dit igen på andra promisser...sitta och njuta av en go middag tu man hand eller varför inte en dag när någon nära och kära fyller jämt! ETT UNDERBART STÄLLE MED SUVERÄN SERVICE OCH GOD OCH FRÄCSH MAT!!! 5 stjärnor av 5 möjliga får detta stället.
Ett ROMANTISKT place måste jag säga!! :)
so Next boy in my life....take me inside here and im yours!!!! ;)))
jaja,,,,eller nåt i den stilen!!


IDAG ÄR DET ONSDAG

och jag är ledig imorgon, LOVAR att sova ut lääänge länge!! :)
kallt har det varit hela veckan och massor av snö har det kommit, nästan så jag tycker synd om min katt som inte vill sticka fötterna utanför dörren...*SUCK* hon börjar bli fet... för så fort jag kommer innanför dörren så ser hon fram emot att jag öppnar kylskåpet och bjussar på nåt gott såsom korv, leverpastej eller annat, ändå vägrar hon att gå ut....Idag försökte jag kasta ut henne i snön men UCSH....hon RUSADE in igen och blängde på mig som om jag var en helt TOSSIG männska!!! :))
Kan heller inte se att hon har bajjat i sin låda på flera dagar!! Hmmm...hoppas bara hon inte får ont i magen!!?

imorgon:

är jag ledig och jag ska SOOOOVA ut så länge som möjligt.
ska städa ovanvåningen där som ligger en massa onödiga saker just nu.
ska på föräldrakvart och se hur det har gått för Denise sen förra mötet.
fortsätta skriva i min blogg ;))



TRO HOPP KÄRLEK TILL ER ALLA


RSS 2.0