valborg..

...idag och här sitter jag och tråkar mig och känner mig som den ensamnaste människan som existerar på denna planet!!! men ändå ganska glad över att vara ensam just idag, för jag har ingen ork över huvud taget att springa omkring och titta på majbål i detta kalla vädret som kom in över oss i eftermiddags= ETT TYPISKT VALBORGSVÄDER!!! kan man väl kalla det? Nää tacka vet jag att sitta inne i värmen och TRÅKA sig, ja jag känner mig otroligt tråkig och olustig idag...ALLA andra människor verkar vara på språng idag..bara lilla jag som inte orkar vara på språng,,FREDAG O ALLT, men som jag nämnt tidigare....det är just då man är som TRÖTTAST och man vill helst av allt bara vara IFRED!!

Danny är uppe på byaresturangen och käkar med Kurt, jag ville inte följa med

vill bara vara hemma i lugnets vrå och *lukta på blommor* ;))

 

TYP FERDINAND FASONER!!


Får dock hälsa alla ni som är på språng denna valborgsmässoafton att ni har en trevlig stund framför brasan!


 

 


INGEN ORK

HAR MYCKET ATT SKRIVA OM
MEN ORKAR INTE IDAG PRECIS

ÅTERKOMMER

IPÖSSKI!!



Insmord!

Nu har jag smort in min nacke med tigerbalsam och det kändes skönt måste jag säga,det värmer rejält i alla fall!!  så man får bara hoppas att det nu hjälper, och när jag ändå var på apoteket så köpte jag även tabletter mot pollen eftersom jag tror att jag har blivit lite allergisk då min näsa ofta är täppt och det ofta svider i mina ögon, hon som stod i kassan rekomenderade att ta dessa tabletter i 10 dagar, så får man se om det hjälper eller inte? annars får man kanske kombinera både tabletter och nässpray.

Nu har jag tagit ut mina lurviga mattor på luftning och även hängt ut en maskin tvätt, hoppas att det torkar snabbt för jag har ytterligare en maskin som ska hängas upp

 

Faktist riktigt skönt väder idag, solen har varit framme för det mesta och det känns skönt i luften så jag var inne och kollade på nätet vad de har lovat för väder resten av veckan men SUCK...det såg inget vidare ut det där, molnigt och inslag utav regnskurar hela veckan ut så jaa..man kan bara bli lite BESVIKEN!! man kan iofs inte alltid lita på de där vädergudarna så hoppas hoppas hoppas att de har fel denna gången.

 

Nu ska jag förbereda middagen som kommer att bestå av detta

 


ont i nacken..

Har sovit illa inatt och vaknade av att jag knappt kunde röra på huvudet, är helt stel i nacken och det gör ont ända ner i ena axeln när jag vrider på huvudet, måste till apoteket och köpa mig en tigerbalsam som ska vara bra mot ledsmärta. 
Har kännt av denna ömmande smärta ett par dagar nu men imorse var det helt sanslöst..så idag får jag försöka gå med så rakt huvud som möjligt :) inte det lättaste förstås!!
Jag ville att Lisette skulle massera lite men då kanske det bara blir värre, för det är ju ganska viktigt att man masserar på rätt vis annars kan det göra mer skada än nytta.
ska klä mig nu i alla fall och sen upp till apoteket!




  Ont i nacken, nackspärr, nackvärk  

Man räknar med att 50 % av befolkningen någon gång får ont i nacken och det är den näst vanligaste sökorsaken hos kiropraktorer efter ont i nedre delen av ryggen. Nacksmärta kan te sig ganska olika, ibland sitter det onda lokalt i nacken och ibland strålar det ut i armar eller uppåt mot huvudet som huvudvärk. Spända och ömma muskler i nacken är en vanlig orsak till spänningshuvudvärk, vilket gör att nackont och huvudvärk ofta kan uppträda samtidigt. Det är heller inte ovanligt att axlar, skuldror är inblandade och att smärtan kan sitta lite diffust mellan skuldror och nacke.


lax och spenatpaj

blev det till middag idag och detta recept har jag hittat på matklubben och det var bara SÅÅÅÅ GOTT!!


 

RECEPT KOMMER HÄR


till pajdegen behövs det:

 

50 gram smör/margarin

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl filmjölk

 

blanda ihopa alla ingredienserna till en smidig deg, tryck ut den i en lätt smörad pajform och den behövs inte förgräddas.

 

till fyllningen:

 

150 gram färsk spenat

300 gram varmrökt lax

1 gul lök

3 dl creme fraiche

3 ägg

150 gram riven västerbottenost

salt och peppar

 

bryn till spenaten i en klick margarin snabbt, hacka löken och dela laxen i mindre bitar

Lägg i spenat i pajskalet, sen lök och lax

 





Blanda till äggstanningen på ägg, creme fraiche och riven ost och salt o peppar
häll det över pajingredienserna



sätt in i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter
Gör under tiden en Romsås på 2 dl creme fraiche, 1 halv burk röd rom och lite skalade räkor







som sagt...en JÄTTEGOD paj som jag kommer göra fler gånger!

MÅSTE TESTAS!!!


en bra dag..

har jag haft idag, det började med att min pappa hämtade upp mig här hemma vid halv 10 snåret, jag ville bjuda honom på en smörgås och kaffe men han ville bara ha ett glas apelsinjuice, Vi körde iväg mot Limhamn för att hälsa på farmor som ligger där på en korttidsplats i väntan på ett nytt boende.
Det var jättekul att träffa henne igen, sist var ju när hon var kvar på sjukhuset och då såg hon ganska medtagen ut..idag däremot såg hon ut som min farmor som jag är van vid att se henne, hon har även lärt sig gå med rullatorn igen (för det kunde hon inte på sjukhuset)  och idag berättade hon att Eli (min faster) skulle ut med henne till frissan för att få en permanent :)) så nu kan jag tänka mig att hon ser ännu mer fräcsh ut!!
Pappa och jag stannade hos henne ca två timmar och det var trevligt att sitta så och prata med henne.
Därefter tog vi en liten biltur i Limhamn, han visade vart han hade gått i skolan som barn..karljohanskolan och han körde även till deras adress där de bodde när han var barn och det är ju alltid kul att se var ens föräldrar har bott!
Vi körde även till Limhamns rökeri där pappa bjöd på Lunch..jag tog en varm sillsmörgås och han tog stekt sill med potatismos och lingon, Riktigt mysigt var det...synd bara att jag glömde min kamera för där skulle jag vilja ta foto på alla dessa godsaker som de hade i butiken, och helt klart ska jag dit fler gånger i sommar för att handla nåt att äta och sen sitta ute i solen och njuta! ;)
Vi körde även ner en runda till ÖN och till småbåtshamnen innan vi sen bagav oss hemåt, pappa körde hem med en gång och jag gick upp för att handla till dagens middag som kommer att bli laxpaj med romsås och grönsaker...pajen finns i ugnen just nu och det börjar lukta ljuvligt här i köket ;)

Ja detta har helt klart varit en skön och rolig dag och sådana dagar vill man bara ha mer utav, men sommaren är ju lång så det kommer säkert fler gånger.

Nu är det dags att plocka ut pajen från ugnen.

hej så länge!!


en bra låt


känner mig så här just nu....




Mmmm...för nu har man nyss betalt sina sura räkningar

och ja då e man ju lika fattig igen TVIIIII!!  för räkningar säger jag bara!!

UCSH OCH ÖRRRRK!!

men samtidigt skönt att ha klarat av månadens krav, för det är väl ändå det STÖRSTA kravet som finns hos oss människor??? att först och främst betala sina räkningar?

sen kan man lixom koppla av!! Ja i alla fall så är det så för mig!! jag kan ju inte tala för alla andra men jag känner mig ändå GLAD när jag har betalt de sura papperslapparna och man vet hur mycket man har kvar sen resten av månaden! ;) Nu kan jag antingen SLÖSA eller oxå SPARA...helt beroende på hur mycket räkningar man har såklart!!

För mig var denna månaden ganska tuff eftersom vi fick El räkning och alla andra såna där eländiga kvartalsräkningar, MEEEN jag ska nog få det till att gå runt ändå *L*

Glad e jag trots allt idag!!! JAG E JU LEDIG IMORGON!! 

YIIIIIAAAAAAAA!! 

 

 


jag är slut!

Jobbehelgen är slut och jag med den ;) är jättetrött i mina ögon idag och seg i hela kroppen så nu ska jag bara ta och sätta mig för att koppla av lite, kanske sätta mig och titta på nån film som vi har lånat utav grannen.
Fast egentligen synd att sitta inne när det är sånt fint väder,men just nu känner jag bara för att sitta i soffan och inte göra någonting, bara lata mig helt enkelt.
idag blir det grillad korv och pastasalllad till middag och salladen är fixad så nu är det bara korven som ska grillas.

Igår var det ju pokerafton här hemma och det var jättetrevligt och Christoffer som var kvällens värd bjöd på en SUVERÄNT GOD MIDDAG!
varmrökt lax med MASSOR av räkor, potatis och hollandaisås..så himmla smarrigt det var!!


 


kurt och Linda smaskar i sig av gottigheterna :)



Där blev massor av lax och räkor över så jag ska se om jag kan hitta på något nu i veckan så man får användning för allt...kanske en lax och räkpaj av nåt slag?

Och ja efter middagen kom pokern igång






Danny vann denna kvällen

ett stort tack till dig svärson för en god middag!!


en ny dag gror...

Och den ska jag tillbringa på jobb *suck* ser ut att bli ett underbart väder oxå!!! men det är väl vår arbetares *lott* i livet...fint väder när man jobbar och sämre väder när man väl är ledig!

I eftermiddag när jag kommer hem så kommer huset vara fullt med folk, Christoffer ska ha pokerafton ikväll och då blir det här hemma. Lite jobbigt när man vet att man ska upp o jobba men det får ju gå ändå.

nä nu dags att köra iväg, har inget kaffe hemma så tänker sätta på en kanna på jobb så man får en kopp kaffe innan man börjar för dagen!

HEJ SVEJS O HA EN FIN DAG!

stolt mamma!!

 



Denise har varit och sjungit singstar idag på nydala fritidsgård, hon kom på tredje plats utav 12 närvarande flickor och det tycker jag är jättebra!!! är verkligen stolt över henne.
själv var hon liiiite besviken men näää....jag tycker hon e så duktig!!

Nu ska jag dock gå o sova!

pöss
o
go
natt!


ÄNTLIGEN KAN JAG BLOGGA IGEN!!

Japp för nu har vi varit utan bredband ända sen i söndags eftermiddags och jag har nästan krupit på väggarna här hemma för att man inte har kunnat surfa på vanligt vis, ATT DATAN KAN VARA SÅÅÅÅ BEROENDEFRAMKALLANDE!! ;)) inte klokt egentligen!!
Men nu är jag glad igen, fick det nya modemet idag och nu fungerar det perfekt igen :) TRA LA LA LA LAA...

Inte kunde jag göra mig någon matsedel i söndags heller eftersom jag alltid kollar recept på datan, men vi har ändå fått mat här i huset, så visst kan jag fixa middagar utan recept *hehe* men roligare om man vet vad man ska laga och roligare att testa lite nytt.

Förresten så satt vi faktist UTE i söndags och åt middag och det var ju jätteskönt väder på eftermiddagen, det var premiärutemiddagen detta året och fler gånger lär det bli om bara den s.k nystartade vintern kunde lägga av?? för de senaste dagarna har det ju både regnat, haglat OCH snöat!! jag trodde jag skulle dö när jag såg det!!
Även idag har det haglat och vart kallt men just nu skiner solen och det känns varmt i solen.

KONSTIGT VÄDER HELT ENKELT...APRIL-VÄDER??

jaja...lite bilder från vår sköna utemiddag i söndags..

 

 

 

 





ja det var verkligen skönt den dagen och även idag blir det grillat! men idag blir det nog inte att vi sitter ute för det känns ganska kallt i vinden.

Nu ska jag ta och förbereda lite sallad här!

kram
banan


söndag= städdag

Japp phuu...nu måste jag ta en liten paus innan jag fortsätter, håller på att städa hela ovanvåningen och än så länge har jag hunnit med ducshrummet och sovrummet där uppe.

 



 

Nu har jag bara hallen och ev Denises rum kvar sen är jag nöjd för dagen, luktar så frächt när man har dammat och torkat golven och samtidigt vädrar, för det har man ju kunnat göra idag..lite såntdär halvfint väder är det men synd att inte solen kan bryta sig igenom ordentligt.

Idag blir det grillat här hemma och jag har även hunnit med att lägga köttet i marinad

 


Hoppas bara att man kan sitta ute medan man grillar, jo det är ju klart att man kan, man får bara sätta på sig en extra tröjja så går det nog bra :))

Nepp....nu e det dags att sätta fart här igen..INGEN RAST O INGEN VILA!!!

TJOFF


I lugnets tecken!!

japp det kan man verkligen kalla denna Lördagen, jag har inte gjort ett SMACK på hela dagen så ett tag var jag
t om ganska uttråkad och rastlös, men nej jag har inte kommit mig för att göra något vettigt.
Har mest bara suttit framför datan *BLOCKET* och sen kollat film på tv, ett tag blev jag sugen på ett glas rött men när jag väl drack så NÄÄÄÄ inte idag, det smakade inte alls lika gott som igår så det fick vara med det.
Nu ska Denise o jag kolla på en film som hon har vart uppe och hyrt


Danny har lagt sig, felix har vart ute sista rundan,smulan är inne, så japp allt är i sin ordning

Nu ska jag bara koppla av med denise och äta lite ostpopcorn som är hennes passion i livet :))

 

VI SES IMORGON

KRAM


Lördag 12:30

god morgon Lördag eller ehh..kanske det inte är morgon just nu men för mig är det så eftersom jag nyss ätit frukost med Denise, jag sov ända till 10 idag och det var skönt måste jag säga.
Danny har vart iväg och köpt ny dammsugare så den ska jag snart ta och prova, det är en sån där dammsugare utan påse...kan det vara bra tro? vi får väl se!!
Nu ska jag ha den gamla dammsugaren där uppe och den nya här nere, kan vara skönt att slippa asa upp och ner var gång man ska dammsuga.

Igår blev jag lite smått ilsken på gubben i huset, fick min mobilräkning och den var högre än vad den brukar vara och när jag då kollar samtalslistan på uppringda nummer så var där massor av nummer som jag inte känner igen, då har han norpat åt sig min telefon och ringt på den när han inte haft pengar på sin egna mobil, ok om det händer en o annan gång men inte ta det som en vana, ibland har det oxå ringt folk och sökt honom på min mobil eftersom de antagligen har trott att det är ett andra nummer för honom. Till slut blir man bara irriterad och ja det var just vad jag var igår :))

Nä nu ska jag ta och testa min nya dammsugare sen får vi se vad denna dagen har att erbjuda?
som det känns just nu så blir det en lugn och slapp Lördag ;)

Förresten pajen som jag gjorde igår smakade skit och ingen av oss gillade den så den kommer jag ALDRIG mer att göra.



ÄNTLIGEN FREDAG

och då känner jag mig precis som så här

 


SUPERTRÖTT, när man väl kommer hem efter jobb fastän man egentligen borde vara SUPERPIGG!! faktist lite konstigt det där men det är nog nåt psykologiskt tror jag,,man har typ längtat sååå mycket hela veckan efter just fredagen eftersom man vet man är ledig Lör o Sön och sen när då Fredagen väl infinner sig så är man så trött av allt *längtande*????  kan det va så måntro? JAG tror i alla fall att det ligger lite i det jag säger!
Men nu ska jag bannemig inte vara trött för nu ska jag ju göra paj o helt enkelt bara mysa över att det är ledighetshelgen jag har framför mig ;))  Var faktist in om systemet och handlade mig ett paket rött vin, blev så sjuuukt sugen på det innan idag och japp, nu sitter jag här med ett glas rött och försöker smälta in att det FAKTIST ÄR FREDAG OCH ATT JAG ÄR LEDIG HEEEEEEEEEEEEEELAA HELGEN!! ***WOOOHOO****
ja det gäller ju att passa på att njuta medans man kan för rätt vad det är så är det måndag igen och då kommer tårarna flöda om jag inte njutit i helgen!

SÅ DU DÄR!!

JA PRECIS DU!!

PASSA PÅ O NJUT AV HELGEN NU!!

FÖR DET SKA JAG!!

TJING TJONG BALLONG!!

utemöblerna har kommit på plats!


Så ja, nu börjar vi äntligen få ordning på *platt-terassen* och idag kom utemöblerna fram och man hant t om sitta där en stund i solen och koppla av, så himmla varmt och gottigt och jag bara önskar att det skulle bli fint i helgen vilket de sagt att det INTE ska bli *snyyyyyft* TYPISKT när man e ledig och vill utnyttja sin trädgård till max..jaja..så brukar det ju oftast vara, fint när man jobbar och trist väder när man är ledig!! Grr...Men kommer säkert fler fina dagar då man kan sitta här ute och dricka sitt kaffe och fika på nån god kaka eller nåt :))

Nu är det bara en dag kvar att jobba sen e man helgledig och som vanligt ska jag passa på att njuta, inga planer för helgen har jag gjort upp i alla fall utan kommer nog bara ta dagen som den kommer.
Kommer sova länge på morgonen tror jag för just nu är jag FRUKTANSVÄRT morgontrött och speciellt då när klockan ringer för att tala om att det är dags att få ändan ur sängen *SUCK* vet inte om det är *vår*trötthet? för visst finns det väl nåt som heter så va?

Idag hade vi ingen populär middag här hemma!! *hihi* jag tror nog att dom börjar bli bortskämda med middagarna här hemma, men som sagt jag följde ju bara min meny och idag bestod den ju utav brunabönor och stekt bacon...Hmmm...lite rynk på näsan blev det både för Denise och för Danny..själv gillar jag bruna bönor och det var min älsklingsrätt när jag var barn...det är det DOCK inte nu längre!! *L* smaklökarna har ju ändrats som tur är, när jag var liten gillade jag inte champinjoner T ex...NU ÄLSKAR JAG DET!
Blodkorv gillade jag som barn men nu *Örrrrk*

Jaja..nu ska jag ta och dona lite här inför morgondagen och jag önskar alla en fortsatt bra Torsdagskväll

ching!


färs och vitkålsgryta

Denna synen mötte mig när jag kom hem från Ikea

;)) Mmm..Bob gillar tydligen att sola för här har han ju snott mattes solsäng

(grannens hund det där)

Och visst har det väl varit ett helt underbart väder och som jag sagt tidigare, man blir bara så glad i hela kroppen.
Jaja..jag tog mig en tur till Ikea där jag handlade ett överkast, lite burkar o annat men inte det jag egentligen åkte dit för, (rullgardiner) jag hittade helt enkelt inga som jag fastnade för så jag gick o kollade på allt annat istället, och jaa så brukar det bli när jag kör ut för att handla nåt speciellt...jag kommer alltid hem med allt annat än just det! :) jag körde även inom Jysk och sen till Rusta men inte där heller hittade jag fina rullgardiner, så det får helt enkelt vara tills vidare!

När jag kom hem så fixade jag med middagen på en gång och idag höll jag mig till menyn *L* färs och vitkålsgryta blev det idag och det var himmla gott så det kommer jag klart göra fler gånger!

RECEPT HÄR:

600-700 gram fläskfärs eller skinkfärs (jag hade fläskfärs)
ca 700 gram finstrimlad vitkål
2 köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soya
3-4 lagerblad
10-12 kryddpepparkorn
10 dl vatten
salt/peppar
margarin att bryna i
maizena för att ev reda till tjockare konsistens


Börja med att strimla vitkålen
bryn kålen i en rejäl klick margarin i en stekgryta
När kålen fått lite färg så lägg i färsen och bryn den med kålen
hacka med en trägaffel så att färsen smular sig
häll på soya,tärningarna,lagerblad,kryddpeppar och sist vattnet
salta och peppra efter smak 


låt puttra på svag värme tills potatisen är klar.  

Servera med kokt potatis,inlagd gurka och lingonsylt

MUMSIGT


Nu ska jag ta och hänga upp en maskin tvätt och sen är det lite tv för mig som gäller.
ha en skön fortsatt dag/kväll alla där ute :))


min fridag

Vaknade för en stund sen av att det var ovanligt ljust i rummet och jag fick genast en känsla av att jag hade försovit mig, men ack nä...jag är ju LEDIG :))  och det bästa av allt, solen skiner från en klarblå himmel ..härligt,härligt!!
Nu håller jag på att ropa och ropa på Denise att det är dags att stiga upp men hon är väldigt svårväckt idag eller inte bara idag, utan varje dag!
Idag ska jag ta mig en tur till Ikea och köpa rullgardiner till vissa fönster här hemma, oxå ska jag ev köpa väggfärg till storarummet...jag kom med ett förslag till Danny igår om att jag kunde ju börja måla väggarna där inne, sen kan han lägga nytt golv precis när han själv vill! MEEEEN näää det ville inte han, han tror inte det blir bra om jag målar men som jag sa till honom...-du får ju ge mig en changs.  det kan väl inte vara så svårt att måla ett par väggar?  skulle det nu bli katastrof så är det ju bara till att måla om det igen, man vad kan bli katastrof egentligen???

jaja...när jag väl har bestämt mig så kommer det bli som jag vill ändå, så han har ändå inget att säga till om där ;)

 

Idag ska jag även till apoteket och köpa fästingmedel till Felix och Smulan för nu har de äckelpäckeldjuren börjat visa sig igen, jag upptäckte en ganska stor en på smulan igår, så nu är det dags att börja med medel. Jag verkligen hatar de där fästingarna, även jag blev ju drabbad en gång utav en sån som hade satt sig fast på min ena käke...och eftersom jag trodde det var en finne (innebrännare) så gick jag och tryckte på den, sen var det en kollega på jobb som såg att där stack ut ett ben och vi konstaterade att det var en fästing, sköterskan fick ta ut den och några dagar senare fick jag en rund röd ring stor som en femkrona på stället där fästingen suttit..Borrelia..!!  Fick genast ringa VC för att få antibiotika.
Jag tror att det utvecklade sig till Borrelia eftersom jag gick och klämde så mycket på den till en början, innan jag ens visste att det var en fästing! 
Egentligen kan de vara ganska svåra att upptäcka på sig själv eftersom de kan sitta precis var som helst så man skulle kollat varandra varje kväll innan man går och lägger sig!

Nu ska jag fortsätta tjata på Denise här för nu MÅSTE hon upp!


en smula i kylskåpet

OJ OJ OJ...vilket WONDERFULT väder vi har haft idag, detta är nog årets finaste dag än så länge men fortfarande ändå ganska isiga vindar just på morgonen, sen framåt middagstid så var det ju bara såååå skönt! Nu kommer den där perioden då man tycker det är jobbigt att jobba inomhus..man vill ju bara vara ute i solen så mycket som möjligt!!  Så japp just därför struntade jag i min matsedelsmeny idag, tänkte minsann inte ställa mig inne i köket och laga middag när det var sånt väder...så sagt och gjort..efter att hjärnan fått tänka till lite så kom jag helt plötsligt på att där faktist låg en paket grillkorv i kylen och att jag ju oxå hade en påse färdig potatisgratäng hemma YEEESS....middagen var fixad :)) så jag sa till Danny att starta grillen och slängde in potatisgratängen i ugnen, sen bara lite färsk minigurka till det *WOOOIILA* klart och himmla gott!


perfekt och lätt en dag som denna!!

 

Huu nu ska jag bara jobba imorgon oxå sen e jag ÄNTLIGEN ledig på Onsdag, jag ser verkligen fram emot min lediga dag  för nu känns det att man jobbat hela helgen.

Hoppas verkligen att det blir fint väder även då så att man ev kanske kan sitta ute och äta sin frukost? fast njaa..kanske lite för tidigt ännu? men det är ju klart..det beror ju på när man sätter sig för att äta sin frukost ;) jag kanske kommer vara så utslagen på morgonen att jag inte vaknar förrän 12? och då kan man säkert sitta ute om nu solen vill komma fram ytterligare på Onsdag?
Nu ska jag sätta mig o koppla av och titta lite på burken.
Måste bara dela med mig av en söt bild:



en liten smula som jag hittade inne i mitt kylskåp igår, man kan nästan tro att hon inte får mat här hemma men TRO MIG!!! det får hon *hihi*


ok då ska jag berätta...

Om veckans meny som jag hade!! *GLAD* jag har följt den till punkt och pricka fram till Fredagen, sen förberedde jag ju Lördagens middag men igår Lördag var vi ju då inne hos grannen och åt, så lördagens middag fick vi då äta idag istället och eftersom vi gjorde det så kunde jag ju inte laga söndagens mat...hur proppmätt hade man inte blivit då? *hehe*
Tycker det är JÄTTESKÖNT att ha en veckomatsedel att följa, jag tror aldrig jag har varit så avkopplad på jobbet när det börjar närma sig slutet på dagen...för då har jag oftast sprungit omkring som en hönssjuk tupp och försökt komma på vad man ska ha till middag PHUUU!!! jättejobbigt har det varit och många gånger slutade det med att jag inte fixade middag ens eftersom jag helt enkelt inte kunde komma på en sammanhängande måltid!
Nu har jag gjort upp ytterligare en matsedel för veckan som kommer och ja, såklart kommer jag följa den så gott det går...sen kan det ju alltid hända saker och ting som gör att man helt enkelt får avstå en eller två dagar.
jaja, helgen har varit helt ok här hemma..mycket jobb i trädgården och nu börjar det likna något så idag torkade jag golven och satte in mina svarta ludna mattor igen, de har inte vart på nu på ett tag eftersom man drar in så mycket skit när man går ut och in fram och tillbaka.

Klockan e snart 8...smulan e inne och nu väntar jag bara på Denise, hon fick va ute till halv 9 idag efter mycket tjat...annars tycker jag att 8 räcker när de går i skolan..men ok, NÅN gång kan man släppa på tyglarna!

Nu ska jag själv gå och ta mig en ducsh och sen sätta mig uppkrupen i min fåtölj tills jag somnar! ;))

ha en fortsatt fin kväll!


KRAM FRÅN MIG



arbete pågår i trädgården!

Jaha så var det då helt plötsligt Söndagkväll...himmelen vad fort helgen har sprungit iväg och det är jag ju på sätt och vis tacksam över eftersom jag jobbat hela helgen :)
Jaja...det har varit ganska lugnt på jobb i alla fall och inte hade vi så många larm att gå på.
Igår när jag kom hem så var de i full gång med plattsättningen i trädgården, ser fint ut men tydligen fattas det en del plattor som måste beställas hem nu i veckan.


så här såg det ut när han började!

 

sen kom där på lite grus!

 


Igår när jag kom hem från jobb så låg de på knä och arbetade! ;)


Och NATURLIGTVIS...mellan arbetets gång slant det ju ner en och annan öl!



så här ser det ut idag, som sagt inte riktigt klart ännu men ändå på god väg och känns så skönt med plattor istället för gräs.



här ska läggas mer plattor!



andra sidan av tomten där det ska sås gräsmatta... och här vill även Danny ha en badpool! Hmm!!!
ska bli skönt när allt är i sin ordning!


vad blir det för mat???




MÅNDAG:

korv stroganoff med ris och grönsalad
(min egna)


TISDAG:

laxfiskburgare med bröd och pommes
(kryddburken)


ONSDAG:

vitkåls och färsgryta med kokt potatis,inlagd gurka och lingonsylt
(en sida med mat)


TORSDAG:

bruna bönor med stekt bacon


FREDAG:

fetaostpaj med ruccola och soltorkade tomater
(matklubben)


LÖRDAG:

annanasbiffar i ugn med stekt potatis o kokta grönsaker
(matklubben)


SÖNDAG:

calzonepizza och grönsallad
(en sida med mat)


fre men känns som sön

dagens middag till imorgon är förberedd och just nu inne i kylen


ja detta ska typ bli godare ju längre det står så just därför får det stå i kylen över natten ;)

Dagen har varit lugn o skön förutom ett tag när jag var himmla nervös, vi skulle upp till en socialsekreterare och prata ang Denises lukterier på ajax o andra kemikalier, vet inte riktigt om det ledde nån vart för tjejen som snackade med oss hade aldrig hört nåt liknande och hon var mest van vid hacsh och droger i RIKTIG bemärkelse! men jag är SÅKLART OROLIG att detta med ajax o annat ska gå överstyr till JUST DE STARKARE VARIANTERNA!!! ..men det slutade med att hon skulle kolla upp fakta och ting och sen höra av sig nästa vecka.

Annars har dagen varit jätteskön, jag har gjort allt i min egna takt...inget städ förstås..*hehe* men tvätten har jag hunnit med och varit o handlat..jaaa..det har nästan kännts som en söndag, kanske mycket p ga att Danny oxå varit hemma och han har suttit o kollat film o tv nästan hela dagen precis så som det brukar vara på våra söndagar :)
MEN NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.....det är bara FREDAG o jag ska upp o jobba imorgon *tvi sören*

Maten står i ugnen och snart dags att plocka fram den för att se hur det smakar *L* 

återkommer kanske senare?

puss


FREDAG.

Godmorgon
Sitter här nu och dricker en kopp kaffe, Denise har nyss gått till skolan och det är tyst och skönt i hela huset..jag verkligen njuter av tystnaden ibland.
Vädret idag är inget bra,muligt och regn och påminner mer om höst än vår, kan undra om det kommer att bli sånt där varannandags väder denna sommaren oxå? för förra året så kan jag minnas att ena dagen var det fint för att sen nästa dag vara trist och oftast så kom inte det fina fram förrän under eftermiddagen eller sen förmiddag.
Idag har jag bestämt mig för att städa, alla rummen har nåt rörigt över sig..kan inte sätta fingret på vad men nåt känns det som, kanske man bara behöver ändra om lite?

Igår fixade jag till chiliconcarnen som jag hade på min Meny och det var verkligen gott men nästa gång ska jag nog ha lite ris till..kändes lite konstigt att bara sitta och äta chili con carne med bröd.

RECEPTET: 4 PERS

400 gram färs (blandfärs) hade jag

1-2 hackade lökar (2)

1-2 krossade vitlöksklyftor (2)

1 burk krossade tomater

2 burkar vita bönor i tomatsås

salt

vitpeppar

cayanne

chilikrydda

 

Bryn färsen tillsammans med lökarna

krydda

häll i tomatkrosset och vitabönorna och låt puttra i 30-45 minuter

smaka ev av med mer kryddor

 

jättelätt och jättegott, men som sagt jag saknade riset.


Nu ska jag ta och fixa mig lite frukost här så att man orkar med dagen.

tjing så länge


dagen till ära!

Så jäkla skönt väder det har varit idag och som jag skrev imorse...MAN BLIR SÅÅÅÅ GLAD! i hela kroppen, MEEEEN samtidigt väldigt trött i ögona efter en hel dag med *kisande ögon* Mmmm....jag tror inte att man är van vid det starka solljuset helt enkelt ELLER oxå såå kanske man behöver glasögon????? HMMMM???? näää!!!!..så kan det väl ändå inte vara?
Jaja...dagen har varit helt ok på jobb och även hemma, Danny har fortsatt jobba i trädgården idag eftersom han var hemma från jobb och så här ser det ut JUST NU!!


Grus på HEEEELA fotbollsplanen *hehe* njaaa...men på den sidan vi ska ha plattor i alla fall och nu är det väl bara plattorna som ska dit i helgen, o då jobbar ju jag så vi får se på Lördag när jag kommer hem hur det ser ut då?

SPÄNNANDE!!!!

Jag började med middagen med en gång jag kom hem och idag bestod det utav annanas,kyckling,beasås,svamp och ris o grönsaker och jag måste säga att Hmmm....Danny gav det en 10 i betyg???? VAAAAAAAAAAA??? en 10?? herregud....har han aldrig vart med om nån bättre middag än detta? och ändå var detta lite av halvfabrikat i och med att man använde beasås här! ****LITE BESVIKEN E JAG ALLT****  vill ju höra att ALLA mina maträtter är en 10a!!

RECEPT HÄR:

4 kycklingfileer som skäres i småbitar
1 burk annanasringar (som jag delade på hälften)
1 stor burk skivade champinjoner
2 påsar blå bands bearnaisås som tillagas via förpackningen
ost (jag använde cheddarost)
margarin till mat och sås

GÖR SÅ HÄR:

dela kycklingfileerna i småbitar

fräs på ganska hög värme och krydda med salt o peppar ( jag kryddade med även dragon,och timjan och även *lite* curry

smöra en ugnsform och lägg sen i delade annanasskivor

häll kycklingen över och sen den avrunna svampen.

gör såsen enligt anvisning på paketet och slå sen över kyckling o svampröran

skiva lite ost över och sätt sen in i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min

SERVERA MED RIS O GRÖNSAKER.



en Helt klart ok rätt som jag kan tänka mig att göra fler gånger men absolut ingen favorit i mina ögon....däremot blev det en favorit i Dannys ögon Hmmm??!! Denise gillar inte svamp så en favorit blev det heller inte hos henne.

Jaja...nu ska jag ta och försöka koppla av resten av kvällen, ikväll kommer ju ANNA ANKA SÖKER ASSISTANS och det ska jag absolut se..kollade förra veckan och jag känner att DET är ett program som jag vill följa trots att jag inte gillar Anna Anka...men ändå är hon en SMART JÄVLA KVINNA SOM VET VAD HON ÄR UTE EFTER!! :))) såå japp...jag bara måste kolla!
Men nu ska jag först sätta in disken o ge djuren mat här hemma.

***hoppas det blir sol imorgon igen***

 


man lever på *hoppet*

HOPPAS,HOPPAS,HOPPAS
ATT SOLEN KOMMER VÄRMA OSS IDAG
TITTAR MAN UT NU REDAN KLOCKAN 6 PÅ MORGONEN SÅ SER
DET UT ATT BLI ETT UNDERBART VÄDER!!
HIMMELN SER BLÅ UT :))

MAN KAN BARA BLI GLAD ISÅFALL



Tisdag.....

Men det har kännts som Måndag hela dagen och idag har det varit lite segt att jobba måste jag erkänna, kanske för att man helt enkelt har kopplat av till FULLO denna helgen? Tar lite tid innan man kommer igång verkar det som och det var fler än jag som kände på det viset idag.

När jag kom hem så hade Danny börjat med trädgården, all gräset var borta på ena sidan och nu i helgen blir det plattsättning på den sidan


på denna plätten har det alltså funnits gräs innan men nu ska det bli plattor och där ska vi sen ha trädgårdsmöblerna. ska bli kul att se hur det ser ut när det är klart! :)

 

Idag började jag med min veckomeny och idag lagade jag då spagettigratäng med Tonfisk och currysås, var sådär, inget som jag nog kommer göra om fler gånger? Men kul att ha provat på det åtminstone!
och faktist störtskönt att redan i förväg veta vad man ska fixa till middag utan att behöva gå där på jobb och fundera ut vad man ska laga när man kommer hem, så detta kommer jag helt klart att fortsätta med, så avkopplande på nåt vis!

 


Inte äckligt men heller inte någon höjdare! ;)

Nu ska jag ta och sätta mig och koppla av framför tv-burken en stund innan det sen är dags för kudden!!

HA EN FORTSATT SKÖN MÅ...EHH...TISDAGKVÄLL!!


Tacopaj

Tänkte jag skulle dela med mig av ett gott pajrecept som jag hittat inne hos www.matplatsen.org där finns många fina och goda recept som jag kommer testa allteftersom och häromdagen gjorde jag då denna underbart goda paj som tål att göras!

pajdegen gör du så här:

blanda ihop 4 dl mjöl, 2 tsk bakpulver,1 tsk salt, 50 gram smör/margarin, 1 1/2 dl filmjölk
blanda allt till en deg och tryck sedan ut degen i en pajform med löstagbara kanter 24-26 dm
förgrädda i 225 grader i 10 minuter


fyllningen till pajen består av:

600-700 gram blandfärs
1 1/2 påse taco kryddmix
1 hackad lök
1 dl vatten
2 tomater
fefferoni 4-6 st

Bryn köttfärs och lök,tillsätt vattnet och kryddpåsen och låt koka in så vätskan försvinner




hacka fefferoni och tomaterna


Lägg köttfärsröran i pajskalet och sen tomater och fefferoni ovanpå


 

Gör sen *toppingen*

 

2 dl creme fraiche

4 msk majonäs

2 dl riven ost

3-4 pressade vitlöksklyftor

blanda allt

 

bre toppingen över köttfärs,tomat och fefferoni, sen in i ugn 15-20 minuter i 250 grader tills ytan har fått fin färg.


pajen som befinner sig i ugnen!




pajen är klar för att ätas tillsammans med fräcsh sallad
kan verkligen rokomenderas!!!


Min veckomeny...

så nu har jag nyss förberett vad det ska lagas till middag hela veckan, ska börja göra detta varje söndag så att man har koll på vad man ska ha till middag, ibland glömmer jag att planera och när man då går där i affären och ska försöka komma på nåt så är det LIKA MED NOLL!  Jag tycker det är jättesvårt att komma på middagar om man inte planerat i förväg.
så ja detta har jag planerat till middag den kommande veckan.






TISDAG:

spagettigratäng med tonfisk och bacon och sallad =ett recept från *min goda sida*


ONSDAG:

favoritkyckling med ris och sallad= ett recept från *matplatsen*


TORSDAG:

chiliconcarne,vitkålssallad och pain rich=ett recept från *matklubben*


FREDAG:

fetaostgratäng med sallad= ett recept från *matklubben* denna dag ska jag även förbereda lördagens middag som består av kyckling i grönpepparsås.

 

LÖRDAG:

godaste kycklinggratängen i grönpepparsås= ett recept från *matplatsen*


SÖNDAG:

vitkåls och färsgryta med kokt potatis,inlagd gurka och lingonsylt=ett recept från *en sida med mat*

Mmm...nu ska vi se om jag lyckas följa denna meny :))



påsken slut i detta hus!

Hejsan Svejsan!
Då var påsken slut för detta året, men det har varit en bra påsk och påskaftonen när pappa o ingrid var här gick jättebra, all mat blev uppskattad och de tyckte det var jättegott och det är ju alltid kul att höra :-)
Igår var det bara en slappedag här hemma, alla var trötta och lite sega och dom körde inte hem förrän klockan 5 men så sov vi ju oxå ganska länge på morgonen så jag tror inte vi åt sillfrukosten förrän den var närmare 1. SÅ japp hela dagen igår var lite knepig måste jag säga, men ändå skön!
Idag ska jag försöka få undan så mycket tvätt som möjligt, det har växt till sig nu i helgen så nu liknar tvätten ett berg typ.
Imorgon börjar allvaret igen men fram till dess ska jag minsann NJUUUUTA!!!

LITE BILDER FRÅN PÅSKAFTON:


i väntan på pappa o Ingrid så passade jag på att duka bordet

 

 


jeppe i samtal med Becky som var i danmark


sen äntligen kom dom och jag satte genast igång med maten som jag hade förberett.


under sentimmarna blev det lite yatzy mellan pappa,Danny o Jeppe


ingrid blev väldigt förtjust i min annanaspaj så hon fick låna datan för att skriva av receptet


annanaspajen i ugnen


annanaspajen klar och väldigt god!

Linus som lurpassade på smulan


påsk-Afton


så var då påsken här
Här hemma blir det middag och sen imorgonbitti blir det ägg o sill till frukost
Jeppe kom hit igår för han har hjälpt Danny ute i trädgården och idag kommer pappa och Ingrid hit *trevligt..trevligt*
Jag ska bjuda på benfri kotlett i gudagod sås, potatis, och kokta grönsaker, sen en annanaspaj o vaniljglass till efterrätt. Så nu ska jag ta och förbereda så att det bara är till att sätta in i ugnen när dom kommer.
Det är en bra rätt att bjuda på eftersom man kan förbereda så långt innan och bara förvara det i kylen.

ÖNSKAR ALLA EN GLAD PÅSK


skärTorsdag,häxor och blåkulla



Äntligen hemma från jobb och nu har man bara en dag kvar att jobba.
Idag är det ju skärtorsdag och många häxor har åkt iväg till Blåkulla för att fira påsk.

ÄR DU EN AV DOM??

Själv ska vi bara vara hemma och fira det i lugnt tempo, men fortfarande vet jag inte riktigt vad vi ska äta?
Om vi ska ha ägg o sill o annat som tillhör eller om jag helt enklet fixar en god middag istället?
Kanske det blir både och? man kan ju ha lite sill o sånt på morgonen o sen kan man äta middag i vanlig ordning!!
japp så får det nog bli.
Nu ska jag dock ta och fixa till pajen som jag egentligen skulle ha gjort igår men som inte blev av,så nu tackar jag för mig för denna gången och säger haj savajs!


RSS 2.0