MORS DAG...

...OCH JAG VAKNADE GLAD!!

mina UNDERBARA UNGAR kom hem i morse och överraskade mig :) då låg jag fortfarande på soffan och sov djupt!! :)
Sååå fint av dom och det hade jag verkligen inte väntat mig, menar när de bodde hemma så blev dom ju alltid påminda om att det var mors dag men nu har dom ju sina egna liv,sina egna lgheter och ja då tror man helt plötsligt att dom inte kommer att komma ihåg det där med mors dag/fars dag/ födelsedagar och annat? MEN SÅ FEL JAG HADE! :)
Fick en helt underbart fin vit korg där dom hade pyntat med lite gott-saker, så himmla söt den var och jag blev JÄTTEGLAD!



OCH SAKERNA SOM FANNS I KORGEN:


ETT CHOCKLAD MED SÖT TEXT!


( home is there my mum is!) SÅÅÅ SÖTT!!!


(SÖTA GELEHJÄRTAN)



( tre söta fina rosafärgade rosor låg oxå i korgen, en från var och en ) :)




Tack mina tre underbara ÄNGLAR jag ÄLSKAR er över allt annat i Livet!!


baconlindad sparris

färska sparris som man rullar in i sparris är nya favoriten här hemma
lägg dom på grillen och yammiii vad gott det är.

PROVA





Dagens tallrik, baconlindad sparris, grillad fläskytterfile,potatisbullar,tomat och vitlökssås


ett MÅSTE till 1 juni

Hmmm...ja nu MÅSTE man ju bara ta och köpa sig ett jojo-kort hur illa man än tycker om det! för från och med 1 Juni så kan man ju inte ta bussen och betala med kontanter----sjukt---sjukt---SJUKT!!! Även om det är bra på sitt vis pga rånrisk och så men jag tycker ändå det är sjukt med tanke på att man sällan eller MYCKET SÄLLAN tar bussen, typ bara i nödfall och nu ska man helt plötsligt vara tvingad till att köpa ett kort för flera hundra kronor ( om ifall att)
Hur ska det sluta i affärerna? ska man snart inte kunna handla för kontanta pengar där heller? menar serviceyrke som serviceyrke!!!
Ibland händer det ju faktist att jag tar bussen som när jag och Denise går på Bio t ex..men det är ju oxå enda gången, ( ja oxå när bilen går sönder :) ) men det händer ju inte en gång varje månad precis...Jag vet absolut inte vad jag ska köpa mig för ett kort som lönar sig bäst för just mig och Denise? men jag får väl förfråga mig om det där, ska höra med Lisette om hon ev har ett förslag? Och hur länge varar de där korten egentligen? Finns säkert många olika alternativ, man ska bara veta de olika alternativen först.
jaja...man har till Måndag på sig.

jäkla jojokort


skratt-Träning

Fredagen ÄNTLIGEN SLUT!!! nu e jag långledig till tisdag morgon..såå NICE!!
Har middag på G här hemma nu och det blir gotteligott GOTT...grillat med färsk baconlindad sparris..yamma...yamma!!! ;))
efter middagen blir det lite situps med Denise :)
Vi hade SKITROLIGT förra gången vi tränade men jisses vad ont i magen jag fick....Hmm....ja alltså inte av tränandet utan av allt skrattande, Kan man gå ner i vikt av att skratta bort magfettet? hahahaha jag bara undrar?? för det kändes faktist i min mage efteråt, och ändå tränade vi inte sååååå mycket...VI SKRATTADE MEST!!



(JAG PÅ GOLVET OCH KÄMPAR MED SKRATT BLANDAT MED SITUPS)

JA jisses vad kul man kan ha och jag ÄLSKAR mina barn eftersom dom ger mig den där extra kicken i livet!! :)


DET DÄR MED LUKTER!

Vad ska man säga? alla vi människor har väl våra favoritdofter/lukter som man gillar mer än allt annat i livet?
En del gillar jordgubbsdoft,en annan gillar doften utav hö,och en tredje gillar en doft av nyklippt gräs? Och visst luktar väl alla dessa tre dofterna jag nämnde helt GUDOMLIGT!!!? VISST.....Sen finns det ju människor som MIG då som gillar det där lite annorlunda! OCH VAD ÄR DÅ ANNORLUNDA KAN MAN FRÅGA SIG????

Jo det är den där lite speciella doften som MÅNGA kan ta avstånd till!!
som tex



Mmmm...fy fabian vad det luktar gott!! jag bara ÄLSKAR bensin och garagedoft samtidigt...när jag var liten flicka och skulle ner i pappas garage så NJÖÖÖÖÖÖT Jag allt vad jag kunde från det att jag kom in i garaget tills jag kom fram till bilen..MYYYY GOOD vilken ljuvlig doft!!

Sen har jag en annan dogt som jag bara ÄLSKAR!!! och det är det här med sköljmedel till sina kläder!! Mmmm..kan stå och lukta på ett klädesplagg hur länge som helst efter att det har blivit tvättat, just bara för att få in den härligt goda doften i näsan och det får gärna lukta liiiiiiite sådär jordaktigt oxå ;)


Ohhh...va gott det luktar!!!


En annan doft som VERKLIGEN  är en favorit är JORD, ja allt som har med jord att göra har jag älskat att lukta på ända sen dagen då Denise föddes...när hon låg i min mage så T om smakade jag på jord...Hmmm...HUR KONSTIG KAN MAN BLI EGENTLIGEN?? :)) en det är sant! JA DET ÄR DAGENS SANNING!!
fortfarande idag kan jag känna behov av att få lukta in den där speciella jorddoften och häromdagen när jag och min kollega Mona gick på Konsum så såg vi nypotatis....Mmmmmm...jag kände både lukt och smak på avstånd OCH så fort jag såg dessa härliga små pyttepotatis! JAG VAR BARA TVUNGEN ATT GÅ OCH SNIFFA IN DERAS HÄRLIGA DOFT! Finns det något LJUVLIGARE?



Vet inte varifrån jag fått mina konstiga doftensymer ifrån men gud vad jag njuter av mina dofter när dom väl kommer i min väg.

sommar luktar gott
vinter kan oxå lukta fräcsht
våren sprider sina dofter av knoppar och bär
hösten delar med sig av lite ruttna löv------Mmmmmmmmm......DOFTEN AV RUTTENHET gillar jag :))

VAD ÄR DIN FAVORITDOFT?


fine day

Har varit en trevlig dag, jag körde hemifrån vid halv 12 tiden och då körde jag in till ekohallen där jag hittade en fin gul väska till martina och en rosa glasskål som hon kan ha godis,smycken eller annat i, söt var den i alla fall och jag ångrar lite att jag inte köpte en till mig själv. Sen hittade jag en sparkcyckel till Benjamin, visste ju inte om han hade någon innan men tog changsen och köpte den.
Efter Ekohallen körde jag hem till mamma och Nisse och då körde mamma o jag till Lucky food med en gång, det var roligt att gå där och titta och det blev lite köpt i alla fall, kommer åka dit fler gånger för att handla.
Sen bar det hem till Nisse där han hade ärtsoppan klar och den var jättegod.



Nisse ställde sig även att baka *HASTBULLAR* som jag ska be att få receptet på för dom var goda även dom.


( nisses hastbullar med banan i)

Sen bar det iväg hem till Peter och Benjamin där vi mötte upp stefan,Lill och tony
Benjamin fick sina presenter och han hade tydligen redan en sparkcyckel hemma hos Mona (sin mamma) men då har han ju en där och en hemma hos Peter, så slipper han asa på den fram och tillbaka :))

Nu är jag hemma och jag sitter och väntar på att Denise ska komma hem.
Imorgon är det jobbedags igen men nu börjar snart nedräkningen!!


Ja se det regnar..

....ja se det regnar, det var väl roligt HURRA!! ;)
Ucsh vad det vräker ner här utanför fönstret


Jag som trodde att det skulle bli fint väder även idag, men tjii..där bedrog jag mig!
jaja, inte mycket man kan göra åt,jag är mest glad att mitt huvud är ok idag..hade malande värk hela dagen igår och det är jobbigt när ingenting hjälper.
Nu har jag nyss varit uppe och ducshat och tvättat håret och ätit lite frukost och när håret har torkat så ska jag bege mig till Ekohallen och se om jag kan hitta någon present till Benjamin och även till Tina som fyller år idag.
Sen blir det en runda hem till Nisse och mamma där Nisse ska bjussa på ärtsoppa *mumma* hemmagjord SÅKLART!! Smakar ju alltid godast!
Mamma och jag ska köra in en runda till nyöppnade Lucky food som ligger vid värnhem..har inte varit där sen dom öppnade så det ska bli kul. ( även om de bara har mat ) ;) kanske hittar man något spännande i matväg? kanske några roliga kryddor? för kryddor är alltid kul att exprimetera med!! :)

Nu dags att leta fram lite kläder!


Tiden rusar..

mätt och belåten är man nu efter dagens middag som bestod av fiskpinnar och potatismos


smakade väl helt ok men godare har man ju ätit! :)

Har suttit och kollat tågtider/priser upp till sthlm, jag är mer pigg på att ta tåget upp dit istället för bilen, Går dessutom snabbare med tåg oxå, men vi får se hur det blir med det?

Imorgon vankas det kalas för Benjamin som fyller hela 7 år...gud vad tiden går snabbt, jag tycker inte det var så längesen han var en liten knatting på 3-4 år och nu ska han helt plötsligt snart börja första klass!!
Känner för att slänga ihopa en sockerkaka eller annat gott, men först måste jag få hem Denise för hon måste isåfall handla till mig.
ska i alla fall ta mig en runda med Felix nu först, så får vi se sen om det blir en hembakt kaka eller inte?


Jag hatar åska!

Jobbhelgen är slut och nu ska jag bara jobba en fjutten helg till innan det sen är semester :)) Totalt ska jag jobba tre veckor med denna.. SÅÅÅ NICE! sen blir det 5 ljuvliga semesterveckor att bara göra vad som faller en in.
En sak är i alla fall planerad och det är att vi ska upp till Sthlm ett par dagar efter midsommar, jag har aldrig varit där uppe så det ska bli kul.
Helgen som gått har varit helt ok, som sagt jobbat och sen har man bara kommit hem och suttit lite i trädgården och kopplat av, Igår var det lite jobbigt tyckte både jag och Denise eftersom det började åska ganska ordentligt, ja det var så man kände av det i golvet t om ,man började genast grubbla på om han den där profeten om jordens undergång kanske ev hade tagit fel på dag??? han hade ju spått att världen skulle gå under klockan 6 på Lördagen men inget hände, och igår när det började åska så var ju klockan 17:20 (alltså ganska nära 18:00) För sådan mullrande åska som det var igår har jag aldrig varit med om, så ett tag var jag faktist riktigt rädd och höll nästan på att svimma!!
MEEEEN det lugnade ner sig mer och mer och klockan blev till slut halv 7 och då kunde man börja andas ut igen!
Att människor kan skrämma upp en på det viset, sen är det såklart upp till var och en att tro på allt som skrivs men ändå!!! man vet ändå aldrig!!!

Idag har jag stannat hemma från jobb, jag vaknade halv4 med kraftig huvudvärk, gick upp och tog två alvedon och sen la jag mig igen..men det blev inget bättre, dunkade och gjorde ont i pannan...MIGRÄN.steg ändå upp vid fem men det gick inte,jag mådde illa av det onda och höll på att kräkas,så det var bara till tt ringa och be att få stanna hemma..Nu känns det lite bättre men har oxå legat fram tills nu och liiite malande värk finns kvar.
Nu ska jag koka mig en kopp te och se om jag kan bli av med återstående malande i huvudet.

HA EN BRA MÅNDAG!


FOREVER LOVE

Igår var Lisette hemma och hon stannade över tills idag, det var jättetrevligt att ha henne hemma och vi hade det allmänt trevligt med lite grilltajm och annat mys o pys. Kändes lite som att hon bodde hemma igen :))
Denise och Fredrik tyckte det var jättekul att ha henne här.
Hon hade presenter med sig till mig och Denise, från Milano där hon och Christoffer varit i fyra dagar.
Jag fick en jättegod parfym och två snygga nagellack ( kanske det är dags att fixa sina naglar snart igen ) Eller vad säger du Lisette...en heldag på stan? Gå och shoppa, fixa våra naglar, ta en fika eller middag på nåt uteställe? Även Denise kan ju få följa med denna gången!

Detta fick jag av min underbara tös:


parfymen luktar riktigt sommarfrächt typ ( vatten-vind)
nagellacken är oxå riktigt fina sommarfärger

så tack GUMMAN!



Idag har vi varit på Ikea och shoppat lite, inget märkvärdigt alls, mest bara lite sånt där småplock..hittade ett fynd på påslakan och örngott för 29 kronor styck..och det var absolut inget fel på det,har bäddat med det idag och det ser riktigt fint ut. BILLIGARE ÄN SÅ KAN MAN INTE FÅ DET!!! :)) och även Lisette köpte sig två par.
Jag bjussade på middag Kycklingfile,pommes,sallad och vitlöksbröd...smakade underbart eftersom ingen av oss ätit frukost *hihi* så detta blev typ både frukost och middag på en och samma gång.
Efter Ikea körde vi till platagen på svågertorp och köpte lite utomhusblommor till trädgården, vi var även inom rusta och onoff där Lisette kollade kamera.

Har heft en jättebra da tillsammans med min lilla dotter och önskar att detblir fler sådana dagar!
TACK LISETTE FÖR ATT DU FÖRGYLLER TILLVARON IBLAND



älskar dig NU och för ALLTID!!


LÄNGTAR!!!

Ja nu längtar jag verkligen först och främst till min semester som sker om 3 veckor efter denna, sen LÄNGTAR jag oxå enormt mycket efter mitt lilla första barnbarn som kommer i Augusti, Innan har jag inte kännt så mycket av det där känslomässigt men NUUUUU!!! nu kan jag bara föreställa mig att få passa den lilla krabaten så ofta som möjligt, åka buss upp till stan med barnbarn och vagn, gå och shoppa och skämma bort det lilla knyttet :) få lov att mata honom/henne med lite god mosad banan eller annat smarrigt sött o gott! (kanske t.om fisk???) hihi....ja mina ungar gillade fisk när de var små alla tre, och fortfarande så älskar de fisk.
Köpa lite små söta coola kläder till *den* spelar ingen roll ifall det är en pojk eller flicka, jag ska vara VÄRLDENS BÄSTA FARMOR :)) Oavsett!!! gud vad jag LÄNGTAR!!
Tänk bara att få hålla en liten baby i sin famn igen, känna den där LJUVLIGA babydoften MMMMMMmmm.....

GUD VA MIN LÄNGTAN E STOR!! :)))



my little car

Då var det snart dags att köra iväg till jobb, japp....min bil funkar igen :))
Mr D kollade den i fredags och när han läste instruktionsboken så stod där något om säkringen till bensinpumpen...Mycket riktigt så var det den säkringen som hade smällt!! TUR att vi inte hannt att lämna in bilen!!! Så nu är jag jätteglad *TJOOOOHOOO* meeeen liiiiite nervös på samma gång, för tänk om den börjar strula igen?? Men nu har jag någon säkring liggandes i bilen om ifall att!

Håll tummarna att den rullar på som vanligt! :)


ljuvlig fiskgryta

MUMS VA GOTT!! har nyss ätit veckans godaste middag, såsen kan man sörpla i sig utan några konstigheter och att mosa potatisen i den goda såsen är bara sååå gottigt!! Ni måste bara testa detta goda recept som jag hittat inne på www.matklubben.se




Detta behövs till 4-6 portioner

800 gram torskfile
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3-4 msk hummerfond
2-3 tsk dijonsenap
en knippe dill
1 dl vatten
salt
peppar

Gör så här:

tina upp torskfilen och skär den sen i kuber
blanda alla ingredienserna till såsen och låt koka upp
lägg i fisken och låt puttra tills fisken är klar
salta och peppra och smaka av och se om det ev behövs mer av något
servera med kokt potatis och någon grönsak, jag hade gröna bönor.

JÄTTEENKELT OCH JÄTTEGOTT!

Idag har jag bara latat mig hela dagen och snart kommer Fredde hit och ska ladda ner en film till tv.n från datan som vi ska kolla på ikväll, Denise rekomenderade den starkt eftersom hon redan har sett den men eftersom det tydligen ska vara en skräckfilm så vill jag helst se den när det är ljust ute ;))
Lite godis får man väl ha tillsammans med filmen så ska skicka upp Denise och handla lite gottigheter :)

Ha en fin söndag


mormors bageri

Idag vaknade jag ganska sent och när jag väl vaknade så var det bara till att stressa, eftersom vi bestämt klockan tolv utanför www.mormorsbageri.se Jag skulle ju egentligen tvättat håret innan men eftersom klockan var halv 11 så fick det bara bli en snabb ducsh utan hårtvätt.
Jayne och Petra hade fått förhinder så de kunde inte komma :( Lite synd men det är ju sånt som händer.
Caroline jobbade och jag var lite orolig att inte Eva o anki heller skulle komma, men jag åkte i alla fall upp till stan och gick mot bageriet och där stod Eva och väntade, Vi gick in och beställde och tog varsen smörgåstårtbit med räkor, ganska stor bit var men ingen av oss åt upp den eftersom den var otroligt torr i brödet.
Även Anki dök upp ca två timmar senare eftersom även hon hade jobbat och då tog jag en kopp kaffe och en kaka tillsamans med henne, Vi satt och småpratade om allt mellan himmel och gjord ända till klockan 18...timmarna går väldigt snabbt när man sitter så och pratar :) Det var jättetrevligt och jag hoppas att det inte dröjer så länge tills nästa gång.
Nu e jag hemma och JÄTTEHUNGRIG, så Denise är iväg och beställer Pizza till oss, ska bli himmla gott nu när man är så hungrig!
Hunden o katten är oxå hungriga,så nu ska jag ta och fixa lite mat till dom.




lite kamera smakprov

Idag blev det grillat här hemma, jag hittade billiga fläskkotletter på konsum i Nydala, dom skulle gå ut idag men grillar man dom samma dag så är det ju inga problem.
Till det blev det sallad och coops potatisgratäng :(  INTE GOD!!! i alla fall inte om man jämför med min egna hemmagjorda gratäng ;) men i NÖDFALL funkar det!
Nu ska jag bara jobba imorgon oxå sen är det ÄNTLIGEN LEDIG HELG! :) ska bli så skönt, och denna Lördagen är det bestämt att vi ska träffas...vi tjejer från *förr* ska bli så trevligt, förra gången vi skulle träffas så var ju jag dålig och inte kunde komma..men denna gången sååå :)) Ser jättemycket fram emot det!
Har testat min nya kamera lite idag och jag är jättenöjd med den, den tar bra närbilder oxå, som jag saknat att mina andra kameror har kunnat göra.
Här är lite ex på dagens bilder.




Lite marinerade kotletter på grillen



Middagen i sin helhet




Potatisgratängen som INTE är någon höjdare! ;)

OXÅ TVÅ FINA NÄRBILDER SOM JAG TESTAT MIG FRAM TILL





Jag älskar min kamera redan och ännu mer roligt är det nu när jag har lärt mig redigera mina foton med ramar och annat :) så det lär bli mååååånga mer foton i framtiden *hihi*
Men nu är det dags att hålla kväll.

SOV GOTT


Dimma

så här såg det ut imorsse när jag stod och väntade på bussen




kvart över 6 på morgonen men ännu värre var det tidigare.
Blev dock en relativt fin dag ändå idag med blandat sol med moln och ändå ganska behaglig värme.


lek med bilder

Har suttit och lekt lite med data och bilder, ganska kul att testa sig fram :)


Bl.a denna lekte jag fram, men jag är ju mest intresserad av att ändra mina receptbilder till det bättre och nu har jag nyss tagit och fixat till receptbilden för idag :)
SÅ HÄR BLEV DEN



Ganska tjusigt va?? själv e jag supernöjd :))

Ja det blev hemmagjord kebab i pitabröd idag och det räckte med en så var jag proppmätt!!!

Nu ska jag hjälpa grannen och kolla busstider.



Ny kamera men ingen Bil

Igår fick jag då min efterlängtade kamera och jag är såklart överlycklig över den och än så länge helt Nöjd, Inte så komplicerad och den verkar ta bra bilder :) så jag tackar Mr D för den fina gåvan i förskott! :)
Mindre lycklig är jag över att min bil gick sönder i Måndags när jag körde hem från jobb, jag kom ända fram till Oxie centrum där jag gick in och handlade, sen när jag skulle köra hem igen så gick den inte att få igång.
Bela (grannen) fick hjälpa till att bogsera hem den.
Ohhh...jag saknade min bil som bara den igår när jag var på väg till jobb, men FRAMFÖRALLT när jag skulle hem från jobb...fyyy för att ta bussen och jag som skulle in och handla skor och annat igår.
Jag MÅSTE bara få rätt på min bil igen, annars blir det snart ett bilköp oxå..men helst av allt så hoppas jag ju att bilen går att fixa till. Utan bil hela sommaren kan jag inte ens tänka mig att vara, då kommer jag klättra på väggarna till slut.
Det värsta är ju när man vill storhandla!! Gå och asa på en massa kassar och sen sätta sig på en buss...UCSH...UCSH...UCSH...
Det värsta är ju att även Mr D inte har någon bil, så vi står lixom helt bil-lösa här hemma just nu!

SUCK



ostgratinerad kassler 4 port

Tänkte dela med mig av ett jättefint recept som jag lagade igår och det var både superlätt,supergott, och supersnabbt tillagat! Så en stark 4 poängare utav 5 möjliga ;))
Receptet hittade i en folder jag fått från Arla Köket och det såg ut så här:



Ja har man bra syn så kan man ju läsa receptet här på bilden, men för dom som inte har så bra syn skriver jag ner det ändå :)

Detta behövs:

ca 400 gram kassler
1 zucchini ca 300 gram
1 dl marinerade soltorkade tomater
4 dl kelda *pastasås Fyra ostar
250 gram tagilitelle eller annan pasta

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader, varva skivad kassler och zucchini i en ugnssäker form.
strö över hackade tomater och häll över såsen
Gratinera i mitten av ugnen 15-18 minuter
servera med kokt pasta



ser gott ut va? ;)


här är kassler,zucchini varvad och tomaterna strösslade över




Den goda såsen ska hällas över


Innan den åker in i ugnen



Ät och njuut

PROVA NU DETTA!!


sååå Nära...

Idag var jag ca 5 cm från att köpa mig en kamera, DOM var såååå fina allihopa och naturligtvis till vilka priser som helst :) men eftersom Mr D har sagt innan i veckan att jag ska få en av han när jag fyller gammal så vågade jag inte köpa mig en.....SAGT OCH GJORT....jag åkte direkt hem och tog honom i dörren och frågade rent ut...
-NU BANNE MIG FÅR DU SÄGA OM DET ÄR SANT ELLER INTE, ATT DU BESTÄLLT EN KAMERA TILL MIG?
-ja det har jag/ sa han
-FAN DET VAR TUR DÅ ATT JAG INTE KÖPTE EN IDAG, MEN DU...JAG VILL INTE HA NÅGOT KOMPLICERAT SKIT!!!

(*ehhhh, nu skäms jag lite för de där orden ju, hur bortskämd kan man bli egentligen*?)

Han lovade dock att det inte var en komplicerad kamera men ändå ganska dyr och i och med att han sa vad den ca kostade så tror jag ändå att det är något komplicerat skit  som det sen ska ta evigheter att lära sig!!?
Men jaja..jag kan ju inte gnälla, han har tanken där och det är det som betyder allt.

Nu blir det snart korvgrillning här hemma i trädgården..lätt,enkelt och gott

see ya



2 fobier

Alla vet ju att med våren och sommaren så   öppnar man ju sina fönster och dörrar lite här och var och alla vet ju oxå vad det där kan innebära, Jo en massa äckliga inkräktare utifrån, som T ex flugor, myror, getingar,humlor,skalbaggar men INTE MINST AV DESSA RACKARNA


SPINDLAR I ALLA DESS FORMER!!

Brrrr
...säger jag bara!
och ibland verkar det som om det enbart är jag som ser dom här hemma, för det är alltid jag som behöver kalla på hjälp. Jag har sådan fruktansvärd fobi för dessa spindlar att jag knappt kan titta på dom ens..och ju större de är destu värre är det såklart!
jag fryser i kroppen av bara tanken på dom.
Idag när jag skulle sätta på mig en tröjja, och tog upp den ur lådan så såg jag en stoooor spindel på den GGGHHAAAAAA........jag skrek och kastade iväg tröjjan,sprang ut ur rummet och stängde dörren. Och nu vågar jag inte gå in dit igen! Jag får helt enkelt panik av de där spindlarna och det är jättejobbigt.
Där inne finns ju alla mina kläder, så vad ska jag nu sätta på mig?
Jag förstår inte vad de ska inomhus att göra? idag e det underbart väder ute så dom borde ju vara glada för det dom oxå! Att dom inte begriper hur rädd man kan vara för dom? det verkar som om dom kommer inför mina ögon bara för att dom tycker det är kul att sätta skräck i mig :) nä men ucsh va sur jag blir på alla inkräktare nu på sommaren.
En annan fobi jag oxå har och som också oftast kommer på sommaren är Åska...blixt och dunder..ucsh..då går jag helst in och sätter mig på toasitsen tills allt är över.

jobbigt med fobier


tillbaka efter vårruset :)

Ja idag orkar jag skriva igen men igår var jag helt slut i huvud och kropp efter jobbet,  jag bara satte mig på soffan och degade hela kvällen, T om Denise fick laga middagen :)
Vårruset var verkligen trevligt och man fick ju en liten medalj när man kom i mål



Mitt Nr och min medalj ;)
5 km var det och även om man inte sprang så mycket så gick vi i rask takt i alla fall *hihi*
kan tänka mig att vara med även nästa år, kul med allt folk runtomkring.
och när vi kom till mål så fick man en picnicväska att äta där på plats, och det smakade helt underbart efter de där kilometrarna :)
Vi hade tur med vädret i alla fall, mesta tiden sken solen men när vi kom i mål så var det faktist ganska kallt!! och VISST är det kallt i vinden trots att solen är framme?? Vart blir värmen av??

Känner mig ganska trött även idag och ska snart nu sätta mig med Denise och kolla på en bra film som hon redan har sett, men tydligen var den så bra att hon vill se den ytterligare en gång med mig :)

Är sjukt sugen på att köpa mig en symaskin från NETTO som de anonserar om just nu...en singer för 899 kr...förr sydde  jag alltid mina egna gardiner och jag känner mig pigg på att ta upp det intresset igen, det finns ju sååååå många fina tyger att välja på när man själv kan sy. Hmmm...ja det är mycket som jag vill ha just nu...en kamera, en symaskin, en matberedare. ALLTING KOSTAR! och jag är ju lixom intresserad utav alla tre sakerna, så hur ska man kunna prioritera? Just nu står det nog mellan kamera och symaskin men som sagt *VILKET*?
får kanske köra med ELLE BELLE BI!! :)) och se vart det slutar?

Nåja..jag ska nog komma fram till ett vettigt beslut! men nu ska jag gå och sätta mig i soffan och hålla kväll.

ha en fin kväll


nu e jag REDO!!

FÖR ÅRETS VÅRRUS OCH BUS




CHIAO AMIGO!


vårruset 2011

Då var det färdigtvättat och färdigstädat, nu ska jag bara ta och leta fram bekväma kläder till ikväll då


går av stapeln här i Malmö och det är första gången jag är med, det är min Chef som anmält mig och några andra från jobb, bl.a även Lisette..så jag ska hem till henne först och sen utgår vi från henne tillsammans :)
ska bli kul och spännande, inte för att jag är ett *fan* av att springa precis..men det kan ju vara roligt att enbart promenera oxå, eller springa ibland och gå ibland ;) NU SKULLE MAN BANNEMIG HAFT KAMERA!!!!
Hoppas, hoppas,hoppas bara att vädret håller sig någerlunda fint idag, som det är just nu så är det ju Ok men det är inte kul om det börjar regna!!
Oavsett vad så kommer det bli en kul upplevelse åtminstone och jag återkommer med hur det var :)


bildkälla: Google sökmotor


gomorgon 2 Maj!!

Första vardagen i maj månad spenderar jag som en ledig människa, jag vaknade tidigt och tog hunden på en promenad, solen lyser från en klarblå himmel, men det är kyligt i vinden.
Och nu har jag precis varit ute och stoppat i lite tvätt i maskinerna,det får bli en sådan dag idag :)
Igår var jag ute och handlade utestolar och duk till utebordet, snyggt och fint blev det och nu kan man äntligen sitta utomhus och äta när vädret tillåter :) Någon ny kamera blev det dock inte igår, kände helt enkelt inte för att gå och kolla i affärer, ibland är man inte på humör för att springa runt och kolla överallt!!
Gjorde en god och lätt middag igår på en bit kassler som jag tagit fram, en rätt som tar minimal tid i arbetsinsats men som ändå smakade så gott.

kasslergratäng 4 port

400-500 gram kassler
1 påse riven cheddarost eller annan smakrik ost
1 dl färsk persilja
1 dl purjolök
5 dl grädde (valfri fetthalt)
ev lite salt (kasslern är ju ganska salt i sig)
svart/vitpeppar

börja med att skiva kasslern i tunna skivor och lägg dom sen omlott i en form
hacka purjolöken fint och lägg i en skål
hacka även persiljan och lägg i skålen
häll i grädden och sen osten och blanda allt
salta och peppra

Häll såsen över kasslern
sätt in i ugn på 225 grader i ca 15-20 min

klart att ätas

servera med pasta/ris och grönsallad

En perfekt middag när man inte har lust att stå i köket så länge


en lugn valborg

sitter med en god kopp morgonkaffe och vädret ser ut att bli bra även idag, trots att de lovat sämre väder framöver, men man får ju vara glad så länge det håller i sig!
Igår blev det en lugn valborg, Denise åkte hem till Lisette och jag satt mest ute i trädgården och solade.
kvällen var oxå väldigt lugn och jag fick Mr d att laga middag :) Det blev inget annat än fiskbullar i dillsås och pasta till det *hehe* så något kompliceret var det verkligen inte, men gott blev det och det är huvudsaken.
Det blev heller inget handlat igår men det ska det bli idag, ska gå ut på nätet och kolla när de öppnar.
En ny rusta butik har öppnat vid jägersro så jag tänkte jag skulle köra dit och kolla, annars är där ju även jysk som man kan slinka in på. :)
så nu ska jag gå och fixa till mig en aning.

bye for now


RSS 2.0