Hopplöst!

Igår var jag inte direkt på Humör för att sätta mig att blogga!! Har lite bekymmer med lilltösen här hemma som just nu ska sommarjobba..jodå det funkade bra Mån, Tis och Ons, men på Onsdagkvällen sa hon till mig att hon inte trivdes där och inte ville fortsätta!!! Gissa om jag nästan exploderade!!! Jag försökte såklart prata förstånd med henne men hon var jättenonshalant och då blev jag ännu mer ilsken så det slutade med att vi skrek på varandra. Jaja i vilket fall som helst så tvingade jag upp henne på Torsdagmorgon och fick iväg henne MEN hon gick aldrig dit, kom hem tidigt och då sa jag att hon själv skulle ringa upp till sin handledare och förklara sig, men innan hon hannt göra det så ringde bageriet där hon sommarjobbar till min mobil och pratade in ett medelande och bad att jag skulle ringa upp!! Denise fick själv ringa upp och tala om att hon inte trivdes, sen fick jag luren och jag sa som det var att jag kände mig besviken på henne och att jag verkligen försökt prata henne till rätta.
Ida som tjejen hette tyckte att Denise gått kunde prova på i tre dagar till eftersom hon bara varit där kort tid och då svårt att veta om man trivs eller inte och att de än så länge är jättenöjd med henne och dom har bara öst komplimanger över henne!! Detta berättade jag för Denise och hon gick motvilligt med på att prova tre dagar till.
Även igår satt jag och pratade med henne om hur viktigt det är för hennes självkänsla att kunna tjäna ihopa lite egna pengar, jag sa även till henne att fixar hon inte dessa 4 veckorna så kommer hon inte få så mycket som en krona utav mig på hela sommaren!
Jag kan inte förstå vart hon har fått sitt resonemang ifrån? Herregud...finns såååå många ungdomar som skulle ta vilket skitjobb som helst för att få ihopa lite pengar till sig själv, de som springer och plockar jordgubbar t ex...inte fasiken trivs väl de med det? MEN de gör det för pengarnas skull de få veckorna det handlar om!!
Lisette sommarjobbade på posten i fosie och hon steg upp varenda morgon och kämpade sig igenom de 4 veckorna, hon trivdes inte heller, Jeppe jobbade som vaktmästare på skolan och han kämpade oxå sig igenom den perioden och det var absolut inget som han trivdes med!! Men de gjorde det på grund av att de skulle tjäna sin första egna lön och de hade planer på vad de skulle använda pengarna till!

Idag är hon iväg i alla fall (hoppas jag) och jag HOPPAS,HOPPAS,VERKLIGEN HOPPAS!!!! att hon tar sitt lilla förnuft till fånga och skärper sig för hennes egen skull så att hon kan känna sig stolt den dagen då hon har 4000 kr i handen! självtjänade pengar!!


Kommentarer
Postat av: Jayne

Usch ja...svårt dilemma. Jag har själv inte sommarjobbat, Petra gjorde, men inte jag. Men jag kan hålla med om att man måste ta ansvar för det man åtagit sig. Man växer av ansvar.

Victor sommarjobbade detta och förra året, han valde att göra det direkt efter skolavskutningen för att inte komma in i ledigkänslan innan. Kanske det är bättre? För jag kan tänka mig att det är annat som drar, att det kanske är därför hon inte "vill".

Igår fick Victor sin första del av lönen...4500 kronor.. WOW sa Anton....

Här hemma är det Anton som är lite "pengatokig", han sparar sina pengar...medan Victor kan strö dem runt sig lite på annat sätt (mer som mig..slösa!!).

Ja... hoppas hon fortsätter och att hon trivs och får det bra!!!!!!

2010-07-16 @ 07:52:18
URL: http://jayne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0