smarrig fiskgratäng
Mmmm...så gott detta recept var, lättlagat var det oxå och det är ju alltid en fördel när man känner sig lite sådär halvkass som jag gjort hela dagen, detta kommer jag med all sannolikhet göra fler gånger och det passar även bra att ha som bjudrätt.
Smarrig fiskgratäng 5-6 pers
Detta behövs:
800 gram fiskfile ( jag hade torsfileblock 2 st a 400 gram)
3-4 dl creme fraice (jag hade 4 dl)
3 dl vispgrädde
4 msk hummerfond
200 gram krabbstick
1/2 purjolök
1/2 fiskbuljongtärning
salt
citronpeppar
dill
Gör så här:
Tina upp fiskblocken och lägg dom i en smord ugnsform
salta och peppra på fisken
strimla purjolöken och dela krabbsticken i bitar och lägg det över fisken
Blanda grädde, creme fraice, fond och dill i en skål och smula ner fiskbuljongtärningen
Häll gräddblandningen över fisk,purjolök och krabbstick
sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40-45 minuter
servera med kokt potatis och gröna ärter tex
VÄLDIGT GOTT!!
fisk,purjolök och krabbstick
såsen som ska hällas över fiskblandningen
innan den åker in i ugnen
och här är den klar att avnjutas
Detta måste ni bara testa!!
TILL EFTERRÄTT BLEV DET BANANKAKA MED LÄTTVISPAD VANILJGRÄDDE
detta behövs
2 stora mogna bananer
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk grädde
50 gram smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
mosa bananerna väl med sockret
tillsätt grädden, det uppvispade ägget och vaniljsockret
blanda vetemjölet med bakpulveret och häll ner det i smeten, därefter det avsvalnande smöret
Häll smeten i en smord och bröad form ca 1 1/2 L
grädda i 175 grader ca 40 minuter tills den känns klar inuti.
Himmla god tillsammans med lite fluffigt grädde smaksatt med vaniljsocker.
MUMMA!!
;))