färsrutor med fetaost

Tänkte jag skulle lägga in receptet som jag gjorde igår och som blev jättegott!

FÄRSRUTOR MED KAPRIS,FETAOST,SKINKA OCH TIMJAN 4 PERS

500 gram blandfärs
1/2 stor gul hackad lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
150 gram fetaost
1-2 tsk timjan
salt och vitpeppar
smör till stekning

( jag blandade min färs med ett ägg och lite skorpmjöl oxå eftersom jag inte fick riktigt kläm på färsen utan det)


blanda färsen med finhackad lök, senap, salt och vitpeppar till en smidig färs, (det var här ägget och skorpmjölet åkte ner oxå )
Kavla ut färsen till en tunn platta mellan foliepapper

Lägg sedan på smulad fetaost, kapris och Timjan på ena halvan ( jag hade även lite rökt skinka i kylen som jag strimlade och la på) 



Vik därefter över den andra halvan och tryck till så att det stänger sig.
Dela färsen i 4 lika stora bitar



Plocka upp bitarna försiktigt och stek i smör i stekpanna tills de fått färg och är genomstekta



Jättegott och lite annorlunda färsbiffar och ganska rejäla
jag severade med potatisklyftor, kokt brysselkål och kall beasås

Detta kommer jag deffinitivt göra fler gånger och det var inte så svårt som jag först trodde.

Receptet har jag hittat inne hos www.ensidamedmat.se och bilderna är mina egna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0