keso omelett
säg cheeeeeessseee!!! :))
ja det kan man väl gott säga när man ätit denna goda och lättlagade omeletten :)
Inte var det väl någon festrätt precis men lagom gott sådär en vanlig dag mitt i veckan och snabbt som sören gick det att tillaga den oxå.
T om Denise som inte är så glad för Keso tog t om två gånger, om än det inte var stora portioner så *i alla fall* ;)
som sagt en väldigt lättlagad god mitt i veckan middag, och relativt nyttig oxå ju :))
Till 4-6 portioner behövs detta:
8 ägg
500 gram keso, naturell eller med smak? spelar ingen roll! (jag hade naturell)
ca 10 cm purjolök
1 paprika (grön hade jag) men man kan nog ha röd eller gul oxå! :)
400 gram rökt skinka
två tomater
riven ost
salt
peppar
paprikakrydda

GÖR SÅ HÄR:
börja med att vispa äggen i skål tillsammans med keson
strimla skinka, purjolök och paprika och häll ner det i ägg o kesoblandningen
salta, peppra och smaka av med paprikakryddan
smörj en ugnsfast form och häll i smeten i den
Lägg på skivad tomat och häll på lite riven ost
gratinera i 200 grader i ca 45-50 minuter
servera med sallad
Jag lät den svalna liiite innan jag åt utav den, smakade inte så mycket när den var så extremt varm..desstu godare var den efter en stund.
:receptet har jag funnit inne på www.matklubben.se
TESTA!
ja det kan man väl gott säga när man ätit denna goda och lättlagade omeletten :)
Inte var det väl någon festrätt precis men lagom gott sådär en vanlig dag mitt i veckan och snabbt som sören gick det att tillaga den oxå.
T om Denise som inte är så glad för Keso tog t om två gånger, om än det inte var stora portioner så *i alla fall* ;)
som sagt en väldigt lättlagad god mitt i veckan middag, och relativt nyttig oxå ju :))
Till 4-6 portioner behövs detta:
8 ägg
500 gram keso, naturell eller med smak? spelar ingen roll! (jag hade naturell)
ca 10 cm purjolök
1 paprika (grön hade jag) men man kan nog ha röd eller gul oxå! :)
400 gram rökt skinka
två tomater
riven ost
salt
peppar
paprikakrydda

GÖR SÅ HÄR:
börja med att vispa äggen i skål tillsammans med keson
strimla skinka, purjolök och paprika och häll ner det i ägg o kesoblandningen
salta, peppra och smaka av med paprikakryddan
smörj en ugnsfast form och häll i smeten i den
Lägg på skivad tomat och häll på lite riven ost
gratinera i 200 grader i ca 45-50 minuter
servera med sallad
Jag lät den svalna liiite innan jag åt utav den, smakade inte så mycket när den var så extremt varm..desstu godare var den efter en stund.
:receptet har jag funnit inne på www.matklubben.se
TESTA!
Kommentarer
Trackback