Bulgarisk korvgryta




Detta var bara så gott och så enkel att laga till så det passar utmärkt som en vardagsrätt men givetvis smakade det bra även idag på en Lördag :) och jag fastnade för denna rätt eftersom jag har blivit så sjukt sugen på att resa till Bulgarien, har hört av massor av att där ska vara såå fint och ha extremt fina stränder. :) Vi får väl se om man ev bokar en resa dit framöver :))

Detta behövs till 4-5 pers

800 gram falukorv
2 dl ajvar relich mild
2 hackade gula lökar
1 köttbuljongtärning
1 stor burk harricot verts
1 tsk sambal olek
cayannepeppar
4-5 dl grädde

Gör så här:

skala och hacka löken
skär korven i skivor och dela sen skivorna på mitten
Bryn korv och lök i lite margarin i en stekgryta
Häll ner ajvaren och smula i buljongtärningen
Häll sedan på grädden och rör om
Låt puttra på svag värme ett par minuter
Häll i bönorna och rör om

Servera med ris eller potatis och ev någon annan grönsak
(jag hade både ris och potatis idag)

PROVA

Så gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0