falukorv africana

Så var då första arbetsdagen avklarad både på jobb och här hemma, så nu kan man få lov att sitta ner och koppla av lite :) Hade en ganska bra dag på jobb idag och ett bra schema, jag slapp tvåmannainsatserna idag och det var faktist jätteskönt att slippa dom för en gångs skull, för ibland kan det vara ganska krävande att gå till dom varje dag så tack för det Jolanta!!! ( som fixar schemana) fler sådana dagar uppskattas!! ;))
Igår satt jag och fixade till en veckomatsedel för denna veckan och idag blev det då falukorv africana som jag hittat inne på camilla.com som jag har bland mina länkar.
Ett väldigt gott och enkelt recept som räcker till 4-5 personer och gillar man det här lite starka med det söta och tillsammans med lite salt så är det en perfekt måltid och som hon skrev på sin sida att vill man nu lycksa till det en gnutta så kan man ju använda fläskfile istället för korv, jag tyckte dock att det var jättegott med korv och det tyckte resten av familjen oxå.


RECEPT KOMMER HÄR:



800 gram falukorv
2 dl creme fraice
3 dl vispgrädde
3 msk mango chutney
1 pressad vitlök (jag hade två små)
spadet från en burk mandariner
salt
svartpeppar
curry


Tillbehör:

skivad banan (hade ej)
mandarinerna från burken
coccos
cashewnötter eller salta jordnötter (jag hade salta jordnötter)


Gör så här:

strimla korven och bryn den i lite margarin så den får lite färg, blanda i grädde, creme fraiche, mango chuteny, mandarinspad, vitlök och kryddor och låt det sen puttra en stund på svag värme medan riset kokar.
TYcker man att såsen blir för tunn så kan man reda av med lite mjöl, min sås blev perfekt i alla fall så jag behövde inte redning men så använde jag oxå vanlig grädde! :)
smaka av så att det är lagom kryddat.

SOM SAGT EN VÄLDIGT GOD RÄTT OCH SNABB ATT FIXA TILL.

Nu ska jag plocka fram kläder till imorgon och sen ska jag bara sätta mig och mysa lite framför tv:n en stund innan john blund kommer och besöker mig! ;)

pösski

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0